amigdas.com

Îmi pot spăla dinții cu bicarbonat de sodiu?

Cum se utilizează sifon pentru albirea dințilorToată lumea știe că întâlnește o persoană exact în aparență și abia atunci se familiarizează cu lumea sa interioară. Armă deosebit de puternică în ceea ce privește localizarea interlocutorului este un zâmbet frumos în zăpadă albă. Prin urmare, fiecare dintre noi, cel puțin o dată în viața mea, sa gândit la albirea dinților.

Bineînțeles, puteți adresa această problemă stomatologilor profesioniști și procedurilor scumpe. Dar, în acest caz, pe un zâmbet alb, puteți să vă distrugeți. Cu toate acestea, utilizarea de remedii folk va ajuta pentru a salva pe frumusete si a obtine un zambet spumante, fără a părăsi acasă. De exemplu, albirea dinților de dinți cu bicarbonat de sodiu este o metodă dovedită, fiabilă și accesibilă de mult timp.

Și acum nu opriți dezbaterea în mediul dentiștilor despre faptul dacă este posibil să se spală dinții cu sifon, precum și beneficiile și rănile acestuia. Bicarbonatul de sodiu este un compus slab alcalin, a cărui utilizare corectă ajută la înlăturarea stratului galben, albirea zâmbetului, ameliorarea durerilor de dinți și reîmprospătarea eficientă a cavității bucale.

Soda este în fiecare casă, dar pentru ao folosi pentru a curăța gura și pentru a îmbunătăți culoarea smalțului, trebuie să știți ceva mai mult despre beneficiile și daunele acestui compus.

Puțin despre proprietățile acestui produs

Ce proprietăți are soda?Carbonat acid de sodiu (NaHCO3) este o sare de sodiu acidă a acidului carbonic. Această compoziție este slab alcaline, care oferă asistență efectivă cu impactul negativ al acizilor de origini diferite asupra corpului uman.

Cerințele pentru acest produs s-au format în zilele Uniunii Sovietice și au fost combinate într-un standard comun de stat, care până acum nu a fost ajustat, iar tehnologia de extracție este elaborată pe deplin de întreprinderi.

Materii prime pentru productie bicarbonatul de sodiu servește mai multe minerale. Obțineți astfel de materii prime pe iazuri de sodă uscate și supuse unui tratament chimic și apoi tratamente specializate. Astfel, ca urmare a tuturor manipulărilor, toată lumea primește un produs familiar - bicarbonat de sodiu.

Îmi pot spăla dinții cu sifon?

Utilizarea de sodă pentru dinți și cavitatea bucală

 • Utilizarea de sodă pentru curățarea dințilorSoda de copt este un dezinfectant excelent, permițându-vă să faceți față unor afecțiuni ale cavității bucale. Avantajele folosirii sifonului:
 • Siguranța pentru tratamentul stomatitelor și aftoaselor la copii.
 • Curățarea dinților cu bicarbonat de sodiu ajută la distrugerea bacteriilor dăunătoare și elimină respirația urâtă.
 • Structura abrazivă a bicarbonatului de sodiu ajută la curățarea locurilor greu accesibile.
 • Oferă un rezultat rapid și un efect vizibil.
 • Sucul de coacere nu produce o reacție alergică.
 • Sucurile de purificare a sifonului restabilește circulația sanguină normală în gingii, ceea ce ajută la întărirea smalțului dinților.
 • Preț accesibil.

Despre cons

În ciuda numărului mare de profesioniști Există, de asemenea, dezavantaje ale utilizării sifonului pentru curățarea dinților:

 • Soda pentru albirea dintilor nu trebuie folosita mai mult de o data pe saptamana.
 • Bicarbonatul de sodiu are un efect mecanic asupra smalțului dinților, ceea ce duce la formarea zgârieturilor și subțierea structurii dintelui.
 • Fragilitatea rezultatului, deoarece smaltul dintelui se întunecă rapid.
 • Bicarbonatul de sodiu pe gingii poate provoca vătămări și sângerări.
 • Cu utilizarea constantă a acestei metode de curățare, se dezvoltă senzitivitatea smalțului dinților la alimentele reci sau calde.
 • Atunci când hipersensibilitatea organismului la componentele de bicarbonat de sodiu, poate apărea o reacție alergică - erupții cutanate și pete roșii în zona gurii.
 • Utilizarea prea frecventă a sifonului provoacă uneori distrugerea smalțului și duce la formarea de carii.

Contraindicații privind utilizarea sifonului pentru curățarea dinților

 • Prezența cariilor, pulpitei, gingivitei, parodontitei și parodontitei.
 • Un număr mare de sigilii instalate.
 • Emaila subțire și deosebit de sensibilă.
 • Purtați bretele.
 • Prezența protezelor și a coroanelor instalate.

Cum să vă spălați dinții cu sifon corect?

Pentru a preveni negativ consecințele, experții recomandă curățarea dinților folosind bicarbonat de sodiu după cum urmează:

 1. Proprietățile de bicarbonat de sodiuCompusul de curățare este preparat din jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu aceeași cantitate de apă caldă.
 2. În suspensia finită trebuie să fie coborâtă periuța de dinți și să se dea firelor o bună compoziție de sifon.
 3. În plus, este posibilă curățarea dinților ca de obicei, acordând o atenție deosebită fantelor. Mișcările în timpul periajului trebuie să fie în direcția în sus și în jos.
 4. Procedura nu trebuie să depășească 2 minute.
 5. Apoi, cavitatea orală trebuie clătită temeinic.

Astfel de proceduri sunt cel mai bine alternate cu curățarea cu pastă de dinți obișnuită. După o săptămână, curățarea sifonului nu trebuie făcută mai mult de o dată pe săptămână.

Ca metodă alternativă albirea si curatarea dintilor pot folosi ingrediente suplimentare care sunt adaugate compozitiilor de sifon. Iată câteva dintre rețetele lor:

 1. Îmi pot spăla dinții cu sifon?Sucul de lămâie este un excelent agent de albire a dinților naturali. Pentru prepararea soluției va fi nevoie de 1 linguriță. sodă și 1 linguriță. proaspat stoarse suc de lamaie. Compoziția este aplicată pe dinți și rămâne acolo timp de 60 de secunde. După aceea, gura trebuie clătită. Cu toate acestea, utilizați acest instrument cu prudență, deoarece această metodă poate fi periculoasă pentru dinți cu sensibilitate ridicată. Această metodă este optimă pentru fumători.
 2. Peroxidul de hidrogen, care este adesea folosit ca agent de albire a dinților. Pentru a face acest lucru, este suficient să amestecați 1 linguriță. sodă și 0,5 linguriță. peroxid de hidrogen. Pentru a curăța smalțul dinților cu acest amestec poate fi de la una la două minute. După procedură, trebuie să clătiți bine gura cu multă apă.
 3. Un amestec de pastă de dinți și sifon este cea mai obișnuită metodă de albire a dinților. Pentru a face acest lucru, în proporții egale se amestecă pasta de dinți și soda până la o consistență omogenă. Apoi, dinții trebuie să fie curățați și spălați. Procedura se efectuează de patru ori pe lună.
 4. Pentru cei predispuși la inflamația gingiei, este pregătită o pastă eucaliptă pentru albire. Va fi necesar să se amestece ulei de măsline, sare mică, sifon și frunze eucalipte sfărâmate. În acest caz, uleiul trebuie să fie ușor încălzit, după care este amestecat. Pasta se aplică direct la smalț o dată la fiecare șapte zile. Amestecul gata trebuie depozitat în frigider.
 5. Dacă ați început să deranjați tătarul, atunci ar fi necesară o compoziție mai complexă. Trebuie să luați o linguriță de lut alb, la fel de mult cretă, 0,5 linguri de sodă și 10 picături de ulei esențial de mentă. Toate ingredientele sunt amestecate și compusul finit curăță dinții nu mai des decât de două ori pe săptămână.

Sfaturi de specialiști

 • Este interzisă curățarea gingiilor cu bicarbonat de sodiu, care poate provoca sângerări și arsuri.
 • Pentru un rezultat mai eficient de curățare a dinților, este mai bine să utilizați o perie electrică bună.
 • Imediat după curățare, trebuie să îndepărtați placa din limbă și să vă clătiți bine gura.
 • Soda de curățare pentru un rezultat optim este suficientă pentru a aplica la fiecare 14 zile, alternând cu utilizarea de pastă de dinți convențională.

constatări

Cum sa faci dintii albi cu sodaIntervale rezonabile între procedurile vă permit să vă protejați de consecințele neplăcute.

O contraindicație importantă pentru curățarea dinților cu soluție de sodă este o smalț dentar inițial slab și sensibil.

Și, cel mai important, înainte de aplicarea unei astfel de metode de curățare, trebuie să consulte un medic dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce sistemul de albire a dintilor la nivel global este eficient si sigurDe ce sistemul de albire a dintilor la nivel global este eficient si sigur
Cum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilorCum să faci un zâmbet de la Hollywood: o descriere a metodelor și a prețului procedurilor
Îndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curatÎndepărtați cu profunzime și corect dinții. Cum sa-ti faci dintii curat
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenireDinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Gel pentru albirea dintilor: ce sa alegetiGel pentru albirea dintilor: ce sa alegeti
» » Îmi pot spăla dinții cu bicarbonat de sodiu?
© 2021 amigdas.com