amigdas.com

Un abces pe gingii: cauze, simptome și tratament la un copil

Un abces pe gingiile copiluluiDestul de des, gingiile dinților sunt supuse diferitelor boli și patologii, rezultatul fiind adesea un abces pe gingie cu formarea de puroi. Această condiție este destul de periculoasă, atât pentru copii, cât și pentru un adult. În cazul în care încălcarea nu este tratată în timp util, guma poate pătrunde în întreaga cavitate orală și duce chiar la complicații foarte grave, care sunt foarte periculoase pentru corpul uman.

Un abces pe gingie: descriere generală

Abcesul de lângă gingii este un sac mic, care este umplut cu purulent fluid. În stomatologie, acest fenomen este denumit în mod obișnuit un abces.

Ulcerele se pot fi complet diferite, de multe ori marcate umflarea și sângerarea gingiilor, roșeață, puroi și inflamație, durere, în situații mai grave, temperatura creste.

Mai poate ridicătură țesuturile moi și obrajii moi. Cel mai adesea această condiție este precedată de o infecție a cavității bucale, care trebuie identificată în timp util. Cu cât este identificată sursa infecției mai devreme, cu atât mai rapid și mai ușor va fi tratamentul.

Factorii de risc și cauzele supurației

motive, de ce poate fi pus pe gumă, un număr destul de mare, dar principalele sunt:

 • gingivita este etapa inițială a procesului inflamator pe gingii. Cel mai adesea apare din cauza îngrijirii necorespunzătoare a cavității bucale. Cu aceasta conditie, gingiile sangerante sunt observate, adesea conuri si abcese se formeaza.
 • Tratamentul parodontitelorparodontită. Procesul de inflamație, care se produce în apropierea vârfului rădăcinii dentare, este cauza apariției puroiului pe gingii. O cauză frecventă a parodontitei este pulpita sau caria. Infecția poate intra și în corp în timpul serviciilor dentare de calitate scăzută. La începutul bolii, simptomele durerii nu pot fi observate, dar totuși cu dezvoltarea acestei boli, pacienții se plâng de roșeață, umflarea gingiilor, durere acută sau dureroasă. În unele cazuri, cauza dezvoltării bolii este chisturile și toate tipurile de neoplasme benigne asociate cu modificări în structura cavității orale.
 • parodontită. Aceasta este o boală dentară, care se caracterizează prin apariția canalelor parodontale, situate între gumă și dinte. Depozitele dentare încep să apară în aceste canale, ceea ce duce la supurație și proces inflamator. Microorganismele patogene încep să se înmulțească în mod activ, acesta fiind motivul apariției puroiului pe gingie. O caracteristică caracteristică a acestei boli este faptul că inflamația este localizată pe suprafața gingiei și poate fi diagnosticată foarte rapid. Foarte des, această afecțiune poate fi însoțită de umflături și dureri severe, în special dacă se acumulează o cantitate semnificativă de puroi.

factorii risc apariția conurilor purulente pe gingie poate fi, de asemenea, atribuită:

 • supurația gingivală poate duce la hipotermie banală;
 • toate tipurile de leziuni - acest lucru este posibil ca leziuni, care sunt cauzate de instalarea necorespunzătoare a coroanelor, a sigiliilor și a protezelor și a daunelor mecanice;
 • obiceiuri proaste, în special fumatul;
 • nerespectarea igienei orale;
 • diferite boli cronice infecțioase.

Principalele simptome și semne

Determinarea prezenței procesului inflamator se poate face chiar și în stadiul dezvoltării sale timpurii. simptomatic prezența puroiului pe gingie este:

 • De ce îi doare gingia?Izolarea unei anumite cantități de puroi în timpul presiunii pe gingie în apropierea rădăcinii dentare;
 • Manifestarea nesemnificativă durere senzații în timpul meselor și curățarea cavității bucale;
 • Prezența unei mici gume de sângerare în timpul unei periere banală a dinților.

Aspectul bolii poate conduce la formarea unei inflamații purulente clare pe gingie. Pentru o perioadă scurtă de timp, dimensiunea sa crește semnificativ, contribuie doar la răspândirea infecției. simptomatic aceste deteriorări sunt:

 • vizibil întărire Senzații de durere care se simt arbitrar sau în timpul presiunii asupra zonei inflamate;
 • Deteriorarea bunăstării generale a pacientului cu o creștere a temperaturii corpului;
 • Apariția puffiness a țesuturilor moi din partea de formare a abcesului;
 • O slăbire pronunțată a unuia sau mai multor dinți care sunt lângă ea.

Metode de tratament

În primul rând, ceea ce trebuie făcut, atunci când gingia este supurativă, este să scapi de focalizarea infecției.

Având în vedere factorul provocator, o astfel de terapie măsuri:

 • Dacă se solicită această condiție greșit coroane fixe sau umplutură necorespunzătoare, cel mai adesea coroanele sunt îndepărtate și dintele este reparat. În același timp, curățați cu grijă cavitatea și tratați-o cu medicamente antiseptice. Pentru a accelera vindecarea în anumite cazuri, dentistul numește proceduri pentru radiațiile infraroșii și laser.
 • Dentist pentru copiiÎn timpul parodontitei, care determină formarea unui abces pe gingie, tratamentul principal este spălat canalul parodontal cu preparate antiseptice, îndepărtarea depunerilor dentare și, de asemenea, tratamentul gingiilor infectate cu agenți antiinflamatori. Dacă este necesar, dintele este depulsat. De asemenea, este obligatorie utilizarea antibioticelor.
 • Atunci când supurația este cauzată de o asemenea boală ca parodontita, cursul tratament include două metode principale: intervenția chirurgicală și tratamentul conservator. Pentru diagnosticarea exactă este necesară efectuarea unei radiografii. Apoi, dacă este necesar, îndepărtați umpluturile sau scoateți coroanele și, de asemenea, dizolvați canalele rădăcinilor dintelui.
 • În timpul cariilor trage depuneri, extinde canalele și elimină nervul. Acesta este modul în care puroul poate obține ieșirea. După ce canalele sunt tratate cu medicamente antiseptice și prescriu antibioticele obligatorii. Când este necesară intervenția chirurgicală, aceasta se efectuează numai atunci când inflamarea este îndepărtată și abcesul este deschis. Chirurgul dentar efectuează rezecția vârfului dintelui, îndepărtând chistul sau granulomul în apropierea vârfului rădăcinii.

Înainte de a merge la dentist

Utilizarea metodelor populare de tratament a parodontalului abces destul de relevant:

 • pentru a preveni apariția abceselor, dacă există factori de risc;
 • pentru a accelera restaurarea țesutului oral după disecție;
 • pentru a reduce simptomele durerii, atunci când nu există nici o modalitate de a ajunge la dentist cât mai repede posibil.

Această metodă include utilizarea lotiunilor și a diferitelor clătiri folosind mijloace accesibile și necostisitoare, care pot fi găsite cu siguranță în aproape fiecare casă.

 • gheață. Gheața este folosită în timpul umflarea obrajilor și a senzațiilor dureroase, în acest caz este posibil să se aplice frig. Gheața va reduce durerea și va opri inflamarea. De asemenea, utilizarea de medicamente dintr-un grup de analgezice care sunt vândute fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamol, pentalgin și tempalgin.
 • Soda de clătiresifon. Compoziție pentru spălarea cavității bucale de la băutură. Soluția se face în raportul unui pahar de apă clocotită cu o linguriță de sodă. Acest compus are proprietăți antiinflamatorii și se utilizează atunci când este imposibil să ajungă la dentist cât mai repede posibil.
 • ceai. Ceaiul verde cu frunze mari proaspăt preparat are proprietăți anti-inflamatorii. O linguriță de ceai trebuie turnată într-un pahar cu apă clocotită și lăsată să fiarbă timp de cinci minute.
 • Peroxidul de hidrogen. Ingrediente pentru clătirea cavității bucale din peroxid de hidrogen (la o concentrație de 2%) și apă într-un raport 1: 1. Această soluție împiedică dezvoltarea crescută a microorganismelor patogene și dezinfectează cavitatea orală. Procedura de clătire ar trebui efectuată o dată la 2 zile. Este foarte potrivit pentru tratament la domiciliu după efectuarea unei deschideri chirurgicale a gumei.
 • aloe. Frunza de aloe (planta trebuie să aibă vârsta de cel puțin doi ani) trebuie să fie tăiată în jumătate și partea suculentă tratată a gumei, care este inflamată.
 • romaniță. Mamă de farmacie, datorită proprietăților sale foarte puternice antiseptice, este utilizată pentru a prepara un bulion de vindecare. De ce două linguri de musetel ar trebui turnate cu apă clocotită și lăsate să stea timp de o jumătate de oră, filtru pentru clătire.

Atenție: Utilizarea metodelor tradiționale de tratament nu poate înlocui intervenția calitativă medicală. În acest caz, tratamentul cu remedii folclorice necesită respectarea anumitor precauții.

În timpul deciziei unei întrebări privind ce trebuie clătit o gură în timpul unei inflamații, este necesar să fim convinsi preliminar în absența reacțiilor alergice la oricare dintre mijloacele folosite. Excesul nu va fi și discutarea eficienței sale cu medicul dentist.

În timpul procedurii de clătire nevoie lăsați soluția să se răcească la temperatura camerei. Utilizarea unei compoziții medicale foarte calde poate contribui la intensificarea inflamației. Din aceleași motive, contrar unei concepții greșite foarte frecvente, este interzisă încălzirea zonei afectate.

Cum să tratați abcesul la copii?

Destul de des, abcesul gingiei este de asemenea remarcat la copii. La un copil, tratamentul ulcerului pe molari și molari are unele diferențe.

Atunci când un abces este diagnosticat pe dintele de lapte, atunci, de regulă, aceasta indică o boală, cum ar fi parodontita. În acest caz, dintele este îndepărtat pentru a infecție Nu lăsați-o să se răspândească și nu dăuna molarilor. După îndepărtare, se efectuează și tratamentul antibacterian.

Tratamentul dinților permanenți cu același diagnostic produce, precum și la adulți. Abcesul este deschis și, când este tratat dintele, este încercat să se păstreze.

Posibile complicații

Dacă tratamentul este în timp util cu gingiile purulent formările nu se angajează, poate duce la diverse complicații severe.

Lipsa tratamentului adecvat poate fi rezultatul apariției bolii parodontale, care în timpul unui curs prelungit duce la pierderea completă a dinților.

fondantMai mult decât atât, chiar și un mic abces poate provoca dezvoltarea unui flux, care necesită o intervenție chirurgicală.

Procesul inflamația poate afecta întreaga cavitate orală și poate cauza otrăvirea sângelui, ceea ce duce, în unele cazuri, la consecințe destul de triste.

În plus, complicația acestei afecțiuni poate fi creșterea pe gingii, adesea aceste creșteri fiind cauza osteomielitei, care se caracterizează printr-un proces inflamator de țesut osos. Aceasta este o boală destul de gravă care necesită un tratament lung și atent.

De asemenea, trebuie reținut faptul că prezența constantă a infecției începe să conducă la o scădere a apărării organismului și la apariția unor patologică state.

Măsuri preventive

Pentru a evita problemele cu dinții și gingiile, trebuie să urmați cu siguranță o astfel de preventivă măsuri:

 • după ce ați mâncat, clătiți cavitatea bucală cu apă;
 • tot timpul să urmați igiena gurii, să vă spălați dinții de două ori pe zi;
 • vizita cabinet stomatologic în scopul examinării preventive;
 • tratamentul în timp util al tuturor afecțiunilor dentare;
 • menține sistemul imunitar ca normal;
 • scapa de de obiceiuri proaste.

În timpul declanșării procesului inflamator, vă spălați dinții în special cu grijă. Alegeți o periuță de dinți moale și periați-i atât dinții cât și gingiile. Curățarea trebuie făcută într-o mișcare circulară. Doctorii sfătuiesc dinții să fie curățați alternativ cu două periuțe de dinți: prima zi a uneia, a doua zi - a doua. Deci, periile reușesc să fie bine ventilate și uscate.

Desigur, sacul purulent pe gingie este o patologie destul de gravă, care va necesita tratament imediat pentru dentist și abordarea corectă a tratamentului. Pentru a preveni această afecțiune, copiii și adulții trebuie să respecte anumite măsuri preventive.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentulDe ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentul
Absces în gât - ceea ce este, tipurile, simptomele și tratamentulAbsces în gât - ceea ce este, tipurile, simptomele și tratamentul
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Simptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtareSimptomele abcesului parodontal al dintelui și abcesului după îndepărtare
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Antibiotic cu spumă de dinți la un adultAntibiotic cu spumă de dinți la un adult
Sângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratamentSângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratament
» » Un abces pe gingii: cauze, simptome și tratament la un copil
© 2021 amigdas.com