amigdas.com

Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar

Structura păianjenului și numărul de picioareAmintiți-vă - absolut orice păianjen are 8 picioare (acestea sunt picioarele, picioarele). Se pare - prindeți păianjenul și vedeți câte picioare are. Dar nu este atât de simplu, pentru că dacă întrebați o persoană luminată despre cât de multe picioare are un păianjen și cât de multe membre, răspunsul este de 8 și, respectiv, 12! Acestea din urmă includ 4 perechi de picioare, o pereche de picioare și o pereche de chelicer.

Membre de arahnide

De fapt, mulți oameni, care pun întrebarea câte copii au un spider, înseamnă numai picioarele. Dar membrul include nu doar picioarele, ci și alte părți ale corpului. Acest reprezentant al faunei are o caracteristică pe care oamenii de multe ori nu o observă. Totul se referă la membrele anterioare, denumite nimbus. Da, ele sunt ca labe, dar au o funcție diferită, sau mai degrabă două:

 • De ce păianjenul are cel mult 8 labeîncercarea de a naviga mai bine în spațiu prin intermediul atingerii. Sensind drumul inaintea lui, spiderul intelege mai bine cum se misca si pe ce suprafata este;
 • prinde o pradă mică, o modalitate mai convenabilă de ao folosi - luați fălcile și le aduceți în gură.

Nogoschupaltsa bine văzută la specii mari. Acestea includ: blonda tarantula teraboza, tarantula sud-rusa, nefila si altele. La arahnidele mari, puteți observa și chelicerae - fălcile puternice proeminente în fața gurii. Această parte a corpului este, de asemenea, un membru. Helicercas vă permite să vă apărați de dușmani, să vă străpuiți victima și, în unele cazuri, săturați și rupeți nurca în pământ.

Helicer este necesar pentru injectarea de otravă (pentru cei care o au) ca un sacrificiu, ca și când un scorpion a folosit cuțitul său. Piciorul are un alt nume - pedipalps. Masculii le folosesc pentru fertilizarea femelelor.

De ce are 8 labele, nu 6, cum ar fi insectele?

Caracteristicile structurii păianjenilorPentru a nu fi confuz în termeni și concepte, ceva trebuie clarificat. Un păianjen este o clasă separată a lumii animale și aparține arahnidelor. Cu alte cuvinte - nu se aplică insectelor! Conform structurii corpului, el este mai aproape de creaturi ca scorpionii.

Toate insectele au 3 perechi de picioare (6 picioare în total). Diferitele centipede și alte animale nu sunt insecte, au propria lor clasă, ca păianjenii. Insectele au picioare pe secțiunea toracică, în păianjeni pe cefalotorax. Pe lângă diferențele externe mici de insecte, arahnidele au o structură internă fundamental diferită a organismului.

În ciuda faptului că păianjenii sunt o specie separată, întrebarea rămâne deschisă - de ce păianjenul are nevoie de 8 labe, nu 6? Nu există un răspuns direct, dar este posibil să se tragă concluzii temeinice. Să începem raționamentul din afară, cu o explicație a naturii web.

Aproape toți păianjenii (aproximativ 40 000 de specii) pot să tese o țesătură. Poate fi de diferite forme, densitate și mărime. Dar, în toate cazurile, proprietatea sa principală este de a prinde prada ca o capcană. După ce pradă este prins, păianjenul își completează cazul, înfășurând victima într-un cocon. După aceea, păianjenul rămâne să-și aplice otrava și salivă pentru a găti victima, și apoi suge ciuperca rezultată. Absorbția are loc cu ajutorul unui stomac special, care lucrează pe principiul unei pompe.

Deci, pentru a vă deplasa confortabil de-a lungul propriilor fire, arahnide, aveți nevoie de 4 perechi de picioare. Dar cum să fii acei păianjeni care nu pot face pânze de păianjen? Arachnidele au o structură specială a corpului și picioarele "suplimentare" sunt necesare pentru o mai bună echilibrare a corpului. O altă funcție a picioarelor este simțul mirosului. Cu ajutorul firelor de păr, păianjenii recunosc pradă pentru comestibilitate.

În plus, păianjenii sunt ofensați de alți pradatori, sau cu ei există incidente "de uz casnic", ca urmare a căror păianjeni își pierd picioarele prețioase. Aproximativ, inițial au labe "extra", dar cu paianjeni cu 4 picioare vor fi complet incomod.

Unele fapte interesante

 • De ce insectele au 6 picioare, iar păianjenii au 8 picioareSunt indivizi, care nu pot să tese o țesătură (aproximativ 50 de specii). Ele sunt numite libere. Aceasta este o vedere separată cu propriile caracteristici. Deci, au falci frontale puternice pentru a face față victimei și picioarele destul de lungi.
 • Majoritatea oamenilor cred, că păianjenii au 8 ochi. De fapt, numărul acestora variază de la 2 la 12.
 • Arahova nu are un schelet, doar o coajă rigidă. În parte, prin urmare, dimensiunea lor imensă este imposibilă, așa cum se arată în filmele de groază. În caz contrar, vor muri sub propria lor greutate.
 • Webul este unul dintre cele mai durabile materiale de pe Pământ (mai puternic decât oțel), sinteza sa artificială nu este încă posibilă.
 • Lungimea celei mai mari arahnidul este de 28 cm, iar cel mai mic - jumătate de milimetru.
 • Spiderii pot trăi mai mulți oameni - mai mult de 30 de ani.
 • Spider-gladiator, spre deosebire de rudele sale, folosește webul nu sub formă de cerc, ci sub forma unui pătrat.
 • Diametrul webului Spider-spider este de aproximativ șapte metri.
 • tarantule este una dintre speciile "de origine" de animale și, în același timp, o delicatesă excelentă a locuitorilor din Cambodgia.

Aparent, păianjenul este una dintre cele mai uimitoare creaturi de pe planetă datorită proprietăților sale naturale. Este bine că nu au destule creiere pentru a profita de putere pe Pământ.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
River cancer - descrierea organelor interne și externeRiver cancer - descrierea organelor interne și externe
Când poate fi pus un copil pe picioare? Consiliile medicilorCând poate fi pus un copil pe picioare? Consiliile medicilor
Ce este visul unui păianjen mare?Ce este visul unui păianjen mare?
Brazilian războinic răpitor soldatBrazilian războinic răpitor soldat
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Spider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciațiSpider Spider: Caracteristici generale, tipuri de cruciați
Care sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeniCare sunt soiurile de păianjeni - tot felul de păianjeni
Spider tarantula acasăSpider tarantula acasă
» » Câte picioare are păianjenul și de ce nu este atât de clar
© 2021 amigdas.com