amigdas.com

Îngăduirea gâselor linda acasă

Cum să cresc gâștele LindaConform legendei cunoscute, gâștele au protejat barbarii din Roma. A fost în secolul al V-lea î.Hr. Dar până acum gâștele sunt crescute pentru scopuri de apărare.

Aceste păsări de fermă dau proprietarului valoroase în jos, carne și o pene. Cea mai populară rasă de gâscă este Linda. În Federația Rusă și în alte țări, aceste păsări sunt preferate față de alte rase.

Descrierea și caracteristicile rasei

Lindowski Gâscă un nativ din regiunea Nizhny Novgorod. Crescătorii au adus aceste păsări prin trecerea raselor chinezești cu rasele locale. Apoi, rasa a fost imbunatatita prin cresterea cu ghearele Arzamas, Solnechnogorsk si Lodezhsky.

Ca urmare a activității desfășurate de crescători, a fost posibilă reproducerea gâștelor de maturare precoce, care, atunci când ajung la două luni, cântărește aproximativ patru kilograme.

Exteriorul și natura rasei Linda

Gâștele rasei Linda sunt destul de mari. Corpul lor este alungit. Penele sunt deosebit de albe în culoare. O trăsătură distinctivă a acestei rase este dealul de pe frunte. Ciocul unei pasari si labele sale de culoarea portocalie de contrast diferite. Ochii sunt mici si intunecate.

Gâtul adult Lindos cântărește aproximativ șapte kilograme, masculul cântărește un kilogram mai mult.

Gâsca Linda se învecinează excelent cu alte gâște. Păsările sunt foarte sociabile și prietenoase atât față de rudele lor, cât și față de oameni.

Condițiile de menținere a păsărilor și creșterea lor la domiciliu

În întreținere aceste păsări sunt destul de nepretențioase. Linda se simte minunat atât într-o zi rece, cât și într-o zi plină de suflete. Cel mai important lucru este că nu există proiecte care să aibă un efect dezastruos asupra sănătății gâștelor.

Condiții ideale pentru păstrarea unei păsări este o casă de păsări de curte, care are o pășune pentru pășunat și o sursă de apă curată. Astfel de condiții pentru Linda sunt cele mai apropiate de cele naturale și le vor permite să se dezvolte bine.

Conținutul rasei Linda pe stradă

Conținutul rasei de gâșteDacă nu există posibilitatea de a asigura un rezervor în casa de păsări, atunci aveți grijă de rezervorul de apă care se va spăla în mod regulat și se va schimba. Apa trebuie să fie întotdeauna curată. Acest lucru este vital pentru pasăre.

Această rasă de gâște poate fi, de asemenea, întreținută cu succes în case închise, echipate cu carne de pasăre. Dar există o condiție: pentru o pasăre de cel puțin 1 metru pătrat de celulă. Dacă păsările sunt înghesuite, se vor îmbolnăvi, se vor opri purtând ouă și chiar cheli.

O altă condiție importantă este lumina. Dacă ziua luminoasă a unei femei durează mai puțin de 12 ore, atunci ea nu mai este transmisă. Pentru a prelungi ziua luminoasă, trebuie să utilizați iluminarea artificială. În fiecare lună, ziua luminoasă ar trebui să fie mărită cu o oră.

Acest lucru este valabil mai ales pentru pui, primele zece zile de la naștere, lumina ar trebui să fie tot 24 de ore, dar după un timp, treptat, ziua luminoasă poate fi redusă.

 • Pui de linda, care au nevoie de 10 la 20 de zile, 16 ore de iluminare;
 • Nestlings de la 20 la 45 de zile va fi suficient pentru o zi de lumina de 14 ore.

Pentru a salva, puteți aranja periodic pauzele și opriți lumina, dar nu pentru mult timp.

Cele mai importante condiții pentru reproducerea Linda:

 • absența completă a proiectelor;
 • iluminat pentru mai mult de 12 ore;
 • teritoriu pentru mersul pe jos.

Persoanele mature pe cale sexuală au vârsta de opt luni. Primele trei luni de gâscă Linda câștigă în vrac și cântărește aproximativ patru kilograme. Carnea acestei păsări de apă este caracterizată ca incredibil de delicată și moale. Vinetele au ridicat.

Toți acești factori permit gâștei Lindos să fie liderul vânzărilor între toate rasele de păsări de carne.

Vinetele unei pasari

Avantajele raseiO gâscă poate stabili până la 65 ouă pe an, ca regulă, acest lucru se întâmplă în primăvară. Un ou cântărește în medie 160 de grame. Fertilizate sunt aproape toate ouale.

În incubator, până la 80% din ouă rămân viabile. Din puii de incubație, până la maturitate, 90% din toți vițeii trăiesc. Într-o oarecare măsură, acest lucru se datorează gusei feminine Linda, deoarece este considerată cea mai bună găină.

Pentru producția mare de ouă de gâscă nevoie de alimente de calciu și verde. Dacă aceste două condiții sunt îndeplinite și dacă se adaugă iluminarea corectă, este posibil să se obțină indicatori demni și să se ofere ouă pentru gătit și pentru gâștele de reproducție din această rasă frumoasă.

Alimentează gâsca acasă Linda

Aceste păsări sunt incredibil de voroase, așa că mâncarea lor trebuie să fie echilibrată și în cantitate suficientă. Femeia care nu este îngrijită va crește rasele bolnavilor, prin urmare este strict interzis să restricționăm consumul de gâște Linda.

O opțiune ideală pentru alimentația pentru păsări va fi carne de pui broiler, care este incredibil de hrănitoare. În general, produsele alimentare se fac ținând cont de vârsta indivizilor. Două săptămâni de la naștere, trebuie să oferiți mâncare - un starter, două săptămâni de hrană - Grouer, și în viitor furajere - finisher.

Când ajungeți la gâscă timp de o lună și jumătate în sistemul alimentar, devine important dacă există un loc pentru păstrarea gâștelor. Dacă nu există un astfel de loc, atunci dieta gâștelor trebuie să includă în mod necesar complexe de vitamine și proteine.

Nuanțe de gâscă de reproducere Linda acasă

 • Creșterea gâștei LindaDe obicei, o pasăre este ucisă când atinge cinci kilograme de greutate. Acest lucru se întâmplă, în principal, deoarece păsările necesită o cantitate mare de hrană și îngrășarea în continuare devine din punct de vedere economic neprofitabilă.
 • Odată cu plantarea de gâște planificată, este necesar să lăsăm cei mai activi și sănătoși indivizi în partea de jos.
 • În ciuda mâncărurilor scumpe, gâștele Linda se va achita în cele din urmă, deoarece 80% din carnea pură provine dintr-o gâscă.
 • Dieta lui Linda nu este periborchivye. Acestea pot fi hrănite ca hrană specializată și cereale și iarbă obișnuite.
 • De la a 28-a până la a 50-a zi, puii Linda au pene în creștere. În această perioadă, bebelușii sunt incredibil de sensibili la sunete puternice și alți factori de iritare. Aceasta ar trebui luată în considerare și să protejeze puii de efectele negative.

Birds diseases: tratament și prevenire

Ca toate celelalte păsări de apă, Linda este bolnavă. Acest lucru este în special cazul organizării necorespunzătoare a îngrijirii păsărilor. Principala măsură a prevenirii bolilor la gâscă este curățenia în casa de păsări, vaccinarea și spațiul suficient pentru un individ. Înainte de a se stabili noi păsări tinere în casa de păsări, ele trebuie dezinfectate.

Pereții trebuie să fie vopsite în alb, îndepărtate complet de așternuturile vechi și înlocuite cu cele curate și uscate. Puii trebuie să fie lipiți cu o soluție ușor roz de mangan, precum și glucoză. Această procedură se desfășoară în ziua după naștere, ceea ce permite întărirea imunității păsărilor și protejarea acestora de multe boli.

În prima săptămână de la naștere, toată gâsca trebuie făcută inocularea cu enterita, la care rasa Linden este sensibilă. Ca o prevenire a salmonelei, puii trebuie să adauge la hrană un medicament numit tilan. Acest lucru se face o dată la trei luni.

Dacă cineva se îmbolnăvește în efectivele de animale, atunci o astfel de persoană ar trebui imediat scoasă din casă într-o altă cameră. În acest caz, casa de păsări trebuie să fie complet tratată cu antiseptice, pentru a evita infectarea altor păsări.

Pro și contra din rasa Linda

Rezumând cele de mai sus, putem încheia și determina principalele avantaje și dezavantaje ale rasei de gâscă Linda.

contra

 • Cum să ai grijă de o gâscăÎn cazul în care nu este posibil să se asigure un acces facil la corpul de apă, va fi dificilă reproducerea gâștelor.
 • Păsările tinere sunt foarte susceptibile la hemioleptoză. Pentru a evita acest lucru, trebuie să completați dieta animalelor tinere cu alge.
 • Expunerea la avitaminoză. Pentru a evita această situație, gâștele necesită complexuri de ierburi proaspete și vitamine-minerale.
 • Linda este foarte zgomotoasă, este tare și gay, și chiar zece persoane sunt capabile să creeze o furie considerabilă.

goodies

 • Rasa este foarte rezistentă la frig și căldură. Acest lucru permite reproducerea gâștei Linda în orice regiune a țării. Cel mai important lucru este să se asigure absența proiectelor.
 • Rasa este destul de devreme, în timp ce carnea este delicioasă și delicată.
 • Producția de ouă înaltă. Când creați toate condițiile necesare, gâsca Linda poate pune un ou pe zi în primăvară, ceea ce este destul de mult.
 • Descendenții gâștei Linden sunt incredibil de viabili. Persoanele adulte sunt, de asemenea, foarte rezistente.
 • Geese Linda este foarte prietenos cu orice vecin. Acest lucru este valabil mai ales atunci când cresc mai multe rase în aceeași casă.
 • Pasărea plătește întotdeauna pentru sine. Dacă toate condițiile pentru păstrarea corectă a păsării sunt create, atunci, în ciuda tuturor costurilor, acest lucru este destul de rentabil.

Nelimitarea în îngrijire, descrierea pozitivă a rasei, disponibilitatea cultivării și a rezistenței fac Lindos gâște lideri ai acestei industrii.

Gâscă linda
Caracteristicile rasei de gâșteCe rasă bună de gâșteCum arată o gâscă?Hrănește gosliGâscă lindaCe să hrăniți gâștele acasăGrijă de rațe
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile raseiCamion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Vise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselorVise despre păsările albe importante sau despre ce visul viselor
Găini de reproducere la domiciliu pentru începătoriGăini de reproducere la domiciliu pentru începători
Combaterea rasei de porumbei: soiuri, descriereCombaterea rasei de porumbei: soiuri, descriere
Specii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășareSpecii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășare
Pui-goloshei - descriere detaliată a raseiPui-goloshei - descriere detaliată a rasei
Rasă de oi de rasă - descriere și caracteristici ale raseiRasă de oi de rasă - descriere și caracteristici ale rasei
Pui de rasa Wyandot: descriere și demnitatePui de rasa Wyandot: descriere și demnitate
» » Îngăduirea gâselor linda acasă
© 2021 amigdas.com