amigdas.com

Unde să începeți reproducerea albinelor la domiciliu de la zero

Cum de a face albineDacă se ia decizia de a creste albinele și există o dezvoltare ulterioară a planurilor, atunci este necesar să se cunoască bazele biologice ale acestor reprezentanți. Un apicultor începător trebuie să cunoască natura și baza existenței albinelor în natură, să învețe instinctele, să se adreseze specialiștilor. Aici, Internetul și viclenia adevăraților maeștri pot veni la salvare.

O condiție foarte importantă în acest caz - iubiți noua afacere. Fără dorință, nu veți putea dezvolta stupii. Apicultorii experimentați spun că insectele simt cum sunt tratați și, în cea mai mică măsură, familia poate părăsi terenul.

Albinele au apărut împreună cu apariția întregii flori. Este greu de argumentat, pentru că pentru o dezvoltare optimă a plantelor este nevoie nu numai de o pământ bogată în elemente naturale, ci și de polenizare, care produce insecte. Bineînțeles, prima casă pentru albine nu era stupi umani, ci locuințe naturale, pe care natura însuși le putea găti. Primele colonii de albine s-au adaptat să trăiască în copaci și să-și producă descendenții. Începătorii au întotdeauna întrebări, cum ar fi cum să reproducă albinele acasă, cum să facă albine. Mai jos sunt aspectele principale ale reproducerii stupoarei.

Scopul natural al albinelor și locuirea lor

Astfel de reședințe artificiale pentru albine, ca o punte și un stup, Acestea au început să fie folosite deoarece descendenții albinelor au fost îmblânziți și diluați în viitor. Mai jos sunt toate condițiile pentru locuințe, care trebuie luate în considerare de către un meșter nou-născut pentru păstrarea puii de albine în stupi:

 • Cum să începem creșterea albinelorCarcasa naturală are pereți groși de 8 centimetri și este capabilă să protejeze împotriva condițiilor de mediu.
 • Ar trebui să aibă un acoperiș impermeabil și să fie izolat în partea de sus, astfel încât albinele trăiesc în timpul iernii la nivelul superior.
 • De asemenea, intrarea în casă trebuie să fie ventilată pentru a usca interiorul.

Albinele lor fagure sunt atașate la tavanul unui stup natural și apoi crescute de sus în jos și formează procese tipice de ceară agățate în jos. Când ating deja pereții albinelor de locuințe, încep să le prindă deja pe pereții orizontali. Este necesar să se ia în mod constant măsuri pentru menținerea temperaturii necesare în timpul iernii și ventilarea locuințelor în timpul verii. Temperatura pentru păstrarea confortabilă a puilor de albine este de aproximativ 33 de grade. Și, de asemenea, pentru ventilație face tăieturi speciale și găuri.

Pentru a îmbunătăți menținerea habitatelor lor albinele folosesc ceară specială, pe care le produc dintr-o substanță naturală produsă de glandele lor. Deci, dacă locuința (trunchiul copacului tăiat) este adăpostul exterior al albinelor, atunci în interiorul fagurelui și celulele din ceară se furnizează tot ceea ce este necesar pentru existența albinelor pe tot parcursul dezvoltării. În celule, uterul produce descendenți, apoi crește albinele de lucru, apoi în miere se păstrează mierea, care este folosită pentru apicultura de albine în timpul iernii.

Studiul albinelor a condus la concluzia că o familie mică de iarnă avea nevoie de 6 faguri de miere, o familie de dimensiuni medii ar fi potrivit pentru 8 faguri de miere, iar pentru cel mai mare număr, toate cele douăsprezece celule necesare. Astfel de calcule sunt urmate de apicultori atunci când se umple stupi cu cadre cu ceară: pentru o familie medie de aproximativ opt până la doisprezece cadre sunt procurate, iar pentru descendenți mai mari - de la 12 la 24. Atunci când înlocuiți și creați cadre, trebuie să țineți cont de astfel de condiții:

 • Cum să îngrijești corect albineleÎn timpul construcției de faguri de familii de albine petrec o mulțime de energie (în producția de un gram de pieptene, au folosit opt ​​grame de miere și de vară roi se pot folosi aproximativ 8-17 cadre).
 • Treptat, fagurile devin tulburi și, după umplerea cu miere, albinele pleacă pentru altele noi.
 • Mierea din ultimul an este cel mai bine să nu se folosească și să se reîncarce iarna folosind un produs proaspăt colectat.
 • Când casele casei sunt construite pe deplin, familia albinelor va fi pregătită pentru rotire sau retragere completă din casele lor.

O mulțime de informații despre albinele de reproducere pentru un apicultor începător pot fi obținute din cele mai bune articole despre apicultură de la specialiști cu recenzii bune. Albinele de reproducere implică în sine venituri stabile cu abordarea corectă în afaceri. Este important să se creeze condiții pentru păstrarea albinelor cât mai aproape de cele naturale, numai în acest caz este garantată o bună dezvoltare a propriului lor stupar la domiciliu.

Când să cumpere albine

Albinele sunt cel mai bine luate la începutul primăverii și la începutul verii, în acest moment la descendenți există reprezentanți în toate etapele maturizării: larve, pupa, ouă. Dacă cumpărați o familie în primăvară pentru un apicultor, atunci există o oportunitate în primul an de a obține o creștere naturală, de a construi noi faguri, pentru a curăța cuibul. Lecțiile celor mai buni apicultori, materialele didactice, precum și cele mai bune conținuturi vor ajuta la obținerea mierei de înaltă calitate în primul sezon. La începutul perioadei de vară este mai bine să luați un roi în medie până la 2 kilograme. Acest roi în timpul producției este capabil să pregătească complet miere pentru iarnă și să construiască un cuib.

Ce rasă de ales

Ce fel de albine sunt mai bine de ales?Apicultorii începători au nevoie, înainte de a cumpăra albine, ce varietăți și rase sunt mai bine de utilizat la locul de reproducere. În Rusia, au crescut câteva rase faimoase: caucazian și italian, pădure rusă, ucraineană. Rasa rusă este considerată a fi rădăcina albinelor noastre, care este cea mai potrivită pentru apicultura din zona cu climat continental. Sunt îngrijorați și îngrijorați în îngrijirea lor, deși foarte entuziasmați și agresivi.

Persoanele caucazieni locuiesc în munți și în partea de sud a țării. Persoanele fizice sunt pașnice și liniștite, au un burduf alungit. Speciile ucrainene - sunt legate de albinele caucaziene. Ele sunt chiar mai pașnice și mai pretențioase, astfel încât acestea sunt cele mai potrivite pentru începătorii apicultorilor. Acestea pot fi menținute fără a folosi fum și o plasă protectoare. În ceea ce privește albinele italiene, reprezentanții lor sunt cei mai harnici și pașnici, dar se rotesc bine numai în zone calde. Sunt foarte greu să tolereze ierni și de multe ori se îmbolnăvesc.

Selectarea unei locații pentru furaj

Albinele trăiesc în stupi speciale. Casele lor ar trebui să fie libere pentru puii de albine, iar apicultorii sunt ușor de folosit. De fiecare dată, albinele de miere bogate scad. Există astfel de tipuri: sub formă de goluri, rame, laturi și punți. Clopotelurile sunt verticale și orizontale. Pentru un număr mic de persoane este întotdeauna posibil să se găsească un loc potrivit. Dar este mai bine să stabiliți un stup pentru a face o alegere în favoarea vegetației de miere. Miere trebuie localizată, respectând următoarele cerințe:

 • Instrumente pentru furajDeparte de drumurile zgomotoase și clădirile industriale.
 • Câmpurile de miere nu trebuie amplasate la mai mult de 3 kilometri de stupi.
 • Puiul trebuie protejat de acțiunea soarelui și a vântului.
 • Zona din jur trebuie obligatoriu să fie plantată cu plante, de exemplu, salcâm, păducel.
 • Pe teren, casele pot fi instalate iarna din partea de sud, iar vara - mai aproape de sud.
 • Nu amplasați case pe suprafețe foarte înalte și deschise.
 • Urticările nu pot fi aranjate "în zborul" unei alte familii.

Casele însele ar trebui să fie așezate pe substraturi și pictate în culori vii, astfel încât albinele să-și poată distinge propria locuință. Plasați casele într-o comandă de șah, ceea ce asigură o orientare mai bună a albinelor. De asemenea, puteți instala stupul în clădiri închise. Acest design poate proteja în plus familia.

Metode de reproducere

Cum să începem creșterea albinelorOdată cu apariția primăverii devreme la descendenți există o renaștere, iar creșterea puilor începe. De la începutul primăverii, uterul începe să pună larve pentru apariția albinelor noi, iar începutul verii descendenții cresc până la numărul maxim. Este important să observați acest moment pentru apicultorul de început, deoarece acesta este vârful puilor și vă puteți mări puiul. Un astfel de timp în apicultură se numește roșu, și este cel mai potrivit pentru creșterea spiței domestice, deoarece este ușor de înțeles și mai puțin costisitor.

În acest moment, albinele au mult spațiu în casă și continuă să se dezvolte până devin înghesuite. Și apoi oamenii capturați în condiții limitate sunt gata să-și elibereze roiurile. În acest moment, când verificați, este important să opriți adăugarea de cadre în stup și să închideți toate ieșirile din spațiul liber din stup. Datorită unor astfel de acțiuni, capacitatea de dezvoltare a descendenților scade, iar probabilitatea de rotire a albinelor crește. Și după apariția unui roi nou cu uterul, trebuie să deschideți calea de ieșire din stup pentru a dezvolta un nou descendent al unei alte case cu cadre proaspete.

Aceste acțiuni vor permite noului venit generează numărul corect de familii și la momentul potrivit. Dacă nu trebuie să măriți stupina, atunci trebuie să oferiți în mod constant o nouă familie de faguri de miere care să colecteze mierea și să controleze spațiul liber pentru dezvoltare.

Îngrijirea și

Trebuie să ne amintim că albinele trăiesc în locuințe de la faguri, acolo cresc propriile lor larve și păstrează mierea. Prin urmare, pentru apicultură, trebuie să aveți suficiente indicii și cadre pentru faguri. Cuibul standard are o poziție verticală a fagurilor de miere, unde în mijloc este rezultatul activității uterului familiei (ouă, larve, pupae), iar pe laturi - momeli de miere.

Urmăriți dezvoltarea albinelor care urmează să fie convenite cu sezonul și sezonul. O îngrijire suficientă la domiciliu include curățarea probelor, curățarea cadrelor, prevenirea bolilor, dezinfectarea, pregătirea pentru iarnă.

Pentru ca furajul să funcționeze normal,Trebuie să cumpărați inventarul necesar:

 • Cum să ai grijă de albineCostum și plasă pentru protecție.
 • Dălți de dans.
 • Dymar.
 • Canvas pentru verificarea albinelor.
 • Perie pentru curățarea probelor.

Pentru a obține mierea în sine aveți nevoie de:

 • Extractor.
 • Dispozitiv pentru faguri de miere.
 • Aparate de deschidere de fagure.
 • Dovezi și cadru. Apicultorul lor începător este mai bine să cumpere, dar poți să te faci singur. Există o mulțime de lecții video pe Internet.

Elementele de bază de bază pentru apicultorul începător

 • Testarea de primăvară ar trebui efectuată de mai multe ori în mai. Pentru a face acest lucru, trebuie să acordați atenție stării familiei de albine, uterul din familie să nu fie bolnav și să inserați până la 4 cadre cu o ceară pentru detuning și reproducere nouă.
 • Dacă apicultorul nu apare prea mult timp în apicultură, atunci în spatele partiției este de dorit să aveți cadre suplimentare. Albinele vor putea să se mute acolo și să-și doteze liber locuința și să nu umple întregul spațiu cu stupi de stup.
 • Dacă familia după iarnă a pierdut uterul, atunci acest descendent poate muta o altă casă cu uterul.
 • Sarcina unui specialist novice este să ofere întregii familii o bucată de ceară proaspătă pentru o așternută tânără și să înlăture fagurile de anul trecut.
 • Verificarea de toamnă a caselor de albine apare la mijlocul lunii septembrie, trebuie să eliminați mierea suplimentară în stupi și să faceți întreținerea preventivă a diferitelor boli.
 • Atunci când se colectează miere, este important să ne amintim că pentru existența normală a albinelor în timpul iernii este necesar să se furnizeze până la aproximativ 30 kg de miere. Alte cadre trebuie eliminate pentru partiție. Albinele nu tolerează umiditatea și pentru a salva familia pe cadru este necesar să pună un încălzitor.

Sfaturi de apicultori experimentați

Apicultura pentru începători ar trebui să se dezvolte pe baza unor sfaturi și exemple de specialiști buni. Iată câteva Trucuri profesionale și observații privind îngrijirea albinelor.

 • Apicultura pentru incepatoriÎn furaj trebuie să păstrați numai familii puternice, să comparați și să selectați cele mai bune familii, crescând productivitatea.
 • Actualizați periodic fagurele de fagure în cuiburi, efectuați decontaminarea stupinelor.
 • În casele mici, ar trebui să aveți întotdeauna suficientă mâncare, dacă sunt înfometați - puteți pierde o familie.
 • Temperatura și umiditatea în dovezi sunt cheia sănătății albinelor în stupină.
 • Dacă în condiții normale puiul moare, este necesar să se schimbe uterul.
 • Nu rezista instinctelor albinelor.

Principalele etape ale creșterii albinelor pentru un apicultor începător la domiciliu sunt descrise mai sus. De fapt, există multe nuanțe în conținutul albinelor, care sunt asociate cu originea lor, condițiile naturale, terenul de reproducere. Prin urmare, ar trebui să începeți întotdeauna apicultura, cu condiția să contactați întotdeauna un specialist cu experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Varroatoza albinelor: cum se trateazaVarroatoza albinelor: cum se trateaza
Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuriApicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Cum de a face un stup?Cum de a face un stup?
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Cum să faci o capcană pentru albine cu mâinile taleCum să faci o capcană pentru albine cu mâinile tale
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?Vor fi cărțile de vis răspunsul la întrebarea despre ceea ce oamenii visează despre albine?
» » Unde să începeți reproducerea albinelor la domiciliu de la zero
© 2021 amigdas.com