amigdas.com

Ursul ursului, caracteristicile ursului Ussuri

Descrierea ursului himalayanPentru o lungă perioadă de timp, urșii pe teritoriul Pământului au fost cei mai obișnuiți dintre alte specii de animale. Aceste animale au fost de aproximativ câteva zeci de soiuri. În prezent, în natură există doar 4 specii din acest grup de mamifere. Acest număr include un urs Ussuri sau Himalaya, care se referă la un animal de tip prădător, reprezentând familia ursului.

De asemenea, ursul himalayan are alte nume. De exemplu, negru Himalaya, alb-piept și negru Ussuri.

Care este aspectul ursului himalayan?

Acești indivizi sunt cei mai mici din familia ursului. Lungimea corpului animalului este de aproximativ 180 de centimetri, iar greutatea corpului adult este de 150 de kilograme.

Datele externe ale animalelor sunt caracterizate de numele lor. Culoarea blanii ursului este reprezentată în negru, iar pieptul are un punct alb sau galben deschis care formează forma colțului. Bărbața ursului este suficient de scurtă, densă, matasoasă și, de asemenea, lucioasă sub razele soarelui. În regiunea capului, părul crește și mai gros, astfel încât nu se potrivește cu corpul în dimensiune.

Astfel, în conformitate cu modul de viață arboreal al acestei rase de urși, natura le-a atribuit gheare puternice și lungi, datorită cărora animalul poate fi fără probleme urca copacii și se agăță de ramuri și coajă de copac. Forma ghearelor este îndoită spre lateral, ele însăși sunt destul de ascuțite la margine.

Unde au locuit urșii himalayeni?

Locul de domiciliu al urșilor este considerat teritoriul sud-estic al părții asiatice a continentului Eurasia. De exemplu, din acest urs himalayanPot fi ușor de găsit pe teritoriul insulelor japoneze, în Coreea, China, Vietnam, Pakistan, Iran, precum și în Afganistan. Pe teritoriul Rusiei, un pui de urs alb este folosit pentru a trăi în Teritoriile Primorsky și Khabarovsk.

Caracteristicile comportamentului, precum și a modului de viață al animalului

Deci, în comparație cu alte specii din familia ursului, ursul cu barbă albă era obișnuit să trăiască într-un cerc familial în grupuri de mai mulți indivizi în fiecare.

 1. Ce fel de viață sunt urșiiJumătate din viața lui ursul Ussuri preferă să petreacă în coroane de copaci înalți. Astfel, în partea de sus, animalul este capabil să găsească alimente, să se ascundă de temperaturile fierbinți, dar și de insecte și dăunători urâți. Dar ursul negru este capabil de a urca bine și rapid, nu numai pe copaci, este de asemenea, se simte confortabil și confortabile, cum ar fi pe teren, precum și de bună de înot în apă. Corpul ursului are o plasticitate și o flexibilitate deosebită.
 2. În timpul iernii, un urs cu barbă albă urcă, de obicei, într-un gol, care se află la două metri de pământ. O gaură bună pentru el va servi ca o gaură mare în stâncă sau într-o peșteră. Cei mai mulți urși preferă să conducă un mod sedentar de viață, dar pot părăsi cu ușurință teritoriul lor dacă alimentele rămân prea puțin.
 3. Modul de viață al ursului Ussuri poate fi atribuit vieții stabilite. Din moment ce el nu este predispus la nomadism frecvent. Suprafața teritoriului, care va fi suficientă pentru un urs, este suficientă pentru aproximativ 5-6 metri pătrați. Granița proprietăților lor nu este, de obicei, păzită de urs, ci expunerea mărcilor, lăsând urme pe coaja copacilor. Alegerea locului de reședință se bazează în principal pe evitarea teritoriului străin, și nu pe respectarea frontierelor.
 4. În anii în care randamentele de vegetație și fructe sunt deosebit de ridicate, indivizii se adună în păduri de stejar sau în păduri de cedru, se întâmplă ca mai multe animale să se hrănească pe un teritoriu. Într-un moment în care recolta de animale nu este deosebit de fericită, ei părăsesc zonele inactive și se diferențiază în direcții diferite pentru sute de kilometri pentru a găsi noi locuri de hrănire.

Ce a mâncat ursul Ussuri?

 1. Ussuri UrsulDieta poate fi, de asemenea, numită o caracteristică distinctivă a acestui tip de urși - constă în 85% din alimentele vegetale. Cubul urs este obișnuit să utilizeze becuri și sistemul de rădăcini de plante verzi, fructe de padure, nuci și ghindă. De asemenea, Ussuri poartă, ca toți ceilalți, miere. În acest caz, ursul cu barbă albă rămâne o fiară de pradă și, prin urmare, este uneori capabilă să mănânce insecte, larve, amfibieni și animale de dimensiuni mai mari. Fiara poate să conducă cu pricepere și să conducă vânătoarea de animale sălbatice cu copite, să-i urmărească și să lovească un labete puternice care rupe gâtul pradă.
 2. De asemenea, în principiu, mâncarea unui urs sălbatic va fi interconectată cu locul unde își are reședința. În Primorye și Orientul Îndepărtat, individul mănâncă în principal alimente vegetariene, spre deosebire de ursul brun. Principala sursă a alimentelor sale este considerată a fi fructe de fructe de pădure, nuci și, de asemenea, ghindă. Din hrana animalelor, ursul preferă insecte, atât specii mari, cât și larve. Pe animalele vertebrate de dimensiuni mari, în Primorye, ursul cu barbă albă nu atacă și nici nu prinde pește, dar niciodată nu se opune să mănânce porumb. În același timp, în zonele de animale Rainforest este capabil să mențină suficient stil de viață prădător, de vânătoare pentru un număr mare de animale mici, păsări și ouăle lor amânate, în unele cazuri, animalul este capabil să efectueze atacuri în sălbatice cu copite speciile de animale.
 3. Odată cu sosirea primăverii, de îndată ce ursul va ieși din ascunzatoarea lui, până când Verzii nu sunt tăiate la suprafață, animalele folosite ca hrană rămâne de recolta de nuci și ghinde de anul trecut, o mare parte din timpul său liber petrecut pe desfășurarea de lemn pentru a găsi zhukov- scoarță de coajă, potrivită pentru hrană. De urme de gheare, care poartă lăsate pe scoarța unui copac, ei sunt fericiți să-și lingă sucul, care este capabil de înaltă calitate curate urșii ale sistemului digestiv, după o iarnă lungă persistent. Cu timpul, când începe să apară prima iarbă și vegetație, puiul de urs trece la erbivore, consumând mai târziu fructe și fructe.
 4. În toamnă, începând din octombrie și înainte de a se retrage la adăpost, ursul Ussuri este hrănit doar cu nuci și cu ghindă. Principala mâncare de vară - fructul copacilor - animalul devine, folosind abilitățile de alpinism de-a lungul trunchiurilor și ramurilor copacilor. Urcând un copac, ursul se așează confortabil și începe să rupă în mod activ ramurile, care sunt acoperite abundent cu fructe de pădure și le îndoaie sub el. După ce a creat o metodă asemănătoare cu un cuib, el ia toate ramurile și a început să mănânce fructe suculente și hrănitoare de fructe de padure. Și pe copacii de cedru și stejari, ursul nu poate face față cu ușurință ramurilor grele și mari. În acest caz, ursul sparge avea nevoie nuiele și le aruncă pe pământ, mănâncă fructul deja pe teren, în cazul în care nu vor ursul brun, care se folosește de multe ori colegii eforturile și să facă față singur cu alimente.

Cum trăiesc urșiiDeci, în comparație cu ursul brun Ussuriysky folosește în dieta sa nu numai cerealele, ci și fructe de plante care sunt departe pe coroane de copaci. Cu ajutorul unei astfel de diete alimentația animalelor este cea mai îmbunătățită: un număr mic de ghindă și nuci colectate pot oferi ursului Ussuri numărul necesar de microelemente și vitamine. Din acest motiv, ursul negru are o poziție mai avantajoasă.

Nu-și poate părăsi locul de violență timp de o săptămână și chiar mai mult, în timp ce ursul brun, care se hrănește cu fructe care au căzut din copaci, trebuie să schimbe în mod regulat locul alimentelor lor. În cele din urmă, ursul cu albă este stocat de cantitatea necesară de grăsimi care o salvează în timpul perioadei de hibernare și este folosită de corpul ursilor la prima activitate de primăvară.

Reproducerea și creșterea puilor

Cum poartă ursul cu barbă albăPerioada de reproducere activă la animale incepe in vara si vine in iulie in sine. După procesele de împerechere, femelele ursului Ussuri continuă să suporte viitorii descendenți timp de aproximativ 8 luni. Apoi, se nasc cuburi mici, care au o masă egală cu 400 de grame. Ca și în cazul altor specii de urși, descendenții lui Ussuri merg la lumină în timpul hibernării. Născuții născuți sunt destul de fragili, orbi și nu pot trăi singuri, așa că ursul nu-și lasă adăpostul suficient de mult. În acest moment, ea continuă să aibă grijă de copii și așteaptă până când sunt complet întăriți.

Deci, când puii au vârsta cuprinsă între 3 și 4 ani, ei devin indivizi pe deplin maturi și mai în vârstă. Speranța de viață a pieptului albx teddy poartă până la 25 de ani.

Care sunt dușmanii acestei specii?

Pe ursul ursului alb pentru a ataca animale mai mari, de exemplu, tigrul Amur sau chiar ursul brun. Se întâmplă că urșii Ussuri sunt atacați de lupi și de râs. Cel mai adesea, aceste animale dăunătoare vânează doar puii de urși. Când un urs crește până la vârsta de cinci ani, devine cel mai puternic și mai puternic, atât de puțini dintre reprezentanții animalelor de pradă sunt gata să-l atace așa.

Cum poate o persoană să folosească un urs cu barbă albă?

 1. Ursul ursuluiValoarea principală a acestor indivizi este calitatea lor de carne și blana densă și densă, datorită faptului că un număr mare de urși Ussuri sunt victime ale vânătorilor de vânătoare. În practica populară, vezica biliară a unui animal este utilizată pe scară largă, iar în bucătăria chineză carnea din ghearele urșilor Ussuri este considerată o farfurie rafinată și valoroasă.
 2. Activitățile umane și braconajul pe scară largă pot provoca pierderi mari în numărul și populațiile acestei specii de urși. Populația din zonele în care urs, rareori îndeplinește toate normele legale de vânătoare și de ucidere a animalelor în orice anotimp, chiar și în momentul în care urșii hibernează, în ciuda faptului că animalul este în Cartea Roșie a Rusiei.
 3. Un alt motiv pentru care numărul animalelor este redus drastic este tăierea copacilor pentru vânzare, precum și incendiile frecvente și incendiile. Deseori vânătorii, atunci când caută prada, pot să taie găuri în copaci goi, după care urșii albi nu mai pot folosi acest copac pentru a trăi mai departe. Toți acești factori afectează în mod negativ hibernarea viitoare a ursului cu barbă albă. Uneori se întâmplă ca animalul să petreacă iarna pe teren gol. Ca urmare a lipsei unui adăpost sigur, rata mortalității ursilor de pluș de la labele de pradă crește doar. Fiara poate ataca ursul brun, tigrul Amur, iar puii nou-născuți vor deveni pradă ușoară pentru râs sau lup.

Protecția ursului alb

După ce animalul a fost adus în Cartea Roșie, Vânătoarea și braconajul sunt strict interzise și pedepsite cu toată gravitatea legii. În special, ecologiștii urmăresc locurile în care trăiesc în mod activ animalele și monitorizează strict sfârșitul distrugerii adăposturilor confortabile pentru urși. Pentru a menține o populație de urși cu drepturi depline, lupii sunt, de asemenea, combătuți. Pentru a restabili numărul speciilor ursului Ussuri, acesta este destinat rezervelor și grădinilor zoologice, unde se observă toate condițiile pentru o viață confortabilă și un habitat al acestui animal. Apia unde ursul urs, de obiceiși sunt înnobilați cu atenție de structurile și dispozitivele de speriat.

Urșii și bărbatului

Ursuleț albAceastă flexibilitate, în ciuda dimensiunilor sale mari, precum și a unui animal inteligent, chiar și în cele mai vechi timpuri, a atras atenția sporită din partea persoanei. Despre fiară au creat multe povești și legende. Abilitatea ursului de a se adapta rapid și fără probleme speciale condițiilor de izolare completă de natura sălbatică a dus la faptul că unii indivizi din această specie au dobândit statutul de adevărați artiști de circ. Ursul este capabil să memoreze un număr mare de trucuri și să cedeze cu ușurință etapelor de instruire și formare.

Principalul locuitor al grădinii zoologice, care provoacă un mare entuziasm printre vizitatori, este ursul Ussuri. Cartea Roșie, unde aceste animale au fost introduse, le clasifică ca fiind vulnerabile, iar în includerea se spune că animalului nu i se permite să se mute pentru profit comercial.

Totuși, menținerea unui urs în condiții de captivitate completă nu este suficient de ușoară. Deci, pentru a readuce înapoi creatura domesticite în sălbăticie, în Teritoriul Primorye a fost deschis un complex de reabilitare, în care sunt instruiți urșii de viață în condițiile naturii sălbatice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Cum arată gândacul obișnuit?Cum arată gândacul obișnuit?
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?
Câine de câine de câine: descrierea raseiCâine de câine de câine: descrierea rasei
» » Ursul ursului, caracteristicile ursului Ussuri
© 2021 amigdas.com