amigdas.com

Terrarium pentru melci ahatin: container, îngrijire și conținut

Cum să păstrați melcii în casăAkhatin melcul este una dintre cele mai populare animale de companie din zilele noastre. Îngrijirea moluștelor atrage din ce în ce mai mulți oameni în fiecare an. Dar dacă sunteți nou în această afacere și nu v-ați făcut încă o alegere în favoarea unui astfel de animal de companie exotic, ar trebui să studiați cu atenție această întrebare. Ce fel de îngrijire și întreținere are nevoie de melcul Akhatin? Ce terarium este necesar pentru melcii akhatin? Și ce este mai bine să alegeți: un acvariu sau un container? Luați totul în ordine.

Terrarium pentru melci

Moluștele, care vor fi discutate, în țara noastră sunt locuitorii unui climat subtropical și temperat. Ei pot muri de la cea mai mică lovitură rece, astfel încât au nevoie de condiții speciale de detenție. În plus, pentru reproducerea melcilor Akhatin va trebui să facă sau să cumpere un terariu special, unde habitatul lor în fauna sălbatică va fi reprodus cu precizie.

O opțiune ideală pentru construirea unui terariu pentru melci este acvariul. În ea, puteți crea cu ușurință condițiile necesare. Avantajele acvariului includ lipsa de curente sau rece. În timpul zilei, acvariul poate menține temperatura camerei și poate crea un climat umed.

Consiliu: înainte de a obține o astfel de creatură exotică, trebuie să știți că akhatin poate muri fără o atenție adecvată. Un exemplu viu va fi o descreștere a activității lor.

Ce ar trebui să fie un terariu pentru melci

 1. Terarii cu melciVolumul acvariului trebuie să fie de cel puțin zece litri pe scoici. Prin urmare, achiziționarea unui acvariu merită să fie ghidată de faptul că moluștele va crește mai devreme sau mai târziu și va avea nevoie de mult spațiu.
 2. Acvariul ar trebui să aibă un capac. Capacul nu este necesar simplu, ci într-o gaură. Aceasta va servi ca ventilație și, în același timp, protecție împotriva sforăitului melcilor prin acvariu.
 3. Casa ideală pentru melci este o casă cu următoarele dimensiuni: înălțime - de la 20 centimetri, lungime și lățime - de la 30 centimetri.
 4. Acvariul trebuie așezat într-un colț închis. Când lumina directă a soarelui lovește melcii, ei pot muri.

Aranjamentul terariului pentru achatinas

Terrarium sau acvariu Ar trebui să conțină anumite elemente de decor care pot crea un mediu normal de viață:

 1. Ce terariu pentru melci să aleagăSolul pentru ahatinov ar trebui să fie din substratul de mușchi sau de cocs.
 2. În terariu va trebui să puneți câteva containere în care veți adăuga suplimentele nutritive necesare pentru melci. Pot fi amestecuri de cereale, suplimente pe bază de calciu și mese zilnice.
 3. Este necesar să așezați niște tăvi speciale, dar acestea nu ar trebui să aibă o mulțime de apă, astfel încât melcii să nu se înnebunească.
 4. Cel mai bun loc pentru o baie este din plastic.
 5. Baile, bolurile de băut, bolurile trebuie să fie bine fixate astfel încât să nu se răstoarne accidental.
 6. Un terariu, un hipermetru și alte elemente necesare trebuie instalate în terariu pentru a menține mediul extern.
 7. Pentru curățare, trebuie să aveți întotdeauna un burete gata preparat care să se absoarbă bine.
 8. Va fi nevoie și de pulverizare, care va ajuta la menținerea umidității în terariu. Prin pulverizare simplă, puteți umezi mediul terariului.

Terariul de specia: container

Pentru a păstra melcii în apartament, se poate folosi o cutie de plastic. Este ideal pentru acest scop. Volumul său optim pentru păstrarea melcilor este de până la 40 de litri. Dacă doriți să salvați, atunci ca container puteți lua o cutie de plastic. Poate fi o cutie transparentă pentru depozitarea alimentelor. Poate fi prezentat cu un capac detașabil și are găuri rotunde pentru ventilație.

Înălțimea containerului trebuie să fie de cel puțin 20 centimetri. Lungimea adăpostului trebuie să fie de cel puțin 30 de centimetri. Cu cât casa este mai spațioasă, cu atât mai mult puteți crește melcii. Acest parametru este deosebit de important pentru cei care urmează să îi reproducă.

Ca și în cazul acvariului, recipientul trebuie să aibă un anumit nivel constant de umiditate menținut. Terariul sub formă de cutie de plastic nu trebuie să stea sub raze directe. Melcii nu pot fi incalziti in nici un fel. Au o senzitivitate deosebită și întotdeauna ar trebui să fie într-un loc întunecos și umed, dar nu la soare. Acest lucru poate duce la deshidratarea și moartea în continuare a melcilor.

Substratul și peisajul terariului pentru melci

Terrarium pentru melci de ahatinPrincipalul lucru pe care trebuie să-l faceți este să adăugați o cutie la acvariu, precum și un substrat pentru substrat. Pentru cei mari - adulți - baza trebuie să fie de cel puțin 10 centimetri. Puteți cumpăra un grund special sau un nisip vrac în magazinul de horticultură.

Consiliu: pe ambalajul solului Nivelul pH al substratului. Pentru ahatine, pH-ul 7.0 este un parametru ideal. Un grund cu o aciditate scăzută poate provoca leziuni ale pielii cohleei sau ale cochiliei. Prin urmare, este mai bine să nu neglijați acest sfat pentru a salva un animal exotic.

În cazul în care veți folosi solul din propria grădină, puneți viermi, gâște, muște și alte insecte în recipient împreună cu solul. În această variantă, solul trebuie sterilizat. Acesta este plasat într-un cuptor fierbinte sau frigider. Pentru a aduce infecția și pentru a evita diferite momente neplăcute va ajuta doar tratarea substratului pur. Puteți folosi substrat de nisip sau de nucă de cocos, este moale și inofensiv.

Pentru achatin puteți aranja o casă cu propriile mâini. Apoi animalele de companie vor fi confortabile în timpul zilei și în timpul restului. Ca bază pentru o casă de sine stătătoare pot apărea vase de lut sparte sau coji și pietre interesante. Trebuie să creați simultan o cantitate egală de sol și decor, deoarece unii melci preferă să trăiască în sol, iar alții pe pietre. Determinați cum va fi cel mai bine se comporta ca un ahaatin de melci prin plasarea acestuia intr-un acvariu sau intr-un container.

Pentru casă este necesar să așezați un mic vas cu apă, dar nu prea adânc, pentru a nu se îneca. Cel mai bine este să plantați plante vii în terariu. Ivy, ferigi și mușchi vor fi o alegere minunată pentru un acvariu, unde umiditatea este cea mai înaltă. Ivy este destul de flexibilă și se poate potrivi chiar și pentru rezervoarele mici.

Coperta pentru terariu pentru melci de ahatin

Condiții pentru melciUnul dintre parametrii importanți pentru viața melcilor Akhatin este ventilația și umiditatea din acvariu. Capacul afectează multe procese. Cu cât aerarea este mai mare, cu atât mai puțin va fi umiditatea din rezervor. Capacul în acest caz este responsabil pentru unul dintre procesele importante din conținutul ahatinei.

Aerarea va fi prevăzută cu găuri pe capacul și pe părțile laterale ale containerului. În cazul în care ați luat un container de uz casnic de plastic, atunci cu un șurub puteți face în mod independent găuri. Dacă aveți un capac dintr-un container, atunci este mai bine să faceți o fereastră mică. Este recomandabil să atârnați o gaură cu o plasă de țânțari. Este deosebit de important ca insectele să nu intre în terariul dvs. Plasa este lipită din exterior la clei de acțiune rapidă. Melcul nu trebuie să vină în contact cu cleiul. Pământul pentru Ahatin trebuie să fie umed, curat și nu umed.

Consiliu: pentru a menține un nivel normal de umiditate, merită să pulverizați recipientul prin găurile speciale pe care le-ați făcut în prealabil.

Sugestie: Dacă casa pentru Akhatin este prea umedă, este posibil să aveți nevoie de câteva găuri. Dacă este prea uscat, în ciuda pulverizării continue a apei, puteți încerca să acoperiți câteva găuri existente cu un film de plastic.

Ai grijă de Ahatin acasă

Îngrijirea animalelor exotice constă în multe sarcini. Fără igiena corespunzătoare și curățarea terariului, ahatinii se pot îmbolnăvi, se pot înmulți sau se pot muri. Mulți proprietari ai Akhatin combină timpul de curățare a acvariului cu îmbăierea animalelor. Trebuie să faceți baie cu prudență. Dușul de contrast din robinet este cel mai bine înlocuit de pulverizarea melcilor din pistolul de pulverizare. Apa caldă și rece vă poate afecta animalele de companie.

Grijă pentru coaja de ahatin

Grija pentru crustacee este una dintre sarcinile primordiale ale proprietarului Akhatin. Există motive diferite care duc la deteriorarea cochiliei. Pentru a nu pierde debutul evoluției bolii, trebuie să examinați constant animalul. În timpul inspecției, merită acordată atenție fisurilor și chipsurilor din cochilie. Numai un specialist în acest domeniu poate elimina cauza formării lor. La domiciliu, un adeziv netoxic poate ajuta.

Îngrijirea chiuvetei constă în mai multe etape. Să luăm în considerare fiecare dintre ele:

 1. Cum să aibă grijă de un terariu pentru melciConsolidarea materialului de coajă. Trebuie să fie rezistent la deteriorări mecanice. Cojita este cel mai bine tratată cu calciu sau coajă zdrobită.
 2. Zonele deteriorate pot crește singure. Dar pentru a accelera acest proces, carapacele trebuie sigilate cu adeziv netoxic sau gips. În timpul acestei proceduri, trebuie să vă asigurați că adezivul nu atinge corpul animalului și nu-l dăunează.
 3. Melcii agresivi pot să distrugă părți ale corpului celuilalt animal. Prin urmare, este necesar să plantați astfel de melci și să lubrifiați coaja lor cu jeleu de petrol, astfel încât să nu fie lipsit de gust pentru vecini.
 4. Terariul este tratat cu o soluție de permanganat de potasiu. În caz contrar, va exista un acarian sau o ciupercă. O astfel de opțiune poate dăuna cochiliei.

Grijă de ouăle de melci ahatin

Ouăle de moluște ar trebui să fie în substrat în mod constant. Ar trebui să fie umed, într-un mediu uscat, ouăle pot muri. Umidificați solul nu este recomandat, deoarece acest lucru poate deteriora moluștele. Modul optim de temperatură pentru moluște este de 28 de grade. Ouăle nu ar trebui să fie atinse cu mâinile, deoarece coaja delicată poate fi deteriorată.

Grijă pentru copii ahatinov

Ahatinele mici sunt ușor de întreținut și, spre deosebire de adulți, nu provoacă nici o teamă. De la o moluscă, până la 80% din ouă pot ieși. Bebelușii de incubație timp de 21 de zile. Există momente când pot apărea până în a 28-a zi. Puii de plante se recomandă numai dacă există suficient spațiu în terariu. Indivizii la vârsta de jumătate de an se recomandă să planteze pentru a împiedica împerecherea necontrolată.

Hrănirea ahaatin

Ce să hrănești melciiAlimentarea cu alimente este unul dintre cele mai importante procese de îngrijire a acestora. Akhatinov nu trebuie hrănit cu acid, ci și cu calciu. Moartea de crustacee poate duce la sare. Dar, de asemenea, nu oferă alimente acide melci. Nu le hrăniți cu produse de făină.

Akhatiny nu ar trebui să mănânce cartofi și o roșii verzi. Produsele finite nu ar trebui, de asemenea, să fie acordate ahaatinas. Acestea includ alimente dulci, afumate și prăjite.

Se recomandă să se stabilească într-un singur acvariu, de la 10 litri, nu mai mult de o ahatina. Acești melci africani sunt suficient de mari pentru a trăi în condiții înghesuite. Puteți să pregătiți un terariu cu o capacitate de 30 de litri și să conduceți aici doi melci. Dar amintiți-vă - sunt prolifici și aduceți urmași de mai multe ori pe an.

Pentru al doilea animal de companie este recomandat să pregătiți încă un terariu. Dacă decideți să folosiți solul din grădina proprie, fiți pregătiți să aduceți acvariu viermi, gândaci, muște și paraziți invizibili. Din acest motiv, se recomandă "sterilizarea" solului, plasându-l într-un cuptor fierbinte sau într-un frigider înainte de a fi turnat în terariu. Dar achiziționarea unui substrat deja prelucrat și pur va avertiza riscurile infectării infecției. În plus față de nisip și pământ, puteți utiliza un substrat de nucă de cocos, este moale și inofensiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasăCum să aveți grijă și în ce condiții să aveți o șopârlă acasă
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
Îngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijireÎngrijirea melcilor ahaatin: o descriere a modului de îngrijire
Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?Ce să hrănești melcii Akhatin și ce condiții au nevoie?
Totul și puțin mai mult despre melci de melciTotul și puțin mai mult despre melci de melci
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Cum să faci un terariu cu mâinile taleCum să faci un terariu cu mâinile tale
Melci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătosMelci de stradă și ahatina - ce mănâncă, hrană pentru un animal sănătos
Tortoise ca animal de companieTortoise ca animal de companie
Acvariu melc ampulyarya - o descriere a molușteiAcvariu melc ampulyarya - o descriere a moluștei
» » Terrarium pentru melci ahatin: container, îngrijire și conținut
© 2021 amigdas.com