amigdas.com

Placi din lemn în baie

Cum sa alegi o faianta pentru baieOpțiunea clasică de finisare a băii este plăcile de ceramică. Materialul este familiar tuturor, iar multe sunt rezolvate pentru instalare independentă, deoarece munca specialiștilor este destul de costisitoare. Pentru ca instalarea să aibă succes și băiatul are un aspect frumos, trebuie să faci totul bine și pentru asta trebuie să știți cum să alegeți materialele potrivite, cum să pregătiți suprafața, ce unelte sunt necesare și alte nuanțe.

Mai întâi de toate, plăcile trebuie cumpărate și, pentru a face acest lucru, calculați cât va fi necesar. Calculul are loc prin calcularea suprafeței camerei. Acoperirea este vândută în metri pătrați. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că la fiecare cifră pe care o primiți, trebuie să adăugați cinci procente, deoarece totul nu va fi calculat cu exactitate și vor apărea erori. De asemenea, trebuie să vă gândiți dacă acoperirea se va potrivi în spatele băii și a altor elemente sanitare, dacă nu, atunci trebuie să luați zona închisă.

Cum de a alege o țiglă

Parametrii pentru selectarea materialelor sunt prezentate mai jos.

 1. Clasa de rezistență. Toate plăcile au clase de rezistență diferite. Acestea sunt marcate cu numere de la unu la cinci, unde cele cinci reprezintă cea mai înaltă clasă de rezistență. Cea de-a cincea clasă de rezistență are o acoperire care este așezată pe podea în locuri cu impact constant (adică unde va fi în mod constant plimbat). Nu are rost să luați materiale cu această clasă de rezistență pentru placarea pereților.
 2. Absorbția în umiditate. Acest parametru este, de asemenea, marcat cu numere. Doar patru grade (de la I la IV). Gradul este prescris pe ambalaj. Înainte de putere este de obicei litera a sau b, aceste litere înseamnă metoda prin care a fost făcută țigla (a - metoda de extrudare, b - metoda de presare). Pentru o baie este necesar să alegeți un material cu note - Ia, Ib, IIa, IIb. Placile cu clase mai mici de absorbtie a umezelii nu sunt potrivite pentru camere cu umiditate ridicata.
 3. dimensiuni. Placile au mai multe dimensiuni diferite, alegerea este determinata de designul ales, uneori dimensiunea camerei poate afecta dimensiunile placilor. Există un număr mare de directoare, atât pe Internet, cât și în magazinele care vând plăci, unde puteți găsi designul potrivit.
 4. Forma de țiglă. Tigla cea mai comună are forma unui pătrat sau dreptunghi. Cu toate acestea, există elemente cu formă de poligon. Instalarea unei astfel de acoperiri este mai complicată, totuși, cu ajutorul acestor elemente este posibilă crearea celor mai fantastice soluții de proiectare. Adesea, forma materialului este determinată de dimensiunea camerei.
 5. culoare suficient de variate. Poate fi lucioasă sau mată, poate avea un ornament sau chiar poate crea un panou întreg. În plus, sunt vândute borduri speciale, care ajută la terminarea compoziției.
 6. relief. În plus față de plăci netede, există o ușurare. Primul este utilizat în principal pe pereți, al doilea este o acoperire excelentă a podelelor, deoarece este dificil să se alunece pe el spre deosebire de cel neted.

Montarea plăcilor

Catalog de plăci polonezePregătirea pereților. Mai întâi de toate, trebuie să verifici pereții pentru perpendicularitate, dacă unghiurile au chiar și deviații minore, atunci țigla va sta neuniform, și vă va prinde ochiul. În scopul de a nivelului de colțuri, gips-carton și gips-carton rezistente la umiditate pot fi utilizate. Dacă a fost folosit tencuiala, este nevoie de cel puțin două săptămâni pentru a se usca. Numai după aceea puteți începe să lucrați.

Înainte de a începe instalarea plăcii, este necesar îndepărtați toate straturile vechi, și după pregătirea temeinică a zidurilor. Amorsarea pereților este necesară pentru a asigura aderența maximă a plăcilor la pereți. Ca grund, trebuie să alegeți compoziția care este proiectată special pentru camere cu umiditate ridicată.

După ce zidurile sunt pregătite pentru a fi așezate, trebuie să trasați o linie de nivel. Se desfășoară de-a lungul întregului perimetru al peretelui, iar capacul va fi așezat de-a lungul acestuia. Pentru ca aceasta să fie efectuată exact, trebuie să utilizați nivelul de apă sau laser. Placi de perete este fixat cu un lipici special. Este foarte important să-l pregătiți așa cum este scris în instrucțiuni. Nu trebuie să fie lichid sau gros și, în plus, amestecul trebuie mutat cu grijă. Pentru a face acest lucru, folosiți un burghiu cu o duză specială. Amestecul trebuie să fie omogen fără bulgări.

Sfaturi pentru montarea plăcilor

Pentru ca reparația să fie durabilă și fiabilă, respectați o serie de reguli:

 • Ce trebuie să știți când faci plăciPentru lipirea plăcii începeți cu cel de-al doilea rând de la podea, și anume de la linia de nivel trasată;
 • Adezivul este aplicat pe perete cu o spatulă;
 • pentru a răspândi țiglă cu adeziv nu este recomandat;
 • Nu apăsați puternic pe țiglă, deoarece se poate rupe (în cazul clasei de joasă rezistență);
 • adezivul exces este îndepărtat cu un burete moale;
 • lățimea cusăturii nu trebuie să depășească mai mult de două milimetri pentru a obține aceleași cusături, puteți folosi cruci special de împărțire;
 • materialul furnizat de producătorii ruși afișează adesea erori de mărime, astfel încât, după terminarea seriei, este necesar să se verifice nivelul orizontal al liniei primite;
 • în zone dificile, uneori, este necesar să se taie elementele sau pentru a rupe în bucăți de o anumită dimensiune, este mai bine să utilizați un cutter țiglă sau piatră de moară, și piese se pot rupe ușor cu un clește, făcând deschiderea forma corectă;
 • dacă în jurul spațiului de sub baie va fi, de asemenea, acoperit cu plăci, ar trebui să instalați un cadru, poate fi făcut din foi de spumă sau cumpărați un ecran gata în magazin.

Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că pentru a închide baia pentru a preveni deteriorarea în timpul instalării de acoperire atunci când montarea placilor pe podea pentru a face o nouă cravată și produc grund, alegerea adeziv pentru podea depinde de tipul de material și de tipul de substrat. distinge Adeziv flexibil, standard și special. Placile de pe podea încep să fie așezate din mijlocul camerei, totuși, este necesar să se calculeze astfel încât pereții să nu fie nevoiți să folosească bucăți prea înguste.

O zi după ce a fost așezat stratul de acoperire, trebuie să îmbibați îmbinările. Pentru a face acest lucru, există un chit special cu proprietăți de respingere a umezelii. Este nevoie nu numai de a crea estetica, ci și de a proteja articulațiile de umiditate. Aplicați chit cu o șpaclu de cauciuc special. După uscare, excesul se spala cu gresie neteda vodoy- important în fiecare rând pentru a verifica linii orizontale și verticale, în cazul în care există abateri, care au nevoie doar să se stabilească cât mai puțin compensate inițial atrage după sine o mare la sfârșitul anului.

Plăci de baie din Polonia

Cum sa alegi o faianta intr-o baieExistă mulți producători diferiți, firește, care țară este producătorul și ce materiale sunt folosite, afectează calitatea și prețul. Recent, gresie din Polonia câștigă în popularitate, deși pe piața rusă există mai mult de o duzină de ani. Motivul pentru aceasta este că calitatea plăcilor poloneze se apropie de brandurile europene bine cunoscute, iar prețul a rămas același cu cel al producătorilor ruși, adică destul de accesibil.

În plus, mulți producători polonezi colaborează cu designeri italieni eminenți, care creează culori și desene unice. Plăcile poloneze au o serie de calități plăcute de performanță:

 • protecția împotriva apariției pe suprafață a bacteriilor, a microbilor și a altor microorganisme;
 • durabilitate;
 • rezistență ridicată la umiditate;
 • Pardoseala îndeplinește toate cerințele de siguranță, suprafața ridicată a acesteia exclude posibilitatea de alunecare și cădere chiar pe podea umedă;
 • o mare varietate de formă, culoare, textură și mărime;
 • cu ajutorul acestuia puteți crea orice aspect sau chiar aranja un panou.

Cele mai renumite branduri poloneze: Opoczno, Polcolorit, Cerrol, Tubadzin. Aceste firme oferă în cataloagele lor rezistent la umiditate, rezistente la căldură, rezistente la umezeală, rezistente la uzură pentru toate suprafețele și spațiile. Orice consumator va putea să aleagă materialele de buzunar, există și opțiuni ieftine (de la 500 de ruble) și plăci de elită (prețul este de 3000-5000 ruble).

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pictați băile de email cu propriile mâini, prețul întrebăriiPictați băile de email cu propriile mâini, prețul întrebării
Varietate de gresie pentru baie cu fotografieVarietate de gresie pentru baie cu fotografie
Caracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografieCaracteristicile finisajului interior al băii și ale opțiunilor de fotografie
Finisarea interioară a băii cu mâinile taleFinisarea interioară a băii cu mâinile tale
Sala de aburi - camera principală în baie, modalități de design (fotografie)Sala de aburi - camera principală în baie, modalități de design (fotografie)
Caracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografieCaracteristici ale interiorului băii rusești cu o fotografie
Colțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baieColțuri pentru plăci - rezistența și designul suprafețelor din baie
Proiectarea unei băi combinate cu o suprafață de 4 metri pătrați, fotografieProiectarea unei băi combinate cu o suprafață de 4 metri pătrați, fotografie
Placi de baie: specificații și fotografiiPlaci de baie: specificații și fotografii
Placi de finisaj pentru bai, fotografiePlaci de finisaj pentru bai, fotografie
» » Placi din lemn în baie
© 2021 amigdas.com