amigdas.com

Compote de la rândul său pentru rețete de iarnă

Compote de la rândul său - rețete pentru preparate de iarnăAcest articol este dedicat planta remarcabila - spinului, proprietățile sale naturale, care pot avea asupra acțiunii miraculoase a corpului uman, și oferă câteva rețete opțiuni de porumbe boabe compot în timpul iernii.

Turnul, sau așa cum se numește și ghimpe, este un arbust spinoasă de dimensiuni mici și aparține familiei de prune roz, subfamilie. Bushul de spini este un tufiș nu mai mare de 5 metri, dar mai des se pot găsi copaci domesticiți cu creștere mică, la o înălțime de aproximativ 8 metri.

Compotează la rândul său, iarna - o rețetă foarte simplă și delicioasăPrincipala diferență pe care o are bastonul este acele spinoase, situate pe ramurile plantei și frunze eliptice. Blossom Blackthorn începe începutul primăverii flori frumoase, albe care apar înainte de frunze. Fructele rotunde sunt rotunde, cu un strat albastru, interior cu un os, cu diametrul de aproximativ 12-15 milimetri.

Puteți să vă întâlniți în rândul sălbatic din Asia Mică, Rusia Europeană, Europa de Vest, Caucaz și Siberia de Vest. Planta creste in ravene, langa malurile fluviului, pe marginea padurilor, precum si in apropierea drumurilor si drumurilor.

Proprietăți utile ale spini

Bramble este folosit nu numai pentru prepararea de semifabricate pentru iarna, dar și pentru scopuri medicinale. Pentru a trata multe boli, sunt folosite toate componentele plantei, frunzelor, fructelor, florilor, rădăcinilor și coajelor.

Frunzele rupe imediat ce sosesc, florile sunt recoltate într-un moment în care acestea sunt încă în mugur, lăstarii de spinului se recoltează din mai-iunie, uscat la umbră și aer curat belșug. Pentru prepararea rădăcinilor alegeți perioada de toamnă și coaja este scoasă din ghimpe în primăvară chiar înainte de începerea înfloririi.

Cum sa gatiti compot dintr-o viata - diferite reteteÎn 100 de grame de fructe 43,9 kcal. Boabele conțin o cantitate mare de glucoză și fructoză, deci printre ele veți obține compoturi grozave. Și, de asemenea, fructe de padure conțin fibre, diverse acizi organici, carbohidrați, pectină, vitaminele B, E, C, compuși care conțin azot, tanini, caroten și multe altele.

Datorită fructelor de pădure, rândul poate elimina un număr mare de simptome neplăcute asociate cu tractul gastro-intestinal. Deci, de exemplu, păducel au proprietăți astringente, și ajutor excelent cu indigestie și diaree ca boabele sunt capabili de a elimina greață, senzație de vomă și a opri distruge germenii și bacteriile în tractul intestinal.

Datorită proprietății diuretice, boabele de fructe de padure sunt un diuretic bun, iar boabele sunt capabile să ajute la febra și răceala. Consumul regulat în timpul iernii compotul de spini va ajuta în sezonul de răceli și gripa pentru a consolida sistemul imunitar. Și, de asemenea, stăpâni se pregătesc adesea de la rândul lor, nu numai compoturi, ci și gemuri, diverse ceaiuri și chiar porii pe rețete foarte simple.

Compote de la rândul său pentru iarnă - rețete

Există un număr mare de rețete din fructe de padure, datorită popularității uriașe a acestei plante. Compoturile pregătite sunt foarte simple și nu iau mult timp, dar oferă un beneficiu uriaș corpului în toamnă și iarna.

Compot clasic de turn - rețetă

ingrediente:

 • Boabe de turn - 1 kilogram;
 • Apa purificată este de 600 mililitri;
 • Nisip de zahăr - 600 de grame.

Semințe de turn - un compot gustos pentru iarnăÎn primul rând trebuie să faceți sirop de zahăr. Este necesar să combinați zahărul și apa și să-l puneți pe foc lent. După ce amestecul începe să fiarbă în ea, trebuie să scufundați fructele de pe spatele turnului și țineți focul timp de 5 minute, după care bulionul trebuie îndepărtat din sobă și lăsat să se răcească. După răcire, rotiți compotul rezultat în borcane sterilizate. Acest compot poate fi consumat în vreme caldă cu adăugarea de gheață.

Reteta pentru compot din negru pentru iarnă fără sterilizare

Pentru a pregăti o rețetă compot fără sterilizare, vor fi necesare următoarele ingrediente:

 • Boabe de turn - 1 kilogram;
 • Nisip de zahăr - 200 grame pentru fiecare litru de apă;
 • Apă purificată - 1 litru.

Clătiți fructele întregi și scoateți pedunculul. Într-un borcan atent spălat și uscat trebuie să puneți fructe de padure de turn și turnați apă fiartă. Un capac curat pentru conservare ar trebui să fie acoperit cu un borcan și pus într-un loc întunecat timp de două ore, în plus, un borcan poate fi învelit cu o pătură. După două ore, Apa din cutii trebuie să fie turnată într-un vas din email sau din oțel inoxidabil, este important ca fructele să rămână în borcan. În funcție de cantitatea de apă necesară, trebuie să măsurați și să adăugați zahăr la apă, din calculul a 200 de grame pentru fiecare litru de apă necesar. Apa cu zahăr trebuie fiartă timp de cinci minute, până când zahărul este complet dizolvat.

Noi facem compotul turnului - tăblițe pentru răsucireDupă aceea, siropul obținut este reumplut cu fructe de pădure în cutii de conserve și se înfășoară cu capace pentru conservare. conservat băncile ar trebui să fie cu susul în jos într-un loc întunecat și înfășurați o pătură caldă sau o eșarfă de lână, timp de 3 zile, verificând periodic dacă capacul scurgeri, în cazul în care banca curge, acesta ar trebui să repete procesul de sirop de fierbere și se rostogolească un nou capac.

O reteta pentru compot de mere si fructe de padure pentru iarna

Ingrediente pentru reteta de compot din turn si mere:

 • Boabe de turn - 1 kilogram;
 • Mere (oricare) - 1 kilogram;
 • Nisip de zahăr - de la calcularea a 300 de grame pentru fiecare litru de apă;
 • Apă purificată - cantitatea de apă poate fi determinată după primul port de fructe.

Merele trebuie să fie spălate și curățate de la mijloc, fără a fi nevoie să se îndepărteze coaja, după care să fie tăiate în felii. Bomboane de lemn negru ar trebui să fie spălate și tulpina scos. În trei cutii sterilizate, cu un volum de 1 litru, așezați fructele și turnați apă fiartă. După zece minute, lichidul trebuie turnat într-o cratiță din oțel inoxidabil și după măsurare, cantitatea de apă adăugată la zahăr, pe baza a 300 grame pe litru de apă. Siropul trebuie să fie fiert și turnat peste borcane. Băncile sunt rulate cu capace pentru conservare și puse într-un loc întunecat înainte de răcire.

Reteta originala pentru compotul fructelor de viță de vie și dovleceii tineri

Pentru a pregăti compotul conform acestei rețete, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Marrow este tânăr - 600 de grame;
 • Berry of turn - 400 de grame;
 • Nisip de zahăr - 2 cupe;
 • Apa - 3 litri.

Boabele ar trebui să fie spălate și scoate pedicels lor, dovlecel tăiat în inele mici sau cuburi. După ce toate ingredientele sunt stivuite într-o oală mare, ușor de gătit, umplută cu zahăr și umplută cu apă. Gatiti acest compot pe această rețetă ar trebui să fie la căldură scăzută timp de 15-20 de minute, în mod regulat de amestecare, astfel încât zahărul este bine dizolvat. Apoi, ar trebui să turnați compotul pe borcanele sterilizate și să le rostogoliți cu capace pentru conservare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci piesele pentru iarna de la rand: retete, metode de pregatireCum sa faci piesele pentru iarna de la rand: retete, metode de pregatire
Verba: descriere, varietăți de salcie, aplicații și proprietăți medicinaleVerba: descriere, varietăți de salcie, aplicații și proprietăți medicinale
Hydrangea în Siberia - reproducere, plantare și îngrijireHydrangea în Siberia - reproducere, plantare și îngrijire
Cultivarea și utilizarea cătină-de-mareCultivarea și utilizarea cătină-de-mare
Pregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnăPregătirea sosului din turnul tkemali: rețete pentru iarnă
Bush spirală: descriere, îngrijire pentru prune și proprietățile benefice ale fructelor de padureBush spirală: descriere, îngrijire pentru prune și proprietățile benefice ale fructelor de padure
Tipurile și numele copacilor din Rusia și MoscovaTipurile și numele copacilor din Rusia și Moscova
Retete pentru pregatirea corecta a gemului din turn cu oaseleRetete pentru pregatirea corecta a gemului din turn cu oasele
Tipuri și soiuri de cactuși de interior, conținutul lor de origineTipuri și soiuri de cactuși de interior, conținutul lor de origine
Ligustrum sau hering comun, japonez și ovalLigustrum sau hering comun, japonez și oval
» » Compote de la rândul său pentru rețete de iarnă
© 2021 amigdas.com