amigdas.com

Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește

Descrierea rasei de urși bruniUrși bruni, foarte puternici și frumoși și sunt considerați drept un simbol al țării noastre. Aspectul acestui animal mare impresionează cu puterea și măreția sa. În prezent, acest animal este cel mai mare pradator terestru din lume.

Durata vieții sale în natură este de 30 de ani. În captivitate, un prădător poate trăi până la 50 de ani. Lingviștii cred că numele acestei fiare este compus din două cuvinte - "cunoașterea" și "mierea". Iar acest lucru este de înțeles: în ciuda apartenenței la prădători, ursul este un mare fan al mierei dulci și, în general, al unui animal omnivor.

Descrierea caracteristicilor aspectului

Caracteristicile urșilor bruniCare este greutatea unui urs brun? Greutatea și înălțimea animalului depind de habitat. În medie, greutatea individului poate varia de la trei sute la șase sute de kilograme și o lungime de unu și jumătate până la doi metri.

Cu toate acestea, urșii care locuiesc în zona de mijloc a Rusiei sunt puțin mai puțin decât omologii lor și cântăresc aproximativ o sută douăzeci de kilograme. Grizzly și Far Eastern sunt considerate a fi cele mai mari.

Purtătorul găsit pe insula Kodiak a fost titularul recordului în această zonă: masa a ajuns la o mie și o sută treizeci și patru de kilograme. Mai aproape de hibernare, în toamnă, animalul adună aproximativ douăzeci la sută din grăsime din masa totală. uzual bărbații sunt mult mai mari decât femeile aproximativ de două ori.

Constituția urșilor bruni foarte puternic, cu un cap destul de masiv. Animalul este destul de inalt la greaban, urechile sunt destul de mici, cum ar fi coada, a carei lungime este de aproximativ doi centimetri. Și pe labe mari sunt gheare lungi și puternice de zece centimetri, care ajută fiara să vâneze și să taie prada.

Corpul ursului este acoperit cu o haină densă, uniformă, ușor rigidă și, fără îndoială, foarte frumoasă, dar ce culoare va avea, roșcat, maro închis sau gri închis, depinde de regiunea în care trăiește prădătorul. Bătrânii au pete luminoase în piept sau în zona gâtului, totuși dispar treptat odată cu vârsta.

Atunci când urșii se mișcă, atunci, ca oamenii, tind să deplaseze greutatea întregii greutăți corporale la o singură laba, astfel încât acești prădători sunt considerați a fi un animal înclinat. Și, de asemenea, poartă schimba periodic blana lor, și pentru prima dată acest lucru are loc imediat după prima hibernare. Trebuie menționat faptul că primul molt este cel mai intens decât toate cele ulterioare. În toamnă, înainte de hibernare, acest proces se desfășoară mai lent și încet.

Unde locuiește ursul brun

Habitate de urși bruniUrsii locuiesc într-un teritoriu vast. Vorbind despre partea europeană, aceste animale se găsesc în zone precum Alpi, Apenini, Pirineii, precum și Peninsula Scandinavă.

Unul dintre cei mai populari urși bruni - aceasta este Finlanda. Rareori, acestea se găsesc în pădurile centrale ale părții europene și în Carpați.

În partea asiatică, gama de urși este teritoriile separate ale Palestinei, Irakului, Iranului, Japoniei, Coreei și chiar Chinei. În Rusia, un urs poate fi găsit în aproape toate pădurile, în plus față de cele care sunt mai aproape de sud.

Continentul nord-american este aproape complet populat de acești prădători. Mai multe persoane trăiesc în Canada, Alaska și insulele adiacente acestuia.

mod de viață

Descrierea modului de viață al urșilor bruniCum și unde locuiește ursul? Ursii sunt animale neuniforme, sunt unice și se convertesc între ele numai în timpul sezonului de reproducere. Ei nu au un adăpost, în care se vor întoarce din nou și din nou, mai simplu, un loc permanent de reședință.

Ei conduc stilul de viata fara stapan, deoarece scopul lor principal este de a căuta alimente. Cu toate acestea, în cazul în care zona este destul de bogată în diferite animale și alte produse alimentare pentru urșii, ei încă preferă să nu locuiască pe ea, dar nu merg prea departe, astfel încât, dacă se întâmplă ceva, vă puteți întoarce la unde este tot ce ai nevoie pentru o existență confortabilă .

Ursii preferă păduri și păduri groase și profunde, lângă care există niște iazuri. Privind acest uriaș și puternic prădător, este greu de imaginat cât de agil este, totuși, așa este. Ursii sunt vânători calificați. La o vârstă fragedă se urcă ușor pe copaci de diferite înălțimi, iar talentul pentru înotul în ele se dezvoltă încă din copilărie și se păstrează până la sfârșitul vieții.

Cel mai adesea, în timpul zilei, urșii preferă să se odihnească, dar mai aproape de seară, noaptea, se trezesc și încep să vâneze. Cei mai mulți urși bruni în stare latentă în sezonul rece, dar unele dintre ele conduc un stil de viață foarte activ în timpul iernii.

Câți urși vii? Totul depinde din nou de regiunea în care trăiesc. Durata de viață a naturii, adică a habitatului natural, variază de la douăzeci până la treizeci și cinci de ani. Dar atunci când animalele ținute în captivitate, atunci acel număr devine mult mai mare, pentru că, dacă aveți încredere în statistici, mulți urși sunt în diverse grădini zoologice, în cazul în care acestea sunt prevăzute cu grijă corespunzătoare, ajungând la vârsta de cinci decenii!

Ce și cum să hrănești prădătorul

Descrierea dietei de urși bruniÎn ciuda faptului că ursul brun este un prădător, cea mai mare parte a dietei sale zilnice este o hrană de origine vegetală. Nu disprețuiți aceste animale și insecte, inclusiv diverse larve. Și după cum știe toată lumea, îi place să mănânce miere.

Animalele prea mari rareori devin prada prădătorilor, dar animale mici el mănâncă cu mare plăcere. O labuță puternică a ursului este capabilă să spargă o creastă la un elk sau cerb tânăr, precum și cerbi de cerb, caprioare și capră de munte într-o singură lovitură. Uneori vierii sălbatici sunt prada acestor prădători.

Trebuie remarcat că urșii - minunați pescari, astfel încât prezența unui rezervor pe teritoriul pe care îl locuiesc este atât de importantă. În total, dieta zilnică a ursului este după cum urmează:

  • fructe de pădure, de exemplu, afine sau zmeură;
  • ovăz și porumb;
  • miere;
  • pește, de exemplu, păstrăv;
  • mouse-ul;
  • pui, pui și ouă;
  • tuberculi, nuci, ghinde.

Câteodată ori sunt destul de dificile când căutarea hranei este o activitate dificilă. Cu toate acestea, ursul este salvat de unele dintre principalele sale virtuți - omnivoritatea și nemulțumirea. Datorită lor, și nu numai puterea și puterea lor, ei pot supraviețui chiar și în cele mai dure condiții.

Interesant este faptul că piciorul de genunchi este foarte animat. Ele ascund cu îndemânare mâncarea subnutriată, ascunzându-i sub o multitudine de crengi.

Tipuri de urși bruni

Familia de urși bruni nu include un subspeci. Luați în considerare cele mai frecvente dintre ele.

  1. Tipuri de urși bruni și caracteristicile lorEuropean maro destul de mare: la greabăn poate ajunge până la un metru și zece centimetri, iar greutatea corporală variază de la două sute la trei sute de kilograme. Culoarea acestui subtip poate fi fie gri deschis, cu subtone galbene, fie complet întunecată.
  2. Caucazian ușor mai mici europene de mai sus, intervalele lor de lungime de la șaptezeci la doi metri, și un metru cincizeci de centimetri, iar greutatea este de aproximativ două sute cincizeci de kilograme.
  3. Amurul este comun pe teritoriul țării noastre, numit grizzly. Persoanele foarte mari, cântărind patru sute cincizeci de kilograme. Lana lor este aproape complet negru, iar una dintre cele mai interesante trăsături ale structurii este părul lung și gros de pe urechi.

Reproducerea urșilor bruni

Caracteristicile reproducerii urșilor bruniDupă ce prădătorii se simt complet odihniți și plini de energie, începe sezonul de împerechere, care de obicei începe în primăvara târzie, în luna mai, iar durata sa este de aproximativ o lună.

Este interesant că în acest moment femelele tind să eticheteze teritoriul. Prin mirosuri speciale, bărbații își găsesc aleșii și încearcă să se protejeze de rivali.

Uneori se pune o dispută serioasă asupra cine va primi ursul. În acest caz, bătălia este în sensul literal nu pentru viață, ci pentru moarte. Câștigătorii mănâncă uneori chiar rivalii lor morți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Ursul brun siberian - o descriere a unui animal puternicUrsul brun siberian - o descriere a unui animal puternic
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?
» » Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
© 2021 amigdas.com