amigdas.com

Specii de pești de sturion: familie de sturioni

Caracteristici ale sturionuluiFamilia de pești de sturioni este o rasă comercială valoroasă, carnea și caviarul lor sunt în căutare și au un gust excelent.

Apare în cele mai vechi forme, familiei de lopate, care a trăit în epoca cretacică cu 75 de milioane de ani în urmă, înainte de apariția păsărilor osoase osoase. În aceste zile, numărul lor a scăzut din cauza activității negative a omului.

origine

Râurile râurilor, construcția hidroenergetică, meliorarea, captura ilegală - toate acestea conduc la o reducere rapidă a populației de sturioni. Se fac eforturi pentru a crește numărul lor, pentru a le planta în condiții artificiale în fabrici, dar până acum nu au fost concludente. Peștele este listat în Cartea Rosie Internațională și Rusă.

Descrierea sturionului

Specii de sturionCel mai vechi semn al sturionului - Acest acord, cartilaj, sunt coloana vertebrală a scheletului, chiar și la pești adulți nu sunt corp vertebral. In sturion are un schelet cartilaginos și baza internă a craniului, trunchi seamănă cu un ax lung și are 5 linii de spini osoase, placile. Capul este acoperit cu scuturi osoase, botul este lung, sub forma unui con sau a unei lopate. O pereche pe burtă și pe laturi, una pe spate. Între ele există plăci și granule osoase. Înotătoarea dorsală este în creștere mai aproape de eleronul la fasciculul de sân are un vârf pe ea va ști vârsta individului.

Gură carne, proeminent, fără dinți. Există patru antene pe partea inferioară a botului. Bubble de înot Acesta este situat în partea de jos a coloanei vertebrale și se conectează la esofag. La această specie, ca și la speciile de rechin, există un spray. Este o deschidere specială care duce de la cavitatea de grilă la marginea superioară a capacului. Principalele branhii sunt patru, membranele lor sunt fixate la faringe și sunt conectate la gât. Gemurile racemate sunt absente. Există două ghilotine auxiliare.

O deschidere anală este localizată la baza aripioarei ventrale. În inimă este un conul arterial, în intestin o supapă spirală. Cântarele rombice conțin substanța asemănătoare smalțului ganoidului. Datorită acestei caracteristici distinctive, sturionii sunt numiți ganoizi cartilaginoși.

mod de viață

Comandă de sturion trăiește în bazinele de apă din Europa, Asia de Nord și America. Detașamentul este împărțit în trei tipuri:

  • comunicarea
  • semianadromous
  • de apă dulce.

Speciile unei specii de tipul tipului sunt primavara și culturile de iarnă, migrează pentru a da naștere din marea sărată până în râu. Reproducerea în culturile de primăvară are loc în perioada primăvară-vară și numai la o temperatură de 15-20 de grade. Există specii de iarnă care vin în toamnă într-un râu de apă dulce sau un lac pentru iernare. Toate speciile combină o durată lungă de viață, fecunditate, un aspect similar, o dietă și un stil de viață.

Pestii de pește sunt oameni foarte acvatici, de exemplu, beluga are o lungime de 4 metri și cântărește 500 kg. Familia de sturioni are o viață lungă: beluga trăiește 100 de ani, sturion 50, stelistă sturion 30, sterlet 20 de ani. Puberta apare târziu, la femele la 10-15 ani, la bărbați la 10-12 ani. Maturitatea sexuală în sterletă și lopată se realizează mult mai devreme. Un individ se reproduce doar de câteva ori pe parcursul vieții, nu se produce în fiecare an. Sturgeonii sunt foarte prolifici. O femeie poate pune câteva milioane de ouă. Atunci când sturionul merge la spawn, practic ei nu se hrănesc. Pestele de sturioni traiesc de obicei si vaneaza la baza, se hranesc cu pești mici, viermi, moluste, insecte.

clasificare

Pestele de peșteÎn vechea clasificare au existat doar două genuri: sturion și skafirinha, având 25 de specii de pești care trăiesc în zona temperată a emisferei nordice.

Sistem modern împarte sturion în 4 genuri și 4 fosile în 5 subfamilii.

Cele mai frecvente tipuri de sturioni includ: sturion, beluga, kaluga, lopata, sterletă, sturion, stelist. Există hibrizi diferiți obținuți prin trecerea principalelor specii în locurile de reproducere.

Tulpină sau hrănire

Sturionii de sex feminin nu cresc in fiecare an, dar numai dupa 2-3 ani, doar rasele sterlet se inmultesc anual. Îmbătrânirea sexuală a sturionilor are loc târziu, numai când acestea ajung la dimensiuni semnificative. Sturgeonul se dezvoltă în primăvară sau în timpul verii în râuri și lacuri de apă dulce, unde există un curent bun și un fund, împrăștiate cu pietricele. După apariția peștelui, peștele se întoarce înapoi în mare pentru a se hrăni și crește pentru o nouă reproducere.

prăji

Fry apare din ouă. Larvele se hrănesc cu vezica biliară, sacul endogen. Când punga se rezolvă complet, atunci se termină perioada de alimentare endogenă. Apoi începe o perioadă de hrană exogenă, când mâncarea este daphnia. Apoi, puiul începe să mănânce crustacee diferite. Vezica biliară nu este doar o prădătorie de beluga, ci începe imediat să vâneze.

Apoi prăjina începe să se mute la mare, după ce au intrat în mare, își continuă creșterea până la maturizarea sexuală completă.

Cele mai populare specii de sturioni

sturion. Există 17 specii de sturioni. Multe specii se află pe punctul de a dispărea. Sturgeonul este un pește comercial cu o greutate medie de 10-20 kg. Arheologii au găsit un pește de 3 metri lungime și cântărește 2 cenți. În Marea Neagră se găsesc în prezent până la 100 kg. Sturgeon este un pește de jos, care locuieste pe fundul a până la 100 m de lacuri, râuri și mări.

  1. Familia de sturioniPrintre cele mai mari specii se numără sturionul Atlantic, care trăiește în Marea Neagră. Ea ajunge la 3 m lungime și 200 kg în greutate. Are spate gri-negru, laturi gri-maro și o burtă albă. Datorită scăderii populației, sturionul este plantat artificial. Sturgeon crește foarte rapid și prolific. În mediul natural se pot crea hibrizi cu beluga, sterlet, ghimpe, sturion stellate. El trăiește în mare, merge la râu pentru a da naștere. Se hrănește cu hamsia.
  2. Foarte numit sturion rusesc. Locuiește în mările Negre, Azov și Caspică. Caviarul de sturion rus este foarte valoros, mai scump decât beluga. Mănâncă crustacee, crab, creveți. Un sturion stus de sturion se duce la Volga și la Dunăre. Marea Neagră către Nipru și Dunăre. Azov în Don. Cea mai mare parte a prăjiților cresc în mare și doar o mică parte a prăjirii rămâne în fluviu timp de 1-2 ani.
  3. Sturgeon siberian. Corpul său, ca majoritatea sturionilor, este acoperit cu plăci osoase, o gură retrasă, cu patru antene. Împușcă Ob, Lena, Kolyma și Yenisei. Trăiește 50 de ani, la o lungime de 3,5 metri, cântărind până la 150 kg. Creste in luna iulie. Se hrănește cu organisme de fund, diferite larve, viermi și moluște.

Hausen. Cel mai vechi dintre sturionii de apă dulce. Beluga este de aproximativ 100 de ani. Cântărește 3 tone și ajunge la 10 metri lungime. În formă, corpul seamănă cu o torpilă, acoperită cu 5 rânduri de plăci osoase protectoare ale abdomenului în culoarea albă, iar griul din spate. Pestul Beluga, dieta principală a acestuia este un alt pește mic, cum ar fi hamsia, vobla, hamsia, bullhead, hering. Femeia mai mare decât bărbații apare o dată la 3-5 ani.

Kaluga. Această specie aparține familiei beluga. Ele pot crește până la 1 tonă și în lungime pentru a ajunge la 5,5 metri. Locuiește în bazinul râului Amur. Există o creștere rapidă, liminală și trecere.

lopată. Pește, ajungând la o lungime de până la 140 cm și cântărind până la 4,5 kg. Are o coadă diferită de celălalt sturion, aplatizată cu o lungă tulpină caudală acoperită cu plăci osoase. Coada este absentă sau foarte mică, ochi mici, vezică mare în înot. Locuieste in afluentii din Amu Darya.

spin. Are aspectul tuturor sturionilor. Pe spate are 12-16 bug-uri, pe burta 11-18, pe laturile 51-71. Există 22-41 rachete de ghirlande pe arc de sârmă. Locuieste in zonele Aral, Caspian, Azov si Black.

pastruga. Locuiește în Marea Caspică, Azov și Neagră. Aceasta este o specie de primăvară și de iarnă a sturionului. O formă alungită a corpului acoperită cu scuturi osoase, un nas lung, mici tendriluri, o buză inferioară subdezvoltată, o frunte convexă. Punchul este alb, iar spatele și părțile laterale sunt albastru-negru. În lungime crește până la 6 metri și cântărește 60 kg.

cegă. Cel mai mic pește din familia sturionilor, la o lungime de 120 cm, cântărește 20 kg. Peștele are un nas îngust lung, buza inferioară este împărțită la jumătate, este atinsă de antene lungi, buzele atinge clapeta. În afară de cele obișnuite pentru plăcile de sturioni de familie, pe partea din spate a sterlei sunt clapete apropiate. Sterletul poate avea culori diferite, dar de obicei este de culoare gri-brun pe spate, cu o burtă alb-galbenă. Poate fi ascuțit și nevăzută. El trăiește numai în Siberia.

Sursă de alimentare

Care pești aparțin familiei de sturioni?Sturgeonul este pește de fund, astfel încât se hrănesc cu nevertebrate care trăiesc în fund. Acestea sunt în mare parte viermi, crustacee, larve și moluste. În funcție de tipul de hrană, sturionul aparține bentofagilor. Excepțiile sunt beluga și kaluga - sunt prădători. Sturgerul crește rapid. Acest lucru se datorează capacității lor de a maximiza utilizarea resurselor de hrană. Într-un iaz diferite tipuri de sturioni pot trăi împreună, având diferențe în ceea ce privește tipul de hrană și, prin urmare, resursele furajere ale rezervorului sunt utilizate în întregime.

Valoarea de pescuit

Sturgeon numit roșu ryboy.Osobo prețuită carne și mai valoros decât ikra.Krome negru acest lucru, utilizați bula de înot să-l facă adeziv vyazigi- notochord mânca. În prezent, captura de sturion este produsă numai în râurile Mării Caspice și în Iran. Cotele sunt stabilite pentru cote, care depind de numărul de prăjituri produse în zona caspică. În legătură cu reducerea cotelor, crește creșterea sturionilor în fermele piscicole.

Valoarea culinară și comercială a peștelui roșu

Sturgeonul este vândut atât în ​​formă vie, cât și congelată, refrigerată și afumată. Peștii fac balsam și diverse conserve. Peste sarat Este interzisă vânzarea, deoarece este posibil să se infecteze botulinul și otrăvirea severă. Anterior, numai peștele care era sturion a fost numit roșu. Acest sturion stellate, sturion, sterlet, beluga. Peștele a fost apreciat nu numai pentru culoarea roz a cărnii, ci și pentru gustul și valoarea nutritivă excelentă. Acum acest nume a început să fie purtat și somon. Somonul, chum și somonul roz sunt acum și pește roșu.

Caviar de pește și carne roșie

  • Peste util de la un număr de sturioniCarnea de sturion contine proteine ​​usor digerabile, deci este considerata dietetica si este inclusa in diverse diete. De asemenea, carnea de pește roșu conține vitamine de diferite grupuri, zinc, fosfor, calciu, fluor și iod. Dar, cel mai important, carnea contine Omega 3. Este un acid polinesaturat gras pentru buna functionare a creierului si imbunatatirea memoriei, mentinand imunitatea. Oamenii care mănâncă mereu pește roșu, nu au depresie, rareori suferă de hipertensiune și oncologie. Cu ajutorul cărnii, vaselor și a mușchiului inimii se consolidează, nivelul colesterolului scade și riscul unui atac de cord scade.
  • Caviarul de sturion este, de asemenea, foarte util, este saturat cu proteine ​​si lipide. Este inclus în dieta persoanelor care sunt slăbite după o boală sau un tratament agresiv.

Utilizarea cărnii și a caviarului afectează întărirea țesutului osos, creșterea acestuia și, de asemenea, favorizează întinerirea pielii.

Familia de sturioni este un pește comercial valoroasă, carnea și caviarul care au o mare valoare și utilitate pentru omenire.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să reproducem peștii într-un iaz mic pe o reședință de varăCum să reproducem peștii într-un iaz mic pe o reședință de vară
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?Descrierea sterlei de pește. Ce hrănește și cum se reproduc?
Elanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este utilElanul, ce este acest pește, unde trăiește și ce este util
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Peștele macrou este diferit de macrouPeștele macrou este diferit de macrou
» » Specii de pești de sturion: familie de sturioni
© 2021 amigdas.com