amigdas.com

Câți ani sunt păstorii germani

Longevitatea păstorilorDacă ați plasat în casă un cățeluș de păstor german, el va deveni în curând un membru cu drepturi depline al familiei, un prieten loial și devotat. Această rasă se bucură de dragostea și popularitatea crescătorilor de câini. Păstorii germani sunt excelenți în a face față îndatoririlor de paznici, de vânători de sânge, de salvatori, de păstori, de ghizi. Ei sunt inteligenți, loiali, educați, disciplinați, susținători, au o dispoziție veselă și o sănătate puternică.

Mai devreme sau mai târziu, proprietarul câinilor se întreabă cât va mai fi prietenul cu patru picioare, câți ani trăiesc ciobanii germani, dacă este posibil să prelungească viața animalului.

Câți păstori germani trăiesc

Din păcate, câinii nu trăiesc mult timp. Câinii sălbatici și vagabonzi, rudele lor îndepărtate de lupi trăiesc după voința de doar 5-6 ani. Alături de o gazdă îngrijitoare, speranța de viață a unui prieten cu patru picioare crește de mai mult de 2 ori. Cu cât este mai mare câinele, cu cât mai puțini ani au fost anulați. De exemplu, un terrier de fox trăiește în medie 15 ani, iar speranța de viață a unui ciobanesc german este de numai 10-14. Printre aceștia există și ficat de lungă durată care au schimbat limita de 18 ani, dar aceasta este o excepție, și nu o regulă.

Cum să prelungească viața unui animal de companie

Speranța de viață a unui ciobanesc german depinde mai mult de proprietarul ei. Dacă astfel de factori, cum ar fi ereditatea și sănătatea, dat catelului la naștere, nu pot fi schimbați în puterea ta, atunci îi poți influența pe ceilalți. Condițiile care determină speranța de viață a câinilor sunt următoarele:

 • produse alimentare de înaltă calitate;
 • modul activ de viață, activitatea fizică;
 • îngrijirea sănătății animalelor de companie, inclusiv climatul psihologic;
 • de odihnă de înaltă calitate.

Sursă de alimentare

Dieta dieta a ciobanilor germaniCâți ani va trăi animalul dvs. de companie?, modul în care viața completă și activă depinde în mare măsură de nutriție. Greutatea în exces pentru un câine este aceeași problemă ca și pentru o persoană. Aceasta creează o povară suplimentară pentru toate sistemele corpului. Oferiți animalului de companie o dietă echilibrată, monitorizați sistematic greutatea, în special animalele vechi.

O compoziție tentantă a alimentelor uscate (carne, legume, vitamine și minerale) și lipsa de hassle cu proprietarii câinelui tentant de gătit să folosească "uscarea" pentru hrănire. Dar crescătorii responsabili nu folosesc hrana industrială, inclusiv cele legate de clasa de elită.

Un câine ciobănesc adult este hrănit de două ori pe zi. O dieta echilibrata include alimente crude si tratate termic:

 • carne de vită, carne de porc cu conținut scăzut de grăsime, păsări de curte (găini, curci, gâște) fără oase, grăsimi și piei;
 • produse secundare, cu excepția rinichilor;
 • fileul fiert din orice pește de mare;
 • hrișcă, hrișcă, terci de orez, cu greutate în exces - orz de perle, cu insuficiență - grâu, orz;
 • oua de pui in orice forma;
 • lapte acru, inclusiv brânza de vaci, lapte, dacă animalul îl tolerează bine;
 • toate legumele crude, fierte sau fierte, cartofi și porumb - exclusiv în varză brută - fiartă sau tocată;
 • fructele pot fi date tuturor, cu excepția celor care provoacă diaree și alergii.

În alimente, adăugați ulei vegetal, puțină sare, fosfat tricalcic, complexe vitamin-minerale, drojdie de bere, făină de oase.

Activitatea fizică

Ciobanescul german trebuie să se miște foarte mult, deoarece activitatea fizică este inerentă genetic. Incapacitatea de a pierde energie afecteaza negativ natura cainelui, devine nervoasa si iritabila in mod inutil.

Se remarcă faptul că câinii care trăiesc în zonele rurale și se deplasează în mod activ, trăiesc mult mai mult decât rudele urbane. Prin urmare, pentru un oraș de companie este important să se asigure posibilitatea lungilor, cel puțin două ore pe zi, mersul pe jos, formarea pe terenuri de pregătire, drumeții în pădure sau munți. Luați un prieten cu patru picioare pentru o plimbare cu mai multe kilometri sau o plimbare cu bicicleta. Viața activă va fi benefică nu numai câinelui, ci și proprietarului.

Cu vârsta, când animalul devine mai dificil de mutat, exercițiile scad.

sănătate

Ciobanii germani au o sănătate bună, Cu toate acestea, ar trebui să monitorizăm starea de sănătate a secției. Vaccinați periodic, contactați medicul pentru orice, la prima vedere, probleme minore de sănătate cu un prieten cu patru picioare.

Cel mai adesea ciobanii germani sunt predispuși la boli:

 1. Cum să aibă grijă de păstoriDisplazia articulațiilor cotului și șoldului, probleme cu discurile intervertebrale.
 2. Umflarea, care apare atunci când se alimentează un animal sau din cauza alimentelor de slabă calitate.
 3. Alergii, manifestate ca dermatite. În stadiul inițial, boala are loc fără simptome vizibile și poate fi trecută cu vederea. Semnul său caracteristic este mâncărimea.
 4. Boala pielii: piodermie, subermatită, seboree (pemfigus eritematos), scabie, furunculoză. Uneori dermatita indică bolile interne.

Sănătatea fizică a ciobanului german este afectată de situația psihologică. Nu o lăsa în pace prea mult. Singuratatea este un stres pentru câine.

Dacă animalul trăiește într-o familie, unde tot timpul este rezolvată relația, scandalurile sunt frecvente, afectează negativ starea sa de sănătate, conduc la boli cardiovasculare și chiar la apariția tumorilor.

Încercați să nu intrați în conflict cu câinele. Dacă scandalul nu a putut fi evitat, calmă câinele, face o plimbare, se joacă cu el.

Cu îngrijire și întreținere corespunzătoare, prietenul dvs. cu patru picioare poate trăi 16-17 ani. Umpleți-l în fiecare zi cu dragoste și bucurie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Clicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germaniClicuri pentru câini de băieți de rasă de păstori germani
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Boxerul german: o rasă uimitoare de câiniBoxerul german: o rasă uimitoare de câini
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
» » Câți ani sunt păstorii germani
© 2021 amigdas.com