amigdas.com

Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni

Care sunt soiurile de păianjeniSpiderii aparțin unui grup de păianjeni, o clasă de arahnide și un tip de artropode. Primii lor reprezentanți pe pământ au apărut cu 400 de milioane de ani în urmă. Pe teren, există multe varietăți ale acestor artropode. Toți au caracteristici și culoare diferite, comportament și mod de viață.

Caracteristici și descriere a păianjenilor

Corpul păianjenului constă doar din două părți:

 1. abdomen. Pe ea există găuri de respirație și lână (păianjen de păianjen pentru țesut păianjen).
 2. Cefalotoraxul. Este acoperit cu o coajă de chitină. Pe ea sunt opt ​​picioare lungi îmbinate. În plus față de picioare, există două tentacule (pedipalpus). Acestea sunt folosite pentru împerechere cu indivizi maturi sexuali. Și totuși există două extremități scurte cu chelicerae - cârlige otrăvitoare. Aceste chelicera fac parte din aparatul oral. Numărul de ochi din aceste artropode poate fi de la 2 la 8 bucăți, în funcție de rasă.

Dimensiunile spiderului variază: de la 0,4 milimetri până la 10 centimetri. Gama de membre poate fi mai mare de 25 de centimetri.

Figura și culoarea diferitelor persoane depinde de structura acoperirii structurale a firelor de păr și de cântare, precum și de amplasarea și prezența diferitelor pigmenți. Din acest motiv, păianjenii pot fi monocromi plictisitori sau strălucitori în nuanțe diferite.

Numele speciilor de păianjen

Oamenii de știință au identificat și au descris mai mult de 42 de mii de specii de arahnide. Aproximativ 2900 specii ale acestor artropode sunt cunoscute pe teritoriul țărilor CSI. În acest articol vom vorbi despre mai multe soiuri.

Albastru-verde tarantula

Această specie de păianjeni este cea mai frumoasă și spectaculoasă în culoarea sa. Aceste artropode au următoarele caracteristici:

 1. Ptitseed Albastru-verdeCarapace verde.
 2. Luminile limbii strălucitoare.
 3. Roșu-portocaliu abdomen.
 4. Leaganul picioarelor poate ajunge până la 15 centimetri.
 5. Dimensiunea corpului este de aproximativ 7 centimetri.

Terenul nativ al acestei specii este Venezuela, dar ele pot apărea pe continentul african și în țările din Asia. Această specie de arahnide nu mușcă, dar numai în caz de pericol, fire de păr speciale care se află pe abdomen.

Pentru viața umană, aceste fire de păr nu sunt periculoase, dar arsurile din ele rămân. În aparență, arderea de la mușcătura unei tarantule seamănă cu o mușcătura de urzică. Masculii din această rasă trăiesc doar 2-3 ani, însă femelele - 10-12.

Spider floral

Această specie se referă la păianjeni - boaters. Culoarea lor poate varia de la alb pur la verzuie, verde roz sau luminos. Lungimea corpului masculilor atinge 5 milimetri, iar femelele - până la 12 milimetri. Acest soi este comun în toate țările europene. Ele se găsesc în Alaska, Japonia și Statele Unite. Imobilează acest artropod pe teren deschis, unde o mare varietate de floare de iarbă plină. Și toate din cauza faptului că păianjenul de flori mănâncă sucurile albinelor prinse și fluturilor.

Grammotol pulchra

grammostolaSe referă la păianjenii tarantulei, care în mediul natural trăiesc numai în regiunile sudice ale Braziliei și în Uruguay. Acest păianjen este destul de masiv și poate ajunge la o lungime de 11 centimetri. Are o strălucire metalică caracteristică de păr și culoare închisă. Preferă să locuiască numai între rădăcinile plantelor. Ceea ce este cel mai interesant, nurca lui aproape nu se scoate. Pentru cunoscătorii de animale de companie exotice, puhra devine adesea un animal de companie.

Spider-vampa (Arhipop Brunnich)

Această specie de arahnide are o culoare foarte interesantă a extremităților și a vițelului - într-o bandă alb-negru-galben. Din acest motiv el poartă un astfel de nume. Șarpele de păianjeni sunt mai slabe decât femelele. Dimensiunea corpului mascul are o lungime de aproximativ 7 milimetri, însă femela (împreună cu labele) este de 4 centimetri. Aceste artropode sunt larg răspândite în Africa de Nord, pe teritoriul regiunii Volga, în sudul Rusiei, în Asia și Europa. Aripa păianjenul se află pe marginile pădurilor, precum și pe pajiștile cu abundență de ierburi. Web-ul său este foarte puternic și este aproape imposibil să-l rupeți. Ea se poate întinde doar sub presiune.

Stencil Hunter

plută păianjenAceste arahnide sunt distribuite pe scară largă pe continentul eurasiatic. Acestea se întâlnesc de-a lungul malurilor corpurilor de apă cu apă lentă sau în picioare. Adesea se găsesc în grădini cu umiditate ridicată, în păduri umbroase sau în pajiști bogate. Lungimea corpului femelelor poate varia de la 14 la 22 de milimetri, dar masculul aproape nu crește niciodată la mai mult de 13 milimetri. Culoarea este aproape neagră sau maro gălbuie. Pe părțile laterale ale abdomenului sunt dungi albe sau luminoase.

Tarantula Apulian

Acești paianjeni aparțin familiei păianjenilor de lupi. Acestea sunt comune în sudul Europei: de cele mai multe ori se găsesc în Spania și Italia, în Portugalia se săpără găuri la adâncimea de 0,5 metri.

Dimensiunea întregului corp în lungime este de 7 centimetri. De obicei, indivizii sunt colorați roșii, mai puțin deseori - maronii. Pe corpul lor există o bandă longitudinală și câteva tonuri transversale ușoare.

"Spider cu coarne" sau păianjen - un cerc spiralat

Spiderul cu coarneAcestea sunt comune în subtropice și tropice, în Australia, în Filipine. în America Centrală și în partea de sud a Statelor Unite. Dimensiunea corpului feminin în lățime poate ajunge la 10-13 milimetri, iar în lungime - 5-9. Lungimea întregului corp de masculi este de numai 3 milimetri. Labele lor sunt scurte, iar la marginile lor sunt 6 spini. Acești păianjeni au o culoare foarte strălucitoare: negru, roșu, galben, alb. Pe abdomenul lor există un desen cu puncte de culoare neagră.

Spider păunul

În culoarea acestui soi, puteți găsi aproape toate culorile curcubeului: galben, verde, albastru, albastru, roșu. Femelele au o culoare mai proastă. Dimensiunea totală a corpului unui adult este de 5 milimetri. Prin culoarea lor, bărbații atrag femeile. Locuiesc în Australia - în New South Wales și Queensland.

Spider zâmbind

Spiderul zâmbitorCu alte cuvinte, este numit și un păianjen cu o față fericită. Pentru un om, el este absolut inofensiv. Este distribuit în Insulele Hawaii. Întreaga lungime a corpului său este de 5 milimetri. Culoare diferită - albastru, portocaliu, galben, palid. Această specie mănâncă țânțari mici, iar culoarea lor strălucitoare ajută la înlăturarea dușmanilor (în special a păsărilor).

Vaduva neagră

Aceste artropode sunt foarte toxice și periculoase pentru viața umană. Habitat - America de Nord, Australia, mai puțin frecvent - Federația Rusă. Întreaga lungime a corpului femelelor este de aproximativ 1 centimetru, dar bărbații sunt mult mai mici. Corpul este negru, iar pe abdomen există un spot roșu sub forma unei clepsidre. Bărbații au o culoare puțin diferită: maro cu dungi albe. Muscatura acestui artropod este periculoasă și poate duce la moarte.

Karakurt

Acești arahniți sunt morți și aparțin genului văduvei negre. Întregul corp al unei femele poate ajunge la o dimensiune de 1 până la 2 centimetri, însă lungimea masculului atinge doar 7 milimetri. Pe burta acestui păianjen există 13 pateuri de culoare roșie. La unele specii, aceste pete au franjuri. Dar unii indivizi nu au pe deplin puncte sexuale mature, de aceea corpul lor este complet negru strălucitor. Acești păianjeni pot trăi în nordul Africii, sudul Europei, în Marea Azov și Marea Neagră, în sudul Ucrainei și Federația Rusă, Asia Centrală, în regiunea Astrahan din Kârgâzstan. Și a fost observat în sudul Uralilor, în regiunile Kurgan, Orenburg, Volgograd și Saratov.

Unde locuiesc păianjenii

Locuiesc păianjeni peste tot și de-a lungul tuturor colțurilor pământului, sunt obișnuiți. Este imposibil să le întâlniți numai în acele zone care se află sub gheață timp de un an. Numărul de subspecii în țările cu climă caldă și umedă este mult mai mare decât în ​​frig sau temperat. Aceste artropode sunt locuitori ai pământului (cu excepția câtorva subspecii). Ei trăiesc în nurcă sau cuiburi construite, arătându-și activitatea doar noaptea.

Spider-tarantulele și alte specii de migalomorfe locuiesc în coroane de arbuști și arbori ecuatoriali. Specii "rezistente la secetă" preferă să despartă solul, burrows și alte adăposturi la nivelul solului. Spider-digers trăiesc în colonii, stabilindu-se în adâncimi individuale de nurca de 0,5 metri. Unele soiuri de plante migalomorfe își închid așezările cu jaluzele speciale, care sunt făcute din mătase, vegetație sau sol.

Spiders-haymakers dori să se stabilească în peșteri întunecate și umede, în hambare vechi abandonate și pivnițe, în șanțuri abandonate de animale. Picioarele lungi pot fi găsite în clădirile cu apartamente pe ferestrele calde din sud, atârnând capul în jos.

Dar calul păianjen Vă puteți întâlni oriunde:

 1. În zonele muntoase.
 2. În deșert.
 3. În pădure.
 4. Pe zidurile de cărămidă și de piatră ale caselor.

Văduva Neagră pot fi găsite pe părăsite și câmpurile sagebrush, în cazul în care efectivele sunt adesea călcate în picioare de porc și de oaie pe pantele stâncoase ale ravene, pe malurile canalelor de irigații artificiale.

Spiders - trotuare petrec mai mult timp în viața lor în anticiparea de pradă, așezat pe flori. Dar unii reprezentanți ai acestei familii pot fi găsiți pe o pădure de pădure sau scoarță de copac.

Familia de pâlnii își are rețeaua pe crengi de tufișuri sau iarbă înaltă.

Dar păianjenii-lupi preferă pajiștile ierboase și terenul împădurit în pădure. Acolo ele sunt în frunzele căzute pot fi găsite în număr mare.

Un păianjen își construiește cuibul sub apă, atrăgându-l cu un păianjen pe fundul diverselor obiecte. El își umple întregul cuib cu oxigen și îl aplică ca un clopot de scufundări.

Ce păianjeni mănâncă

Aceste creaturi sunt foarte originale. Ei se hrănesc într-un mod foarte interesant. Pe o perioadă lungă de timp, unele specii din aceste artropode nu pot mânca. Această perioadă poate dura între 7 zile și 1 lună, în unele cazuri până la 1 an. Dar dacă păianjenul a început să mănânce, atunci din mâncare nu mai rămâne nimic. Foarte interesant este faptul că masa de mâncare pe care toți păianjenii o mănâncă în 12 luni poate depăși de mai multe ori masa întregii populații de pe planeta noastră.

Spiderii mănâncă diverse alimente. Totul depinde de varietate și mărime. Unii pot face o capcană cu ajutorul pânzei de păianjen țesute. Această capcană este foarte dificil de văzut de insecte. Sucul digestiv este injectat în prada prins, care îl corodează din interior. Hunter după ceva timp în stomacul său atrage un cocktail format. Și unele specii tocmai scuipau în timpul vânătorii cu saliva lipicioasă, care apoi atrage prada vânătorului.

Principala delicatețe a acestor artropode sunt insectele. Tipurile mici se hrănesc cu lăcuste, gândaci, viermi de făină, fluturi, greieri, muște și țânțari. Păianjenii care trăiesc în vizuini de pe suprafața solului, pentru alimente ia Orthoptera și gândaci, iar unele specii sunt în stare să se târască într-o râmă locuință sau un melc, dar deja începe în liniște o masă.

Tipuri de panze

În lume există mai multe tipuri de panze diferite. Ele sunt după cum urmează:

 1. rotund. Cele mai frecvente. Există un număr minim de fire în el. Din cauza acestei țesături, este greu de observat, dar nu de fiecare dată când este perfect elastic. Din centrul său, păianjenele radicale radicale se deosebesc, care sunt conectate prin spirale la o bază lipicioasă.
 2. conic. Practic, se toarna un pavilion de pâlnie într-o iarbă înaltă, iar el însuși, așteptând prada, se ascunde în baza îngustă.
 3. Zigzag.
 4. gigant. Dimensiunile sale variază între 900 și 28 mii de metri pătrați.

Și web-ul este împărțit în funcție de tipul și principiul aderării sale:

 1. Sticky. Merge doar pentru a pregăti jumperi în rețelele de trapuri. Este foarte dificil să te separi de ea.
 2. Puternic. Folosit pentru a țese rețele care vor fi folosite pentru procesul de vânătoare.
 3. De uz casnic. Din aceasta, artropodii fac ușile pentru casă și gogoși.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Structura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuireStructura exterioară a păianjenului. Abilități speciale de supraviețuire
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Spider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor caldeSpider falangă - "scorpionul vântului", un insect, un locuitor al țărilor calde
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Brown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducereBrown crab pustnic: aspect, mod de viață și reproducere
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Crabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigantCrabul păianjen japonez: o descriere a unui crab gigant
Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clarCâte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
» » Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
© 2021 amigdas.com