amigdas.com

Testiculele cu picătură: tratamentul hidrocelei la bărbați fără intervenție chirurgicală

Tratamentul picăturilor fără intervenție chirurgicalăUn testicul sau hidrocele este o boală foarte frecventă la bărbați. Majoritatea bărbaților, după ce au auzit un astfel de diagnostic, au panică și o consideră verdict. Dar, de fapt, acumularea de lichid seros în scrot este o boală ușor de curabilă, uneori chiar nu necesită intervenție chirurgicală.

Ce este picatura la bărbați

Hidrocelul (hidrocelul) este a boala urologică, care este însoțită de acumularea de lichid între plăcile coajelor parietale și viscerale ale testiculului. Volumul lichidului variază între 20 și 200 ml, în unele cazuri ajungând la 3 litri.

Această patologie afectează aproape toate categoriile de vârstă, atât pentru adulți cât și pentru copii. În copilărie, este diagnosticată edemul congenital, ceea ce este caracteristic numărului copiilor copleșiți de nou-născuți.

La populația masculină adultă, această patologie este dobândită.

De ce se acumulează lichidul în scrot?

De ce se acumulează lichid în testicul?Cauzele apariției hidrocelei la un băiat nou-născut, un copil de până la un an și un bărbat adult sunt semnificativ diferite.

Organele sexuale încep să se formeze în făt chiar și în dezvoltarea fetală, dar acestea sunt situate în acest moment în cavitatea abdominală a copilului. Înainte de apariția copilului, testiculele coboară în scrot prin procesul abdominal. Dacă acest pasaj nu se închide în timp, lichidul va începe să curgă spre testicule, ducând la o picătură. În viitor, în primul an al vieții copilului, specialiștii monitorizează starea scrotului său. De regulă, până în prezent, edemul dispare de la sine.

Într-un adult de sex masculin hidrocele poate apărea datorită tulburări de drenaj limfatic din cavitatea testiculelor. Acest lucru se întâmplă din următoarele motive:

 • Procesul patologic al testiculului și a anexelor sale: epididimită, orochepidimită, orhită și inflamație a cordului spermatic;
 • vătămare a organelor genitale externe, care pot apărea, de exemplu, ca urmare a loviturilor aplicate zona abdomenului sau sport (lupte, haltere, ciclism, etc.);
 • Unele boli infecțioase provocate de o microfloră specifică (gonoree, tuberculoză etc.);
 • insuficiență cardiacă severă;
 • filarioza - leziuni ale ganglionilor limfatici localizati in zona inghinala, paraziti, ceea ce duce la o incalcare a fluxului de limfatici din testicule si se dezvolta in picaturi;
 • tumorile tumorale din scrot;
 • complicații după intervenția chirurgicală în scrot (de exemplu după tratamentul herniilor);
 • insuficiență hepatică severă. Aceasta poate fi, de exemplu, cu ciroza hepatică, când se acumulează lichid în cavitatea abdominală, care se răspândește treptat prin alte structuri ale corpului, inclusiv testicul.

Simptomele hidrocelei: cum se manifestă boala?

Boala simptomatică este determinată de forma picăturilor, dar există, de asemenea simptome comune, printre care se pot distinge următoarele:

 • absența sindromului de durere la palparea testiculelor;
 • o creștere a scrotului.

Pentru forma congenitală de hidrocefalie se caracterizează prin modificări ale dimensiunii scrotal, în funcție de ora din zi: lichid de noapte acumulate în ouă coajă, frunze, și o zi, dimpotrivă, se acumulează în scrot. Apariția acestor simptome ar trebui să servească drept ocazie pentru referirea la medic.

Trebuie remarcat faptul că hidrocelul poate fi unilateral sau bilateral. În primul caz, edemul se dezvoltă de obicei pe fundalul proceselor inflamatorii care apar în testicule și în anexe. A doua variantă este manifestarea patologiilor cronice ale sistemului genito-urinar sau dezvoltării sindromului edeminal general ca rezultat al insuficienței hepatice sau cardiace.

Hidrocelul în formă acută se dezvoltă brusc, începând cu o durere ascuțită a scrotului și o creștere semnificativă a dimensiunii jumătății afectate. În mai multe cazuri, pacienții se plâng de apariția semnelor de intoxicare generală a organismului (slăbiciune, febră la 38-39 de grade, lipsa apetitului etc.).

În absența tratamentului, picăturile acute iau o formă cronică, dar de obicei se creează inițial un curs cronic. În acest caz, pacientul se plânge de un sentiment de greutate în scrot, precum și de modificările dimensiunii sale în timpul zilei: o creștere a zilei și o scădere pe timp de noapte.

În forma cronică a bolii, fluidul dintre testicule se acumulează treptat, încet, totuși, în absența îngrijirii medicale pentru o lungă perioadă de timp, mărimea scrotului poate ajungeți la o dimensiune gigantică (Cu fotbal), care afectează în mod semnificativ calitatea vieții pacientului, ceea ce face actul sexual dificil și urinare, prevenirea mișcare, precum și cauzează probleme atunci când poartă lenjerie.

În plus, o creștere semnificativă a volumului scrotului duce la o încălcare a spermatogenezei și a hipertrofiei structurilor sale. Procesul cronic este caracterizat de un sindrom de durere ușoară (durere dureroasă a durerii) sau absența completă a acestuia.

Absența tratamentului sau a altor factori nefavorabili atrage după sine dezvoltarea de complicații ale picăturilor. Consecințele pot fi următoarele:

 • Cum se dezvoltă o boală mortală?Atrofia testiculului. Cauza patologiei este stoarcerea vaselor, care asigură testiculului sânge, ca urmare a faptului că țesuturile sale sunt deficient în nutrienți.
 • Acumularea de sânge între cochilii. Complicarea se dezvoltă ca urmare a unei perforări nereușite a picăturilor, a diatezei hemoragice sau ca urmare a deteriorării mecanice a vaselor de sânge.
 • Scrotal hernie.
 • Disfuncție erectilă.
 • Suppurația în scrot. În acest caz, starea generală a pacientului se înrăutățește, temperatura corpului crește, procesul inflamator se extinde la țesuturile înconjurătoare.
 • Ruptura testiculelor. Acest lucru se datorează extinderii lor excesive sub presiunea lichidului.
 • Infertilitatea masculină. Se dezvoltă ca urmare a unei spermatogeneze deteriorate, care este cauzată de stoarcerea testiculelor.

Testicul la bărbați: tratament

Este posibil să se vindece o picătură fără intervenție chirurgicală? Se pare - da. Există două terapii alternative: scleroterapia și puncția.

puncție

Cea mai ușoară și cea mai rapidă modalitate de tratare a picăturilor fără intervenție chirurgicală este o puncție. Procedura se efectuează sub anestezie locală pe bază de ambulatoriu. În primul rând, pielea scrotului este anestezistă cu un anestezic local și apoi este efectuată o puncție. Cu ajutorul acului inserat, lichidul este îndepărtat. Procedura este considerată una dintre cele mai sigure metode de tratare a hidrocelei, care este asociată cu un risc minim de complicații, în special hematomul scrot, precum și infecția sa. Totuși, o astfel de metodă este ineficientă, deoarece fluidul se acumulează din nou după un timp. Puncția este utilizată pentru contraindicații la intervenții chirurgicale sau de urgență.

scleroterapie

Folositi remedii pentru picaturiAceastă metodă de tratament constă în evacuarea fluidului din testicule și introducerea substanțelor sclerozante în scrot (de exemplu, betadină, alcool, etc.). Aceasta se face pentru a provoca dezvoltarea inflamației aseptice (neinfecțioase) a testiculelor și fuziunea lor ulterioară.

Ca rezultat, cavitatea în care se acumulează lichidul dispare complet. Conform studiilor efectuate, această metodă de tratare a hidrocelei fără intervenție chirurgicală are un procent foarte mic de recăderi (doar 1%).

În plus, pacienții sunt sfătuiți să renunțe la activitatea fizică și să poarte lenjerie intimă.

Hidrocel: tratamentul cu medicamente

Terapia medicamentoasă constă în primirea de medicamente antibacteriene și antiinflamatorii, a căror acțiune vizează distrugerea virusului care a provocat dezvoltarea bolii. Dacă hidrocelul este provocat de o traumă de testicul, se efectuează un curs terapeutic pentru îmbunătățirea circulației limfatice și a fluxului sanguin, care ajută la normalizarea fluxului de lichid.

Cum să tratați picăturile la bărbați în moduri populare

Dacă edemul nu este început și nu se dezvoltă în continuare, acesta poate fi tratat cu succes cu medicamente folclorice, fără intervenție chirurgicală, care au fost folosite de strămoșii noștri. Cu toate acestea, trebuie reamintit faptul că orice tratament independent al hidrocelei ar trebui să fie sub supravegherea unui specialist, altfel poate duce la consecințe foarte triste.

Patrunjel și mazăre în tratamentul inflamării scrotului

Destul de eficace în tratamentul testiculelor de picătură fără intervenție chirurgicală au arătat compresia de mazăre. Pentru ao pregăti, veți avea nevoie de:

 • o bucată mică de pânză de bumbac;
 • apă 0,5 l;
 • mazăre uscată.

Cum să vindeci un testicul dulceMazărea se pune pe fundul vasului și se toarnă apă rece, se lasă să se umflească timp de 1 oră. Apoi puneți recipientul pe sobă și aduceți mazărea la fiert, gătiți la foc mic timp de 15 minute. După răcirea decoctului de mazăre, umeziți țesutul în el și aplicați o compresă pe scrotul umflat timp de 15-20 de minute. Procedura ar trebui efectuată de 1-2 ori / zi până când dispariția va dispărea complet.

Acest remediu folcloric poate depozitați în frigider până la 48 de ore, Înainte de utilizare, acesta trebuie încălzit la temperatura corpului. O astfel de compresă ușurează rapid umflarea testiculului. Dacă după două sau trei zile ameliorarea nu apare sau dacă volumul scrotului devine și mai mare, este necesar să renunțați la utilizarea acestei metode și să contactați clinica.

Pentru tratamentul picăturilor, se utilizează și un decoct de patrunjel. Pentru prepararea sa este necesar să se ia lapte nepasteurizat proaspăt (1 l) și frunze de pătrunjel (800 g). Așezați frunzele spălate ale plantei pe fundul vasului și turnați laptele. Așezați recipientul în cuptor, unde laptele ar trebui să fie timp de 3-4 ore. De îndată ce volumul de lapte este redus la jumătate, scoateți tava din cuptor, răciți și evacuați conținutul. Mijloacele primite de primit 15-30 ml pe oră.

În plus, există multe rețete pentru tratarea hidrocelei cu ajutorul unor remedii folclorice cum ar fi plantele și sucurile.

Dar, indiferent de modul de tratament hidrocel pe care o alegeți, în primul rând, asigurați-vă că să se consulte cu medicul dumneavoastră despre tratamentul corect și, ca urmare a recomandărilor sale, va foarte repede și fără nici o consecință a scăpa de această problemă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este seroma și modalități de tratare a acestei boli?Ce este seroma și modalități de tratare a acestei boli?
Torsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratamentTorsiune toriculară la un copil și la adulți, simptome, tratament
Simptomele herniei inghinale la bărbațiSimptomele herniei inghinale la bărbați
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Dropsy of testicles la băieții nou-născuțiDropsy of testicles la băieții nou-născuți
Testiculele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrotTesticulele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrot
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Tratamentul herniei inghinale la bărbați fără intervenție chirurgicalăTratamentul herniei inghinale la bărbați fără intervenție chirurgicală
Problema picăturii de testicule la nou-născuțiProblema picăturii de testicule la nou-născuți
» » Testiculele cu picătură: tratamentul hidrocelei la bărbați fără intervenție chirurgicală
© 2021 amigdas.com