amigdas.com

Roaming albine și măsuri de prevenire a acesteia

Procesul de rotireAproape fiecare apicultor se confruntă cu un fenomen asemănător cu roiurile albinelor. Acest proces natural de reproducere a coloniilor de albine nu ar trebui să îi sperie pe apicultorii novici, deoarece este destul de natural și necesar pentru dezvoltarea ulterioară a populației de albine. Dar, pentru a beneficia de acest fenomen, este nevoie de un control clar din partea apicultorului. Avertizarea în timp util, împreună cu munca corectă de a controla acest proces nu va slăbi în cele din urmă coloniile de albine. Cauzele înfometării albinelor, precum și metodele de combatere a acestora vor fi discutate în acest articol.

Cauzele de înmugurire a albinelor

În cazul în care familiile puternice au acumulat un număr mare de albine tinere, iar acestea nu sunt îngrășate puiet, iar planta nu a început încă să aloce nectar, atunci există o situație în care familia începe să roi de forțată „șomaj.“

Pântecele vechi începe să aloce o cantitate insuficientă de feromoni, ca urmare a faptului că există o mulțime de aglomerări și activitatea de construcție coboară. Acesta este motivul pentru așezarea celulelor reginei.

Creșteți inutil cocoșii de pe stup.

Un număr mare de pui de albine.

Schimbul de aer slab.

Pentru detectarea în timp util a umflăturilor albinelor, este necesar să inspectați stupii o dată pe săptămână și jumătate.

Semne de rotire și metode de control

În timp pentru a determina starea de roire albine, următoarele simptome trebuie să știe:

 • Cum albinele sunt digerateÎn faguri de fagure, se acumulează un număr mare de păsări dionale.
 • Uterul, înainte de rotire, practic oprește puful de răsad.
 • Albinele nu mai lucrează și adesea se adună la bordul de sosire.
 • Celulele încep să apară pe faguri.
 • Volumul buzzing crește.

Pentru o detectare mai precisă a stării de rotație, în unitatea de bază este instalat un cadru de control. Acest lucru se face după cum urmează:

 • Separați rama la jumătate.
 • Stingeți în partea de jos a ceara benzii și lăsați partea superioară goală.

În cazul în care albinele reconstruit celula, umplându-le cu miere - totul este normal, iar prezența botci și puietul drona va spune că procesul roiesc începe și trebuie să-l lupta. Roy poate zbura deja în 8-9 zile după însămânțarea băuturii mumă. Zborul primului are loc numai în vremile insorite și insorite, iar ulterior poate ieși aproape în orice.

În mod obișnuit, perioada de rouă pentru albine este în perioada mai-iunie, însă au existat cazuri în care acest proces a durat până în august.

Ieșire din starea roiului

Pentru a preveni un roi, trebuie să fiți pregătiți inițial pentru acest lucru. În aceste cazuri, este necesar să prindeți roiul care a plecat. După aceasta, puteți crea o familie de albină nouă și integrată sau puteți consolida familii slabe. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți următoarele:

 • Inițial, stocați-vă cu un stup gol.
 • Stabiliți capcane înainte de rotire.
 • Pentru albinele de nunta sa cumpere droguri "Apimil" sau "Apiary".

Roevni ar trebui să fie gătit din toamnă. Pentru a face acest lucru, ardeți-le cu apă fiartă, uscați-le și apoi păstrați-le. Dacă este necesar, vopsiți și aerați mirosul. În stoc, trebuie să aveți cel puțin câteva capcane. Roy este prins în diferite moduri:

 • Fără capcane.
 • Capcane.

Prinde un roi cu capcane

Cum de a prinde un roi de albineEste recomandabil să pregătiți în prealabil roovni (capcane). Pentru capturarea cu succes este mai bine să puneți mai multe capcane. Puteți să vă alăturați pe Roevnia, dacă nu doriți să cumpărați. Este o cutie capsulară cu un capac. O mică cantitate de capcană nu poate atrage atenția albinelor. Este necesar să se taie orificiile de ventilație, să se introducă ramele și să se pună rama cu sushi (5-8 bucăți). Pentru a atrage albine le puteți freca cu ace sau lubrifia cu preparate speciale.

Pentru a evita atragerea furnicilor sau a altor insecte, nu este nevoie să puneți faguri în ele.

Pentru a instala capcane, este de dorit să alegeți locații liniștite, liniștite, care nu sunt departe de furaj. De obicei, albinele pentru roiuri aleg molidul și pinul, unde este necesar să întăriți ferm capcana la o înălțime de aproximativ 8 metri.

Dacă totul se face bine, atunci albinele trebuie neapărat să fie prinse. După aceea, ele trebuie să fie transportate în stup. Dar este de dorit să facem acest lucru târziu seara, urmărind apoi că toate albinele au zburat la rover. Numai după aceasta, gaura poate fi închisă și îndepărtată cu grijă din copac cu ajutorul copacului, iar celălalt loc fixat pe scaunul gol.

Într-un stup pregătit, trebuie să transplantați un roi prins, dar înainte de asta ar trebui să examinați cadrele din capcane, să eliminați cele rele și să agitați albinele în stup. Asigurați-vă că uterul intră în stup împreună cu albinele. Livrați cadre care lipsesc cu o ceară și o uscată, apoi acoperă cu un capac și un capac. Se recomandă ca Roevna să fie lăsată de-a lungul timpului lângă stup, astfel încât albinele rămase l-au zburat.

După migrarea reușită a albinelor de la capcana la stup, recolta trebuie curățată, apoi folosită din nou pentru captare.

Prinde un roi fără o capcană

Prinde albine fără capcanaPentru a captura albinele, puteți folosi un leagăn sau o carcasă de stup inferioară, în loc de o capcană, care este plasată la aproximativ cincizeci de metri de vier. Se pun opt cadre cu un sushi, care atrage o compoziție parfumată. Această metodă poate fi utilizată pentru a colecta mai multe roiuri pe sezon. Avantajul acestei metode este că albinele nu trebuie să fie relocate după capturare, așa cum se întâmplă atunci când capturați o capcană.

Dacă nu aveți un rogue liber, atunci puteți folosi o carcasă obișnuită pentru cadre sau o cutie de dimensiuni potrivite pentru prindere. Apoi trebuie să introduceți una sau două cadre cu un sushi, împrăștiindu-le și o cutie de "Apiroem".

De îndată ce roiul care a plecat sa prăbușit pe copacul ales de el este necesar să pună o cutie pe cap și să înceapă să meargă încet sub acest copac. Albinele, simțind mirosuri atrăgătoare, vor începe să coboare în cutie. În cazul în care acest lucru nu face deosebit de dur mișcări, nu vor înțepa. Deoarece cutia este plină de albine, va începe să devină mai greu. Este necesar să se încetinească mișcarea pentru a colecta numărul maxim de albine. Dar, cel mai important, în același timp, astfel încât uterul să coboare în ea. Când se întâmplă acest lucru, toate celelalte albine o vor urma fără echivoc.

După colectarea albinelor, cutia este scos din cap și așezată pe un suport înalt. Dacă o puneți pe pământ, atunci furnicile se pot târî în ea și roiurile vor zbura. După un timp, trebuie să acoperiți cutia cu albine și lăsați-o să se răcească. Seara, albinele sunt transplantate într-un stup liber, deși, dacă este necesar, pot suplimenta o familie slabă.

Eliminarea unui roi de albine de la un copac

Procesul de înlăturare a roiului din copac nu este deosebit de dificilă. Principalul lucru este să o faceți în timp util, în caz contrar, albinele vor zbura imediat după ce au decis să locuiască. Pentru a face o îndepărtare de roiuri, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

 • Cum poți controla albineleRoevnya.
 • Scoop.
 • Pulverizator cu infuzie de balsam de lamaie.
 • Scara.
 • capcană de bord.
 • Un stup gol.

Dacă roiul este situat la o altitudine mică, acesta poate fi îndepărtat destul de ușor. Pentru a face acest lucru, trebuie să atârnați sau să puneți lângă roevna, care este pre-lubrifiat cu "Apiroe" și așteptați până când albinele zboară în ea. Puteți să o înlocuiți sub caseta roșie, apoi într-o singură mișcare agitați albinele în ea. Reziduurile sunt colectate într-o scoopă. După aceea, cutia este acoperită și lăsată până seara.

Dacă roiul este prins în partea de sus a copacului, atunci este mult mai dificil să îl trageți. Aceasta va necesita o scară lungă sau o scară în trepte. De asemenea, este necesar să se utilizeze doi poli. Unul dintre ele este atașat unei capcane și unui alt cârlig.

Cu stâlpii și pistolul de pulverizare, urcați cu prudență în sus pe scări și pulverizați albinele cu apă, astfel încât acestea să poată fi colectate mai ușor. Este necesar un pol cu ​​o capcană adu-l sub nodul de albine și puneți-l pe celălalt pol pentru a prinde brațul. Pentru masa de albine se afla în roevne destul de puternic și se agită brusc ramura. Este recomandabil să faceți acest lucru odată. Apoi, puteți să așezați copacul pe copac și să închideți capacul, astfel încât restul albinelor să se poată urca prin gaură.

Dacă fixați capcana pe arbore, va fi dificil, îl puteți coborî la pământ, așteptând colectarea insectelor rămase. Apoi, transferați-le în stupul pregătit, punând acolo câteva cadre cu inoculare, astfel încât albinele să nu zboare departe de el și să coboare la locul de muncă.

Controlul și prevenirea umflăturilor

Prevenirea roiurilorPrevenirea și controlul procesului Poluarea este o problemă urgentă nu numai pentru începători, ci și pentru apicultorii cu experiență.

Începătorii pot recomanda achiziționarea anumitor rase de albine care nu sunt predispuse la roșu. Deși trebuie imediat remarcat faptul că colectarea de nectar de către astfel de albine este mai rău decât prin albinele de albine. După roșu Este un proces natural de reproducere, care este un factor de stimulare suplimentar pentru insecte.

Un apicultor experimentat nu va face foarte dificilă determinarea stării de roi a insectelor purtătoare de miere și, dacă este posibil, prevenirea acestora. Principalul lucru, în același timp, este prezența constantă a apicultorului lângă ferma de albine. Și în timpul perioadei de rotire se recomandă să se organizeze pentru o vreme o schimbare de taxe sau chiar de cazare în apropierea stupului.

Cum să oprești procesul de rotire? Recomandări ale apicultorilor experimentați:

 • Înlocuirea regulată a reginelor vechi.
 • Achiziționați albine care nu sunt predispuse la rotire.
 • Îndepărtarea celulelor reginei pe faguri.
 • Nu așezați stupoarea sub razele fierbinți.
 • Adăugarea în timp util a clădirilor familiilor puternice.
 • Dacă puii sunt abundenți într-o familie puternică, faceți o detașare de ea.
 • Starea roșie a familiei albinelor are ca rezultat lipsa mitei.

Dacă se respectă aceste recomandări și se iau măsurile adecvate, riscul de înmugurire a albinelor va fi mult redus.

De ce arde umflarea artificială a albinelor?

Cum de a prinde un roi de albinePentru a elimina insectele melifere din starea de roi și pentru a crește numărul de familii, apicultorii efectuează umflături artificiale. Se efectuează la principala colecție de miere, astfel încât coloniile noi de albine să se poată stabili în locuințele lor.

Umflătura artificială sunt de obicei experți în apicultori, pentru că pentru începători la început va fi dificil. Dar, pe termen lung, această lucrare va plăti o sută de ori într-un echivalent de miere.

Umflarea artificială se face în mai multe moduri:

1. Cu ajutorul unei lovituri din nucleu.

Pentru a face acest lucru, folosim straturile cu uterul iernat în miezuri în timpul iernii. Familiile noi, ca rezultat, se dezvoltă rapid datorită puii maturi dintr-o familie puternică. Pentru colectorul principal de miere o astfel de familie câștigă forță și are timp să devină mai puternică.

Ce trebuie să faceți pentru aceasta:

Un stup gol va fi plasat lângă stup, unde va fi făcut puiul. Urnele trebuie să fie amplasate la aceeași înălțime și să fie identice în culoare. Într-un copiu gol este necesar să se pună:

Rame cu miere, pergoi - 2 buc.

Cadre cu sushi - 2 buc.

Rame cu ceară - 2 buc.

Lăsați un loc în centru și pentru două cadre.

Dintr-o familie puternică, două cadre cu albine și pui sunt luate și plasate în centrul stupului, unde se stabilește o nouă familie.

Uterul este plasat într-o nouă familie și câteva pahare de apă caldă se toarnă pe fagure.

Închideți stupul cu un încălzitor, substrat și acoperire

După aproximativ o săptămână, stupul trebuie să fie verificat și, dacă este necesar, modificat de uter, astfel încât să înceapă însămânțarea, altfel albinele nu vor funcționa.

2. Divizarea familiei la jumătate.

Cum albinele sunt digerateSe pot erupe colonii puternice de albine, cu un număr mare de pui, ceea ce va avea un efect negativ asupra producției de miere și asupra posibilei pierderi a albinelor. Prin urmare, este necesar să se împartă familia la jumătate după cum urmează:

Alegeți o familie puternică și lângă stupul ei a pus un analog gol la o distanță de 0,5 m.

Rearanjați jumătate din cadre cu mâncare și puii într-o stupă goală.

Albinele sunt completate cu cadre cu miere și sushi.

Închideți stupii.

După un timp, albinele se vor împărți în două stupi.

Puneți uterul într-o nouă familie.

Treptat, stupii se deplasează unul de celălalt cu 0,5 m în fiecare zi.

Toată această perioadă albinele trebuie alimentate cu sirop de zahăr.

3. Pentru albinele care se află într-o stare roșie.

În stadiul de roi de albine, această metodă este de obicei utilizată, care constă în următoarele:

Dintr-o familie puternică, mai multe cadre cu uter și pui sunt scoase.

Ei le transplantează într-un alt stup (gol).

Au pus cadre cu o ceară la margini și între pui și sushi.

Am pus un stup cu o familie de albine noi în locul celui vechi.

Am pus în Matovnik mature mature sau un uter tânăr.

Înainte de zborul albinelor zburatoare, tinerii ar trebui să fie udați.

4. Linii din colonii diferite de albine.

Această metodă se realizează după cum urmează:

Prindeți roiurile albinelorEste necesar să luați un cadru cu pui de la diferite familii și să le instalați într-un stup. Uterul din familii vechi pentru a intra în acest stup nu ar trebui.

Noul cuib este încălzit și uterul se instalează în el. Apicultura este apoi plasată într-un loc nou sub supravegherea și controlul apicultorului.

Swarming este destul de complicat, dar necesar pentru procesul apical. Ca rezultat al acestui "fenomen", există o creștere a "albinei" albinelor, iar productivitatea stupului crește. Deși depinde de apicultor, cine ar trebui să creeze condiții optime pentru mijloacele de existență ale albinelor, pe termen lung să colecteze o recoltă excelentă de miere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Varroatoza albinelor: cum se trateazaVarroatoza albinelor: cum se trateaza
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
» » Roaming albine și măsuri de prevenire a acesteia
© 2021 amigdas.com