amigdas.com

Metode de tratament a demodecticii la câini

Boli ale câinilorDemodecoza la câini (scabie roșie) este o boală cauzată de un parazit. Agentul cauzal al bolii este acarianul Demodekis. Această insectă nu poate fi văzută cu ochiul liber, are dimensiuni microscopice. Bifarea este parazitară în glandele subcutanate, precum și în foliculii pilosi. Un câine bolnav dezvoltă o dermatoză severă, lâna cade, animalul pierde rapid greutate. Dacă tratamentul nu este început la timp, animalul poate muri din cauza epuizării și a contaminării sângelui.

Cauzele și căile de transmitere a bolii

În mod normal, un câine poate avea un anumit număr de căpușe pe blană, dar acest lucru nu duce la boală, deoarece sistemul imunitar luptă cu paraziți. Un câine sănătos produce anticorpi împotriva scabiei roșii. Dar, de îndată ce organismul slăbește, crește numărul de paraziți și apoi începe demodicoza. Adesea, animalele de companie se îmbolnăvesc în timpul iernii sau primăverii, în această perioadă rezistența la infecții și invazii scade. Există câteva rase de câini care sunt predispuși la demodicoză. Acestea sunt terieri, pugs, shar pei, buldoci, ciobani germani și terieri de taur.

Demodecoza la câini nu este o boală contagioasă. Boala nu este transmisă de la un animal la altul. Doar puii nou-născuți se pot infecta de la mamă în timpul hrănirii. Și omul nu poate primi boala de la câine. Cauza bolii este doar o slăbire a imunității. Următoarele pot provoca dezvoltarea demodecțiunii factori:

 • obezitatetumori maligne;
 • tratamentul cu vetpreparatmi hormonali, suprimarea sistemului imunitar;
 • - factori ereditori (absența congenitală a anticorpilor împotriva demodecozei);
 • tulburări endocrine;
 • obezitatea câinelui;
 • utilizarea serurilor antilymphocyte;
 • slabă igienă sau spălare prea frecventă;
 • vârsta avansată a câinelui;
 • boli care duc la imunitate slabă;
 • malnutriție;
 • terapie lungă cu medicamente antibacteriene.

Ciclurile se înmulțesc activ cu umiditate ridicată în cameră și pe piele umedă.

Simptomele infecției demodectice la câini

Boala începe să se manifeste prin multiplicarea activă a paraziților. Demodekoz la câini este împărțit în mai multe soiuri în funcție de simptomatologia:

 • Demodecoză la câiniforma localizată;
 • forma generalizată;
 • forma juvenila (la pui).

Cu o formă localizată a bolii, plasturii cheli apar pe corpul animalului. Mai des, părul se prăbușește pe labele, pieptul, stomacul și capul. Pielea din locurile de alopecie suferă modificări, devine dură, îngroșată, acoperită cu cântare și ulcere. În timp, apar falduri și roșeață. După vaccinări sau stres, simptomele pot dispărea sau se pot agrava. În acest stadiu, boala este încă ușor tratată și în majoritatea cazurilor se termină în recuperare.

Dacă nu tratezi o formă localizată, atunci ea devine o formă generalizată. Și apoi simptomele bolii devin mai multe sever:

 1. Câinele este deranjat de mâncărime, înlătură permanent locurile afectate.
 2. Numărul de patch-uri cheli crește.
 3. Un miros neplăcut vine din pielea animalului.
 4. Există semne de afectare a organelor interne: slăbiciune, convulsii, tremurături musculare, vărsături, evacuarea spumei din gură.
 5. Încălzire coordonată a mișcărilor.

Când se declanșează forma bolii, animalul moare de epuizare și de intoxicare. Prognosticul formei generalizate de demodicoză la câini depinde de vârstă. Cu cat este mai mic animalul de companie, cu atat este mai mare probabilitatea de recuperare.

Este permisă o diademă juvenilă la puii sub vârsta de 1 an. Această formă a bolii este luată în considerare ereditar. Pentru câinii tineri, sunt caracteristice pierderea părului și acoperirea pielii în jurul ochilor ("ochelari demodectici"). Astfel de animale sunt scoase din stocul de reproducere și sterilizate. În jumătate din cazuri, forma juvenilă a bolii este vindecată independent, pe măsură ce câinele crește. Cu imunitate slabă, boala trece într-o formă generalizată.

Periculoase și complicații ale demodicozelor. În mod obișnuit, acestea apar în forma generalizată a patologiei. Boala poate afecta stomacul, intestinul, vezica biliară, sistemul endocrin. Aceste forme ale bolii duc adesea la moartea animalului.

Metode de diagnosticare

Veterinari, de obicei, diagnostichează cu ușurință boala demodectică la câini. Boala poate fi determinată de apariția, analiza plângerilor și ereditate. În plus, eliminați acarianul de pe pielea animalului.

vetÎn timpul analizei, pielea câinelui este stoarsă și adâncă răzuire înainte de apariția picăturilor mici de sânge. Dar trebuie să ținem seama că acarienii pot fi într-un câine sănătos. Cu toate acestea, la animalele bolnave, se găsesc atât ouă, cât și indivizi imaturi de insecte, ceea ce reprezintă un semn al multiplicării active a paraziților. Dacă în analiză se găsește o singură bifă, atunci răzuirea se repetă de la celălalt site pe lână.

Unele rase de câini au o piele pliată specifică, de exemplu, shar pei. Luați o răzuire din ele este dificilă, deci este efectuată o biopsie.

Este necesar să se facă distincția între demodecoză la câini și următoarele boli:

 1. Scabie ureche. Această boală este cauzată de un alt tip de căpușe. Atunci când scabie sunt afectate numai urechile, și cu demodicoză - întregul corp.
 2. Boala sarcofatică. Aceasta este, de asemenea, o boală de căpușe, dar cu ea există mai multă mâncărime severă. Țaglele țarcoptice trăiesc sub epiderma pielii, unde există o mulțime de receptori și Demodekis - în foliculii de păr. Nu există practic receptori. Prin urmare, mâncărimea demodectică este mai slabă.
 3. Notoedroz. Aceasta este, de asemenea, o boală parazitară, dar afectează în principal capul.
 4. lichenPecingine. Este o boală fungică în care un câine își pierde părul. Dar, cu părul fără păr, pare a fi scurt, iar patch-urile de chelie sunt edemate.
 5. Alergiile sunt, de asemenea, însoțite de mâncărime. Dar, spre deosebire de demodecoză, animalele nu suferă de pierderea părului în timpul reacțiilor alergice.
 6. Și la bolile infecțioase există o chelie. Dar, în același timp, temperatura corpului crește și alte semne de infecție sunt vizibile.

Tratamentul demodectic

Metodele de tratament a demodicozei la câini depind de forma bolii și de gradul de leziune a pielii. În primul rând, animalul are nevoie de îngrijire și de igienă. Este necesar să se acorde atenție uscării camerei, deoarece acarianul iubește umiditatea.

Toate medicamentele de uz veterinar trebuie utilizate strict conform prescripției medicului. De obicei, terapia cu medicamente este efectuată pe mai multe instrucțiuni de ghidare:

 • distrugerea parazitului;
 • îmbunătățirea stării pielii;
 • detoxifierea corpului;
 • consolidarea imunității;
 • tratamentul simptomatic.

Este important să rețineți că doza tuturor medicamentelor veterinare este selectată de către medic, luând în considerare greutatea, vârsta și starea animalului.

Terapie antiparazitară

Pentru a ucide acarianul, următoarele medicamente sunt prescrise în formular tablete:

 1. Medicamentul MilbemycinIvermectina. Acest remediu acționează în mod eficient împotriva paraziților. Dar este foarte important să ne amintim că acest medicament este interzis să se utilizeze pentru tratamentul câinilor din rasa Collie, Sheltie, câine ciobănesc australian, Bobtail. Acest medicament este mortal pentru astfel de câini! Ivermectina ucide acarienii adulți și larvele, provocând paralizia lor. Preparatul este produs nu numai sub formă de tablete, ci și sub formă de gel pentru tratamentul topic. Vetpreparat nu este absorbit în organism, ci acționează în foliculii de păr și în glandele sebacee.
 2. Milbemicina este un remediu pentru viermi, care afectează și acarienii demodex. Cu toate acestea, medicamentul este contraindicat la animalele gestante și puii mici sub vârsta de 2 săptămâni. Nu dați Milbemycin și câini slăbiți.
 3. Braveto - aceste tablete antiparazitare pot fi administrate chiar și câinilor însărcinați și care alăptează. Remediul este destinat, de asemenea, tratamentului pentru puii cu vârsta de 2 luni.

În tratamentul demodicozelor, un medic veterinar poate prescrie injecții antiparazitare. Utilizați Invermectim sub formă de injecții și medicament Aversect. Aceste medicamente provoacă moartea masivă a acarienilor.

În plus față de comprimatele pentru administrare orală și injecții cu demodicoză, este indicată utilizarea de remedii locale. Pentru distrugerea căpușelor, medicii veterinari prescriu picături pe Advocaat, Bare spot-on, precum și o soluție pentru spălarea lui Miramistin. util aplicarea de unguente: Serna, Ihtiolova, Vetabiola. Prin aceste mijloace, zonele afectate sunt tratate.

La începutul anilor este posibil să se trateze cu șampoane speciale: Doctor, Phytoelita. Aceste remedii sunt utile în forma localizată a bolii.

Atunci când există pustule pe zonele afectate, se prescriu antibiotice și sulfonamide. Utilizarea corticosteroizilor pentru combaterea inflamației pielii este contraindicată, aceste medicamente deprimă imunitatea.

În cazurile complexe pentru tratamentul demodicozelor, sunt prescrise sesiunile cu raze X. Animalul este iradiat timp de 10 până la 15 minute, apoi se ia o răzuire pe acarieni. Dacă în analiză se găsesc paraziți, procedura se repetă.

Pentru prevenirea demodicozei este util să se utilizeze coliere anti-colagen "Artemon". Acestea sunt puse pe cainii insarcinate, astfel incat in viitor sa nu infecteze catelusii. Dar gulerul are sens să se folosească numai la animalele sănătoase pentru a evita invazia. Dacă câinele este deja infectat, atunci va fi necesar să utilizați medicamente antiparazitare mai puternice.

Metode suplimentare de tratament al demodecticii

Deoarece boala este adesea cauzată de slăbirea corpului, este necesară consolidarea sistemului imunitar. În acest scop, prescrie vitamine. Ei ajută corpul animalului să lupte împotriva invaziei.

Tratamentul demodicozelor la câini se efectuează cu ajutorul următoarei vitamine medicamente:

 • Medicamentul VikasolVetzim;
 • menadionă;
 • Medivet.

Medicamentele antiparazitare sunt destul de toxice. Prin urmare, tratamentul trebuie să protejeze stomacul și ficatul. În acest scop, prescrie probiotice, hepato-protectori, enzime.

Este posibil să se folosească metode populare de tratament. Dar remediile home-ului ar trebui să fie utilizate după consultarea cu un medic veterinar. Pentru a combate acarienii, următoarele compoziţii:

 1. Pământ de pământ de iarbă și amestecat cu smântână. Puteți face un unguent din sucul de celandină și de jeleu de petrol.
 2. Gudron de mesteacăn sau săpun de gudron. Acest agent are proprietăți puternice antiparazitare. Săpunul este utilizat pentru spălarea zonelor bolnave. O gudronă este smocită în locurile de chelie și a plecat acolo timp de 3 ore. Puteți amesteca gudronul cu săpun verde, grăsime topită și pulbere de sulf în proporții egale. Și, de asemenea, pregătească compoziția de gudron de mesteacăn, rădăcina de elecampane și unt topit.
 3. Puteți prepara un unguent din frunze de dafin și grăsimi animale fin tăiate.
 4. Pielea afectată este spălată cu infuzii de elecampane, pui, coaja de cătină.

Un câine bolnav are nevoie de o dietă specială. Dacă animalul de companie mănâncă alimente gata preparate, atunci acestea nu trebuie să conțină substanțe alergene, coloranți și agenți de stimulare a gustului. Alimentele ar trebui să fie de înaltă calitate, alimentele cu furaje ieftine sunt inacceptabile. Pentru un câine cu demodicoză, cel mai bine este să cumpărați produse alimentare pentru persoanele care suferă de alergii. Dacă animalul mănâncă alimente naturale, atunci este necesar să excludeți din dietă alimentele grase și excesiv de sărate. Este util să dăm câinii cărnii fierte, ouă, cereale, legume, produse lactate.

Prevenirea bolilor

Demodecticul este o boală complexă, care nu este întotdeauna ușor de vindecat. Cu o formă generalizată a bolii la câinii mai în vârstă, prognosticul poate fi nefavorabil. Prin urmare, este mai ușor de prevenit boala. Pentru a face acest lucru, trebuie să efectuați următoarele norme:

 1. Respectați igiena animalului.
 2. Oferiți animalelor de companie o nutriție adecvată.
 3. Aveți grijă de hormonii corticosteroizi în timpul tratamentului.
 4. Spălați periodic animalul cu un zoosampampoo special antiparazit cu gudron de mesteacăn.

Astăzi, a fost dezvoltat un vaccin pentru demodicoză la câini. Se numește Immunoparasitane. Medicamentul poate fi administrat atât la pui cât și la animale adulte. Nu se recomandă numai vaccinarea câinilor cu demodicoză, deoarece aceasta poate provoca o exacerbare a simptomelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce mătreața la câini: cauza și tratamentulDe ce mătreața la câini: cauza și tratamentul
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
Milbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizareMilbemax pentru pisici și câini de la viermi. Instrucțiuni de utilizare
Cele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câiniCele mai bune picături și spray-uri pentru căpușe pentru câini
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
» » Metode de tratament a demodecticii la câini
© 2021 amigdas.com