amigdas.com

Shar Pei: Specii, Caracteristici, Descriere

Chicken shi peiRasa câinilor Shar Pei nu este doar o creatură amuzantă și înceată. Și, deși a câștigat popularitate datorită aspectului său fermecător, rasa Shar Pei are avantaje mai mari. Principala caracteristică distinctivă a acestor câini - desigur, un număr mare de pliuri ale pielii, dar numai proprietarii pot aprecia natura lor.

Cele mai multe dintre rasele de câini pretinse sunt de origine chineză, iar această rasă nu face excepție. Acest lucru este evidențiat chiar de apariția animalului de companie, care vorbește despre educație, de inteligență înaltă și de capacitatea de a opri emoțiile. Rădăcinile istorice ale rasei Shar Pei provin din timpul domniei dinastiei Qin. Ce relaționează îndeaproape acești câini cu istoria Imperiului Ceresc.

Sharpay în istoria Chinei

Acest vechi reprezentant al celor patru arme a venit la noi din China misterioasă. În antichitate, Shar pei chinez a fost un participant activ în luptele de câini, larg răspândită în Tibet. Pielea lor specifică a dat animalelor un avantaj special în timpul luptei - a împiedicat rănirea corpului.

Deși până în prezent nu există informații fiabile despre originea rasei, potrivit unor versiuni, pesiki încrețită a avut printre strămoșii lor chow-chow și mastiffs antice. Această versiune pare a fi cea mai fiabilă, deoarece apariția animalului este foarte asemănătoare cu presupusii progenitori ai câinilor. De exemplu, limba albastră - găsită numai în reprezentanții acestor rase.

Studiul ADN-ului animal ne-a permis să stabilim că vârsta stâncii depășește trei milenii. Unii istorici susțin că referirile la rasă apar chiar în 202-220 î.H., în timpul domniei dinastiei Han. Concluzia se face pe baza figurinelor de lut găsite de câini. Au corpuri pătrate și o față mânjită, dar este imposibil să se identifice cu exactitate Shar Pei în cifre datorită stilizării, caracteristică caracteristică a artei chinezești.

Studiul scheletului și structura corpului reprezentanților acestei rase a făcut posibilă stabilirea legăturii animalelor cu strămoșii marțiale dintr-un mic oraș Tai-Li. Există informații că una dintre distracțiile preferate ale țăranilor din acea zonă a fost tocmai luptele pentru câini. Treptat, divertismentul a devenit un joc de noroc și pentru aceasta a început să aducă anumite rase de câini. Inclusiv Sharieev, a cărui cantitate pe acest teritoriu a fost foarte mare. Cu toate acestea, după schimbarea puterii și venirea pe tronul dinastiei Ming, jocurile de noroc au început să se estompeze.

După răspândirea ideilor comuniste în China, numărul locuitorilor cu patru picioare a început să scadă. Întrucât, potrivit ideilor liderilor, animalele, în special câinii, au fost declarate ca un simbol al inutilității. O astfel de declarație a condus la distrugerea în masă a câinilor. Ca rezultat, în 1950, shar pei chinezesc se găsea numai în Aomyn și Taiwan, iar numărul de așternut era neglijabil, în special negrul shar pei.

Shar pei pui1965 a fost perioada de renaștere a rasei. Acest lucru a contribuit la un anumit SM. Chen, aducând un cățeluș pe nume Lucky. Copilul a fost cumpărat de către crescătorii din SUA, și anume domnul G. Smith. Și până în 1971, datorită proprietarului său talentat, fotografiile câinelui au fost publicate în revista Dogs. Și pentru a atrage atenția publicului asupra problemei uciderii câinilor, pe fotografiile a fost adăugată o fotografie poștală cu privire la posibilitatea de a dispărea nu numai rare de culoare, de exemplu negru, ci o rasă întreagă.

Pentru a restabili populația chinezilor shar pei, un crescător numit Matho Lowe a început să cheme activ comunitatea pentru a revigora rasa. Apelul său pentru ajutor a găsit rapid un răspuns și un grup de persoane interesate a început să caute copii rămase, acordând o atenție deosebită reprezentanților culorilor negre. Apoi, puii au fost trimiși în Hong Kong. Astfel, a început restaurarea populației Sharpei în întreaga lume.

Trebuie remarcat câteva date importante care sunt importante în revigorarea rasei:

 • 1971 - un câine de luptă chinez a fost înregistrat în SUA;
 • 1973 - câinele de luptă chinez a fost redenumit la "shar pei";
 • 1976 - FCI a înregistrat primul standard de rasă - la câteva luni după aceea, a fost creată prima linie de shar pei;
 • 1985 - Clubul American Kennel a recunoscut rasa chineză;
 • din anii 1990 - reprezentanții acestei rase au început să se extindă pe teritoriul Rusiei.

Caracteristicile și descrierea rasei

Există multe momente amuzante în descrierea rasei Shar Pei. Exteriorul specific, și anume un bot mare în formă de pătrate, cu urechi mici pe un corp dens și scurt, creează o imagine care amintește de un hipopotam. Iar pliurile adânci ale corpului asimetric creează un sentiment de decorativitate absolută a rasei. Se referă la câini de dimensiuni medii.

Aspectul câinilor din această rasă oferă numeroase referiri la mastifii mai puțin cunoscuți. Ambele au o botă largă de formă tuftă și o piele pliată mobilă. Dar, în mărimea Shar Pei este mult inferior mastiff-ului.

Cel mai memorabil element al rasei, desigur, sunt pliurile pielii. Mărimea lui este mult mai mare decât vițelul unui animal, de aceea sentimentul că se blochează pe el ca și cum hainele nu se potrivesc. Istoricii susțin că reprezentanții acestei rase erau adesea folosiți nu numai pentru luptele de câini, ci și pentru vânătoarea unei ființe mari.

Opinia că rasa Shar Pei este exclusiv decorativă este fundamental greșită. Deși majoritatea caracteristicilor de luptă au fost pierdute, animalul are încă puterea și calitățile bune de serviciu. Un bărbat adult poate cântări de la 15 la 30 kg, iar creșterea acestuia poate ajunge la 48-52 cm la greabăn. Femelele cresc mai mici, greutatea acestora este de aproximativ 25-28 kg, iar înălțimea - 48-50 cm.

Rase standardele

Capul câinilor de rasă pură este întotdeauna mare și foarte puternic. Au labele puternice și musculare de lungime medie. Pe cap, în zona botului, există o mască de culoare din lână, de culoare închisă. Această mască lipsește numai în negru shar pei.

Culoarea generală a câinilor poate fi variată, dintre cele mai populare fiind:

 • Shar Pei Adultcerb;
 • mahon;
 • cremă;
 • albastru;
 • negru;
 • caise;
 • ciocolată;
 • roșu;
 • liliac.

Dacă doriți ca catelul dvs. Shar Pei să participe la expoziții în viitor, trebuie să cunoașteți criteriile stricte de admitere a unui animal la un astfel de eveniment și la standardele de reproducere. În prezent, sunt identificate mai multe standarde:

 • engleză;
 • chineză;
 • SUA;
 • Din Canada.

Cu toate acestea, diferențele dintre standarde sunt minime, cu excepția reprezentanților canadieni ai rasei. Acești câini sunt mai mici decât omologii lor cu aproximativ șapte centimetri și au un număr mai mare de culori, cu excepția negrelor.

Pentru a admite catelul shar pei la expoziție, o condiție importantă este:

 • lână tare;
 • urechi triunghiulare;
 • ochii mici;
 • pentru un reprezentant al rasei pure este caracteristică o culoare solidă a corpului și o mască caracteristică a botului.

Un câine poate fi descalificat din mai multe motive:

 • muzzle-ul ascuțit;
 • urechi mari;
 • animalul are un strat moale și lung;
 • mușcături incorecte;
 • pete pe limbă.

Caracterul animalului

Culoarea brună SharpeiDispoziția încăpățânată - o caracteristică inerentă tuturor reprezentanților acestei rase. Puii Shar Pei chiar tind să-și arate caracterul încă din primii ani. Prin urmare, este mai bine să cumpărați un câine neobișnuit pentru acei proprietari care au avut deja experiență în formarea prietenilor cu patru picioare. În cazul shar pei, Cea mai eficientă metodă de antrenament este metoda "morcov și stick". Dacă neglijezi antrenamentul și dai catelul Shar pei tot ce vrei să faci, un câine va crește, care va conta și nu tu, liderul pachetului. Deci, nu poate fi nici o îndoială de ascultare.

Vă rugăm să rețineți: shar pei își apără foarte zelos stăpânii și tratați cu prudență toți străinii. Sharpay nu permite niciodată unui străin să se apropie de el sau de stăpânul său.

Deși mulți consideră că Shar Pei nu sunt câini foarte inteligenți - în realitate, totul nu este așa. Câinii din această rasă sunt foarte inteligenți și au o inteligență bine dezvoltată. Cu toate acestea, în cazul în care casa are deja un animal de companie - cumpara doar un foarte mic Shar pei catelus. Aceste animale sunt foarte greu de înțeles împreună cu alți reprezentanți ai familiei cu patru picioare. dar socializarea timpurie va contribui la evitarea unor astfel de probleme.

Dacă familia ta are copii - un catel de această rasă poate deveni o băieță adevărată, totuși, cu copii foarte mici ar trebui să fie atenți. Atât câinele cât și câinele adult pot reacționa agresiv la o încercare de a lua una dintre jucăriile lor preferate. Cu toate acestea, în cazul în care timpul de a face de formare, proprietarul va fi capabil să stingă catelul în stadiile incipiente ale acestui mod ciudat. Prin urmare, formarea catelului ar trebui să înceapă cât mai curând posibil.

Sharpei în casă: întreținere și îngrijire

Red SharpeiSharpei este foarte frică de frig, așa că păstrarea lor este cea mai bună în casă. În acest caz, trebuie avut în vedere că atât câinii adulți, cât și, în special, cățelușii sunt foarte activi. Pentru ei, conținutul într-o casă privată este mai potrivit decât condițiile apartamentului. În același Sharia sunt foarte frică de frig și de curenți, deci, pentru a evita bolile nedorite, încercați să păstrați câine cald.

Mersul pe câine ar trebui făcut în același timp. Puii trebuie să meargă aproximativ 9 ori pe zi. Scurte plimbări. Odată cu vârsta, numărul de plimbări este redus treptat la două, dar prelungit. Dată fiind activitatea rasei Padocul ar trebui să dureze cel puțin o oră, cu jocuri active și joguri. Și, de asemenea, proprietarul shar pei ar trebui să fie pregătit pentru faptul că, deși câinii sunt liniștiți în legătură cu plimbările - câinii altor oameni sunt nervoși și pot provoca agresiuni.

Conținutul shar pei are o serie de trăsături legate de originea istorică. Deci, instinctul de a-și proteja teritoriul de exterior se dezvoltă de-a lungul secolelor, prin urmare nu va fi posibilă eradicarea completă a înclinațiilor proprietare ale animalului. Deși puii din această rasă sunt recomandați exercițiu, nu fiți prea zeloși. Și, de asemenea, proprietarul ar trebui să știe asta capul câinilor din această rasă este foarte sensibil și animalul poate obține cu ușurință o lovitură de căldură. Prin urmare, atunci când vă mențineți și vă îngrijiți de Shariatem, amintiți-vă că capul său are nevoie de protecție și că nu mai poate rămâne în soare pentru o lungă perioadă de timp.

igienă

Gray Shar peiÎn grija Shar Pei nu sunt foarte capricios. Parul lor nu are substrat, așa că câinele poate fi pieptat la fiecare două până la trei săptămâni. Și în perioada de miere, la fiecare două-trei zile. În plus față de pieptănare, întreținerea corectă a câinelui include scăldatul ca și contaminarea lânii.

După procedurile de apă, nu trebuie să lăsați animalul să se usuce singur, în caz contrar câinele, și cu atât mai mult cu catelul, se va îmbolnăvi. Lana trebuie șters cu atenție cu un prosop uscat și apoi uscat cu un uscător de păr. Dacă câinele este înfricoșat la început, nu este nimic de îngrijorat, se va obișnui cu el în timp. Pentru a face acest lucru, încurajați animalul pentru un bun comportament, laudă și vorbi mult în timpul procesului, dar în nici un caz nu plânge.

Vă rugăm să rețineți: lână Shar pei trebuie să fie uscate cu grijă. Această regulă principală de îngrijire trebuie respectată cu strictețe. Fără utilizarea unui uscător de păr, umiditatea va rămâne în pliurile pielii, crescând riscul de răceală.

Ochii si urechile cainelui sunt complet ingrijite de proprietar. Păstrați-le curată și uscată vă va salva de la călătorii frecvente la medicul veterinar. Acestea ar trebui curățate în mod regulat și după ce a mâncat botul animalului trebuie să fie șters cu șervețele speciale sau cel puțin o cârpă curată. Rămășițele de alimente acumulate în pliurile pielii pot începe să putrezească, așa că nu fi leneș și neglijați acest punct de întreținere a animalelor. Sănătatea catelului este în mâinile tale, nu uita de el.

Pui Sharpyaya pentru mâncarePuteți alimenta shar pei ca alimente premium și alimente naturale. Dacă preferați să gătiți singur terci, folosiți vita sau carnea de pui pentru gătit, în cazuri rare este posibil să adăugați organe comestibile în dietă.

Aproximativ o dată pe săptămână, hrăniți animalul cu pești slabi și legume. Amintiți-vă că puii mănâncă mai des decât câinii adulți, astfel încât hrănirea copiilor este de aproximativ 5-9 ori pe zi, câinii adulți - de 2-3 ori pe zi.

Făcând câinii de antrenament nu trebuie să se implice prea mult în îmbrăcăminte. Amintiți-vă că aceasta este o ființă vie care trebuie mângâiat, îngrijită, înțeleasă și vorbită. Este o comunicare care permite câinelui să devină cu adevărat atașat stăpânului său. Discutați cu noul dvs. prieten cu gândurile, faptele, planurile și veți vedea toată puterea iubirii canine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Începutul celor mai puternici câini din lumeÎnceputul celor mai puternici câini din lume
Malteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilorMalteză Bolognese: principalele argumente pro și contra ale maltezilor
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Ball pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl foloseștiBall pentru un hamster: cum să alegi într-un magazin și să îl folosești
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Toy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuriToy-poodle: o descriere a rasei, minusuri și plusuri
» » Shar Pei: Specii, Caracteristici, Descriere
© 2021 amigdas.com