amigdas.com

Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasă

Caracteristici ale curcanilor de hrană și curcanilor la domiciliuÎn casa dvs. puteți crește nu numai găini, gâște, prepelițe, dar și curcani. Pentru a crește curcani, trebuie să le oferiți condiții de trai adecvate.

Dar chiar dacă creați un mediu de viață ideal și nu aveți grijă de o dietă echilibrată, puteți obține o pasăre slabă, nesănătoasă. Și hrănirea ar trebui să fie plină de la prima zi a curcanilor de viață.

Modul de hrănire

Descrierea modului de hrănire a curcanilorÎn conformitate cu normele pentru creșterea păsărilor, furajele ar trebui să se acorde în timp strict, adică să se stabilească regimul. Dacă curcani de la prima zi a vieții lor hrănite de ceas, atunci toate procesele de viață se vor dezvolta mai bine și mai repede.

Trebuie să ne asigurăm că puii au întotdeauna apă proaspătă pentru băut. Pentru ca curcanul să crească mare și bine hrănit, este necesar să se includă vitaminele în dietă, ele sunt date la intervale, inclusiv suplimentele de vitamine. Vitaminele pentru curcani pot fi achiziționate din magazinele de animale.

Reguli pentru hrănirea curcanilor pentru creșterea în greutate:

 • Hrănirea cu auto-gătire trebuie să fie pregătită imediat înainte de a fi hrănită, alimentele vechi vor cauza probleme cu intestinele.
 • Vasul de băut trebuie întotdeauna umplut cu apă și proaspăt. Păsările pot lua cu picioarele în băutori și-l pot lovi, așa că se recomandă să toarzi apă proaspătă de două ori pe zi.
 • Consumatorii și alimentatoarele trebuie să fie spălate după fiecare hrănire, în cazul în care rămân alimente neimportante, atunci va strica porțiunea proaspăt preparată.
 • În apă pentru băut, puteți adăuga un pic de permanganat de potasiu, va ajuta la procesul de digestie a alimentelor, ceea ce înseamnă că alimentele vor fi mai bine absorbite.
 • Păsările tinere nu se pot uda, pot obține hipotermie.
 • Pe lângă alimente și apă, este necesar să se pună un castron de cărbune, cretă și nisip.

Hrănirea curcanilor de pui

Descrierea rației și modului de hrănire a găinilor de curcanÎn prima zi a vieții, curcanii nu sunt de obicei mâncați, dar merită încă să li se ofere un fel de mâncare. Pentru pregătirea sa este posibil să se ia brânză de vaci, lapte coace, lapte praf sau lapte praf. Dar merită să ne amintim că amestecul trebuie făcut lichid și omogen în compoziție.

Brânza de carne este ștersă printr-o sită și este aruncată în bucăți, laptele praf este diluat în apă. Dacă produsul este prea dur și dur, amestecați-l cu ingrediente lichide și aduceți-l într-o stare lichidă, astfel încât puicuțele să îl înghită mai ușor.

În a doua zi, puteți începe să tastați oua fierte rase, amestecat cu făină de ovăz, porumb sau grâu. Este mai bine să dați prioritate făinii de ovăz sau de porumb, deoarece acestea sunt mai nutritive și mai hrănitoare. O astfel de dietă nu poate fi dată mult, nu ar trebui să fie mai mult de o pătrime din întreaga dietă zilnică.

În acest stadiu, puii alimentat la fiecare 3 ore, dar masa totală a dietei zilnice ar trebui să fie egală cu 10 grame. Treptat, puii învață să mănânce și să câștige în greutate.

De la vârsta de două săptămâni în dieta curcanilor se adaugă cretă aproximativ 2% din nutriția zilnică. Și încep, de asemenea adăugați verzi verzi, acesta trebuie să fie tocat fin și îndepărtat prea aspru. Și puteți adăuga și tărâțe.

Un pas important este adăugând sare, nu se poate adăuga prea mult, numai la vârful cuțitului. Sarea conține minerale, care sunt necesare organismului de creștere. Înlocuirea sarei poate fi scoici foarte zdrobite. Alimentele sunt preparate dintr-un amestec de ingrediente, baza trebuie să fie lapte coapta, brânză de vaci și făină.

Aproximativ două luni, poate fi făină pentru hrănirea curcanilor cereale zdrobite, dar merită să faceți acest lucru treptat, astfel încât digestia păsării să nu se scurgă. Masa lichidă este treptat uscată și friabilă și, de asemenea, suplimentată cu drojdie și ulei de pește.

Ce și cum să hrăniți curcanii tineri

Reguli pentru hrănirea curcanilor tineriNestlings, începând cu vârsta de trei luni și până la un an, sunt hrăniți în principal cu o bucată de preparate proprii. Dar, treptat, puteți adăuga la alimente și preparate uscate. Ele nu ar trebui să fie confundate cu alimentele preparate proprii, astfel de furaje sunt date separat.

Pentru o varietate de rații trebuie să adăugați făină de pește, pâine proaspătă, peeling de cartofi. Se adaugă din ce în ce mai mult o verdeață, este mai bine să se dea o varietate de ierburi și buruieni, iar păsările vor alege în mod independent cele necesare.

O urzică, mai ales una tânără, trebuie întotdeauna administrată, conține multe vitamine și sunt atât de necesare pentru creșterea puilor. În această perioadă păsările ar trebui să mănânce de 4 ori pe zi.

Furajerea curcanilor adulți

Descrierea hranei recomandate pentru curcanii adulțiPăsările de curte pentru adulți trebuie hrănite de două ori pe zi cu produse alimentare care se prepară singure. Și în alimentatoarele separate trebuie să împrăștiați cerealele uscate și să le turnați periodic, astfel încât păsările să aibă mereu alimente uscate, aceasta este o condiție importantă.

Poți alimente uscate alternative cu o hrană de pregătire industrială, astfel încât curcanii să mănânce pe deplin. Iarbă pot fi date foarte mult.

Turcia, care transportă ouă, are nevoie de o atenție sporită și de îngrijire de la proprietar, trebuie să fie hrănită mai mult, deoarece energia sa este cheltuită pentru formarea ouălor. O condiție importantă pentru straturile de hrană este considerată a fi adăugarea la dieta lor grăsimi de origine vegetală, poate fi tort de semințe de floarea-soarelui, nuci, ghindă, ulei vegetal.

Absența unor astfel de grăsimi poate afecta negativ numărul ouălor sau calitatea acestora. Nu mai puțin importante și carbohidrați, în această perioadă curcanul ar trebui să primească o cantitate mai mare de energie. În sezonul de fructe de padure, rowan poate fi, de asemenea, inclus în dieta curcanilor, conține multe vitamine. Și, de asemenea acele utile, acesta poate fi adăugat în orice moment al anului.

Schimbarea culturilor de cereale poate servi drept leguminoase. Ele sunt mai hrănitoare, dar au mai puține vitamine, deci cea mai bună opțiune este de a folosi cereale și leguminoase alternativ. Astfel, păsările de curte vor primi mai multe vitamine, microelemente și valoare nutritivă.

Ceea ce nu poate fi adăugat la dieta de curcan:

 1. Mâncarea veche și slabă nu ar trebui să fie oferită deloc păsărilor, chiar dacă este de înaltă calitate. Alimentația slabă va duce la probleme cu stomacul și digestia, imunitatea mai scăzută, consecința acestei boli - frecvente.
 2. La curcanii tineri nu ar trebui să li se acorde produse de origine animală, în special de slabă calitate și greu. Ei nu au format abilități de înghițire și un stomac slab, iar produsele de origine animală sunt digerate din greu.
 3. Turcii nu ar trebui să primească o fibră grosieră, deci toate verdele trebuie să rezolve și să elimine ramurile groase. La început, puii tineri ar trebui să mănânce doar frunze tinere și bine tocate.
 4. Cerealele pentru păsările tinere ar trebui să fie bine măcinate, în special pentru ovăz, orz, hrișcă. Sistemele digestive slabe nu le pot digera și vor rămâne nedigerate.
 5. Ceapa proaspata provoaca setea. Se poate da dimineața sau la prânz, astfel încât păsările să poată bea apă în timp.
 6. Făina din rapiță este foarte calorică și provoacă obezitate.

Caracteristici distinctive ale curcanilor de hrănire în iarnă și vară

Diferențele de hrănire a curcilor în timpul iernii și al veriiÎn timpul verii, curcani pot fi recoltați în câmpuri și grădini de legume, vor recolta în mod independent verdele necesar și, de asemenea, vor colecta insecte și viermi, completând astfel dieta lor. În timpul verii, puteți diversifica dieta cu ajutorul suplimentelor de plante, acestea sunt în abundență.

Dar, în timpul iernii verde proaspăt nu va fi de ajuns, deci merită să vă faceți griji cu privire la pregătirea de fân pentru sezonul rece. Este necesar să se pregătească ramuri și frunze uscate plop, mesteacan, tei, aspen, coacaze, mere si asa mai departe.

Frunzele uscate pot fi agitați cu alimente, și ramurile întregi trebuie să fie adunate în legături și cântărite pe teritoriul curcanilor domestici, le vor smulge după cum este necesar.

În timpul iernii, puteți planta cap de ceapă în pământ, să crească până la lungimi de pene de 20-30 centimetri și să dea păsări. Verzii pot fi se taie în produsele alimentare, și pot fi puse direct în containerul de pe teritoriul curcanilor.

În câteva zile o vor mânca și puteți pune un alt recipient. În sezonul rece este deosebit de important să se monitorizeze greutatea curcanilor, nu trebuie să piardă în greutate.

Cum să hrăniți curcani, în cantități sau în conformitate cu normele

Descrierea caracteristicilor și normelor de hranire a curcanilor, a curcanilor și a curcanilorCând cresc păsările de curte, este necesar să le punem întrebarea: cât de mult să hrăniți. De obicei, crescătorii de curcani folosesc o astfel de condiție, în cazul în care se hrănesc proaspăt preparate și cereale, atunci poate fi dat nu standardizate.

Dar dacă nu aveți ocazia de a găti furaje proaspăt preparate sau nu doriți să vă deranjezi cu privire la soi, atunci puteți crește curcani la pupa pregătirii industriale. Nu este ieftin, dar ține cont de toate nevoile păsărilor, a adăugat vitamine și oligoelemente, deci ar trebui să fie strict conformă cu instrucțiunile atașate.

Alunecarea curcanilor cu furaje industriale este imposibilă, ei sunt predispuse la obezitate, și după ce toate păsările de curte nu sunt cultivate din cauza stratului de grăsime, curcanul trebuie să fie carne.

Ce să hrăniți curcanii să crească în greutate? Această întrebare este de interes pentru mulți, o condiție importantă este cantitatea de alimente consumate pe zi. Un curcan acasă adult ar trebui să mănânce nu mai puțin de 400 de grame de alimente pe zi iar acest aliment ar trebui să fie bine gătit, plin și variat, numai în acest caz greutatea păsării va fi stabilă și mare.

Hrănirea curcanilor la domiciliu este, desigur, dificilă și costisitoare, dar astfel de păsări magnifice merită.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Chiktonik: instrucțiuni pentru păsăriChiktonik: instrucțiuni pentru păsări
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Totul despre boli le curcan semne și tratamentTotul despre boli le curcan semne și tratament
Primele semne ale bolii de curcan și tratamentul acestoraPrimele semne ale bolii de curcan și tratamentul acestora
Caracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliuCaracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliu
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Recomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începătoriRecomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începători
Creșterea curcanilor: ce să se hrănească acasăCreșterea curcanilor: ce să se hrănească acasă
Incubarea ouălor de curcan la domiciliuIncubarea ouălor de curcan la domiciliu
Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliuCum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
» » Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasă
© 2021 amigdas.com