amigdas.com

Tratamentul de putregai în gupi și masculi

Rotarea aripioarelorSe întâmplă ca proprietarul anunțurilor de pește că locul de sănătoase și de înaltă calitate există, cei care au defecte sau deteriorări pe marginile aripioarelor și coadă, precum și, există un chenar alb ciudat. Odată cu creșterea acestei infecții, țesuturile deteriorate se exfoliază din coadă și, în cele din urmă, mor. Astfel de semne inseamna ca una dintre cele mai frecvente boli dezvolta si progreseaza in animalele de acvariu - putregaiul. Pentru a preveni și vindeca indivizii deja bolnavi prin metode diferite. Cel mai adesea, peroxidul de hidrogen este utilizat în tratament.

Ce fel de pește sunt amenințate?

Cea mai frecventă infecție cu putregai în peștii următori: pești de aur, neon albastru, ghimpi, cocoși, vivipari și labirinți. O amenințare specială la această infecție este oferită pentru a prăji. Țesuturile și componentele aripioarelor acestor pești sunt foarte moi și fragile, prin urmare se dizolvă din cauza deteriorării putregaiului într-un timp foarte scurt. Pestii adulti sunt infectati mult mai rar, iar procesul bolii este mai usor pentru ei.

Cea mai mare amenințare la adresa putregaiului vine de la peștii cu cozi și aripioare frumoase. Acest lucru se aplică în special la astfel de pești ca vealevvosts. Această boală poate distruge toată frumusețea și decorativitatea acestor soiuri de pește. Metodele și metodele de tratare a bolii trebuie însușite de la proprietarii acestei specii de pești.

Care sunt principalele cauze ale infecției?

 1. Agresiunea de la vecinii de pește.
 2. Rău de apă.
 3. Alimente proaste și hrană de pește.
 4. Situații stresante și infecții cu bacterii.

Ce medicamente pot fi utilizate pentru tratament?

Medicamente din putregaiul de nuciDacă proprietarul a văzut o astfel de infecție pe peștele lor, procesul de tratament poate apărea atât cu ajutorul medicamentelor cumpărate, cât și prin gospodăriile simple, care pot fi întotdeauna găsite la îndemână. Acest lucru se aplică și altor animale de acvariu. Cel mai adesea pentru tratamentul infecției sunt utilizate:

 1. Streptocid.
 2. Peroxidul de hidrogen.
 3. Sare.
 4. Cloramfenicol.

Se întâmplă ca crescătorii de pești de acvariu să utilizeze alte medicamente pentru a trata infecțiile, cum ar fi putregaiul. Prevenirea cu metil albastru, de exemplu, pot arăta, de asemenea, rezultate bune de vindecare. În acest caz, acest instrument nu este foarte puternic și nu funcționează întotdeauna. De droguri farmacie sunt cele mai des folosite - TetraMedic General Tonic, precum și SeraBaktopur. Aceste medicamente sunt considerate cele mai eficiente. De asemenea, verde malachit (cu excepția diamantului) și bicillin-5 poate fi utilizat pentru a trata putregaiul de fiori.

Cum se tratează peștele?

Rotați pe coada peștilorPentru a efectua procesul de tratament este cel mai bine în acvariu cu alte persoane. Deci, acest lucru va ajuta la eliminarea posibilității de a dezvolta oa doua infecție sau de a infecta alte persoane. Trebuie remarcat faptul că bacteriile și inflamațiile intră în apa de acvariu cu sol de râu, alimente sau plante preluate din orice corp de apă. Din acest motiv dezinfecția într-un acvariu comun va ajuta la eliminarea principalei cauze a răspândirii bolii - infecții și microbi.

Într-o capacitate separată, peștii cu putregai de fiori sunt tratați numai atunci când există persoane sănătoase și neinfectate în acvariu care nu tolerează medicamentele utilizate în timpul tratamentului. Înainte de a începe dezinfecția peștilor, apa din acvariu ar trebui să fie schimbată într-o nouă cu 30-50%. De asemenea, merită să măriți parametrul de temperatură la maximum pentru o anumită varietate de pești. Dacă există pești în acvariul general care au o intoleranță specială la temperaturi ridicate, atunci pacienții trebuie să fie tratați într-un rezervor separat.

mai târziu acvariul în sine ar trebui, de asemenea, să fie dezinfectat. Pentru a face dezinfecția, din acvariu toți melcii și peștii, precum și ceilalți locuitori, sunt prinși și apoi plantele și solul din soluție sunt îndepărtate și spălate bitsillina- 5. Decorurile din plastic sau ceramică ar trebui pur și simplu fierte sau clătite cu apă fierbinte.

Cum să tratăm peștii cu peroxid?

Fin fin putrezire în goldfish, viviparous și labirint cu peroxid poate fi eliminat destul de ușor și simplu. Astfel, componentele peroxidului afectează ușor microorganismele dăunătoare. Primul peroxid de saturați suprafața apei cu oxigen (care este considerat util pentru pești) și, de asemenea, oxidează organicele din care sunt construite bacteriile, ceea ce poate provoca dezvoltarea putregaiului.

Tratamentul de putregai cu peroxid de hidrogen într-un acvariu general

Rotiți-vă pe coada sabieiUtilizarea peroxidului de hidrogen trebuie să fie cu precizie și precizie deosebită. Pentru a elimina putregaiul, se utilizează o soluție de 3% din această substanță, precum și diferite tablete. Acest peroxid de hidrogen poate fi găsit liber într-o farmacie convențională. Dacă nu există nici un fel de peroxid în formă lichidă, atunci puteți să vă creați o soluție de 3% cu ajutorul comprimatelor. Pentru un pahar de apă vor avea nevoie de aproximativ șase bucăți. Pentru a vindeca putregaiul, trebuie să utilizați 2-2,5 ml din acest produs, dizolvat în 10 litri de apă.

Este demn de remarcat acest lucru Adăugați produsul pregătit la un acvariu comun cu un pahar sau sticlă este strict interzisă. Deci, în acest caz, puteți obține accidental un flux pe un pește și să-l aplicați arsuri suplimentare. Un astfel de jet poate dauna plantelor. Din acest motiv, cel mai bine este să diluați volumul necesar de lichid într-un borcan de jumătate de litru și să toargeți ușor totul în filtru. Pentru a adăuga peroxid de hidrogen în cazul în care virusul putregaiului fungic este răspândit în acvariu, de câteva ori pe zi înainte de recuperarea completă a fiecărui pește (această perioadă durează între 7 și 14 zile).

Deoarece după aplicarea acestui medicament în acvariu pot apărea multe organice moarte, apoi în procesul de tratament Este necesar să înlocuiți în mod regulat apa defectă. Pentru a înlocui costurile de apă cu cel puțin 30% din volumul total. În caz contrar, reziduurile putrezite și detașate pot provoca otrăviri și intoxicații la pești.

Recomandări ale specialiștilor

Peroxidul de hidrogen este destul de eficient și, în același timp, un mijloc ieftin. În momentul în care produsul intră în acvariu, apare o reacție de tip activ. Imediat această soluție începe să se descompună în două componente principale - oxigen și apă. Cu toate acestea, utilizarea de peroxid de hidrogen necesară numai atunci când se produce putregaiul în acești pești, cum ar fi Barbie, vivipari, veiltail și cocoși în formă severă. La început, peștii ar trebui tratați cu un fel de medicament stricant.

În orice caz, adăugați peroxidul în acvariu într-un raport de 2, 5 ml pentru 10 litri de apă. În caz contrar, plantele de apă vor fi avariate de arsuri. În general, peroxidul nu tolerează astfel de plante ca kabomba, hornwort, vallisneria, precum și diverse mușchi. Dacă diluați 4 ml din această soluție în 10 litri de apă, atunci peștii înșiși vor fi serios amenințați. Pe bacteriile peroxidului biofilter, niciun efect negativ nu este, din fericire, purtat de majoritatea proprietarilor.

Tratamentul putregaiului cu sare

Sarea este considerată un alt instrument ieftin și destul de eficient. Sarea este capabilă să salveze rapid și calitativ peștii de aur și masculi de la dezvoltarea putregaiului. Din păcate, tratarea putregaiului în alte pești este interzisă. Deci, prezența sare în apă nu tolerează, de exemplu, toate soiurile de labirint, precum și barbs. Ei sunt foarte pasionați de animale, în același timp. Puteți folosi sarea în tratamentul putregaiului nu numai în aur și valevvost, dar și în sabie, gupi și molii. Proporția, în acest caz, ar trebui să fie egală cu 1 lingură pe 10 litri de apă.

Tratamentul cu levomicină și streptocid

Rotarea de aripioare într-un cockerelCu levomicină, streptocidul poate fi ușor cumpărat la farmacie fără prescripție medicală și la un preț destul de scăzut. În acest caz, levomitsetin afectează în mod negativ microflora biofiltrelor, prin urmare, pentru a trata peștii dintr-un acvariu comun, trebuie folosit foarte atent și cu atenție. Levomycetin este utilizat într-o doză de 5 mg pe 10 litri de apă. Primele rezultate pozitive pe aripioarele peștilor apar în două zile. Ulterior, acvariul trebuie înlocuit cu cât mai multă apă. În viitor, va fi necesar să se adauge la acvariu aproximativ 500 mg de droguri și de aproximativ patru ori.

Antibioticele sunt considerate a fi o modalitate destul de eficientă de a trata putrezirea fină în aurul. Complexul de tratament cu streptocid, de exemplu, poate avea loc și în ambele rezervoare simple și într-un acvariu de tip comun. Desigur, acest medicament poate fi folosit pentru alți pești. Raportul medicamentului pentru tratarea bolii trebuie să fie de 10-20 mg pe 10 litri. Această doză trebuie adăugată la acvariu o dată la 8 zile pe parcursul lunii. În acest caz, este necesar să se aibă grijă ca apa din acvariu să fie actualizată și curățată în mod regulat.

Ce trebuie să faceți pentru a preveni progresul bolii?

La efectul iritantului de putregai, cei mai sensibili sunt cei cu imunitate slaba. Prin urmare, cea mai bună prevenire a bolilor aripioarelor este considerată în primul rând calitatea și îngrijirea adecvată a locuitorilor acvariului. Pentru a preveni dezvoltarea acestei boli este dezinfectați în mod regulat un sol nou înainte de ao așeza pe suprafața acvariului. Este strict interzisă plantarea în plantele de acvariu pe care le-ați găsit pe suprafața rezervoarelor de râu sau lac. Influența asupra aspectului de putrezire a peștilor poate avea, de asemenea, un indicator prea scăzut al temperaturii apei din interiorul acvariului. Din acest motiv, trebuie să monitorizați îndeaproape funcționarea termostatului în acvariu în sine.

Acțiunile de bază la tratament

Pentru a pescui rapid recuperat, cerința generală pentru tratamentul lor este de a crea cele mai confortabile condiții de viață și de dezvoltare a peștilor de acvariu.

 1. În primul rând, trebuie să ridicați temperatura din interiorul acvariului la cea la care se înmulțește peștele.
 2. Faceți o curățare și dezinfectare a acvariului, curățați toate filtrele principale.
 3. Îmbunătățiți aerarea, faceți de multe ori o înlocuire a apei în acvariu și monitorizați cu atenție calitatea acesteia.

Boala aripilorSe întâmplă că, la primele etape ale dezvoltării bolii (la momentul în care aripile abia încep să se albă), toate aceste acțiuni sunt suficiente pentru tratare. Dacă stadiul bolii este cel mai grav, atunci se va întâmpla tratamentul medicamentos.

Majoritatea experților recomandă să plantați pești sănătoși, astfel încât infecția să nu treacă la alte persoane. Dar această opinie este destul de controversată. La urma urmei, dacă cel puțin un pește se îmbolnăvește, infecția se află deja în interiorul acvariului comun, indiferent dacă excludeți sau nu peștii bolnavi. Dar, în orice caz, concentrația de bacterii va scădea ușor. În același timp, o schimbare a situației poate afecta negativ un individ bolnav. În procesul de adaptare la un nou loc, peștele va avea stres, ceea ce va afecta negativ calitatea tratamentului medicamentos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fish barbs: specii, îngrijire, reproducereFish barbs: specii, îngrijire, reproducere
Soluția albastru de metil din multe boliSoluția albastru de metil din multe boli
Boli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratamentBoli ale peștilor de acvariu: soiuri și tratament
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Ce să hrăniți cu prăjitura guppy, caracteristicile de întreținere și de îngrijireCe să hrăniți cu prăjitura guppy, caracteristicile de întreținere și de îngrijire
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
O varietate de compatibilitate sinodontis cu pește de somn peșteO varietate de compatibilitate sinodontis cu pește de somn pește
» » Tratamentul de putregai în gupi și masculi
© 2021 amigdas.com