amigdas.com

Recesiunea gingiilor: cauze, simptome și tratament

Recesiunea gingieiRecesiunea gingiilor este o boală a cavității bucale, atunci când rădăcinile dentare sunt expuse la o stare inacceptabilă. Ca urmare a acestei boli, există o sensibilitate crescută la diferiți iritanți, nemulțumiri estetice, defecte de pete și carii. În acest articol, vom examina simptomele și modalitățile de eliminare a recesiunii gingiilor.

Recesiunea gingiilor: Informații generale

Această boală poate apărea la vârstnici sau la un adult și chiar și la un copil mic. Vârsta pacientului nu joacă un rol important. Singurul lucru care, odată cu vârsta, crește riscul de recesiune la om.

Simptomele recesiunii gingieiOamenii sunt speriat nu atât de direct de boală ca ceea ce apare schițe estetice neatractive ale feței și dau această boală. Ca rezultat, stima de sine este semnificativ redusă la pacienți. În plus, în acest context, oamenii suferă de tulburări psihice. Pe bază nervoasă, tulburările psihice sporesc în continuare progresul bolii.

Simptomele bolii

În stadiul inițial, simptomele nu sunt vizibile pentru ochi. În ultimele etape, recesiunea gumei este vizibilă. Simptomele clinice sunt după cum urmează:

 • Gingiile încep să sângereze profund.
 • Carii este observată în partea superioară a dinților.
 • Există depozite dentare.
 • Se observă un proces inflamator.
 • Rădăcina dentară lângă gingie este goală.
 • Culoarea gingiei nesănătoase (poate fi palidă sau, dimpotrivă, luminoasă).
 • Reducerea vizibilă a dimensiunii gumei.
 • Hipersensibilitate la stimuli agresivi.
 • Sensibilitatea mobilității dinților.
 • Prezența buzelor parodontale.

Acestea sunt simptome comune ale bolii. Unii dintre ei pot lipsi în diverse forme ale acestei patologii.

Tipuri de recesiune

Exemplu de recesiuneRecesiunea gumei poate afecta o zonă semnificativă și poate un dinte. Având în vedere trecerea de boala poate fi în astfel de forme:

 • Ușor (rădăcinile dintelui nu se deschid mai mult de 2 mm).
 • Mediu (rădăcinile sunt vizibile cu 2-4 mm).
 • Grele (mai mult de 4 mm).

Boala poate fi ascunsă sau vizibilă. Ultima formă poate fi determinată de o privire, prima poate ajuta la determinarea zonării.

Dată fiind cauzele dezvoltării, recesiunea gingiilor poate fi:

 • simptomatic. Caracteristica principală a acestei forme de recesiune este o locație locală. Există o boală pe orice dinte. La vârstnici, această afecțiune apare în gingiile situate între dinți. Acest tip de boală de la ceilalți se distinge prin procese puternice de inflamație și depozite mari pe dinți. Danturile și gingiile sunt afectate de depozite multiple. Există un proces marcat de inflamație și sângerare. Culoarea gumei este luminată sau palidă. Buzunarele cu buzunare sunt de asemenea vizibile și mobilitatea este simțită. Această specie se caracterizează prin faptul că întreaga gumă poate fi implicată în leziune.
 • fiziologic. Acest tip de recesiune se dezvoltă după vârsta de 60 de ani. Raza leziunii este foarte mare: întreaga suprafață a gingiei. Rădăcinile dintelui sunt puternic deschise. Din punct de vedere vizual, se poate vedea dispunerea în formă de pană a dinților. Și rădăcinile sunt localizate dens în țesuturile moi, guma nu este inflamată.
 • traumatic. Se dezvoltă din cauza rănilor. Cel mai adesea observat la tineri. Într-un anumit loc al rănirii apare o îngroșare cilindrică. Patologia captează caninii, premolarii și incisivii de sus. Raza daunelor nu este mai mare de 3 mm. Dinții în timpul unei recesiuni traumatice sunt extrem de sensibili. Depozitele nu pot fi prezente sau sunt notate în cantități mici. Nu există nici un proces inflamator.

Cauzele bolii

Dentiștii au identificat astfel de motive pentru recesiune:

 • Din cauza a ceea ce există o recesiune a gingieiPiatra formata si placa. Aceste simptome după un timp conduc la o schimbare a epiteliului.
 • Patologii pe tot corpul. Bolile organelor afectează imunitatea, metabolismul și aportul de sânge.
 • Îmbătrânirea mucoasei. De aceea, recesiunea gingiilor este adesea observată la vârstnici.
 • O mușcătură incorectă. Această patologie duce la o încălcare a circulației sanguine. Recesiunea se dezvoltă constant, cu o mușcătură adâncă și deschisă. Băuturile rădăcinilor pot fi observate, de asemenea, prin aglomerarea și răsucirea incorectă a dinților.
 • Rănirea țesuturilor moi. Ca urmare a deteriorării mecanice, apare o dislocare a dintelui și deplasarea în poziția greșită, acest lucru, desigur, duce la o recesiune. Se întâmplă, de regulă, după proteze. Atunci când coroana este plasată incorect, ea va atârna deasupra dintelui și va începe să rănească gingia. Este, de asemenea, posibil să provocați boala descrisă extragerea dintelui neprofesională.
 • Îngrijire necorespunzătoare. Igiena necorespunzătoare și inconsistentă sporește semnificativ recesiunea. Curățirea activă a gurii poate duce la deteriorarea gingiilor și, ca rezultat, la procesele de inflamație.
 • Proces inflamator grav. În cazul construcțiilor ortodontice instalate incorect, poate apărea o placă periculoasă, conducând rapid la declanșarea procesului de inflamație.
 • Consecințele recesiuniiTratament greșit al ortodontului. Instalarea incorectă a structurilor poate duce la boli. Gingiile sunt sub presiune puternică, dinții se deplasează în direcția greșită, gingiile sunt mai subțiri.
 • Cauză anatomică. Aceasta este o abatere de la normă. Dintele din structura anatomica are un strat subtire de os cortic si o radacina masiva. Din cauza acestei patologii, sângele nu poate trece în mod normal prin vase, guma este ușor influențată de organismele patogene și reacționează la orice stimul extern. Chiar și daunele vasculare mici pot duce la defecte anormale grave.

Tratamentul bolii

Recesiunea poate fi corectată numai prin intervenția chirurgicală. Alte metode de tratament (populare, medicamente) sunt complet ineficiente. Instalațiile medicale pot ajuta doar la pregătirea pentru intervenții chirurgicale, dar nu o pot înlocui. Acțiunile medicului dentist în operație sunt îndreptate spre închiderea țesutului gingival al rădăcinii dentare și restabilirea conturului gingiei.

Astăzi, metoda mozaicului este folosită pe scară largă. Are următorul avantaj: după manipularea chirurgului, perioada de recuperare este nedureroasă și rapidă.

Dezavantaje ale acestei metode de tratament:

 • Poate exista o grefare incorectă a țesutului implantului.
 • Culoarea gingiilor poate fi ușor diferită de țesutul regenerat.
 • Într-un loc în care un țesut este luat pentru o clapetă, există adesea un sentiment de disconfort.

Cum să tratați o recesiuneȚesutul pentru clapă este luat în zonele cele mai apropiate, în care există suficientă țesătură moale. Această clapă este aplicată în zona afectată. În acest caz, o clapetă este luată din țesutul aceleiași gume. Diferența de culoare nu va fi deloc vizibilă. Pentru această metodă de tratament este întotdeauna necesară o cantitate suficientă de țesut transportabil. Când nu este suficient, țesătura poate fi luată din palatul dur. În acest caz, clapa va diferi în culoare față de țesutul gingival. O abordare integrată poate fi utilizată, de asemenea, în timpul căreia un plasture de țesut tare al palatului este conectat la gingie.

Direct de operațiune pentru a elimina recesiunea are un număr de etape:

 • Rezolvarea procesului de inflamație.
 • Curățarea depozitelor pe dinți.
 • Procesul de împrumut și formarea unei clapete.
 • Implantarea pe rădăcina goală a țesutului de mătase.

Regenerarea țesuturilor

Modalități de tratare a recesiunii gingieiExistă un alt mod de a trata: regenerarea țesuturilor. Această metodă se bazează pe implantarea membranei, stimulează activ creșterea țesutului. Membranele pot fi resorbite și ne-resorbabile. Când se aplică ultima specie, după apariția unui țesut nou, membrana implantată trebuie îndepărtată. Și aceasta este o altă operație în cavitatea bucală. Cu membrana resorbabilă, operația nu trebuie efectuată, dar eficacitatea acestui tratament este mult mai scăzută.

Avantajele metodei de tratament cu membrană:

 • Umflarea minimă a țesuturilor moi.
 • După metoda membranară de tratament, patologia nu va mai apărea.
 • Pacientul revine imediat după operație.
 • Perioada de recuperare nu durează mult.
 • Locul de reparare a țesuturilor nu începe să reacționeze la diferiți factori de iritare.
 • Nu există nici un disconfort în locul împrumutului.

Fără intervenții chirurgicale, puteți face doar în etapele inițiale. Parodonțiul este complet restabilit ca rezultat al tratamentului prelungit. În acest caz, se folosește metoda de cupping. Colagenul este substanța activă de aici. În plus, utilizarea de amelogen (preparate speciale de proteine), stimulând în mod activ creșterea țesutului. Preparatele din proteine ​​efectuează perfect regenerarea smalțului și îmbunătățesc structura țesutului. Metoda este cea mai eficientă în timpul procesului inflamator. Ca urmare a acestui tratament, celulele sunt îmbogățite cu oxigen și procesele metabolice sunt restaurate.

Dacă în cavitatea orală există căpetenii, atunci ei eliminați în mod necesar.

Dacă este necesară corectarea neuniformității culorii și a imperfecțiunii estetice a gumei, dentistul aplică un material compozit care este complet potrivit culorii gumei.

Cum este tratată recesiunea gingiei?Când dinții sunt localizați cu pene, corectați mai întâi defectul suprafeței dintelui și numai atunci se realizează plastic. În acest caz, există o nuanță: sigiliul nu trebuie să acopere rădăcina dintelui. În caz contrar, resturile de suprapuse nu se vor rădăcina.

Când recesiunea gingiei a apărut din cauza unei mușcături incorecte, atunci corectați-o mai întâi și numai atunci tratamentul principal al bolii.

Recesiunea gumei: Tratamentul la domiciliu

Retetele principale ale medicinii tradiționale pentru tratamentul și prevenirea recesiunii gingiilor la domiciliu sunt următoarele:

 • Extract de propolis. Pentru gătit aveți nevoie de 100 gr. alcool și 45 g. produs de albine. Tinctura trebuie menținută timp de 12-15 zile, după care poate fi utilizată. Puteți utiliza ca aplicații sau clătiți. Asigurați-vă că diluați cu apă. Propolisul restaurează bine guma și crește fluxul de sânge. Eficacitatea instrumentului poate fi văzută după a treia lună de utilizare.
 • Sod umed. Trebuie să amestecați 3 linguri. bucătărie sifon și 1 linguriță. apă fiartă. Pe suprafața gingiei pentru a aplica acest instrument ar trebui să fie un deget. Apoi, într-o mișcare circulară pe întreaga suprafață, este efectuată frecarea. Procedura este completă prin clătirea gurii cu apă curată. Este mai eficient să utilizați un agent special de clătire pentru gură. Când aplicați sifon nu trebuie să presați guma. Nu recomandați unguent de sodiu pentru pacienții cu sensibilitate ridicată la dinți. Soda va provoca cu siguranță iritații și arsuri.
 • Tinctura de coajă de nuc verde utilizat pentru clătire.
 • Brusture juice. Este necesar să se clătească cu suc (o parte), diluat cu apă (cinci părți).

Prevenirea bolilor

Pentru a preveni o recesiune, puteți desfășura astfel de activități:

 • Cum să preveniți recesiunea gingieiEfectuați diagnosticarea cariilor obișnuite.
 • Încercați să nu permiteți rănirea cavității bucale.
 • Încetați în orice moment orice proces de inflamație.
 • În timp pentru a corecta mușcătura.
 • Realizați regulat măsuri de igienă.
 • Monitorizați starea cavității orale în timpul sarcinii.
 • Utilizați periuțele de dinți și filetele corecte.
 • Renunță complet la țigări, cuie și alte obiecte dure.

Pentru a efectua numărul principal de evenimente, trebuie să vizitați periodic medicul dentist. În plus, trebuie să utilizați următoarele recomandări:

 • Încercați să utilizați electrozi, care reglează în mod independent presiunea asupra dinților.
 • Alegeți o perie de duritate medie.
 • O masura eficienta este masajul gingiilor, care se realizeaza cu o perie moale. Procedura face posibilă normalizarea stării generale a gingiilor și creșterea fluxului sanguin în țesuturile moi.
 • În timpul oricărei suspiciuni de boală, trebuie să contactați medicul dentist.

Pentru a rezuma, întreaga procedură zilnică de curățare a dinților trebuie să includă:

 • Curățarea dinților din depozite și plăci.
 • Curățarea locurilor inaccesibile în gură cu un fir.
 • Guma de masaj.
 • Curățați limba cu o perie specială pentru aceasta.

Boala în stadii incipiente pot fi tratate rapid. Este foarte important să o determinăm în plină floare. În cazul etapei avansate, redresarea va fi destul de lungă și problematică. Dar trebuie făcută în mod necesar, deoarece recesiunea vindecării gingiilor este susceptibilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentulDe ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentul
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Cum să ameliorați boala gingiilor în casăCum să ameliorați boala gingiilor în casă
Cum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratamentCum se tratează inflamația mucoasei orale: mijloace și metode de tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Hyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratamentHyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratament
Sângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratamentSângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratament
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
» » Recesiunea gingiilor: cauze, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com