amigdas.com

Sheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținut

Totul despre reproducerea de berbeci de carne de oaieOile de oaie sunt, probabil, una dintre cele mai comune rase din Kazahstan, regiunile Steppe din Rusia, Asia Centrală și unele regiuni din Caucaz.

Se crede că berbecul oilor este un izvor de carne și îngrășat grăsimea, care este folosit în aproape toate felurile de mâncare din bucătăria din Asia Centrală.

În plus, oile din această rasă oferă 50-150 litri de lapte gustos și sănătos, iar dintr-o oaie de oaie este posibil să se obțină aproximativ trei kilograme de lână pe an.

Istoria berbeelor ​​este de aproximativ 3 mii de ani, iar soiurile moderne ale rasei au apărut cu mai mult de două secole în urmă.

Rasa de oaie a oilor: descriere

O caracteristică caracteristică a acestei specii este sac special de grăsime, care este situată sub coadă, în partea din spate a portbagajului. Salo în acest loc este depus de toate oile, totuși, numai în Kurdyucous aceste depozite ating o dimensiune incredibilă. Cântărește un Kurdyuk de la 5 la 10 kg, iar în unele specii și mai mult - până la 40 kg, care reprezintă aproape 1/3 din greutatea totală a animalului.

Formarea unui astfel de sac mare de grăsime este determinată de condițiile dure de întreținere a oilor asiatice. Ei locuiesc în zonele de deșert și de stepă, precum și în stâncile unde hrana este foarte mică. Conservarea ouălor ajuta la oaie poartă greutățile într-o perioadă de foame, supraviețui înghețurilor și secetei. Această caracteristică este, de asemenea, caracteristică pentru caravanele deșertului - cămile.

Oamenii de știință nu au ajuns încă la o opinie comună dacă această caracteristică a apărut ca urmare a evoluției sau a creșterii specifice.

Piele de oaie: caracteristicile rasei

Rahii Kurdyuk sunt animale de dimensiuni medii (până la 1 m), cu o gleznă puternică și picioare lungi. Coarnele, de regulă, sunt absente.

 • Pielea de oaie pare să parăCapul îngust, ușor alungit, de dimensiuni mici. Nas cu cocoș, urechi agățate.
 • Greutatea oilor atinge 60-70 kg, masculul - cu 12-20 kg mai mult. Deși există și specimene mai mari.
 • Coada are o lungime de 5-8 vertebre, toate acoperite cu păr gros, rigiditatea părului este determinată de rasă.
 • Culoare, de obicei, monofonic negru, gri, maro sau rugină colorată.

Avantajele rasei și productivității oilor de oaie

Oile de oaie de oaie sunt de tip carne și gras, Cu toate acestea, în plus față de carne și grăsimi, ei primesc și alte produse. Prin urmare, oile și oile din această direcție formează baza producției agricole în regiunile de creștere tradițională.

De la ovine de oaie puteți obține:

 • carne. Mieii cresc rapid greutatea rapidă și în 5-7 luni greutatea mielului este egală cu 50% din greutatea corporală a adultului. Carnea acestor animale este considerată alimentară și apreciată de gurmanzi pentru calități de gust înalt. Din ea ei gatesc kebab shish, le vinde în cafenele și restaurante, le folosesc pentru mese zilnice.
 • Cormoran berbec: descrierea aspectuluilână. Este destul de dur, conține o mulțime de păr moale și awn, astfel încât poate fi folosit numai pentru producția de pâslă, pături și covoare. Timp de un an de la un berbec, puteți obține până la 2-3 kg de lână, cea mai mare parte a căreia se obține în primăvară.
 • piele. De asemenea, are o largă aplicare în economia națională, este utilizat, în principal, pentru confecționarea articolelor de îmbrăcăminte exterioară.
 • Mandarin sau grăsime. Produsul este folosit ca un conservant și, de asemenea, folosit pentru prepararea mâncărurilor naționale din bucătăria din Asia Centrală. Se crede că grăsimea grasă contribuie la recuperarea cea mai rapidă cu dureri articulare, răceli, tuse și alte patologii.

Avantajele rasei

Timp de secole oile kurde nu numai că nu își pierd popularitatea, dar sunt și ele foarte solicitate. Principalele avantaje ale rasei sunt următoarele:

 • rezistență. Animalele pot depăși până la 500 km / zi în căutarea hranei.
 • Imunitate ridicată. Rame Kurdyuk sunt incredibil de rezistente la multe boli.
 • Ușor de îngrijit și de conținut ieftin. Oile petrec mai mult de șase luni pe pășuni, hrănindu-se cu iarbă.
 • Supraviețuire bună în toate condițiile meteorologice. Animalele sunt ușor de tolerat atât de iernile înghețate, cât și de veri calde și uscate.
 • Creșterea rapidă și creșterea rapidă a greutății corporale.
 • Abilitatea de a menține o greutate corporală bună chiar și cu o dietă slabă (din cauza Kurdyuk).
 • Creșterea rapidă a numărului de animale. Acest lucru se realizează datorită ratei ridicate de supraviețuire a tinerilor și a mișcării ușoare. La un moment dat femela aduce 1-2 puii.
 • Profitabilitatea producției. Din oile de oaie puteți obține lână, lapte, carne, grăsime și piele.

Oi rase de oi

Există următoarele soiuri de ovine de oaie:

 • Eldibaevskaya;
 • calmucă;
 • Hissar;
 • Saraja.

Edilbaevskaya rasa de o oaie cu coada grasaEldibaevskaya

Zona de distribuție - regiunile Bashkiria, Kazahstan, Tatarstan, Saratov și Orenburg. Oile de oaie ale lui Edilbaev au o constituție puternică, au indici de masă corporală înaltă - greutatea medie a berbecului ajunge la 110 kg, regina - aproximativ 60 kg. Cu atenție corespunzătoare, acești indicatori pot fi mult mai mari.

Culoarea principală a animalelor este roșu și negru. Acestea din urmă prezintă cele mai bune rezultate pe lână și sunt capabili să construiască o pungă mare de grăsime. De la un individ la o medie de 3 kg de lână pe an, precum și cel puțin 120 de litri de lapte gras delicios, din care se prepară unt și o varietate de brânzeturi de înaltă calitate.

calmucă

Aceste oi au apărut pentru prima dată în Mongolia și China de Vest. Ulterior, s-au efectuat lucrări de trecere a acestora cu rasele locale. Oile Kalmyk sunt considerate cele mai mari dintre rudele lor. În plus față de grăsimile de înaltă calitate și carnea foarte gustoasă, primesc și o lână mai moale (de la alb-negru și alb-negru). Costumul principal al bermelor Kalmyk Kurdi este alb și negru. Greutatea unui adult ajunge la 120 kg, iar lana se taie la aproximativ 4 kg / an.

Hissar

Rasa a fost crescută și este în prezent cea mai obișnuită în Uzbekistan și Tadjikistan. În Rusia, sunt prezente și oi din piele de oaie Hissar, dar în cantități mai mici. Culoarea principală a blănii este maro cu roșu și roșu închis. Greutatea medie a unui adult este de 90 kg, însă mielul subspecii sebacee poate câștiga până la 150 kg. Animalele au lână foarte grosieră și randamente scăzute - doar 2 kg / an. Tinerii sunt mai profitabili de folosit pentru carne. Laptele poate fi obținut numai în decurs de două luni după lambing.

Saraja

Rasa a fost crescută în Turkmenistan. Greutatea corporală a oilor de oaie Sarajino este relativ mică. Masculii ating o greutate de 90 kg, femelele - până la 60 kg, mărimea sacului de grăsime este de aproximativ 6-7 kg. Sacrificarea mieilor pentru carne se face atunci când ating o greutate de 37 kg. Printre alte rase de grăsime, oile Sarajino se disting prin cea mai bună calitate a lânii, care are o structură de cosit și o culoare albă, cu o ușoară reflecție. Lana animalului este alcătuită în principal din puf, cu o cantitate moderată de arsură și o cantitate mică de păr mort. Un individ dă aproximativ 2-3 kg de lână pe an.

Creșterea și păstrarea berbecilor de oaie

Ce să hrănești oile fumoaseÎnainte de a obține o creștere tânără de berbeci, trebuie să citiți cu atenție regulile de păstrare și reproducere a acestora. Este mai eficient din punct de vedere al costurilor să păstreze un număr de animale cel puțin douăzeci de goluri, deci este mai bine să refuzați să vândați 1-2 berbeci. Cu o turmă mare, puteți obține o cantitate suficientă de produse (carne, grăsime, lapte și lână), în timp ce cheltuiți mai puțin timp, efort și bani.

Cu toate acestea, merită să se considere că conținutul unui astfel de animal va necesita respectarea anumitor condiții.

În primul rând, trebuie să aibă o pășune mare, deoarece cele mai multe ori oile se desfășoară pe o păscută liberă.

Deși animalul este mai degrabă nemulțumit, În pădure și mlaștină nu pot să păși, Deoarece conținutul ridicat de acid din furaje provoacă inevitabil otrăviri.

Deoarece pășunatul se desfășoară timp de aproximativ 200 de zile pe an (cu rare excepții), trebuie avut grijă ca animalele să nu se împrăștie. În acest scop, asigurați turma cu un lider și protecție. De obicei, rolul conducătorului este atribuit păstorului, calului sau câinelui.

În timpul iernii, oile sunt plasate într-un koshar uscat, în care temperatura optimă nu trebuie să fie sub +8 grade. Trebuie să ne amintim asta într-o cameră umedă, oile sunt mai susceptibile la răceli și adesea suferă de boli articulare.

Pentru a preveni infectarea cu animale sunt vaccinate. O condiție foarte importantă este o examinare veterinară regulată, chiar dacă simptomele oricărei boli sunt complet absente. Vaccinarea se efectuează cel puțin de două ori pe an. În timpul perioadei de vară, este necesară procesarea lânii de oaie de la paraziți. Pentru aceasta, se folosesc șampoane speciale, spray-uri, preparate în picături, care se aplică la greabanul unui animal. În plus, deparazitarea se face periodic.

reproducere

Maturarea sexuală a femelelor are loc în 5-8 luni. Sluchka poate să apară în orice moment al anului, cu toate acestea, cel mai bine este să permiteți berbecul la femela în toamna târzie, în aceeași perioadă, este posibilă efectuarea unor activități de inseminare artificială.

Creșterea berbecilor de carne de oaieÎn mod obișnuit, pentru a păstra genotipul efectivului, păstorii conțin 1-2 producători principali de sex masculin și, dacă se dorește, 2-3 rezervă. Pentru a asigura o garanție de 100% a concepției, oile trebuie să acopere femeia de mai multe ori.

Sarcina la oaie durează 145 de zile. Ocot apare destul de repede - după 30-40 de minute după debutul travaliului, apar mieluri mici. Pentru o singură mamă, femela aduce de obicei 1-2 copii, în cazuri rare 3-5. După naștere, cubul trebuie să curețe nările și cavitatea bucală a mucusului și, de asemenea, să îl elibereze din vezica fetală (dacă copilul este încă acolo).

La sfârșitul tuturor acestor acțiuni, mielul este așezat pe mamelonul mamelonului. Dacă femela are câțiva pui, poate exista o lipsă de lapte. În astfel de cazuri, copiii mici sunt puse la alte regine, care au câte un copil.

Furajerea berbecilor de oaie

Ratele oilor nu necesită o dietă specială și mănâncă aproape orice alimente. Singura condiție este de a oferi animalelor produse alimentare de înaltă calitate.

În perioada caldă, proprietarul turmelor nu are probleme cu asigurarea furajelor. Animalele practic în sine își măresc mâncarea chiar sub picioarele lor. Singurul lucru pe care trebuie să-l îngrijești de păstor este să oferi animalelor apă. Adică, un agricultor ar trebui să urmărească periodic un turm pentru un loc de udare.

În timpul iernii, hrănirea oilor de oaie va necesita costuri și eforturi. Cu toate acestea, în prezența fermei subsidiare, problema nu pare atât de globală.

Fiecare adult ar trebui să primească 500 de grame de boabe și aproximativ 2 kg de fân pe zi. Din toamnă este de dorit să se hrănească animalele cu legume și legume rădăcinoase. Hrănirea animalelor se efectuează, de regulă, de trei ori pe zi. Rata zilnică este mai bine împărțită după cum urmează:

 • dimineața - mâncare tare;
 • masa de prânz - hrana concentrată;
 • seara - paie sau fân.

Persoanele tinere cu dinți buni pot primi morcovi, păstrăvi sau sfecla.

Păstrarea și creșterea ovinelor cu coada de grăsime, indiferent de soiuri de rasa - o activitate foarte profitabilă, care permite nu numai ei înșiși și familiile lor cu carne, grăsimi, lapte și lână, oferă dar, de asemenea, să primească din vânzarea acestor produse este un profit bun.

Înainte de a face o alegere în favoarea acestui sau acelei varietăți de ovine de oaie, este necesar să se determine scopul reproducerii lor. De la animalele din rasa Edilbaev puteți obține suficient lapte, carne și lână. Calmucă ovine și rase Hissar crescute în primul rând pentru carne și grăsime, și de oaie Saraja vă poate oferi cu lână de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Shearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un anShearing shearing: de câte ori ar trebui să fie forfecat un an
Bomboane decorative de iepureBomboane decorative de iepure
Construirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oiConstruirea unui câine de oaie cu mâinile sale, un stilou și oi pentru oi
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Câine de rasă de rasă: descriere și conținutCâine de rasă de rasă: descriere și conținut
Avantaje și caracteristici ale rasei de oi EdelbaevAvantaje și caracteristici ale rasei de oi Edelbaev
Cum să vă curățați haina de piele de oaie acasăCum să vă curățați haina de piele de oaie acasă
Miel de grăsime: proprietăți utile și contraindicațiiMiel de grăsime: proprietăți utile și contraindicații
Rasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantajeRasă de ovine Edilbaevskaya: o descriere a rasei, avantaje și dezavantaje
Descrierea raselor de carne de oi din RusiaDescrierea raselor de carne de oi din Rusia
» » Sheep din oaie: specii de rasă, descriere și conținut
© 2021 amigdas.com