amigdas.com

Căzi de baie și toaletă - alegere și instalare

Cum sa alegi o capotaPentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute în toaletă și formarea de ciuperci și mucegai pe pereți, acest tip de încăperi este prevăzut cu ventilație de înaltă calitate. În același timp, structura de ventilație naturală nu se supune întotdeauna sarcinilor sale și, prin urmare, ventilatoarele electrice mai eficiente sunt instalate în toaletă sau în baie.

Majoritatea apartamentelor moderne sunt dotate cu ventilație naturală în stadiul de montaj. Dar, datorită utilizării pe scară largă a ferestrelor și ușilor din metal-plastic cu un grad ridicat de etanșeitate în timpul reparațiilor, precum și datorită poluării banale a conductelor de ventilație, eficiența acestor sisteme este redusă semnificativ. Pentru a rezolva această problemă, este utilizată ventilația forțată cu un ventilator electric.

Verificarea funcționabilității sistemelor de evacuare

Pentru a verifica funcționarea corectă a sistemului de ventilație, puteți folosi sfatul specialiștilor. Acest lucru va fi necesar foaie de hârtie simplă, care este aplicat la gratarul de ventilație din baie sau toaletă și dacă este ținut de acesta din cauza fluxului de aer, atunci evacuarea este în regulă. La rândul său, dacă hârtia cade la sol, atunci trebuie să vă gândiți la instalarea unui ventilator de evacuare.

Vreau să menționez că chiar și un sistem care funcționează în mod normal nu se supune întotdeauna sarcinilor sale, deoarece funcționează în detrimentul diferenței de temperatură din interiorul apartamentului și pe stradă. Foarte des, în vara, când în afara camerei este foarte fierbinte, sistemul de ventilație natural devine complet inutil și nu atrage mirosuri neplăcute de la toaletă.

Tipuri de sisteme de ventilație

Tipuri de ventilatoare și extracteÎn alegerea sistemului de evacuare în baie sau în toaletă, în primul rând trebuie să înțelegeți principiul funcționării și tipurile de instrumente de acest tip. Astfel, sistemele de ventilație de bază sunt împărțite în construcții naturale și forțate.

 • Principiul desenului natural se bazează pe diferența de temperatură în interiorul și în exteriorul camerei. Debiturile de aer din arborele de admisie a aerului deplasează gazele de eșapament din cameră, saturând-o cu oxigen proaspăt.
 • Un sistem de ventilație forțată este un extractor care funcționează de un ventilator electric care pompează fluxurile de aer curat sau trage deșeuri prin canal în stradă.

În cazul în care ventilație naturală, care constă dintr-un lanț de canale conectate, care sunt situate în interiorul zidurilor și sunt situate la mansardă montate Mai multe în etapa de construcție a clădirii, structura de evacuare poate fi obligat să echipeze în orice moment convenabil pentru proprietar.

Dacă întrebați profesioniștii despre necesitatea utilizării unui sistem de evacuare forțată în baie sau toaletă, un răspuns afirmativ va urma imediat. Acest lucru este valabil mai ales dacă ventilația naturală funcționează în mod normal, dar datorită obstrucționării conductelor de evacuare nu se descurcă pe deplin cu funcțiile sale. de asemenea ventilator de evacuare este, de asemenea, stabilit într-o serie de alte cazuri.

 • În cazul în care intrările și ieșirile naturale de aer nu au loc în întregime.
 • Dacă forța de întoarcere este atât de puternică încât sistemul de evacuare din baie sau toaletă furnizează deja mase de aer epuizate, saturate cu mirosuri neplăcute.

De asemenea, hota din toaletă sau baie este instalată în timpul procesului de planificare, când aceste încăperi sunt combinate într-un singur spațiu. Într-o astfel de situație, sistemul de ventilație naturală nu se supune în totalitate setului de sarcini, iar utilizarea unui ventilator de evacuare este obligatorie.

Tipuri de fani în baie și toaletă

Hotele și ventilatoarele pentru toaletăFuncționalitatea dispozitivelor de ventilație este de o importanță deosebită, așa că trebuie să înțelegeți cum să alegeți o capotă pentru baie sau toaletă. Până în prezent, toți fanii de evacuare pot fi împărțite în două tipuri.

 1. Hotele standard la toaletă și la baie sunt sistemul axial obișnuit, dotat cu o supapă de reținere, care este proiectată să blocheze admisia fluxurilor de aer evacuat în cameră. Un astfel de sistem este pornit și oprit cu comutatorul de lumină, care este suficient de convenabil. Dar, cu formarea de volume mari de aburi în procesul de a face o baie, un astfel de sistem este ineficient.
 2. Extragere automată - dispozitiv perfect, dar în același timp scump. Astfel de dispozitive sunt echipate cu cronometre speciale, care sunt setate pentru o anumită perioadă de funcționare, iar dispozitivele mai funcționale sunt echipate cu un hidrostatic care determină nivelul de umiditate din cameră.

Având în vedere parametrii de bază ai dispozitivului, rămâne doar să alegeți un sistem adecvat, care să poată fi instalat independent fără probleme speciale. În același timp, fixarea se realizează cu șuruburi sau clei standard.

Cum să nu te înșeli cu alegerea hotei?

Având o circulație slabă a aerului în baie sau toaletă, umiditatea se acumulează pe tavan și pe pereți, datorită formării mucegaiului și a ciupercilor. Și din cauza lipsei de ferestre care vă permit să permiteți aer curat de pe stradă, singura soluție potrivită este să instalați un ventilator electric de evacuare pentru toaletă sau baie. În acest caz, atunci când cumperi un astfel de dispozitiv, ai nevoie urmați următoarele criterii:

 • suprafața totală a toaletei sau a băii de ventilat;
 • numărul de locuitori care folosesc baia.

Pentru a economisi energia electrică, este mai bine să alegeți dispozitivele de evacuare cu regulator de putere încorporat și funcția furnizată de deconectare a aparatului de la rețeaua de alimentare în caz de necesitate. Pentru a cumpăra o glugă, potrivită maxim pentru o anumită cameră, aveți nevoie să înțeleagă principalele sale caracteristici.

 • Caracteristicile HoodProductivitatea sistemului de evacuare este unul dintre cei mai importanți parametri. În cazul în care soluționarea sistemului de evacuare care se extinde de la toaletă prin baie, atunci acesta va fi suficient de mare pentru a gestiona volumul de aer si ventilatoare standard, pentru evacuare în baie, cu o eficiență foarte scăzută nu pot face față cu sarcinile lor.
 • Siguranța aparatului - capota electrică pentru toaletă sau baie trebuie să respecte toți parametrii de siguranță regulatori și se află într-o incintă etanșă. Vaporii și umiditatea se acumulează adesea pe tavan, astfel încât și hotajele plasate pe suprafața plafonului trebuie protejate de efectele unor astfel de factori externi.

Datorită faptului că majoritatea locuințelor cu mai multe etaje sunt echipate cu o conductă de evacuare comună mai multor apartamente, atunci când se achiziționează un dispozitiv de ventilație, este necesar să se aleagă sisteme echipate cu o supapă de reținere. În primul rând, acest lucru se datorează faptului că aerul evacuat, saturat cu mirosuri neplăcute din conducta de ventilație, poate pătrunde înapoi în încăpere. În plus, supapa de protecție protejează camera împotriva pătrunderii prafului, pufului și a altor murdărie de pe stradă.

Caracteristicile hotelor de montare

Cum să instalați capota de unul singurÎnainte de a începe instalarea sistemului de ventilație în baie sau la toaletă, aveți nevoie determină locația ventilator de evacuare. Proiectarea capotei trebuie să fie amplasată vizavi de ușa din partea de sus a peretelui sau pe tavan. În acest caz, trebuie să vă faceți griji cu privire la prezența cablurilor electrice, desigur, dacă ventilatorul nu este echipat cu o baterie. După alegerea unui loc convenabil, puteți continua instalarea, pe parcursul căreia experții recomandă să respecte următoarele recomandări.

 1. Montaj ventilație pentru baie sau toaletă este mai bine în timpul reparații în apartament.
 2. Este mai bine să conectați ventilatorul de la întrerupătorul de lumină.
 3. Cablajul care duce la ventilator poate fi ascuns în cusături.
 4. Pentru a simplifica foarte mult procesul de instalare și pentru a proteja ventilatorul de influențe externe, în orificiul din perete, introduceți o țeavă din plastic, care este ușor de fixat cu mortar de ciment. Dar, înainte de aceasta, trebuie să conectați dispozitivul.
 5. Dacă înălțimea tavanului în baie sau toaletă este suficientă, puteți utiliza o ventilație mai funcțională, deși complexă, construită cu cutii din plastic, fixând dispozitivul direct deasupra toaletei.
 6. În timpul conectării capotei, este important să studiați în detaliu instrucțiunile furnizate împreună cu ventilatorul pentru conectarea corectă la rețea.

Procedura de instalare a unei hote pentru o baie sau o toaletă nu trebuie să provoace dificultăți speciale. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să fie scos din capacul de protecție al dispozitivului, a pus pe un amestec special de adeziv de construcție de locuințe și apăsați în jos pe capota avansului pregătit locul și să ia câteva minute, până când seturile adezive.

De asemenea, în timpul funcționării dispozitivului este important cu o anumită regularitate curățați grătarul de praf și alte noroi. În acest scop, sunt adecvate un aspirator de uz casnic standard sau detergent și apă caldă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se face ventilația într-un termCum se face ventilația într-un term
Coșul de fum - ceea ce este necesar și ce esteCoșul de fum - ceea ce este necesar și ce este
Cum sa alegi ventilatorul potrivit in baieCum sa alegi ventilatorul potrivit in baie
Cum să dotați în mod corespunzător ventilarea pivnițeiCum să dotați în mod corespunzător ventilarea pivniței
Cum se face în mod corespunzător ventilarea în baieCum se face în mod corespunzător ventilarea în baie
Cum de a crea confort: ventilație în apartamentCum de a crea confort: ventilație în apartament
Ventilator centrifugal: dispozitivul și principiul funcționăriiVentilator centrifugal: dispozitivul și principiul funcționării
Caracteristici de instalare de echipamente de gaz într-o casă de țarăCaracteristici de instalare de echipamente de gaz într-o casă de țară
Ventilatoare pentru desen în baie - descriere tehnicăVentilatoare pentru desen în baie - descriere tehnică
Ventilator de evacuare în baie și toaletăVentilator de evacuare în baie și toaletă
» » Căzi de baie și toaletă - alegere și instalare
© 2021 amigdas.com