amigdas.com

Câine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câinelui

Câine de munte BernusInițial, această rasă elvețiană de câini ciobănești a trăit în apropierea persoanei, transformându-se treptat într-un prieten de încredere și însoțitor. Dar exteriorul nu poate scăpa. De îndată ce privești dincolo de câine - sennenhund, atunci imediat există panică și frică. Dar ceea ce atrage atât de mult iubitorii câinilor? Vom înțelege acest lucru în articolul nostru.

Istoricul originii câinelui de munte Bernese

Această rasă de câini este un fel de munte elvețian. Oamenii de știință au aflat că istoria acestei rase a plecat în vremuri profunde. Există rapoarte că există pe planeta noastră mai mult de 2 000 de ani.

Întrebarea rămâne în continuare, care sunt totuși strămoșii câinelui de munte Bernese. Unii oameni de știință susțin că această rasă a fost creată de mastiffi tibetani, din care își au originea grupurile de câini ciobănești din munți și meșolii. Alții susțin că această rasă a rezultat din selecția unui număr natural și mare de eșantioane pentru a traversa diferite rase de câini. Câinii au un alt nume - ciobanul bernez.

Nu există nici o îndoială cu privire la destinația lor. Acești câini sunt păstori. Inițial, toate rasele de câini, care erau mari și folosite pentru pășunatul pe versanții elvețieni de animale, erau numiți osteniți. Și deja cu timpul au început să fie chemați în funcție de locul în care trăiesc. Așa a apărut rasa câinilor, care a lucrat și a trăit lângă Berna.

De foarte mult timp au folosit cainii de munte Bernese exclusiv ca paznici. Dar a trecut mult timp și această rasă a reușit să pună gazdele pe propriile merite mintale și fizice. Rezistenta si puterea de a le folosi pentru transportul de marfa. Acești câini puteau să transporte camioane cu încărcături pe distanțe considerabile.

Ieșiți la expoziție în lumină acești câini ar putea numai în secolul XX. Căci nimeni nu va fi surprins de faptul că această frumusețe fermecătoare a câinelui a lovit imediat publicul și nu a putut să iasă neobservată. Aceasta a servit drept punct de plecare pentru îmbunătățirea și dezvoltarea rasei. După ce au trecut cu aceiași bărbați frumosi și cu giganți numiți Newfoundland. Acest lucru a permis îmbunătățirea calității anumitor caracteristici.

Descrierea rasei Bernese shepherd

Acest tip de sennenhund are mai multe asemănări cu alte specii, dar ele sunt caracterizate de prezența unui strat mai gros și mai lung. Bernie de oi diferă dimensiuni gigantice:

 1. Creșterea nodurilor este de la 58 până la 66 de centimetri la greabăn, iar masculii - de la 64 la 70 de centimetri.
 2. Greutatea nodurilor este aproximativ egală cu 35-45 kilograme, iar masculii - între 35 și 55 de kilograme.

Acești câini au un corp fizic puternic, dar nu pot fi numiți stompi. Ele sunt proporționale în toate părțile corpului. Dacă te uiți sub fundul gros, poți vedea corsetele dezvoltate muscular. Câinii se caracterizează prin rezistență ireală și forță.

Descrierea Ciobanului Bernese:

 1. Caracteristica rasei Bernese Mountain DogLama este mândria lor, dar alte soiuri din sennenhund nu se pot lauda cu acest lucru. Are un strat și o stralucire naturală strălucitoare. Vă puteți întâlni pe reprezentanți cu o lumină ușoară, cu valuri moi sau cu păr drept. Experții spun că părul acestor câini este foarte lung, puțin mai scurt în zona membrelor, botului și capului.
 2. Urechile sunt triunghiulare, agățate. Cu vigilență sau interes pentru ceva, ele sunt ușor ridicate. Dacă țineți cont de toate caracteristicile, puteți ajunge la concluzia că acești câini sunt animale echilibrate și inteligente.
 3. Ochii au un iris maroniu închis, o formă de migdal și o dimensiune mică. Ei au un aspect foarte expresiv și atent.
 4. Capul este localizat pe gât puternic, neted (fără tranziții ascuțite). Nu există slăbire. Buzele strânse închise.
 5. Coada este luxoasă, complet acoperită cu păr lung. Coada în sine este de asemenea lungă și se înclină ușor către capăt.

Descrierea culorii câinelui de munte Bernese

Cum să hrănești câiniiToți câinii din această rasă au aceeași culoare - trei culori. Culoarea principală este negru, iar împotriva ei sunt pete simetrice care au limite clare. Culoarea lor este ruginită - rugină și albă. În zonele sternului și arcadelor superciliare, precum și pe membre și sub coadă, ar trebui să existe un păr roșcat. Culoarea albă trebuie să fie prezentă pe bot, vârful coada, labele și pieptul (are forma unei cruci malteze).

Datorită faptului că oamenii încearcă să traverseze o varietate de rase pentru o lungă perioadă de timp, apar uneori pui cu diferite gameți de culoare. Dar astfel de catelusi nu sunt potriviti pentru cariera de expunere si reproducere, din cauza faptului ca schema de culori nu se potriveste. Dar nu împiedică astfel de colorări să fie un animal de companie preferat în familie.

Natura păstorului Bernese

Această rasă astăzi câștigă popularitate. Acest lucru se datorează naturii câinilor, nu și tendințelor modei sau aspectului strălucitor al acestora. Preferința lor pentru crescătorii responsabili dă rasei rasei mai bine-naturii, mai degrabă decât agresivă.

Mulți proprietari de câini din Berna îi descriu ca fiind răbdători, chiar și în ciuda dimensiunii lor uriașe. Aceste animale de companie se disting prin devotament, devin atașate de proprietarul lor și îl înțeleg perfect. Chiar dacă aleg numai un singur maestru din întreaga familie, ei comunică cu ceilalți nu mai rău. Ei au o caracteristică "pisică" - ei îngenunchează la stăpânul lor.

Câinele nu poate refuza să comunice cu acei oameni care nu sunt membri ai familiei sale. Acest lucru se datorează faptului că în trecut au transportat mărfurile în zone de piață aglomerate și zgomotoase. Atunci când obțineți o socializare potrivită, cu un străin, câinii se comportă politicos. Dacă Câinele de Munte Bernese nu este inculcat cu educația necesară, atunci el poate începe să devină nervos și să se îmbolnăvească atunci când comunică cu oameni necunoscuți pentru el. Dar ei manifestă agresivitate numai în cazuri rare.

Ciobanescul Bernese poate fi un gardian de încredere. Pentru un intrus și-a schimbat planurile, destul de rău și latrat. Dar în aceste manifestări nu există agresiune. Prin urmare, dacă un hoț este un cunoscător al psihologiei canine, el va pătrunde cu ușurință pe teritoriul protejat de acest câine.

Dar, în ciuda faptului că câinele de munte Bernese poate pazui grav teritoriul încredințat lui, membrii familiei lui îl păzesc perfect. Și dacă brusc el vede că sănătatea lor este în pericol, comportamentul său se va schimba drastic. Este aproape imposibil să opriți furia care va lovi infracțiunea din partea acestui gigant.

Pentru o familie cu copii, acești câini nu prezintă niciun pericol. Și, dimpotrivă, se potrivesc perfect. Ei ușor despre ei înșiși vor lua unele dintre preocupările părinților. Dimensiunea lor imensă nu interferează cu a fi moale și foarte curată. În ciuda tuturor frământărilor pe care le poate face un prankster, ei nu se vor răzbuna niciodată.

Care sunt obiceiurile câinilor de câini din Munte Bernese?Cu alte animale domestice, Bernese Mountain Dog găsește, de asemenea, ușor un limbaj comun. Acest lucru se aplică și câinilor și rudelor acestora. Ei nu manifestă agresiune din cauza alimentației, nu împărți teritoriul și nu încercați să dominați. Agresiunea din cauza alimentelor este adesea folosită de mai multe animale de casă brazene, dar mai mici - pisici. Un câine din insolența lor poate fi surprins, dar practic încearcă să se retragă departe. O asemenea toleranță este asociată cu lipsa instinctelor de vânătoare și cu scopul rasei.

Toate cele de mai sus se aplică câinilor socializați. In absenta cresterii sau a greselilor facute in timpul ei, cainele mascul din aceasta rasa poate prezenta o agresiune necaracteristica fata de un alt caine mascul. Pentru animale mici dimensiune sennenhundov este periculos. Din acest motiv, trebuie să fie educați.

Reprezentanții ciobanului Bernese pentru pregătire sunt calm. Sunt foarte inteligenți. Formarea simplifică dorința animalului de a-și satisface stăpânul. Principalul lucru este să acționăm corect și să sistemizăm lecțiile. Foarte important în interacțiune este că echipa a dat exact conducătorul familiei. În caz contrar, câinii cu mai puțin entuziasm își îndeplinește obiectivele.

În comparație cu alte rase, sennenhund-urile sunt mult mai adaptabile. Ei nu vor tolera rudeness în adresa lor, dar ele întotdeauna răspund la încurajare.

Îngrijirea necesară

Îngrijirea câinilorBernov are un substrat dezvoltat. Îi protejează de condițiile de temperatură ridicată și joasă. Experții recomandă să vă protejați animalul de razele solare și eventualele supraîncărcări în acest moment, deși prin natura lor sunt rezistențe diferite. Datorită faptului că câinii ciobănesc Bernese nu opresc vărsarea pe tot parcursul anului, trebuie să fie mereu pieptoși. Cu molotare moderată le puteți stoarce o dată pe săptămână. Câinii le place să doarmă pe un câmp cu zăpadă, așa că petrec foarte puțin timp în cutie.

Un loc excelent în care pot fi păstrate este o incintă. Dacă animalul este pe un lanț, atunci numai în acest caz este necesar să se izoleze cutia. În același caz, și de mers pe jos câine nevoie de mai mult și mai des. În fiecare zi, o dată, nu mai puțin de două ore.

Câinele va simți pe lanț este bună numai dacă teritoriul pe care se mișcă nu va fi mai mic de 10 metri pătrați.

Sennenhund, care este inclus în apartament, ar trebui să iasă cel puțin de două ori pe zi. Piguirea puiilor depinde de vârsta lor. Dar amintiți-vă că fiecare plimbare ar trebui să fie însoțită de jocuri active și de jogging.

Mâncând ciobanul Bernese

Acești câini au nevoie de o cantitate mare de alimente. Acest lucru se datorează faptului că au un apetit excelent și o dimensiune mare a corpului. Cu hrană naturală procentul de produse este după cum urmează:

 1. Produsele din lapte acru - 10%.
 2. fructe si legume crude si fierte - 5%.
 3. Cereale (porridge gătite pe apă) - 15%.
 4. Carne și produse secundare - 70%.

Nu mai mult de o dată în șapte zile, puteți include în dieta câinelui pești marini slabi și ou crud de pui. În cantități nelimitate, se recomandă să-i oferiți o băutură proaspătă de apă proaspătă. Se referă în special la perioada de vară, când căldura de pe stradă este insuportabilă.

Ca și alte rase mari de câini, câinii de munte berneni au nevoie de hrană, care include țesut cartilaginos. Astfel de alimente ajută la întărirea ligamentelor canine. Carnea este mai bine să le dăm sinewy și dur. O cicatrice ar trebui să fie dată animalelor de companie în mod necesar. El nu numai că iubește această rasă, dar are și un efect pozitiv asupra muncii tractului gastro-intestinal.

Din dieta gata, trebuie să alegeți un meniu pentru rasele mari cu conținut scăzut de grăsimi. Acest lucru se datorează faptului că păstorul bernez este predispus la supraponderare. Înainte de a da complexe de vitamine, consultați un medic veterinar.

Dezavantaje și avantaje ale rasei

Dezavantajele acestei rase includ:

 1. Scăzută de viață. În medie, este de la 6 la 8 ani.
 2. În zonele limitate, animalul se simte incomod și are nevoie de plimbări frecvente prelungite.
 3. Din cauza faptului că câinele se topește în mod constant, îngrijirea amănunțită a stratului este necesară.

Avantajele rasei sunt următoarele caracteristici:

 1. Este relativ ușor ca un câine să fie instruit.
 2. Nu este câine agresiv.
 3. În legătură cu o persoană trădată.

Care sunt avantajele rasei?Pentru o persoană, Câinele de Munte Bernese va deveni un partener excelent și nu va provoca probleme cu agresivitatea sa. Acest câine este binevoitor și vesel. Dar să o păstreze mai bine în sectoarele private, și nu în apartamente. Nu va crește niciodată singură, deoarece se străduiește în mod constant să fie un prieten credincios și credincios pentru om și să fie întotdeauna în jur. Pentru instruire, bineînțeles, va trebui să petreci mult timp și energie, dar rezultatul merită. Dacă aveți nevoie, acest satelit fiabil vă va proteja întotdeauna și nu va renunța niciodată în situații dificile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Marele câine de munte din Pirinei - descrierea raseiMarele câine de munte din Pirinei - descrierea rasei
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Chinezesc Crested Dog. Rasă de pui chinezescChinezesc Crested Dog. Rasă de pui chinezesc
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
» » Câine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câinelui
© 2021 amigdas.com