amigdas.com

Mai degrabă pentru a trata dacă la un pisoi ochii suppurate

Ochii purulenti ai pisicilor - cum sa ajuti?Mulți oameni se găsesc în bucuria unui pui pufos și jucăuș. Pisica, în general, este un animal foarte util, de mult timp sa dovedit că o pisică ameliorează stresul de la o persoană numai datorită prezenței sale. Într-o casă privată, pisica este utilă pentru că poate prinde șoareci. Dar dacă o persoană nu are grijă de pisica sau pisica lui, nu îi va trata în caz de boală, atunci își poate pierde animalul.

Uneori se întâmplă ca pisica sau pisica să înceapă să secrete puroi din organele de vedere. De regulă, acest lucru este foarte înspăimântător pentru proprietari, care nu înțeleg de ce ochii pisoiului se înfurie. Efectuarea diagnosticului corect, determinarea tipului de boală, știind ce trebuie să facă în cazul în care pisoiul are ochi furios, este necesar pentru fiecare proprietar de orice pisică, pisică sau pisoi.

De ce sunt boli de ochi la pisici

Unele rase sunt, din anumite motive, mai predispuse la boli ale organelor de viziune. Asta este Bombe, pisici siameze și persane. Ei își pot rupe adesea ochii doar pentru nici un motiv. Aceasta nu este o patologie particulară.

Există mai multe motive principale pentru care ochii unei pisici sau a unei pisici:

 • conjunctivită - inflamarea conjunctivului, a mucoasei ochiului, care rezultă din alergie sau infecție;
 • indispoziție - boală virală sistemică;
 • rănire afectarea țesuturilor din apropierea ochiului și inflamația ulterioară;
 • cheratită - inflamația corneei organelor de vedere.

Cum de a vindeca ochii lacrimi la pisoiUneori apă și chiar putregai în jurul ochilor pisicii din cauza alergiilor, trebuie să aveți grijă dacă pisica nu a dat o hrană nouă și dacă acasă a fost folosită pentru curățarea mijloacelor igienice neutilizate. Doar în cazul în care, puteți face curățenie acasă fără a folosi chimie.

Uneori, fluxul de lichid din ochii pisoiului este asociat cu prezența viermilor. Dacă pisica este mâncărime în jurul anusului, adesea se târăște în spate pe covor, merită să se uite la viței și în cazul detectării viermilor să ia medicamentele corespunzătoare. Este posibil ca, odată cu eliminarea viermilor, să înceteze și descărcarea din ochii animalului.

De regulă, ochii pisicilor se înghesuie din cauza infecției. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să examinați cu atenție pisica. Să se acorde atenție dacă există un tremur de extremități, de a estima sau de a aprecia un statut general. Nu scalde, dacă există vărsături.

Dacă există o suspiciune de o ciumă sau de o altă boală gravă, auto-medicația nu ar trebui făcută în niciun caz. Este necesar să se adreseze imediat medicului special - medicului veterinar. Dacă altfel pisica sau pisica arată sănătoasă, atunci puteți să le tratați singuri.

spălat

În primul rând, puteți clăti fiecare ochi cu unul dintre următoarele:

 • soluție de furacilin;
 • soluție salină;
 • sudare puternică;
 • soluție de acid boric.

Pentru a prepara o soluție de furasilină, trebuie să luați una sau două comprimate din acest medicament și să se dizolve într-un pahar de apă fiartă cu apă caldă. Soluția trebuie răcită și filtrată prin tifon.

Pentru a face un preparat pe bază de ceai, luați două linguri de ceai de frunze bune, turnați un pahar de apă clocotită și se răcește. După aceasta, frunzele de ceai trebuie filtrate prin tifon și puteți începe spălarea.

Soluția de acid boric trebuie făcută astfel: adăugați la un pahar de apă caldă, fiartă, o linguriță de produs

Ce să faci dacă un pisoi sau un pisică înghițit ochiiPentru spălare, este convenabil să se utilizeze tampoane de bumbac, câte unul pentru fiecare ochi. Pentru a clăti ochii pisicii, trebuie să umeziți tamponul cu un agent de clătire și, stoarceți ușor tamponul, picurați lichidul în fiecare ochi, apoi treceți ușor de la marginea ochiului la nas.

Inspectați cu atenție pisica, dacă există puroi sau mote, trebuie să luați tampoane noi și să repetați întreaga procedură.

Dacă se dorește, mai ales dacă există vătămări minore și există motive să se creadă că există o infecție microbiană obișnuită a plăgii cu exudare foarte puțin pronunțată, se poate utiliza unul din mai multe medicamente antiinflamatorii:

 • tetraciclină. Un antibiotic popular și ieftin, produs de mulți producători, pentru tratamentul inflamației se utilizează atât sub formă de picături, cât și sub formă de unguente.
 • cloramfenicol. Un antibiotic puternic, cu un spectru larg de acțiune, curăță bine ochii inflamați.
 • sulfacetamide. Un medicament antibacterian excelent al cărui ingredient activ este sulfacetamida, suprimă creșterea multor bacterii și este bine tolerat chiar și în tratamentul unui pisoi.
 • Tobrex. Un antibiotic puternic cu substanța activă tobramicină. Este bine tolerată de pisici și acționează asupra majorității infecțiilor.

Utilizați medicamente conform instrucțiunilor, de obicei o picătură în ochi, de trei sau patru ori pe zi. În timpul întregului tratament, trebuie să monitorizați cu atenție comportamentul pisicilor și, dacă starea lor se înrăutățește, trebuie să contactați imediat o clinică veterinară.

Dacă la sfârșitul cursului tratamentului unei pisici sau a unei pisici se oprește curgerea puroiului din ochi, animalul se recuperează, cineva poate fi fericit și poate lua măsuri împotriva apariției acestei boli în viitor.

profilaxie

Pentru a preveni bolile pisicilor, prevenirea generală a bolilor este foarte importantă. Daca pisica este sanatoasa in general, are un corp puternic, ceea ce inseamna ca nu va rupe ochii.

Pentru ca pisoiul să nu se ferească de ochi și să nu se îmbolnăvească, este important să faceți toate vaccinările necesare la timp. Cu toate acestea, o pisică sau o pisică adultă, în timp ce va fi legată, va fi, de asemenea, vitală.

Nu uitați să dați pisicilor periodic viermi. Când vă plimbați o pisică, puteți folosi o leșie pentru a preveni o luptă cu un alt animal, deoarece în timpul unei bătături, ochii pot fi deteriorați, în plus, murdăria și gunoiul pot intra în ochiul pisicii și pot provoca o descărcare a puroiului din nou.

Este necesar să examinăm cu atenție toate habitatele animalului din apartament. Nu trebuie să lipiți obiecte ascuțite, pe care animalul de companie le-ar putea afecta organele de vedere. Puteți ajuta uneori o pisică să-și curățe ochii de cruste uscate, deși majoritatea animalelor se descurcă singur, spălându-se dimineața.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină sexul unui pui nou-născutCum se determină sexul unui pui nou-născut
Cum să înțărcați pisicul să muște și să zgârieCum să înțărcați pisicul să muște și să zgârie
Cât de bine să numiți pisoiul cu părul roșu al unui băiatCât de bine să numiți pisoiul cu părul roșu al unui băiat
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
» » Mai degrabă pentru a trata dacă la un pisoi ochii suppurate
© 2021 amigdas.com