amigdas.com

Acvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei

Melcul acvariului AmpulariaMelcii acarieni de ampularia provin din America de Sud, dar au devenit foarte populare și răspândită în întreaga lume

. În sălbăticie există în rezervoarele centurii tropicale. Acestea sunt iazuri calde, mlaștini și râuri mici. Calitatea mediului este imaterială pentru aceste crustacee. În sălbăticie, ampulyaria are dimensiuni mai mari de unsprezece centimetri, aparțin subclaselor de ampulari gigant.

Descrierea ampulariilor de melci

În afară, ampularia este foarte asemănătoare cu șarpele iazului. O cochilie asemănătoare coaptă cu o nuanță de cafea gălbuie și benzi întunecate. În același timp, culoarea ampulariilor poate varia de la foarte ușoară la foarte întunecată. Pe cochila cohleei există un capac de corn, care ajută ampularia să se apropie de pericol sau de vreme rea. Câteodată ampulyariy ies pe pământ, în același loc fac un caviar, astfel încât să nu sufere de prădători de apă.

Pe lângă culoarea galbenă, ampularia are și alte nuanțe. Există crustacee albe, maro și negre. Recent, există și ampularia albastră, care a câștigat popularitate în rândul crescătorilor de moluste de acvariu.

ampulyarii cresc mult mai mult, decât alte moluște similare. Ele sunt vândute încă mici, la o rată de până la 2,5 centimetri în diametru, și cresc în continuare la 8-10 centimetri. Există chiar și persoane mai mari care pot concura cu alți giganti printre moluște - marisami. Diametrul cochiliei poate ajunge până la 7 centimetri, iar piciorul până la 9 în lungime și 4 la înălțime. În zona capului, ampularul are ochi galbeni și patru tentacule.

Ambulatorul are un aparat complex de respirație care îi permite să fie confortabil atât în ​​apă cât și pe uscat. Pentru a absorbi oxigenul, cavitatea cohleei este împărțită în două părți printr-un septum:

  1. Prima parte - un sistem care are o structură asemănătoare cu gâștele de pește, cu ajutorul căruia ampularul absoarbe oxigenul sub apă.
  2. A doua parte este un dispozitiv pulmonar care vă permite să absorbiți oxigenul din atmosferă.

Când ampularia este pe uscat, foloseste un tub sifon. Acest aparat arată ca o manta lungă. Când ampularul este sigur că nu există prădători în jur, ea preia telefonul, înghițind aerul.

Ampulariile au un miros foarte sensibil, datorită căruia găsesc cu ușurință mâncare prin miros.

Cum să alimentați un amplu

Snail AmpulariaMulți oameni preferă să reproducă melci într-un acvariu, având în vedere că conținutul lor aproape nu provoacă probleme. Aceste creaturi sunt omnivore, deși în natură mănâncă cea mai mare parte vegetație. Pentru a le oferi condiții confortabile, merită să hrănești melcii vii. Mâncarea vie îi va aduce multă bucurie și peștilor de acvariu.

ampulyarii nu pot înota și colectează alimente din partea de jos a acvariului, deci trebuie să-l monitorizați și să furați sub supraveghere. Dacă, în plus față de ampularia din acvariu, trăiesc pești destul de strălucitori, atunci melcul nu va fi hrănit. Și fiind mereu foame, va începe să se hrănească cu plante în acvariu, ceea ce poate fi valoros pentru proprietar. Nu este necesar să se conțină o scoică într-un acvariu cu specii de plante prea valoroase.

Melcii sunt în general considerați o amenințare la adresa plantelor din acvariu:

  1. Deoarece plantele sunt cele mai confortabile alimente pentru aceste moluște, ele mănâncă instantaneu toate lăstarii.
  2. Melcii sunt grei în greutate și pot descompune plantele cu propria lor masă.
  3. Dacă ampularul este înfometat, acesta va începe săpăturile solului în căutarea a ceea ce să se hrănească și să deterioreze rădăcinile plantelor.

Având în vedere cele de mai sus, cel mai bine este să păstrați ampulariul într-un acvariu destul de mare, unde există plante cu frunze mari. Și dacă tot vrei să faci un iaz, unde vor fi pești, vor trebui să fie melci în mod obișnuit dau pansament, care nu va hrăni peștele.

Aici sunt potrivite:

  1. Morcovi.
  2. Salata.
  3. Varza.
  4. Castraveți.
  5. Pâine albă în cantități mici.

Datorită unui astfel de dressing, moluștele vor fi pline, iar plantele vor fi în siguranță.

Caracteristicile conținutului în acvariu

Ampularia melcului acvariuluiC reproducerea ampulei problemele de obicei nu apar. Principala problemă este identificarea sexului cohleei. Dacă doriți să obțineți puști, singura soluție este de a păstra cinci sau șase persoane într-un singur acvariu. Acest număr va crea una sau două perechi care se vor înmulți. Mai multe melci conțin într-un acvariu este deja problematică, precum și curățarea pentru un număr atât de persoane.

Pentru apa din acvariu, ampularienii sunt absolut nemaipomeniti. Nu vă deranjează definiția durității apei și a compoziției acesteia. Dar merită să ne gândim că în melcii de apă excesiv de moi pe coajă au caneluri. Care, totuși, nu afectează nici comportamentul, nici reproducerea moluștelor. Temperatura în acvariu este cel mai bine să se mențină în zona de 20 de grade, dar molustele sunt calm se confruntă cu schimbări de temperatură, inclusiv creșterea sa până la 33 de grade.

Dacă oferiți condiții confortabile și în mod normal hrăniți ampularia, ea poate trăi doi sau trei ani. Durata de viață depinde de temperatura apei. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mai rapid sunt procesele metabolice din corpul cohleei, ceea ce afectează reducerea vieții ei. Dacă apa este rece, atunci fiolele devin lente și se opresc înmulțind.

Cartierul cu pește de acvariu nu provoacă inconveniente sau disconfort melcilor. Cu orice specie mică de pește, se înțeleg fără probleme. Singurul lucru care ar putea să nu-i placă melcii - dacă peștele îi va ataca tendrile. Apoi, ea începe să le ascundă mai aproape de corp și să o apese în cazul unei amenințări. Pestii mari de acvariu nu ar trebui sa fie platiti cu crustacee, deoarece acestea pot fi folosite ca produse alimentare. Reproducerea melcilor trebuie făcută într-un alt acvariu - moluștele tinere sunt o hrană apetisantă pentru toate tipurile de pești.

Reproducerea ampulariilor în acvariu

Ampularia este una dintre cele mai mari specii de melci de acvariuampulyarii cochlea grosieră, dar practic nu există diferențe între femeile și bărbații. Cel puțin ochiul uman nu le poate spune separat. Prin urmare, pentru a fi siguri că în acvariu vor fi prezenți melci de ambele sexe, este mai bine să aveți cel puțin patru melci. Dacă puteți vedea care melc este de stabilire a ouălor, este demn de remarcat și de amintire, așa cum este ca o femeie. Există colegi care pot distinge sexul privindu-se pe crustacee, dar această metodă nu este 100% testată.

În mod ciudat, melcii depun ouă la suprafață. Femelele, gata să pună ouă, se urcă la suprafața apei și inspectează locurile de așezare a ouălor. În aceste momente, acvariul trebuie să fie acoperit cu sticlă, astfel încât melcul să nu fugă. Măștile de sticlă ușoară se ridică fără probleme, așa că merită încărcarea suplimentară a capacului.

Cel mai adesea femele ouăle seara. Prin urmare, pentru ca nimeni să nu se piardă, seara, pentru acvariu, trebuie să țineți cont. Un loc pentru zidărie, femeia va alege independent. Nu trebuie să atingeți caviarul. Singura dată când caviarul este așezat lângă echipamentul de iluminat trebuie să fie luat cu grijă pe un cip și așezat pe suprafața apei, altfel caviarul poate muri de la o temperatură prea ridicată.

Ouăle din moluște mari - fiecare având diametrul de aproximativ doi milimetri. Procesul este următorul: caviarul trece prin genitalul piciorului, după care începe să se întărească. Acest proces poate dura aproximativ o zi. După întărire, caviarul devine roz și seamănă cu o grămadă de struguri. După aceea, începe să-și schimbe culoarea. Cu cât devine mai întunecat caviarul, cu atât mai aproape de aspectul melcilor tineri. În general, procesul durează aproximativ trei săptămâni. Trebuie să ne amintim că dacă zidăria se află într-un acvariu comun, atunci nu vor supraviețui toți molustele.

Prin urmare, dacă doriți să păstrați întregul ambreiaj, este mai bine, așa cum a fost recomandat înainte, să transferați persoanele de reproducere într-un rezervor separat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Anaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuieșteAnaconda: caracteristică a unui șarpe gigant, în care locuiește
Lama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorieLama animală: o descriere a locului în care trăiește, istorie
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Curcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânciCurcubeu sau stinghie însorită: descriere, pescuit, fotografie, dacă este posibil să mănânci
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Conținutul de melci: auctine reticulate, imaculate și alte speciiConținutul de melci: auctine reticulate, imaculate și alte specii
Un melc de struguri în natură: câte melci trăiescUn melc de struguri în natură: câte melci trăiesc
» » Acvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
© 2021 amigdas.com