amigdas.com

Comutator de presiune: principiu de funcționare, conectare și reglare

Pompe și echipamenteComutatorul de presiune este un ansamblu mic, dar necesar, al unei stații de pompare mari și mici. Și dacă toate celelalte componente trebuie doar să fie conectate corect, releul va avea nevoie de mai mult și, în plus instalat, deoarece acest nod monitorizează în mod direct poziția rezervorului hidraulic, și, în plus, permite și dezactivează echipamentul special la nevoie.

Ajustarea corectă a releului pentru pompă este o garanție a confortului și a funcționării continue a echipamentului.

Caracteristici și principiu de funcționare a releelor

Numeroase tipuri de relee sunt dispuse aproximativ identic. În interiorul carcasei din plastic este Baza metalică în care sunt fixate componentele:

 • membrană;
 • pistonul;
 • platforma de fier;
 • nod de contacte electrice.

Comutator electronic de presiune

Deasupra capacului din plastic există două arcuri - mari și mici. Dacă membrana are influență, ea împinge pistonul.

Aceasta, la rândul său, mărește platforma, care afectează arcul mare, stoarcerea acestuia. Un arc mare rezistă acestei presiuni, limitând mișcarea pistonului.

O distanță scurtă care împarte arcurile de reglare mari și mici este suficientă pentru a corecta funcționarea unui întreg set de dispozitive. Platforma sub presiune, din membrană, în cele din urmă se ridică până când marginile sale ajung la un mic resort. Influența pe platformă în această perioadă crește, ca urmare, situația se schimbă.

Dispozitive de reglare a presiunii

Comutatorul de contact modifică ordinea de funcționare a pompei și se oprește. Pentru a schimba contactele există o balama specială cu un resort. Dacă platforma trece nivelul la care este amplasată această articulație, contactele electrice se schimbă în stare, spărgând lanțul.

Reglarea comutatorului de presiune al compresoruluiÎn această perioadă, pompa se oprește. Apoi, apa încetează să curgă, iar efectul exercitat asupra membranei scade pe marginea consumului de apă din acumulator. În conformitate cu această platformă este redus treptat. Dacă starea sa este mai mică decât balamaua contactelor electrice, acestea cresc, din nou, inclusiv puterea.

Pompa pompează apa în rezervor, membrana releului se apasă pe această platformă, se ridică, ajunge la un arc mai mare etc. Cifra de afaceri este reluată și executată automat. Cu sprijinul unui set de primăvară mare coeficient, la care unitatea ar trebui să fie pornită, iar cea mică nu determină cea mai mare valoare a presiunii posibile din sistem, ci diferența dintre aceste două semne. Acesta este un punct important care va fi necesar atunci când se investighează modul de funcționare când se instalează releul pompei.

Importanța personalizării

Cu siguranță, independent sau cu sprijinul unui profesionist, dar pentru a instala un întrerupător de presiune, va fi absolut necesar pentru toți cei care și-au asamblat propria stație de pompare din componente separate. Există opinia că stațiile de pompare achiziționate în versiunea asamblată sunt echipate cu un releu deja pregătit și pregătit pentru funcționare. În practică, acest lucru nu este întotdeauna cazul.

Caracteristicile releuluiFiecare concept de alimentare cu apă conține caracteristici personale. Desigur, și nevoia pentru locuitorii clădirii poate fi diferită. presiune continuă asupra sistemului pentru o clădire în care există doar un duș, chiuvetă și cadă de baie, sunt foarte diferite de nevoile casei țară mare, cu un jacuzzi și hidromasaj. Setările din fabrică nu corespund întotdeauna situației actuale.

În plus față de configurarea releului, este necesar, de asemenea, să monitorizați și să corectați din când în când funcționarea stației. Aceeași procedură va trebui făcută din nou, dacă o parte din stație a eșuat, a fost reparată sau înlocuită. Procedura de reglare a echipamentului nu diferă mult de procedura de instalare.

Indicatori de performanță

Când se efectuează setarea releului, se utilizează anumite nume caracteristice. Ei sunt bine înțeleși de un profesionist, dar o persoană fără experiență poate duce la confuzie. Este mai corect să înțelegeți imediat esența lor, pentru a nu se confunda în timpul executării lucrărilor.

Manometrul va ajuta la verificarea performanței releuluiIată principalele definiții ale presiunii:

 • incluziune;
 • off;
 • picătură.

Presiunea de închidere, de regulă, este desemnată drept "Rovykl". În unele cazuri, acest coeficient este denumit și presiunea de vârf. Acest coeficient, așa cum sugerează și numele, indică presiunea la care stația începe sau restaurează lucrarea, iar apa începe să fie pompată în rezervor. De regulă, producătorul prezintă o presiune mai mică de 1,5 bari implicit.

Întârzierea activării releuluiIndicele de includere este, de asemenea, denumit presiunea de jos și este denumit "Pvkl". Acesta este al doilea factor, în releu, primit de la plantă, de regulă, sunt plasate 3 bare sau puțin mai mici.

Diferența este calculată ca diferența dintre numărul inferior și cel superior. La modificarea convențională a comutatorului de presiune înainte de reglare, acest raport este în general de aproximativ 1,5 bari.

Valoarea maximă sau, mai degrabă, valoarea maximă posibilă a indicatorului de oprire face posibilă formarea unei idei a celei mai mari presiuni din sistem. Prevalența acestui semn poate provoca daune semnificative sursei de apă și echipamentului. Ca regulă, acest coeficient este de aproximativ 5 bari sau puțin mai mic.

Presiune în rezervor

Înțelegerea modului în care este organizat rezervorul va contribui, fără îndoială, la o mai bună adaptare la reglarea independentă a echipamentului de control.

Există 2 tipuri de rezervoare hidrauliceExistă 2 tipuri de rezervoare hidraulice:

 • cu inserție din cauciuc;
 • cu o membrană din cauciuc.

Această componentă împarte capacitatea în două părți care nu comunică, dintre care una conține apă, iar cealaltă - aer.

În fiecare caz funcționează aproximativ în mod egal. Rezervorul primește apă, iar presa se apasă pe ea pentru a garanta circulația apei prin rețeaua de alimentare cu apă. Prin urmare, rezervorul are întotdeauna o presiune specifică, care variază considerabil în funcție de apă și de aer din rezervorul propriu-zis.

Pe corpul rezervorului, de regulă, există un mamelon de automobile. Prin aceasta, este posibilă pomparea aerului în rezervor sau sângerarea acestuia pentru a regla performanța în rezervor. Când efectuați conexiunea între presostat și pompă, se recomandă să se determine numărul curent din rezervor. Producătorul prezintă un factor de 1,5 bari implicit. Cu toate acestea, o parte a aerului, de regulă, dispare și indicatorul va fi oarecum mai mic.

Aprovizionarea cu apă - trebuie să cumpărați o pompă de tipul potrivit, o șasiu, un acumulator hidraulicPentru a determina presiunea din rezervor, utilizați un contor automat obișnuit. Se recomandă alegerea unui model cu o scală în care este indicată cea mai mică etapă de gradare. Acest tip de dispozitiv va face posibilă efectuarea celor mai exacte măsurători. Nu are sens să măsurați presiunea, dacă nu este posibil să luați în considerare o zecime din bara.

În acest sens, este important să verificați manometrul cu care stația este terminată. Fiabilitatea măsurătorilor cu ajutorul unui astfel de dispozitiv poate genera dubii. Este mai corect să o înlocuiți cu un dispozitiv de încredere și de înaltă precizie.

Automometrele automate nu arată foarte prezentabile, dar, judecând după răspunsuri, ele sunt semnificativ mai bune decât aparatele electrice noi. În cazul în care alegerea este făcută în favoarea unui manometru electric, acesta nu ar trebui salvat. Este mai corect să luați un dispozitiv fabricat de un producător fiabil, mai degrabă decât un fals plastic ieftin, care nu oferă informații precise și se poate rupe în orice moment.

Indicator de presiune electricUn alt punct semnificativ: un manometru electric va necesita energie, va trebui să respectați acest lucru. Verificați că presiunea din rezervor este foarte simplă. Manometrul este conectat la mamelon și informațiile sunt măsurate. Dacă performanța în rezervor este foarte mare, va fi mai puțină apă în el, dar presiunea va fi bună.

Trebuie reținut faptul că presiunea foarte mare poate fi periculoasă. În acest caz, fără excepție, toate elementele conductei de apă funcționează regulat sub sarcină mare, ceea ce duce la o deteriorare rapidă a echipamentului. În plus, pentru a menține performanțe ridicate, este adesea necesar să pompeați apa în rezervor și, în consecință, să porniți pompa mai frecvent. Acest lucru nu este foarte util, deoarece probabilitatea de defecțiuni crește.

Când configurați sistemul, aveți nevoie de un echilibru specific. De exemplu, dacă presiunea din rezervor este mare sau prea mică, aceasta poate deteriora garnitura.

Cum se configurează un releu

În cazul releului există un capac, iar sub el sunt două arcuri, echipate cu piulițe: mari și mici. Prin răsucirea acestor arcuri, determinați presiunea mai mică din rezervor și diferența dintre valorile presiunii. Presiunea scăzută este reglată de un arc mare, iar presiunea mică este responsabilă pentru diferența dintre presiunea superioară și cea mai joasă.

Cum se configurează un releu?Înainte de a începe instalarea, ar trebui să investigați documentația tehnică la releu și la stație. Documentația prezintă caracteristicile de lucru și de limitare, pentru care a fost proiectat acest echipament special. În timpul ajustării, este necesar să se ia în considerare acest lucru pentru a nu depăși valorile admise. În alt mod, aceste dispozitive se pot descompune în curând.

Uneori se întâmplă ca, în timpul reglării releului, presiunea din sistem să atingă valorile maxime. Dacă se întâmplă acest lucru, opriți manual pompa și continuați cu setarea. Din fericire, astfel de situații sunt foarte rare, deoarece puterea pompelor de suprafață internă nu este suficientă pentru a aduce rezervorul sau sistemul la niveluri maxime.

Este inutil să instalați un releu dacă rezervorul este umplut cu apă. În acest caz, se va ține seama nu numai de influența apei, ci și de parametrii presiunii aerului din rezervor.

Pentru a regla presostatul, trebuie să urmați acești pași:

 1. Determinați presiunea aerului de lucru din rezervor.
 2. Introduceți pompa.
 3. Umpleți rezervorul cu apă până când se atinge presiunea de jos.
 4. Opriți pompa.
 5. Reglarea lucrărilor stațiilor de pompare este adesea asigurată de un releu specialRotiți piulița până când pompa pornește.
 6. Așteptați până când rezervorul este plin și pompa este oprită.
 7. Deschideți apa.
 8. Rotiți un arc mare pentru a determina presiunea de oprire.
 9. Introduceți pompa.
 10. Umpleți rezervorul cu apă.
 11. Reglați starea arcului de reglare mic.

Determinarea direcției de rotație a arcurilor de control este posibilă prin semnele "+" și ";", care sunt următoarele. Pentru a crește presiunea de comutare, arcul mare trebuie rotit în sensul acelor de ceasornic. Pentru a reduce acest coeficient, acesta este rotit în sens invers acelor de ceasornic.

Rotirea arcurilor de control la reglarea releului pentru pompă trebuie să se efectueze foarte ușor, pentru un sfert sau jumătate de viraj, acestea fiind componente foarte sensibile. Manometrul pentru comutarea secundară ar trebui să demonstreze o presiune mai mică.

În ceea ce privește indicatorii atunci când se reglează, este recomandat să vă amintiți astfel de momente:

 1. În cazul în care rezervorul este plin și gabaritul rămâne constant, atunci se atinge presiunea maximă în rezervor, pompa trebuie oprită imediat.
 2. Ce trebuie să faceți dacă rezervorul este umplut, iar performanța dispozitivelor este aceeașiÎn cazul în care diferența dintre valorile de decuplare și on-off este de aproximativ 1-2 atm, este normal.
 3. În cazul în care diferența este mai mare sau mai mică, este necesar să repetați ajustarea luând în considerare erorile probabile.
 4. Diferența normală dintre presiunea mai joasă și indicele de la început în rezervor este de 0,1-0,3 atm.
 5. Rezervorul de aer nu trebuie să fie mai mic de 0,8 atm.

Sistemul poate fi pornit și oprit într-un mod neîntrerupt în mod automat și cu alte semne. Cu toate acestea, aceste limite fac posibilă reducerea uzurii echipamentului, de exemplu, filetul de cauciuc al rezervorului și prelungirea perioadei de funcționare a tuturor dispozitivelor.

Unele recomandări utile

Pentru funcționarea normală a stației de pompare, se recomandă măsurarea presiunii aerului din rezervor la fiecare 3 luni. Această măsură, desigur, va ajuta la menținerea unui cadru stabil în performanța echipamentului. O schimbare bruscă a caracteristicilor poate indica unele defecțiuni care ar trebui eliminate.

Instalarea stației de pomparePentru a monitoriza rapid starea întregului sistem, este important să stabiliți ocazional citirea manometrului când pompa este pornită și oprită. În cazul în care acestea îndeplinesc cifrele definite în configurația echipamentului, puteți lua în considerare funcționarea sistemului ca de obicei.

O diferență semnificativă indică faptul că este necesar să se controleze aerul din rezervor și, eventual, să se reconfigureze releul. În unele cazuri, este doar necesar să pompezi un anumit aer în rezervor, iar caracteristicile vor reveni la normal.

Precizia caracteristicilor manometrului are o eroare specifică. Parțial acest lucru se poate datora frecării elementelor sale mobile în timpul perioadei de măsurare. Pentru a îmbunătăți citirea, este recomandat să lubrifiați manometrul înainte de a începe măsurătorile.

Releul, ca și alte mecanisme, are proprietatea de a se desprinde. Inițial, este necesar să alegeți un produs puternic. Un factor important în funcționarea îndelungată a releului este setările corecte. Nu utilizați acest dispozitiv la cele mai ridicate valori posibile ale presiunii superioare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Modul de reglare a comutatorului de presiune al stației de pompareModul de reglare a comutatorului de presiune al stației de pompare
Ce este un acumulator hidraulic și care este principiul său de funcționare?Ce este un acumulator hidraulic și care este principiul său de funcționare?
Cum de a alege o stație de pompare pentru o casă privatăCum de a alege o stație de pompare pentru o casă privată
Principiile de funcționare și circuitul unui releu electromagneticPrincipiile de funcționare și circuitul unui releu electromagnetic
Selectarea pompelor de suprafață pentru puțurile cu elemente de automatizareSelectarea pompelor de suprafață pentru puțurile cu elemente de automatizare
Dispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatoruluiDispozitivul și reglarea comutatorului de presiune al acumulatorului
Releu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemuluiReleu de comandă a fazelor: schema de conectare a sistemului
Soiuri de pompe de presiune de la grundfosSoiuri de pompe de presiune de la grundfos
Schema de conectare a presostatului de apă la pompăSchema de conectare a presostatului de apă la pompă
Comutator de presiune pentru pompa de apa: producatori si preturiComutator de presiune pentru pompa de apa: producatori si preturi
» » Comutator de presiune: principiu de funcționare, conectare și reglare
© 2021 amigdas.com