amigdas.com

Macaralele Maya: principiul de funcționare și caracteristici

Caracteristicile macaraleiSistemul de încălzire încetează să funcționeze în mod normal din mai multe motive, printre care acumularea aerului, când blocajele de aer formate nu permit mișcării libere a apei. Ca urmare, radiatorul, în cazul în care se acumulează aer, nu poate funcționa corespunzător, în consecință, capacitatea întregului sistem de încălzire este întreruptă. Printre opțiunile de rezolvare a problemei, adică înlăturarea sistemului din aerul inutil, se află aplicarea macaralei Mayevsky, care este folosită de mai mult de o generație de oameni.

Macaraua lui Maevsky este simplă în funcțiune, dar în același timp fiabilă și eficientă. În acest articol, învățăm despre funcționarea macaralelor Mayevsky și modul în care sunt aranjate.

Principiul de funcționare al macaralelor Mayevsky

Macara din Mayevsky este numele popular al unui aparat sanitar, care, conform standardului de stat, este numit supapa de aer a radiatorului de aer și este clasificat ca o supapă de închidere.

Macaraua Maevsky are mai multe opțiuni de design, astfel încât puteți alege cea mai potrivită opțiune din punctul de vedere al confortului, având în vedere locația de instalare. Modelul clasic al macaralei Mayevsky constă din două părți:

 • locuințe;
 • șurub în formă de con.

Ambele părți sunt presate împreună foarte strâns prin calibrare, astfel încât, într-o formă închisă, structura este capabilă să mențină bine suportul de căldură. În partea laterală a corpului dispozitivului există o gaură specială pentru aerul sângerând.

Ca material pentru fabricarea macaralei Mayevsky, alama este cel mai adesea folosită. Un astfel de aliaj are un grad maxim de rezistență la coroziune, ceea ce asigură o durată lungă de viață. Diverse modele ale macaralei Mayevsky deschis în diferite moduri:

 • folosind comutatorul special ICMA;
 • șurubelniță;
 • manual.

Principiul de funcționare Acest dispozitiv este:

 • macaralele Mayevsky din sistemul de încălzire verticală bazat pe conducta inferioară de alimentare cu apă și firul superior al orificiului de evacuare a căldurii sunt echipate cu toate aparatele de la etajul superior. Acestea sunt selectate prin diametru și înșurubate în tuburile superioare ale radiatorului;
 • Dacă sistemul de încălzire este orizontal, macaralele Mayevsky ar trebui instalate pe fiecare baterie. Pentru o șină încălzită pentru prosop cu o conexiune laterală, trebuie să puneți o tee. Este montat vertical astfel încât orificiul să aibă o direcție de la perete;
 • sângera șurub instalat pe radiatoare sau convectoare nevoie, atunci, în cazul în care sistemul de încălzire există zone care se afla sub partea superioară a axei sale de conectare.

Procedura obligatorie trebuie efectuată imediat după instalarea sistemului de încălzire, chiar și la începutul lucrului congestia aerului încep să apară în radiatoare. Această procedură trebuie efectuată după sfârșitul verii după pornirea sistemului de încălzire. Dacă acest lucru nu se face, pot apărea datorită absorbției aerului în sistemul de probleme suplimentare din cauza faptului că, în lichidul de răcire au fost aceste bule.

Aerul se acumulează datorită evoluției hidrogenului în timpul coroziunii metalului, de la care se fac elemente de comunicare. De exemplu, radiatoarele din aluminiu, dacă nu au o acoperire specială, pot face permanent hidrogen în lichidul de răcire, creând o acumulare de aer.

Lucrări pregătitoare

Principiul de funcționare a macaraleiÎnainte de a continua lucrările de dezumidificare, trebuie să faceți următoarele:

 • pregătiți un rezervor de apă și o cârpă pentru a nu umple podelele din cameră;
 • Rotiți macaraua Maevsky în modul dorit în sens invers acelor de ceasornic și așteptați până când aerul, șuieratul, iese din radiator. Dacă este prea mult acolo, atunci întoarce-l puțin mai mult. Lăsați-l deschis până când aerul încetează să iasă din gaură, iar apa începe să curgă în locul său;
 • închideți macaraua Maevsky foarte strâns. Dacă sistemul furnizează pompe, apoi pentru circulația forțată cu câteva minute înainte de începerea lucrului, deconectați-le. Dacă nu, atunci nu puteți scăpa complet de plută.

De regulă, macaraua Maevsky în rețelele mari de încălzire, în cazul în care se acumulează în mod regulat blocaje de aer, nu se utilizează. Pentru sistemele de acest tip, se folosesc alte modele mai complexe pentru îndepărtarea gazelor.

Mașină automată a lui Maevski și munca sa

Cum funcționează macara Maya?Macaraua Maevsky este manuală și automată. Designul său manual provoacă rareori dificultăți în ceea ce privește utilizarea chiar și pentru începători.

Cu toate acestea, în locurile unde sistemele sunt în mod constant înfundate cu aer, instalare automată a aerului. Uneori acest lucru este necesar în locurile în care țevile de încălzire au fost inițial instalate incorect.

Datorită macaralei automate Mayevsky, nu va trebui să efectuați în mod regulat procedura de aerisire. De asemenea, această opțiune este perfectă pentru locurile greu accesibile.

Modelele automate diferă unele de celelalte în ceea ce privește designul, dar principiul muncii este același pentru ei:

 • pe corp există o gaură goală, cu un flotor de plastic. El apasă pe tija, prevăzută cu un arc, care deschide accesul în atmosferă și aerul iese;
 • dacă cavitatea este complet umplută cu un lichid de răcire, plutitorul apasă pe tija, orificiul se închide și ieșirea de apă este blocată;
 • astfel încât dispozitivul poate fi ușor reparat sau înlocuit în caz de uzură, este echipat cu o supapă de închidere. A intrat în sistemul de încălzire și apoi a dat-o în sus;
 • există o funcție de apăsare a casetei de verificare de pe supapă, astfel încât să nu existe nicio scurgere a agentului de răcire.

Crane tip Maevskogo automate sunt în vânzare într-o gamă imensă, ele pot fi diferite:

 • drepte;
 • corner;
 • de construcții;
 • radiator.

Datorită acestui soi, veți găsi cu ușurință ceva potrivit pentru sistemul dvs. de încălzire.

Cum se instalează macaraua Maevsky cu mâinile tale

Instalarea macaralei MayaPentru a stabili o astfel de adaptare ca atare, nu există o experiență specială în această chestiune. Principalul lucru este să alegeți unul potrivit dimensiunea necesară a firului. Acesta este amplasat în partea superioară a radiatorului din partea opusă orificiului de admisie a lichidului de răcire.

Înainte de a instala supapa Majewski trebuie să se scurgă toată apa din sistem, apoi deșurubați dopul din capace de radiatoare și instalați supapa în locul său. Apoi, este echipat pentru etanșarea cu inele de cauciuc și, dacă se dorește, înfășurarea suplimentară. Pentru a sigila mai bine plasa de siguranță pentru a infasura banda firului-MDM sau fibre de in.

Uneori, radiatoarele se blochează găuri speciale pentru instalarea macaralei Mayevsky, ceea ce face munca mult mai usoara. Și dacă în baterie există un stâlp de alt tip fără o gaură specială, aceasta se schimbă.

Instalați dispozitivul astfel încât orificiul să se găsească pe partea opusă pereților și să fie îndreptată ușor în jos. Din acest motiv, va fi posibilă înlocuirea unui container pentru colectarea apei curente. Robinetul manual sau automat este selectat în funcție de caracteristicile sistemului de încălzire.

Dacă radiatoarele tale sunt vechi, din fontă, atunci instalarea macaralelor Mayevsky pe ele, unele lucrări pregătitoare:

 • trageți o gaură în dopul superior, apoi decupați firul și apoi înșurubați dispozitivul;
 • nu recomandați instalarea dispozitivelor automate pe radiatoare din fontă, deoarece lichidul de răcire poate fi prea murdar și robinetul trebuie curățat foarte des;
 • uneori, sisteme de încălzire centrală poate produce ciocan de apă, atunci când fenomenul este mai bine să dea întâietate automat de aerisire, capabil să reziste la temperaturi ridicate.

Caracteristici de îngrijire

Cum se instalează macaraMacaralele Mayevsky sunt foarte fiabile și capabile să-și îndeplinească bine funcțiile de mai mulți ani la rând. Dar dacă lichidul de răcire în sine este murdar, atunci gaura va fi, de asemenea, înfundată în timp, astfel încât macaraua are nevoie de curățare regulată.

Curățarea poate fi efectuată direct într-un corp de alamă sau într-o garnitură specială din material plastic. Îndepărtați murdăria cu un ac simplu sau un bolț.

Dacă trebuie să schimbați modelul vechi al lui Majewski la unul nou, atunci pentru acest scop veți avea nevoie de o cheie sau o cheie. Cu ajutorul acestuia, țineți și țineți capacul radiatorului, deoarece atunci când deșurubați dispozitivul, acesta va slăbi.

Amintiți-vă că încălzirea macarale Majewski nu este simplu numai în ceea ce privește munca de montare radiatoare, dar, de asemenea, nu costa un cost financiar imens, iar munca în sine nu ia mult timp. Cu toate acestea, această soluție vă va ajuta ulterior să ușurați funcționarea sistemelor de comunicații și să le faceți mai eficiente.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să fixați o robinet într-o bucătărie care curgeCum să fixați o robinet într-o bucătărie care curge
Cum pot schimba garnitura din robinetul de bucătărie?Cum pot schimba garnitura din robinetul de bucătărie?
Robinet de încălzire cu apă - duza pentru macaraua și încălzirea apeiRobinet de încălzire cu apă - duza pentru macaraua și încălzirea apei
Principiul funcționării senzorilor de temperatură în termostate pentru cazanPrincipiul funcționării senzorilor de temperatură în termostate pentru cazan
Mixere cu încălzire prin apă: caracteristicile structurii și utilizăriiMixere cu încălzire prin apă: caracteristicile structurii și utilizării
Caracteristicile încălzitoarelor de apă cu debit de gazCaracteristicile încălzitoarelor de apă cu debit de gaz
Încălzitor electric pentru apă curgătoare pe robinet - argumente pro și contraÎncălzitor electric pentru apă curgătoare pe robinet - argumente pro și contra
Robinetul se scurge în bucătărie: cum să rezolvi singur, videoRobinetul se scurge în bucătărie: cum să rezolvi singur, video
Dispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâiniDispozitivul unui colector pentru o podea caldă pe mâini
Cum sa faci un cablu de incalzire cu mainile tale?Cum sa faci un cablu de incalzire cu mainile tale?
» » Macaralele Maya: principiul de funcționare și caracteristici
© 2021 amigdas.com