amigdas.com

Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăciți

Pescuitul pentru filarePescuitul pentru filare este o modalitate eficientă de capturare a peștilor pradă. Dar au existat momente când peștii obișnuiți, cum ar fi crapul crucian, au rănit pe filare. Spinningul de pescuit diferă de ceilalți prin folosirea de momeli artificiale în practică.

Unul dintre principalii factori ai pescuitului reușit este cunoașterea locurilor în care trăiesc prădătorii. Și este, de asemenea, important să învățați obiceiurile peștilor și să găsiți soluția potrivită. Dacă există dorința de a face pescuitul de spinning, merită să învățați cum să alegeți o tijă puternică, o lovitură, un tambur. Nu este inutil să te familiarizezi cu trăsăturile de capturare și să ridici tactica care trebuie urmată.

Cine este prins în filare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să determinați un prădător pe care trebuie să îl prindeți. O mulțime de nuanțe depind de acest lucru, deoarece fiecare pește implică o anumită pregătire pentru pescuit. Este necesar să alegeți locurile în funcție de habitatul prada și momeala preferată de ea. Puteți prinde un astfel de pește la rotire:

 • Pescuitul pescuitului în toamnă la filarebas;
 • știucă;
 • pescăruș;
 • somn;
 • Bersh;
 • cleanul;
 • burbot;
 • păstrăv;
 • somon.

Aceasta nu este întreaga listă de posibili solicitanți de capturare, dar cea mai populară. Deși, în principiu, obiectele pescarilor sunt pescărușul, bibanul și stiuca. Peste 60% din pescarii urmaresc unul dintre acești pești, uneori chiar trei.

Cea mai populară dintre toate speciile de pești este știuca. Datorită faptului că este destul de comună în aproape toate apele dulci și are o dimensiune impresionantă, pentru pescari este cu siguranță valoroasă.

Nu cădeți în spate și nu vă lăsați. Este mai mic decât stiuca, dar datorită numărului său mare și a iubirii pentru mâncare, devine adesea o țintă pentru pescarii. În plus, în cazul în care stiuca nu mușcă, bibanul va umple mereu recipientele gătite pentru captură.

Dar capturarea peștelui este mai degrabă o odihnă după vânătoare de vânători pentru prădători mai mari, în timp ce înoată în crepuscul. Ca o pradă, este mult mai ușor de prins.

Reguli pentru alegerea tijei de pescuit

Cheia principală este să alegeți o rotire bună. Toate tijele au caracteristici diferite, deci Merită alegerea tijei de pescuit adecvate, cu o anumită clasă de capacitate instalată:

 • ultra-ușoară - până la 6 g;
 • lumină - până la 22 g;
 • media - până la 45 g;
 • greu - mai mult de 45 g.

Spinning pescuitDeterminarea greutății momelei se poate baza pe producția așteptată. De obicei nu depășește 2/3 din valoarea de încercare a tijei.

Pentru pescuitul de pe mal din lungimea de filare optimă de 2,7 m, iar pentru pescuit cu barca de 2,1 m. În cazul în care mal tufișuri puternice, tija lunga va fi singurul impediment, iar în acest caz, este convenabil să se folosească scurt filare. Materialul tijei este important, deoarece este adesea aruncat în apă. În acest caz, tijele compozite și de carbon sunt preferate.

Există două tipuri de filare. Telescopic se pliază ușor și se potrivesc într-o pungă, în timp ce plug-in-urile sunt mai practice, dar nu au capacitatea de a se îndoi, deci sunt problematice pentru transport.

Acum, mulți pescari folosesc bobine fără inerție. Pentru a nu fi confundat cu alegerea designului, trebuie să țineți cont de prezența reglajului frânei de fricțiune, calitatea bobinei și funcționarea clemei fierului vechi în modul automat și manual. Pentru incepatori, o bobina 2000-3000 este potrivita, dar astfel de bobine nu au o frictiune de frictiune si nu sunt proiectate pentru capturarea pestelui mare.

Pentru a prinde un pește mare de filare, așa că nu se rupe, este foarte simplu. Trebuie doar să ia în considerare cu atenție alegerea unei linii puternice. Pentru pescarii mai experimentați există așa-numitele monofilament împletit sau cordon împletit, și este potrivit pentru incepatori monofilamentele - destul de elastic și durabil, dar nu este potrivit pentru prinderea peștilor mari. Firul monofilament este cel mai bine folosit pentru o distanță scurtă. Culoarea liniei nu joacă un rol important, dar preferă culorile întunecate sau incolore.

Caracteristici de pescuit pentru filare

Cum de a prinde spinningPescuitul corect este modul potrivit de a juca, de a alege un loc, de a conduce un lingura și de a ridica momeala. Toate aceste puncte sunt principalele componente ale pescuitului de succes.

Trei tipuri de pescuit sunt cunoscute pentru filare: jig, twitching și clipire. Jig-ul este cauzat de utilizarea de momeli speciale de jig. Jig cablare permite capturarea prădătorilor bentonici. Tweaking foloseste wobblers și poppers, și cablajul momeală este efectuată de jerks. În cazul blitzurilor, se utilizează bobine oscilante și rotative. Dar cu ei trebuie să fii capabil să manevrezi și să alegi momeala de mărime potrivită pentru prinderea unui anumit pește. Există astfel de momeli de lingură:

 • rotative;
 • fluctuant;
 • greier;
 • spinerbaits;
 • kastmaster.

În ciuda momelei de silicon obișnuite, există, de asemenea, o aromă specială, denumită cauciuc comestibil. Acesta este un adevărat trai pentru locuitorii apelor dulci.

Subtilitățile procesului

Spinare de pescuitMai întâi de toate, ar trebui să determinați peștele, să alegeți un loc potrivit unde să trăiască și să ridice momeala. După aceea, aruncați. La pescuitul de filare, linia este derulată astfel încât momeala să nu fie mai departe de un metru de la capătul tijei. Leaganul este făcut din spatele capului, cu o mișcare bruscă înainte.

După ce momeala cade la fund, trebuie să începeți să rotiți bobina și să faceți acest lucru periodic, simulând mișcările unui pește mic. Un pește mare va acorda cu siguranță atenție și va fi cuplat.

Efectul anotimpului asupra capturii

Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăcițiCapturarea unui prădător prin filare poate dura cel puțin un an, cu excepția perioadei în care rezervoarele sunt acoperite cu gheață. Cel mai bun moment pentru pescuitul cu filare este considerat a fi primavara, deoarece peștele după o lungă perioadă de timp sub un strat de gheață este înfometat și se duce la coastele de coastă în căutare de hrană. În perioada de la mijlocul lunii aprilie până la sfârșitul lunii mai, animalele de pradă, cum ar fi bibanul, somnul, stiuca, asp și altele, merg să se hrănească.

Odată cu debutul călcâiului, prădătorii sunt foarte dificili, pentru asta trebuie să fie făcuți pentru a ataca momeala. În acest scop, utilizați momeală specială "de vară".

Înainte de a începe vremea rece, la sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, prădătorii manifestă toamna zhor și înainte de a merge la adâncimi se întâlnesc de multe ori pe un cârlig, în căutarea unei mese înainte de o odihnă lungă.

Pescuitul este o adevărată vânătoare. Pentru a rezulta, pescarul nu poate sta într-un singur loc, dar trebuie să vă mișcați în mod constant în căutarea unui prădător.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al veriiCum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al verii
Prindeți peștele de pește, ce este peckul de pește, pescuitul de iarnăPrindeți peștele de pește, ce este peckul de pește, pescuitul de iarnă
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momealăPike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuitul pentru cârligele de pește, dublu și tripluPescuitul pentru cârligele de pește, dublu și triplu
» » Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăciți
© 2021 amigdas.com