amigdas.com

Acoperire albă pe limba copilului

Cauzele plăcii albe în limba sugariiMulți părinți monitorizează îndeaproape starea copilului nou-născut. În această perioadă, bebelușul nu are aproape nicio imunitate. El o va primi treptat, împreună cu laptele mamei. Orice boală, chiar și cea mai nesemnificativă, se poate transforma într-o problemă foarte gravă.

Se întâmplă destul de des o astfel de situație, care după ce a hrănit copilul în limba are o atingere albă. Acesta este un fenomen foarte frecvent pe care trebuie să-l cunoască atât părinții, cât și cei care încep să planifice o adunare la familie.

Principalele motive

Acoperire albă pe limba copilului cauza cauzelor fiziologice și patologice. În cele mai multe cazuri, placa se formează din cauza laptelui matern, iar dacă bebelușul este hrănit cu un amestec artificial, filmul alb este resturile amestecului după hrănire. În acest caz, nu vă faceți griji: bebelușul este sănătos, iar placa este naturală.

Și aici este un alt motiv pentru limba albă a copilului - aftoasă (candidoză stomatită), aceasta este o patologie care necesită tratament.

Acoperire albă după alimentare

De ce placa poyavilsya în limbaLimba albă a unui nou-născut cu alăptarea rămâne după ce a hrănit timp de 20 de minute, după care raidul dispare. Se spală dacă copilul îi dă câteva linguri de apă și nu provoacă copilului nici un disconfort. Pentru a preveni ca raidul să devină un mediu nutritiv pentru ciuperci, ar trebui să i se ofere o cantitate mică de apă nou-născutului pentru prevenire. Acest lucru va scapa de resturile de lapte.

Același film se formează la copil și atunci când este alimentat cu un amestec artificial. Unele amestecuri pot duce la faptul că placa acoperă nu numai limba, ci și cerul, obrajii, gingiile. O astfel de condiție nu este periculoasă pentru copil și nu este necesară consultarea medicului pediatru.

Acoperire albă de la afine

Acoperirea albă poate apărea din cauza aftoaselor, al căror agent cauzal este fungul genului Candida. Ele pot fi pe piele și mucoase în aproape fiecare persoană, dar boala se dezvoltă numai cu imunitate slăbită. Deoarece un nou-născut nu are imunitate, se poate infecta cu ușurință prin mamelon, jucărie, dar mai des se întâmplă în timpul nașterii de la mamă sau după naștere. Afumele afectează de obicei copiii mai tineri de șase luni.

Cu candidoza, acoperirea albă acoperă nu numai limba, ci și suprafața interioară a obrajilor și a gingiilor. În cazurile neglijate, acest film seamănă cu o masă brânză. Placa este opacă și atunci când încercați să o îndepărtați cu vată sau tifon, este separată cu mari dificultăți, lăsând sângerarea mucoasă. Copilul se îngrijorează, este capricios, practic nu mănâncă nimic, deoarece procesul de hrănire îi provoacă disconfort și durere.

Candidoza se poate dezvolta datorită următorilor factori:

 • frecvența regurgitării;
 • aerul uscat în încăpere;
 • deficit de lichid.

Dacă creșteți umiditatea în cameră și îi dați copilului cantitatea necesară de apă, atunci membranele mucoase nu se vor usca. Ca urmare, acestea funcționează normal și nu permit multiplicarea ciupercilor. După fiecare regurgitare, trebuie să-i dați imediat bebelușului câteva băuturi de apă pentru a elimina resturile și a-și pierde mediul nutritiv din ciuperci.

Alte motive

Acoperirea albă poate apărea din următoarele motive:

 • Ce este acoperirea albă pe limbă?introducerea precoce a alimentelor complementare, constipația, tulburările de alimentație, gastrita, disbacterioza;
 • nevroză;
 • stomatită;
 • hemoglobină scăzută în sânge, imunitate slabă;
 • luând antibiotice;
 • diabet zaharat;
 • slabă îngrijire orală.

Dacă limba copilului este acoperită cu un strat de acoperire albă, atunci trebuie să vizitați urgent un medic. Numai el poate face diagnosticul corect.

tratament

Tratarea unei plăci albe la un nou-născut imediat după ce se găsește, altfel copilul va renunța la sân și va începe să piardă în greutate. Cea mai eficientă modalitate de tratare a aftoaselor este de a freca membranele mucoase cu o soluție de sifon utilizând un tampon sau un tampon. Mediul alcalin are un efect dăunător asupra ciupercilor.

Pentru a pregăti soluția, veți avea nevoie de:

 • o lingurita de sifon;
 • un pahar de apă.

Soda se adaugă în apă și se agită. Ștergeți cavitatea orală de 4-5 ori pe zi, nu mai mult, altfel puteți ucide o microfloră utilă. Este imposibil să răzuiți sau să îndepărtați cu exactitate placa, deoarece aceasta poate deteriora grav mucoasa. În plus, se recomandă o soluție de sifon pentru a manipula o sticlă, suzete, sfârcuri, piept înaintea hrănirii.

Medicină tradițională recomandă pentru tratamentul mielului să utilizeze o soluție de miere. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o linguriță de miere și două lingurițe de apă. Acestea ar trebui să șterge zonele afectate pe mucoasă, dar o fac cu precauție extremă, deoarece mierea poate dezvolta o alergie. Deci, forma ușoară a acestei boli este tratată și, de obicei, durează o săptămână.

În absența efectului acestei metode de tratament, medicul prescrie vitamine, imunostimulante, medicamente antifungice. Agenții antimicotici sunt de asemenea utilizați:

 • nystatin unguent;
 • fluconazol;
 • Candide;
 • soluție de Diflucan.

Tratarea unei plăci în limbaUtilizați-le numai dacă sunt prescrise de un medic, respectând cu strictețe instrucțiunile, deoarece medicamentele antifungice au contraindicații și efecte secundare. Dacă îi luați în pace, puteți răni copilul. În trecut, aftoasa la copii a fost tratată cu o soluție de borax de 5%, iar acum este interzisă din cauza toxicității.

Tratarea numai de un copil nu are sens, pentru că se va infecta constant de la mama sa. Prin urmare, tratamentul este prescris simultan nou-născutului și mamei. Dacă o femeie alăptează, ea trebuie să urmeze sfârcurile și să sune imediat o alarmă atunci când apare mâncărime, frecare, roșeață, descărcare.

În cazul în care medicul a diagnosticat o boală a sistemului nervos sau a tractului gastro-intestinal, atunci atenția trebuie acordată bolii de bază. Tratamentul adecvat contribuie la dispariția acestui film.

profilaxie

Pentru a evita apariția unei urlete albe în limba copilului, este necesar să se respecte măsurile preventive:

 • spălați-vă pe mâini înainte de a aplica nou-născutului la sân;
 • fiori de fierbere, o sticla, suzete;
 • copilul trebuie să aibă feluri de mâncare individuale, care ar trebui spălate bine;
 • Înainte de a fi hrănit, trebuie să tratați mameloanele și sfarcurile cu o soluție de sodă;
 • Nu poți să-l săruți pe buze, pentru că îi poți transfera nu numai ciuperca, ci și viruși și bacterii.

Astfel, dacă bebelușul are o acoperire albă pe limbă, nu vă puneți imediat în panică. Deseori acestea sunt resturi de lapte sau amestecuri. Pentru a determina cauza acestei afecțiuni, trebuie să vizitați un medic pediatru. Dacă boala este detectată, medicul va prescrie un tratament, după care bebelușul deranjant va dispărea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?
Cum să aplicați corect bebelușul la sân, aplicând glandeiCum să aplicați corect bebelușul la sân, aplicând glandei
De ce un copil mic hiccups deseoriDe ce un copil mic hiccups deseori
De ce noul nascut scuipa adeseaDe ce noul nascut scuipa adesea
De ce apar puncte roșii în limba respectivă?De ce apar puncte roșii în limba respectivă?
Indiferent dacă este necesar să treziți un nou-născut pentru hrănire. Cum sa trezesti un copilIndiferent dacă este necesar să treziți un nou-născut pentru hrănire. Cum sa trezesti un copil
De ce un nou-nascut regurgiteaza, hranind un copil cu un amestecDe ce un nou-nascut regurgiteaza, hranind un copil cu un amestec
Cât de corect și când să păstrăm nou-născutul cu o coloană?Cât de corect și când să păstrăm nou-născutul cu o coloană?
Cât ar trebui să mănânce un copil în 2 luniCât ar trebui să mănânce un copil în 2 luni
Sughița la nou-născuți: cauzeSughița la nou-născuți: cauze
» » Acoperire albă pe limba copilului
© 2021 amigdas.com