amigdas.com

Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant

Habitat al crabului gigantCrabul de păianjen japonez este un reprezentant interesant al unei escadre de decapode. Asta este adevărat gigant

în lumea artropodelor, ajungând la o lungime de 45 cm. Puteți întâlni acest animal în Oceanul Pacific, preferând adâncimea de la 150 la 200 - 300 de metri.

Crabul de păianjen japonez nu aparține direct păianjenilor, dar numele său merită din cauza asemănării exterioare cu aceste creaturi cu opt picioare.

 • Corpul constă din cefalotorax și picioare.
 • Lungimea medie este puțin mai mare de 35 cm, însă sunt fixate cazuri de lungime și peste 40 cm.
 • Pieptul și capul sunt acoperite cu carapace, scutul care acoperă corpul de sus.
 • Carapace este furnizat cu o mulțime de spini și coline, care ajută la protejarea fiabilă a corpului de licitație.
 • Se încheie cu carapace rostrum, o creștere ascuțită ca vârfurile.
 • Lungimea picioarelor este impresionantă - până la 4 metri.
 • Leaganul primei perechi de picioare poate fi de 3 metri.
 • Greutate corporală de până la 20 kg.
 • Lungimea acarienilor puternici este de aproximativ 40 cm.
 • Bărbații sunt oarecum mai mari decât femelele.

Culoarea corpului gigantului "păianjen" subacvatic este foarte exotică: portocaliu strălucitor cu pete albe.

mulțumesc o coajă de chitină puternică, Crabul păianjen japonez reușește să trăiască în condiții de presiune ridicată la mare adâncime. Datorită dispozitivului specific articulațiilor, această creatură gigantică se poate mișca extrem de lateral. Datorită suprafețelor cartilagine netede este posibilă reducerea frecării.

Mișcarea are loc după cum urmează: articulația este îndoită de un singur mușchi, unbends - celălalt. În acest caz, o pereche de mușchi în fiecare segment al piciorului este conectată la tijele din segmentul următor.

habitate

Crab japonez sau crab gigantOamenii de știință sugerează că trăiesc uimitoare creație cu picioare lungi poate până la o sută de ani. Îndoială, punând o figură mai modestă - puțin peste 50 de ani.

Acest crab japonez trăiește la o adâncime de 200 - 300 de metri, uneori - la o adâncime de 150-200 de metri. În primăvară, în timpul așezării, se ridică la suprafață și se întâlnește la 50 de metri. Cel mai adesea, acești giganți se găsesc în zona insulelor Japoniei - Kyushu și Honshu. Este rar, dar totuși posibil, să întâlniți aceste creaturi în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Pentru prima dată această creație uimitoare a fost descrisă de cercetători din Japonia în secolul al XVII-lea. Iar în Occident, datele despre crabul japonez neobișnuit au venit numai până la sfârșitul anilor 20 ai secolului al XVIII-lea datorită operei englezului englez Kampfer, un bine cunoscut biolog al acelor vremuri. după va fi numit gigantul numele descoperitorului său european, în literatura științifică se poate găsi numele latin Macrocheira kaempferi. Apoi crustaceul a fost descris de zoologul olandez Konrad Jakob Temminok.

mod de viață

Crabul păianjen japonez: casa crabului uriașÎn ciuda aspectului înfricoșător, crabul gigant este destul de inofensiv, de aceea devine adesea un locuitor al acvariilor.

Piciorul accidentat pierdut de un gigant crește cu timpul, dar după fiecare molt va deveni mult mai lung.

Creșterea arthropodului gigant este foarte interesantă: un animal tânăr își resetează cochilia veche, sub care este un capac interior moale. Se umflă la dimensiunea dorită și se întărește.

Fără apă, un crab păianjen japonez nu poate trăi, așa că accidental blocat între roci la reflux, animalul va fi condamnat la moarte.

Sursă de alimentare

Principala hrană pentru crabul păianjen japonez este moluștele. De asemenea, el poate și rămășițele altor animale. Dar dacă crab tot timpul va mânca carrion, atunci carnea va deveni amară și nu va fi evaluată ca o reclama, de aceea oamenii rar mănâncă artropode adulte.

Există, de asemenea, astfel de păianjeni subacvatici care folosesc planctonul ca mâncare. Obțineți-o astfel: cu ajutorul acarienilor puternici ai animalului, "umple" apa și consumă plancton comestibil pe acarieni.

reproducere

Maturitatea sexuală a acestor păianjeni de crab se apropie de 10 ani.

Ovipoziția apare în primăvară, pentru că acest păianjen se ridică mai aproape de suprafață. O femeie poate schimba mai mult de un milion și jumătate de ouă, dar pentru a supraviețui unui stat adult poate avea doar o mică parte. Și sunt în pericol în persoana unei persoane.

Crab păianjen japonez și om

 • Habitat al crabului gigantCrab păianjen este surprinzător de frumos, motiv pentru care este adesea folosit ca decor pentru decorarea acvariului.
 • O altă destinație - în gătit. Carnea delicioasă și delicată a tinerilor, de aceea vânează, ceea ce afectează reducerea populației. Carne de persoane adulte mature de valoare specială nu este la fel de profund artropode de multe ori trebuie să mănânce putrezire hoit, ceea ce face propria lor carne devine amar și de puțin folos pentru delicatese.
 • Cu toate acestea, oamenii iau măsuri pentru a proteja un animal neobișnuit, așa că în primăvară, când este cel mai vulnerabil, vânătoarea pentru el este interzisă.

Crabul păianjen modern japonez este singurul membru supraviețuitor al genului Macrocheira, alți membri ai genului au dispărut.

Giant crab - titularul de înregistrare

Mai recent, lumea a primit un cadou uimitor prin natura - un păianjen de crab japonez a fost prins în vecinătatea coastei Tokyo, ceea ce este cu adevărat impresionant. Este un tânăr care urmează să crească, dar acum are peste 3 metri. Ei au numit acest Crab Kong gigant (prin analogie cu faimosul King Kong). Este interesant faptul că ultima greutate a titularului de înregistrare 15 kg, numit Krabzilla. Dar cercetatorii cred ca Crab Kong in viitorul apropiat va depasi Krabzilla atat in marime, cat si in greutate.

Inițial, crabul de păianjen era planificat să fie folosit în scopuri gastronomice, supă de fierbere, dar o descoperire valoroasă a fost salvată de cercetătorul Robin James. Cercetătorul a reușit să convingă localnicii că locul a fost o creație atât de uimitoare în muzeu, și cu siguranță nu în bucătărie, așa că crabul a fost salvat.

Așteaptă cu nerăbdare să se mute la Munchen, a fost o atracție locală pentru o vreme și a lovit imaginația turiștilor - oaspeții parcului de distracții din Dorset.

Un păianjen de crab uriaș este o decorare autentică a planetei noastre. Această creație uimitoare este o demonstrație vizuală a modului în care fauna este luată. De aceea, oamenii ar trebui să fie mai atenți la aceste creaturi atrăgătoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Far de crab din regiunea KamchatkaFar de crab din regiunea Kamchatka
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Rainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliuRainbow crab: întreținere și îngrijire la domiciliu
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!Un crab grozav și uriaș de cocos sau un hoț de palmier!
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
» » Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
© 2021 amigdas.com