amigdas.com

Dog Laika: caracteristicile și descrierea rasei

Caracteristicile rasei de câine LaikaLaiki este un nume generalizat pentru câinii unici care au anumite asemănări între ele. Odată ajuns în nord, această rasă de câini era singurul mod posibil de transport, iar vânătoarea nu putea face fără participarea lor. Făcând exclusiv rase de lucru, acești câini au devenit proprietari de caracter surprinzător și până astăzi sunt aplicați pe destinația lor directă.

Originea rasei

În mod surprinzător, nu există aproape nicio informație despre modul în care a avut loc dezvoltarea și divizarea ulterioară a rocilor. Oamenii de știință explică acest lucru prin faptul că în regiunile nordice nu a fost niciodată acordată prea multă atenție acestor animale și nimeni nu a fost implicat în creșterea specială. Ei au trăit timp de secole cu oameni, au lucrat cel mai important și au fost însoțitori, inclusiv, dar nu au necesitat niciodată un tratament special pentru ei înșiși. Cu toate acestea, câinii și numele "huskies" au fost date relativ recent. Până în acest moment, ei erau numiți câini "nordici", "curți" sau "spicați".

Cea mai veche dintre toate imaginile câinilor din această rasă este o frescă în templu, care datează din perioada antică a Rusiei de la Kiev. Deja la acea dată caracteristicile de performanță ale acestor câini nu au rămas nedetectați. În ceea ce privește vestul Europei, vânătoarea aici era distractivă pentru aristocrație, iar în Siberia și în nord a fost menționată pescuitul principal care a ajutat oamenii să supraviețuiască în condiții climatice aspre.

Prima lucrare de reproducere a fost efectuată la începutul secolului al XX-lea prin vânătoarea de către cynologii prințul AA. Shirinsky-Shikhmatov, M.G. Dmitrieva-Sulima și G. Poplavsky. Au creat mai multe pepiniere mari, au început să clasifice varietăți de rase și s-au angajat în propaganda sa. Rezultatul călătoriilor lor în regiunile nordice a fost obținerea celui mai bun "spirit" pe care localnicii îl aveau.

Laika în casă: sfaturi cu privire la conținutÎn 20 an al secolului XX, acesta a aprobat primii reprezentanți ai rasei, care este deja câțiva ani mai târziu, au fost reprezentanți demni ai Expoziției Prima Unional, și a fost un impuls important pentru răspândirea unui mediu de vânătoare animale de companie pursânge. În timpul Războiului Patriotic, acești câini au fost folosiți pentru minerit, mine și conducere. Până la sfârșitul celui de al doilea război mondial pe teritoriul țării noastre au fost mai mult de șase zeci de pepiniere, care rasa caini sunt folosite pentru vânătoare, care și câini husky tratate.

La începutul anilor 50, au fost selectate mai multe standarde pedigree, dar aceasta a fost o măsură temporară. Hantienii Khanty, Fino-Karelian, Zyryan și Mansiiskaya i-au primit.

Specii rasei

Există trei tipuri: păstori, vânătoare, sănii, sunt, de asemenea, polari:

 • vânătoare. Acești câini și până în prezent, vânătorii care comercializează în Asia de Nord și Europa, sunt considerați cei mai buni dintre armele de vânătoare. Husky - caini frumosi, vânători, care chiar și în secolul al XX-lea a încercat să adune într-un registru, pentru a produce în viitor activitatea de creștere pentru a consolida abilitățile lor unice de vânătoare. La începutul secolului al XX-lea, prima carte despre reprezentanții acestei rase, scrisă de M.G. Dmitrieva-Sulima. Baza acestei publicații a fost teoria cercetătorilor direcți și experiența generală a pescarilor din Nord. A fost foarte apreciat, iar în cel de-al 25-lea an al secolului XX, V.I. Lenin a semnat documentul - "Decretul privind vânătoarea", datorită căruia a apărut o nouă direcție în cinologia sovietică.
 • Polar Dogs: Descrierea raseiPolar (conducere). Acesta este cel mai mare grup de câini, al cărui scop principal este transportul de persoane. Animalele sunt salvate în locuri în care nu există trafic și are loc un joncțiune de trafic. Oamenii țin câini cu sanie plină, 10-15 animale fiecare. În plus, cainii de sanie participă la ruttingul animalelor mari, artificial. Când urșii polari nu erau încă sub legea de protecție, acești câini erau obișnuiți să vâneze acest prădător. Dat fiind că reprezentanții stâncilor polari sunt foarte obișnuiți în zonele vaste din Siberia, există foarte multe soiuri. Dar, de regulă, principala caracteristică este caracteristica unei rase tipice care trăiește în regiunile de est din nord.
 • cioban. Stramosul acestei rase este Nenets Laika, care este considerat un husky laponskoy relative, populare în întregul teritoriu al Peninsula Scandinavă. Dacă descrieți Hensky Nenets, atunci în acest caz vorbim despre un câine compact și un câine mic cu păr lung. Rase pure folosite ca asistenți ciobani, vânătoare animale mici în mici, păsările de apă și de joc mult mai mare, și ursul, de asemenea. Crescători spun că, atunci când împerecheat husky - vânători cu ciobanii, puii au avut un instinct pronunțat pentru vânătoare, asemănător cu „sălbăticia“ (acest lucru se manifestă în devorarea joc, a marcat animale sălbatice, urmărire impetuos, etc.). Această încrucișare între un impact negativ asupra calității capacului de lână, care a fost la descendenți este mult mai scurt și nu protejează animalele care trăiesc în zonele mlăștinoase.

Descrierea rasei Laika

După cum sa menționat deja mai sus, huskii și toate speciile sale au fost capabili să se adapteze mult timp pentru a trăi în regiunile din nord. Popoarele locale au folosit de asemenea acești câini pentru a dezvolta teritorii sălbatice și neexplorate. Pana in prezent, exista un numar mare de rase care sunt legate de huskies:

 • Rusă-europeană;
 • Vestul Siberiei;
 • Yakut;
 • Karelian-finlandeză etc.

În ciuda unei mari varietăți de rase individuale, acești câini au caracteristici genetice comune și trăsături caracteristice comune. Printre diferențele pot fi identificate dimensiunea, culoarea și diferențele ușoare de aspect.

Laika: cerințe pentru îngrijireCaracteristica principală, care se remarcă la toate rasele - dorința de independență, iubirea de libertate și figura grațioasă. Toate animalele din acest grup sunt puternic marcate instincte de vânătoare. Ei sunt, de asemenea, responsabili, supravegheați cu atenție și impecabil.

Dar aici cu formare există dificultăți, și nu vă așteptați să efectueze anumite trucuri de arenă. Este necesar să se precizeze cățelușul la vârsta lui timpurie în ceea ce privește îndatoririle sale, să se implice în activitatea educațională și să dezvolte anumite reguli pe care trebuie să le respecte câinele. Puii acestor rase sunt sincerități importante și au încredere în relația cu proprietarul. Masa diferitelor reprezentanți de rasă variază ușor, la fel ca înălțimea la greabăn:

 • greutate Vest rasa Siberiană aproximativ 19-24 kg. Creșterea masculilor este de aproximativ 54-59 cm, cățelele sunt aproape identice, cu excepția faptului că animalele cu o înălțime de 50 cm sunt notate.
 • iacut greutatea masculilor este de aproximativ 24-32 kg, înălțimea - 54-57 cm, în cățelele - 53-56 cm.
 • greutate Răsăritul Siberian de Est exact la fel ca și specia Siberiană de Vest, dar aici creșterea este ușor mai mare - este în intervalul 57-65, în timp ce atât la bărbați, cât și la femei.
 • Rusă-europeană au o greutate de cel mult 25 kg. Cresterea masculilor poate fi de 54-59 cm, catelusii sunt putin mai putin de 49-57 cm.
 • În cadrul subgrupului sunt considerate cele mai mici Rasele karelian-finlandeze. Greutatea masculilor este de aproximativ 11-14 kg, înălțimea 43-49 cm, cuțitele și mai puțin - 6-9 kg, cu o creștere de 41-45 cm.

Dintre caracteristicile generale ale structurii, putem distinge următoarele:

 • Urechile triunghiulare cu vârfuri ascuțite, la adulți, sunt adesea în picioare.
 • Forma capului este în formă de pană.
 • Blana de lână se caracterizează printr-un strat subțire bine dezvoltat, moale și dens. Restul lânii este un păr rigid, mai ales când îl vedeți în jurul labei, urechilor și capului. În zona gâtului, stratul de lână se transformă într-un guler bogat.
 • Coada apartamentului este într-un ringlet.
 • Pe postură se poate observa că aceștia sunt câini mândri și grațioși.
 • Toți husky are un fizic puternic, cu musculatura pronunțată.

Dog Laika: caracteristicile rasei și caracteristicile temperamentului

În ciuda independenței și libertății, toate rasele de husky se caracterizează prin devotament și supunere față de stăpânul lor. Ei nu au aroganță, dar sclavii nu se comportă ca sclavi. Foarte îndrăgostit de justiție, și în timpul absenței sale îi poate arăta proprietarului nemulțumirea.

Laiki cum ar fi mulți pentru dispoziție veselăDin cauza curiozității mari, fără a fi la o plimbare pe o lesa, animalul poate scăpa de o distanță mare. Atunci când elementul de vânătoare se referă nu este mare joc - jderul, nevăstuica, veverița, etc, câinele se comportă ca standard - cu ajutorul mirosului sunt fiara începe să-l urmeze, apăsați în jos și se referă la proprietar.

În timpul vânătorii de vânat mai mare, animalele se angajează să-l ucidă pe fiară, încercând să o rețină, adică încercând să facă totul pentru ca vânătorul să poată afla unde se ascunde fiara.

Fearless în sângele acestor câini, și, fără o altă îndoială, își pot risca viața. Alte două sarcini, pe care le îndeplinesc perfect - supraveghetor și securitate.

Ele sunt agresive numai în caz de pericol real, în acest caz, ei pot arăta puterea lor uimitoare. Câinii tuturor membrilor familiei sunt tratați foarte bine, în special pentru copii. Ei reacționează calm la sosirea oaspeților, fără nici o furie sau bucurie. Dar, în mod constant, situația este ținută sub control și, dacă nu, pot reacționa rapid.

Din cauza stratului abundent de lână, acești câini se simt grozavi când sunt reci și chiar pot dormi în zăpadă. Dar nu le place foarte mult vremea calduroasa. Toate acestea indică faptul că acest câine are mai mult conținut de stradă decât o cameră. Este de dorit să le păstrați într-o cușcă în aer liber, aici vor fi foarte confortabili.

Acestea sunt animale destul de active și ele necesită un exercițiu zilnic lung, la care cu animalele de companie trebuie să fii logodită și să dai câinilor să facă diferite exerciții. Trebuie să fie eliberați într-un spațiu deschis, departe de drum. Fără exercițiul fizic adecvat, câinele va începe să-și manifeste îngrijorarea.

Sursă de alimentare

Atunci când proprietarul a început un catelus de aceasta rasa, primul lucru de făcut - este să elaboreze un regim alimentar, care poate consta din gătit propria hrană, și se usucă. Pentru catelul a crescut Hardy si dieta sanatoasa trebuie sa fie variat mai ales într-un stadiu incipient de dezvoltare, deoarece aceasta se formează toți parametrii de bază ai dezvoltării corespunzătoare a mușchilor și a oaselor.

Cerințele de bază pentru nutriția cățeiLa vârsta de până la șase luni, se recomandă hrănirea catelului de 5-6 ori pe zi, după 6 luni, hrănirea este redusă la 3-4 ori. Un adult ar trebui să fie hrănit suficient doar dimineața și seara și, de asemenea, să monitorizeze disponibilitatea apei potabile curate. O varietate de meniuri zilnice includ alimente aburite sau fierte. Prăjiturile, alimentele afumate, picante și sărate sunt complet interzise.

Puteți da:

 • carne de porc;
 • carne de vită
 • carne de pasăre;
 • iepure;
 • produse lactate (brânză de vaci, lapte tocată, lapte);
 • pește;
 • Legume (făcute pe foc sau aburite cu ulei vegetal);
 • în unele cazuri ouă crude.

Strict interzis:

 • cartofi;
 • mazăre;
 • paste;
 • dulciuri;
 • pâine albă.

Costul căței

Înainte de a cumpăra, trebuie să decideți ce este pentru câine. Când pentru protecția muncii și vânătoare, catelul poate fi cumpărat fără documente, dar numai de la părinții care lucrează. În acest caz, câinele poate avea abilitățile necesare, dar randamentul este în funcție de caracteristicile externe. Atunci când sarcina - participarea la expoziții și reproducere, atunci nu puteți face fără documentație.

Un câine de rasă ruso-europeană fără pedigree, dar cu calități comerciale dezvoltate de la părinți poate fi achiziționat pentru 2-10 mii de ruble. Cu documente, animalul va costa mult mai mult - în termen de 10-40 de mii de ruble. Rasa din Siberia de Est costă aproximativ 4-5 mii fără documente și în termen de 10-20 mii cu ei. Pui de alte rase pot fi achiziționate pentru 3-5 mii, și de 2 ori mai scumpe cu documente.

Cumpărând o rasă de husky, este necesar să nu uităm că, în ciuda aspectului său atractiv, este un animal destul de serios, care nu este un animal de casă decorativ și necesită o abordare specială. Acest câine are nevoie de o muncă constantă, fără de care numai ea va găsi divertisment, ceea ce nu este întotdeauna potrivit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Karaio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câineluiKaraio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câinelui
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Câine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câineluiCâine de munte din Berna - o descriere a rasei, caracteristicile câinelui
Unele fapte interesante despre câiniUnele fapte interesante despre câini
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
» » Dog Laika: caracteristicile și descrierea rasei
© 2021 amigdas.com