amigdas.com

Podgalyanskaya Shepherd: conținut și îngrijire

Caracteristica raseiPăstorul polonez este o perlă a lumii canine, deoarece rasa este foarte rară, iar culoarea albă de zăpadă a lânii seamănă cu un mineral nobil.

Rasa este bine cunoscută în țări precum: Polonia, Canada, SUA și Olanda. În zilele noastre sunt folosiți ca câini de gardă pentru a lucra în serviciile speciale, dar și ca salvatori. Anterior, au păzit turmele de oi și proprietatea păstorilor.

Rasa are mai multe nume:

 • Câine ciobănesc polonez - în Polonia
 • Tatari din India

Ciobănesc polonez - istoric

Se crede că păstorul Podgalyanska a apărut în Polonia în secolul al IV-lea, împreună cu coloniștii din Asia. Câinii roamed împreună cu păstorii din munții Tatra la munte tibetane, așa că se crede că strămoșii tibetan Moloss rasa.

de reproducție rasa Ei au început să studieze numai după război, în anii `50, dar recunoașterea oficială de către Asociația Internațională de Cynologie a avut loc abia în 1973. De atunci, ciobanescul polonez are un nume înalt "Rasă".

Ciobanescul Tatra nu ar fi devenit atât de unic, dacă nu chiar și de rudele sale cele mai apropiate - lupii est-europeni.

Aspect și aspectul standard al câinelui polonez Podhalian

 1. Cum arată farmecul podgolian?Câinele este foarte mare, puternic, cu os puternic
 2. Adulții ating până la 61 cm - femele și până la 85 - cabluri
 3. Greutatea variază de la 60 kg la 70
 4. Forma corpului - dreptunghiulară - la bărbați, ușor alungită - la femele
 5. Capul masiv, cu urechi triunghiulare presate
 6. Muscati drept sau foarfeca
 7. Nas - negru
 8. Ochii - maro, ușor înclinat
 9. Coada - groasă, lungă, agățată liber sau situată la nivelul spatelui, vârful ușor îndoit
 10. Lână - rigidă, dreaptă sau cu lumină ușoară, alb pur
 11. Caracterul echilibrat, calm
 12. Speranța de viață - 10-14 ani

important

Prevalența petele de lână bej sau piersic, standardele internaționale sunt permise, dar ele sunt nedorite.

Temperament și caracter

Câinii din această rasă:

 • reținere
 • Calmează-te
 • isteț
 • Câinii sunt activi și vigilenți în munca lor

Un câine, rasa unui ciobanesc polonez, nu este necesar în antrenament, deoarece în genele sale este pusă dorința de a-și apăra casa. Podgalyanskaya câine ciobănesc nu va lucra sub compulsiune. Tot ce face ea este numai din cauza iubirii ei față de stăpânul ei. Intră în casă, câinele tuturor gospodăriilor acceptă ca o cireadă și le înconjoară cu grijă și dragoste. Pentru alte animale de companie ea este prietenoasă și nu agresivă.

Pentru cei din afară, câinele nu este agresiv, dar atenți și atenți. Dinții arată doar atunci când este necesar.

Rasa este foarte mobilă și participă activ la ele cu mare bucurie.

Când cumpărați un cățeluș, amintiți-vă că câinele:

 • Aspect AspectCalm și bun-născut
 • Are punctul său de vedere, dar nu încăpățânat
 • La locul de muncă se iau decizii independente
 • Câinele este răzbunător, nu tolerează o atitudine nepoliticoasă față de ea
 • Un animal are un puternic simț al justiției
 • Proprietarul poate deveni o persoană determinată și cordială

Îngrijirea și

Polonez Podgalyanskaya câine ciobănesc - animale mari și active. Într-un apartament în oraș, câinele nu va fi confortabil, deoarece nu tolerează o restricție în libertate. Atunci când țineți un animal într-un apartament, acesta îl poate face rău. Ea va deveni agresivă cu o psihică spartă. Cel mai bun loc pentru păstrare este o incintă într-o casă de țară. Chiar și în țară, câinele are nevoie de plimbări regulate, lungi cu încărcături fizice și active.

Îngrijirea rasei este simplă.

Lana trebuie pieptata de cateva ori in 7 zile, periati cu peri moi. În timpul moliului, câinele este pieptat de două ori pe zi, pieptandu-i cu atenție părul mort cu un puffeter.

important

Tratamentul obligatoriu al căpușelor și puricilor este necesar, deoarece animalul are păr foarte gros și este foarte dificil să se detecteze fraierul.

Dacă este necesar, curățați ochii și urechile. Un semn de urechi sanatoase este o stralucire naturala. Frecarea urechilor și a ochilor puteți folosi un decoct de musetel sau ceai puternic.

Îngrijirea unghiilor este cea mai mică, deoarece ghearele sunt șterse natural în timpul plimbărilor lungi. În timpul iernii, ghearele îngroșate sunt tăiate cu gheare, pentru câinii mari.

Sursă de alimentare

Dieta catelusului ar trebui sa contina dintr-o dietă echilibrată. Optimum este considerat un aliment industrial pentru puii de rase mari.

Înainte de a alege ce trebuie să hrăniți: alimente naturale sau alimente uscate, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra.

 1. În alimente uscate nu se pot adăuga suplimente minerale și vitamine
 2. Urmați regulile specificate în instrucțiuni
 3. Când hrăniți cu alimente uscate, nu uitați că alimentele provoacă o sete puternică și, prin urmare, câinele trebuie să aibă întotdeauna apă curată

important

Cum să furați câine ciobănești PodgolianNu puteți combina alimente uscate cu alimente naturale, precum și tratarea animalului de companie cu alimente pe care le consumați. Acest lucru poate duce la probleme cu intestinele.

Dacă aderă la nutriția naturală, atunci dieta ar trebui să includă în mod necesar vitamine, momeală minerală și 60% carne sau produse secundare.

Și, de asemenea, nu uitați, că pentru un organism în creștere cățelul are nevoie de brânză calcinată, legume și, fără îndoială, vitamina D pentru prevenirea rahitismului.

Pentru a alimenta catelul este nevoie de fractiune, de 6 ori pe zi.

Dacă există un deficit de calciu în alimentație, catelul poate avea probleme cu dinții și articulațiile. Țesuturile articulare nu sunt formate corespunzător, ceea ce va duce la răsucirea cotului sau la poticnire.

Hrănirea unui câine adult depinde de ceea ce a fost hrănit în catelus. Alimentele uscate ar trebui să fie de înaltă calitate, clasa extra.

Atunci când hrănești alimente naturale, câinele are nevoie de mai multe alimente de proteine: carne, brânză de vaci, ouă, pește. Este mai bine să dați carnea sub formă brută. Dar, de asemenea, în produsele alimentare trebuie să adăugați cereale, legume și fructe.

Hrăniți animalul de două ori pe zi, strict la un moment dat. Produsele alimentare nedeteriorate nu pot fi lăsate mult timp, trebuie curățate în frigider și aduse la temperatura camerei.

sănătate

Rasa este rezistentă și rezistentă la diferite boli, numai cu grija corespunzătoare. Speranța de viață este de 10-15 ani.

Nu uitați de vaccinare și prevenire a helminților, care sunt efectuate de 2 ori pe an.

important

Un angajament de sănătate este o încărcătură fizică bună și o dragoste a proprietarului.

pregătire

Înainte de începerea instruirii este necesar să se stabilească un contact strâns cu animalul de companie. Nu este necesară pregătirea pentru păstrarea câinelui, deoarece calitățile de protecție sunt puternice și stabilite în gene. Ei știu încă din copilărie cum și de la cine au nevoie să-și protejeze și să-și protejeze teritoriul. Ea este un gardian născut. Chiar și în repaus, câinele este mereu în gardă.

Pentru cei din afară, câinele este suspect, nu provoacă agresiune și neîncredere fără un motiv.

Această rasă este inteligentă și poate învăța foarte repede. Formarea începe cu puppyhood, cu atât mai devreme, cu atât mai bine. În timpul antrenamentului, puii arată supărarea și reticența față de cererea comandantului. Prin urmare, pentru rezultate pozitive din antrenament, este necesar să fii ferm și perseverent și, de asemenea, să-i arăți superiorității superioritatea catelului. După ce catelul înțelege că principalul maestru, antrenamentul va merge mult mai bine.

Rasa nu tolerează rudeness și pedeapsă fizică, astfel încât aceasta trebuie să fie amintit în formare.

Echipele primitive, cum ar fi "Appport", "Servi" și "Die", câinele nu va funcționa.

Dezavantaje și avantaje ale rasei

Hrănirea păstorilorPrincipalul dezavantaj este molotarea. Dar, cu pieptanarea în timp util și zilnic, problemele cu părul nu vor fi.

Și, de asemenea, în animalele de companie dacă conținutul este incorect, pot apărea probleme de articulație care cauzează displazie articulară.

Lana pieptănată este ideală pentru fabricarea firelor

Reguli pentru alegerea unui catelus

Atunci când cumperi un animal de companie trebuie să fii extrem de atent și să acorzi atenție:

 1. Lana - nu ar trebui să fie puternic cret
 2. Muscatura este foarfeca potrivita
 3. Coada nu trebuie să fie îndoită sau rotunjită ca un husky
 4. Îmbinările trebuie să aibă forma corectă fără sigilii

Ce să hrănești ovaroculPentru a nu face o greșeală în alegeri, cel mai bine este să luați un cățel în creșele oficiale care înregistrează câini în cluburile internaționale.

În vânzarea gratuită puii de câine polonez Podhalyansky sunt extrem de rare, prin urmare, este necesar să rezervați un catel în timp util.

Costul variază de la câteva sute de dolari la o mie. Puii sunt în valoare de mult mai mult.

Pentru a vă familiariza pe deplin cu rasa, informațiile pot fi găsite pe diverse site-uri de pe Internet.

Cumpărarea unui catel de la câine de păstor Podgalyansky va aduce pace, bucurie și dragoste familiei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Rase principale și descrierea câinilor de gardăRase principale și descrierea câinilor de gardă
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
Rasa de cai Trakehner - caracteristicăRasa de cai Trakehner - caracteristică
Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru omCel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
Ciobanesc olandez: o descriere a raseiCiobanesc olandez: o descriere a rasei
» » Podgalyanskaya Shepherd: conținut și îngrijire
© 2021 amigdas.com