amigdas.com

Marea Neagră: caracteristicile, speciile și capturarea taurului

Marea Neagră Goby FishGoby pește

este popular printre reprezentanții lumii subacvatice.

Acest pește a primit chiar un monument numit „Bull-susținător de familie“, situat în orașul Azov și sculpturi intitulat „Bull - Regele Marea Azov“, situat în inima Yeniseisk.

Acest pește era iubit pentru că într-un timp de război dificil, a salvat mulți oameni de foame. Prin urmare, merită să învățăm mai mult despre taurul Mării Negre.

Caracteristici generale

Caracteristicile taurului maritimBull se face referire la familie pește lucheporyh, detașarea percuției. Mai mult de 2 mii de specii sunt cunoscute, care sunt unite în 200 de genuri. Acest reprezentant al lumii subacvatice preferă viața aproape de fund în partea de coastă a rezervorului.

Aspect:

 • Are un corp alungit, alungit, care este comprimat în partea din spate. Dimensiunile ajung la 400 mm. Dimensiunea celui mai mic taur este de 25 mm.
 • Capul este destul de mare și larg.
 • Ochii se află la o distanță apropiată una de cealaltă.
 • Acest pește are 2 aripi dorsale, dintre care unul constă din raze osoase.
 • În partea inferioară a peștilor există un fraier, care a apărut datorită fuziunii aripioarelor pelvine. Acest fraieră ajută peștele să se atașeze de pietre și să rămână acolo în timpul unei furtuni violente.
 • Speranța de viață ajunge la 5 ani. Specii individuale pot exista până la 8 ani.

Răsăritul apare de la începutul primăverii și până la sfârșitul verii, când temperatura apei este între 10 și 18 grade. Reproducerea taurului Azov și a Mării Negre are loc într-un mod interesant. Pentru a face acest lucru, masculul construiește un cuib în canelură sub roci, după care atrage femelele unul câte unul. Reprezentanții femeilor acoperă plafonul adăpostului cu ouă. Barbatul, ca un tata grijuliu, creeaza o miscare in interiorul locuintei si protejeaza ouale pana la trapa. Peștele are o fertilitate ridicată și apelează până la 2700 de ouă.

Pesti de pește stilul de viață sedentar. Ea este foarte leneșă și lentă. Se găsește într-o stare ascunsă sub o piatră, într-o groapă de plante sau în nisip. Migrațiile pe distanțe lungi peștele nu se comportă, numai în timpul iernii navigând în locuri mai adânci.

Dieta pește include diverse crustacee, moluste, viermi. Acest reprezentant al lumii subacvatice nu tolerează fluctuațiile semnificative ale temperaturii rezervorului în care trăiesc peștii, precum și o schimbare puternică a condițiilor meteorologice. Pentru a supraviețui acestui timp dificil, peștele practic încetează să mai mănânce și să se miște. Taurul este prada dorită de mulți pescari.

Vederi de bază

Prinde un taur de mareCel mai mare este goby - martovik. Cel mai mare număr de persoane include un goby-round. Și, de asemenea, există tipuri precum:

 • Bull-tsutsik, care își lipeste ouăle pe pietre adânci.
 • Afiyan.
 • Capul taurului.
 • Taurul-gât.
 • Bull-sandpiper altele.

Taurii sunt foarte asemănători unul cu celălalt și pentru a le distinge este o sarcină dificilă. Principala diferență constă în culoarea corpului, petele și dungi, dimensiunea și cantitatea de cântare și numărul de raze pe aripioare.

Printre vițeii de taur 2 grupuri:

 1. Apă abrazivă. Acest grup de gobi trăiește în Marea Neagră de când era asociat cu Marea Caspică. Reprezentanții acestui pește pot exista în golfuri de mică adâncime la confluența râurilor în mări. Acest grup tolerează perfect o concentrație diferită de sare în rezervoare. Simți-te perfect în mare și în apă proaspătă. De exemplu, un bull-tsutsik de-a lungul râului Don, a ajuns la Voronej și chiar la Marea Marmara, în care apa are o concentrație mare de sare. În același timp, în Marea Marmara numărul tsutsik nu a devenit numeroase, deoarece preferă rezervoarele de apă dulce. Prin urmare, această specie a migrat spre râurile care curg din Marea Marmara. Și, de exemplu, vițelul nu poate exista în apă dulce, așa că trăiește în iazuri cu o concentrație mare de sare.
 2. Sea Bulls. Acest grup trece treptat în Marea Neagră și Marea Mediterană. Pentru prima dată, vițelul se mută, el este singura specie din întregul grup pe care îl vânează pescarii.

Descrierea speciilor populare:

Râul Goby sau într-un alt fel goby-sandpiper

Tipuri de taur de mareDimensiunea acestei specii atinge 70-200 mm. Se hrănește cu crustacee, crustacee, viermi și prăjituri de acest gen. Acest tip poate fi adesea găsit în râuri, de unde și numele.

Cântarele au o culoare maro-gălbui cu un model, cum ar fi camuflajul sub formă de pete întunecate. Când începe sezonul de împerechere, culoarea masculilor devine mai întunecată, iar scalele devin negre. Cântarele fine acoperă gros corpul peștilor. Se poate distinge bine în occiput, precum și în unele locuri ale branhiilor. Falla inferioară ușor împinsă înainte. Stigma are o vedere ascuțită. În gură puteți vedea dinții de formă conică.

Habitat: Azov, Negru, Caspic și, de asemenea, Marea Marmara. Râul goby poate fi găsit și în râurile care curg în aceste iazuri. Locuiește în apropierea țărmului, ascunzându-se în nurcă sau în obiecte înfundate, de exemplu, cutii, cizme.

Steer tsutsik

Această specie este de asemenea numită - mizerie de marmură. Greutatea acestor pești este de numai 30 de grame, iar dimensiunea nu depășește 70-120 mm. Habitatele din Rusia sunt bazinele Azovului și Mării Caspice. Un număr mare trăiesc în râul Volga, precum și în râul Moscova și Donul mijlociu. Locuiește în principal în partea de jos, iubește zonele de coastă cu o mulțime de tufișuri.

Această specie diferă în nări. Ele arata ca tuburi si sunt situate deasupra buzei superioare, ca o mustață. Ochii sunt mari, iar fruntea este mică. Este impresionant faptul că dimensiunea unui ochi este mai mare decât lățimea frunții. Jaws aproape la fel în dimensiune. Peștele are un stigmat blunt, pe care puteți vedea pete de culoare închisă în vecinătatea laturilor. Culoarea cântarelor de culoare maro cu o nuanță cenușie. Pe corp, puteți vedea transversal și, în unele locuri, benzi neclare de culoare închisă într-o sumă de 5 până la 6 bucăți. În sezonul de împerechere, culoarea bărbaților variază. Cântarele devin mai întunecate, iar pe marginea aripilor dorsale și pectorale se formează o margine de nuanță portocalie.

Dieta include organisme mici care trăiesc pe fundul rezervorului. Și, de asemenea, pot mânca pești mici, plante.

Steer martovik

Marea NeagrăAceastă specie populară printre viței-bete este de asemenea numită - taur-bici. Habitat sunt Marea Neagră și Azov. Bychkov se găsește în gurile râurilor care curg în aceste mări. Este cea mai mare specie printre vițeii, deoarece mărimea ei ajunge la 400 mm, iar greutatea este de 600 g. Pescarii de cele mai multe ori capturează bovine în dimensiuni de până la 300 mm și greutate de 400 gr.

Goby de la Marea Neagră are o culoare galben-maronie de cântare și seamănă cu un gâscă-nisip. Se referă la reprezentanți ai peștilor de pradă. Vânătoare pradă, în timp ce fuzionează cu mediul pentru camuflaj. Se hrănește cu prăjit, cu caviar de pește, cu specii mici de pești, precum și cu omologii săi mai mici. Speranța de viață a peștilor poate ajunge la 7 ani. Bull - martovik, judecând după nume, se produce în luna martie, când temperatura atinge 10 grade.

Pentru pescari, această specie este cea mai dorită, deoarece se distinge prin carne gustoasă, greutate mare și mărime. Pentru pescuit se utilizează diferite instrumente, inclusiv unelte. El mușcă bine pentru carnea din speciile sale, creveți, midii și alte momeală. În unele cazuri, poate lua o muscatura pe momeala de silicon.

Bull-round timber

În lungime ajunge la 150-270 mm și are o greutate de 270 de grame. Are o similitudine cu speciile de mai sus. O trăsătură distinctivă este o mică gură a formei finale și un punct negru caracteristic la marginea fină a dorsalului. Culoarea cântarelor poate fi bej, maro și negru. Locuiește în bazinele Mării Negre, Azov și Caspică. Pot trăi în apă dulce.

Steer mesager

Această specie are și numele - "bunicul cenușiu". Dimensiunea ajunge la 260 mm, printre prindere există adesea specimene în lungime de 150-180 mm. Este o specie cu un număr mic. Habitatul unui astfel de pește este considerat rezervor proaspăt și salin al râurilor din bazinele Negre și Azov. Vițelul de taur are 2 aripi dorsale. Aceste aripioare conțin 8 raze spinoase și 14 raze moi. Forma corpului este plat, care se îngustează în zona coada. Cântarele au o culoare gri, cu o tentă verde și un model de camuflaj sub formă de benzi transversale și pete de culoare închisă. Stigma are o formă rotunjită. Falsele în dimensiune sunt aproape identice. În gură sunt dinți mici. Ochii peștilor sunt mari și aproape unul de celălalt.

Această specie se înmulțește destul de repede în apă puțin adâncă la o temperatură de 12-14 grade. Mănâncă prăjituri, crustacee.

Capturarea vițeilor

Râul GobyPescarii sunt foarte îndrăgostiți să prindă gobi, deoarece acest lucru aduce o mare plăcere. Acest tip de pește îi place să locuiască în zonele de coastă, astfel încât acestea ar trebui să fie prinse în apropierea țărmului în zone cu pietre sau cu fundul cochiliei.

Utilizarea pentru pescuit este o tijă de pescuit de fund și plutitoare. Gear poate fi folosit cel mai obișnuit. Ca momeală, ar trebui să utilizați viermi, viermi de sânge, insecte, larve, midii.

Momeala este coborâtă până la capătul cel mai adânc, iar bastonul este tras în mod periodic, astfel încât momeala nu mint, dar vițelii sunt interesați.

Tija de pescuit nu are cerințe speciale. Bobina trebuie utilizată în mod obișnuit fără mecanisme de inerție și dimensiuni medii. Pentru a avertiza captura, puteți folosi un clopot sau orice dispozitiv electronic. Astfel de reprezentanți ai lumii subacvatice au o mare gură și lăcomie, așa că se agață bine de cârlig.

Dacă găsiți un loc bun, cu un număr mare de pești, atunci puteți obține o bună captură. Carnele de carne au un gust excelent, iar feluri de mâncare făcute de la ele, puteți mânca fără sfârșit. Prin urmare, întotdeauna doriți să prindeți astfel de pește pe cârlig.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
În cazul în care există un rulment uimitor și util peșteÎn cazul în care există un rulment uimitor și util pește
Unde este rezervorul Tsimlyansk și de ce?Unde este rezervorul Tsimlyansk și de ce?
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Caracteristici: pește hamsa (Marea Neagră)Caracteristici: pește hamsa (Marea Neagră)
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Caracteristicile de pescuit în Crimeea pe mare, de la țărmCaracteristicile de pescuit în Crimeea pe mare, de la țărm
Black mullet din Marea Neagră: specii, stil de viață, proprietăți utileBlack mullet din Marea Neagră: specii, stil de viață, proprietăți utile
Specii de pești de sturion: familie de sturioniSpecii de pești de sturion: familie de sturioni
Sea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea NeagrăSea ruff: apariția, prinderea scorpionului de la Marea Neagră
» » Marea Neagră: caracteristicile, speciile și capturarea taurului
© 2021 amigdas.com