amigdas.com

Cistita idiopatică la pisici: tratamentul cistitei la pisici

Boala la pisica-cistita si tratamentul eiDestul de des proprietarii de pisici și pisici notează unele dificultăți la vizitarea toaletei

. Cauza acestui comportament al animalului de companie poate fi o boală - cistita. Printre sigiliile interne de blană, această boală este una dintre cele mai frecvente. Anxietatea în timpul unei vizite la tavă este simptomul principal al cistitei la pisica. În timp ce se întoarce la medicul veterinar, este posibil să se evite diferitele consecințe, de exemplu, inflamarea sistemului genito-urinar.

Cistita la pisici: trăsături, simptome, forme

Cistita idiopatică la pisiciOrganul gol al pisicii este acoperit cu un strat subțire de țesut, prin care trece vasele de sânge. Manifestarea cistitei la pisici este inflamația și infecția vezicii urinare, mai degrabă, mucoasa sa. Într-o perioadă în care vezica urinară a pisicii se schimbă în volum, atunci membrana mucoasă se mărește în funcție de vasele de sânge. În acest caz, pisica simte disconfort și durere în timp ce merge pe tavă.

Pisicile sunt cele mai predispuse la infecții. Prin natura lor, pisicile au o uretra foarte scurta. Astfel, vezica urinara poate deveni disponibila pentru orice infectie. Cistita poate, manifesta în diferite moduri și poartă atât caracter acut cât și cronic. Condiția reziduală sau chistul anterior poate fi urolitiaza, ceea ce agravează starea animalului.

Simptome de cistita la pisici

Diagnosticarea cistitei la pisici în stadiul inițial al bolii este dificilă. Primele semne de manifestare a cistitei au aceeași natură ca multe alte boli. O pisica poate vizita adesea toaleta sau poate experimenta durerea in timp ce atinge stomacul, nu numai in timpul bolii. Chiar și constanta sete poate fi în timpul estrus, transferat la stres. Dar dacă apar alte simptome împreună cu aceste manifestări, atunci se poate argumenta că animalul dvs. de companie este într-adevăr bolnav cu cistita. Pentru ei este necesar să poarte.

 1. Cistita este o urolitiază la o pisică.Mersul constant la toaletă. Un proces de urinare necontrolat poate apărea în orice moment. Pisica poate merge la toaleta dincolo de tavă sau poate face o băltoacă în orice alt loc.
 2. Culoarea închisă a urinei indică o stagnare a vezicii urinare.
 3. Apariția venelor sanguine și a secrețiilor din urină sugerează că există inflamație și infecție.
 4. Simptomul cistitei la o pisica poate fi puroi. În forma avansată a bolii, piciorul în urină poate fi colectat. Precursorul acestui simptom poate deveni un miros neplăcut din tavă.
 5. Creșterea temperaturii corporale a animalului. Inflamația, care duce la o creștere a temperaturii, indică faptul că animalul are cistită. Dar nu întotdeauna temperatura pisicilor este prea mare.
 6. Prezența sigiliilor în abdomen spune ca pisica are cistita. Simptomul poate fi durere în timp ce se mișcă în această zonă.
 7. Literea constantă a uretrei este un simptom clar al cistitei.
 8. În boala acută, pisica poate merge în toaletă ineficient.

Cauzele cistitei la pisici

Cauza cistitei la o pisica poate deveni orice. În primul rând, inflamația poate avea o natură independentă. În al doilea rând, procesul inflamator poate fi o consecință a unei alte inflamații. În al treilea rând, infecția din sistemul genito-urinar poate provoca această boală. Este demn de remarcat faptul că dacă pisica sa recuperat odată cu cistita, atunci se va putea întoarce cu imunitatea slabă a animalului.

 • Cistita este o boală la un pisoiSubcolirea poate provoca o boală. Pisica care iubește plimbare în ploaie sau situată pe podeaua rece este în pericol. Dacă imunitatea animalului este slăbită, riscul de îmbolnăvire crește de mai multe ori.
 • Inflamația infectantă a rinichilor duce la un curs acut de cistită. În acest caz, întregul sistem genitourinar poate fi susceptibil la infecție de la rinichi la uretra.
 • În cazuri rare, boală virală poate provoca cistita. De exemplu, ruperea, tusea sau febra sunt rareori diagnosticate cu cistita.
 • Cursa lentă a bolii poate evidenția prezența unei forme cronice a bolii.
 • Malnutriția pisicii duce deseori la o tulburare metabolică. În acest context, se poate dezvolta și cistită. Malnutriția sau supraalimentarea determină dezvoltarea microorganismelor patogene, care, după ce acționează asupra punctelor slabe ale pisicii.
 • Lipsa de lichid în organism poate deveni o altă cauză a cistitei.
 • Leziunile din spate și abdomen, precum și o situație stresantă pot fi primul pas spre dezvoltarea cistitei.

Rezumând cele de mai sus, aș dori să menționez că, dacă există o simptomatologie clară, merită să contactați imediat un medic veterinar. Doar el poate diagnostica cistita la pisici. Culoarea închisă a urinei sau mierea constantă poate deveni un simptom al prezenței unei alte boli comise. Adesea, pisicile cu cistita nu prezinta simptome. Inspectarea periodică a animalului de către un medic veterinar ajută în timp să diagnosticheze prezența sau absența cistită. Doar un diagnostic în timp util vă va ajuta să prescrieți un tratament eficient care poate fi efectuat acasă.

Forme de cistita la pisici

În practica veterinară se disting două forme de cistită.

Prima este o formă acută. Este a deteriorare bruscă sistemul genito-urinar al animalului. Animalul de companie va avea disconfort, iar proprietarul animalului va putea reacționa rapid și va lua pisica la clinica veterinară.

Al doilea este cronic. În formă cronică, cistita se manifestă ca un disconfort rar în timpul unei vizite la toaletă. În același timp, pericolul acestei forme constă în faptul că trece într-un regim lent. Proprietarul animalului nu-și face griji în legătură cu acest lucru. Astfel, starea animalului agravează și slăbește sistemul imunitar, reducând astfel viața pisicii. Stadiul cronic al cistitei se transformă adesea în acută.

Există, de asemenea, cistită hemoragică și idiopatică.

 1. Tratamentul cistitei idiopatice la pisiciCistita hemoragică este un proces inflamator care afectează starea membranei mucoase a uretrei. Aceasta se manifestă ca un micro-rănire. Determinați disponibilitatea acestuia este posibil prin părți ale sângelui, care se scurg în urină. Cauzele acestei boli includ pietrele din rinichi și vezica urinară. Cursa acută a bolii este periculoasă, deoarece duce la intoxicație, blocarea conductelor și anemia.
 2. Cistita idiopatică este o formă problematică a bolii. Ea are loc fără motive speciale. Unele animale prezintă simptome, în timp ce altele au simptome ascunse. O pisica in timpul unei leziuni cu cistita idiopatica poate cauza ingrijorarea gazdei sau invers, pentru a nu da semne.

Tratamentul cistitei la pisici la domiciliu

Una dintre bolile grave este cistita idiopatică la pisici. Tratamentul acestuia nu trebuie început. Numai un medic veterinar calificat poate examina animalul și poate prescrie un anumit curs de a lua medicamente. Tratamentul pisicilor se bazează pe diuretice și antimicrobiene. În cazul în care cistita are loc pe fundalul unei alte boli, tratamentul se va face într-o manieră complexă.

 • Cauzele și tratamentul cistitei cu sânge la sfârșitul urinăriiÎn tratamentul pisicilor tratate cu pisici.
 • Spalarea vezicii urinare in prezenta sangelui sau a puroiului - permanganat de potasiu.
 • Pentru tratamentul unui proces inflamator infecțios, se poate prescrie furadonina ursulfanului.

Când se tratează terapia complexă, animalul poate fi prescris antispasmodice, de exemplu, nu-shpa. Spasmoliticele ajuta la reducerea tonusului dureros al mușchilor și tractului urinar. Astfel, pisica va putea sa mearga la toaleta fara durere.

În timpul cursului acut al bolii și în timpul procesului de recuperare, se prescrie o dietă specială. Nutriție deosebit de importantă în cazul în care predecesorul cistitei a fost o tulburare metabolică. În perioada bolii pisicii traduce într-o dietă strictă. Băutura abundentă te ajută să te ridici repede. În acest caz, animalul trebuie să aibă întotdeauna apă curată și filtrată.

În cazul în care pisica înainte de boală a fost alimentată exclusiv cu alimente uscate. Este transferat la o hrană premium uscată, care are un complex de minerale și vitamine. În plus, în dieta de pisici injectat carne fiartă (pui, carne de vită sau de carne de vită). Este deosebit de important în această perioadă să mănânci fulgi de ovăz sau hrișcă. Pisica poate primi produse din lapte acru, cum ar fi iaurtul degresat si brânza de vaci, cu zero procente de continut de grasime.

Tratamentul cistitei la o pisica cu remedii populare

Tratamentul cistitei la pisiciA trata o pisica acasa nu poate fi doar conservatoare. Destul de des, pe fundalul preparatelor medicinale de bază, se folosesc rețete de medicină tradițională. O pisică poate primi tincturi speciale care îi vor ajuta să o pună rapid pe picioare. Una dintre ele este colecția de plante medicinale. Veți avea nevoie de gătit.

 • două linguri de frunze plantain;
 • o lingură de lemn de bumbac;
 • o lingura de coada-calului.

Toate ingredientele trebuie amestecate împreună și se toarnă un pahar de apă clocotită. După aceea, colecția de plante este insistată pe o baie de apă timp de o jumătate de oră. Apoi, medicamentul este răcit și filtrat printr-o tăietură de tifon. Pentru fierbere adăugați apă fiartă și se amestecă. Se recomandă administrarea medicamentului cu o jumătate de oră înainte de mese pe o lingură de patru ori pe zi.

Antibiotice, ca un tratament eficient pentru pisici în cistite

Tratamentul pentru cistita la pisiciAntibiotice - acest tratament de droguri, care este gata să pună pe picioare orice organism viu. Pisicile sunt adesea tratate cu ele. Primele simptome pot fi eliminate în câteva zile folosind antibiotice. Destul de des simptomatologia dispare într-o zi sau două. dar tratamentul medicamentos Gazda trebuie să continue până la terminarea cursului. La urma urmei, prezența unei infecții bacteriene poate fi conținută în sângele animalului și nu dă semne vizibile de cistită.

Tratamentul cistitei la pisici este prescris de antibiotice în cazul diagnosticării bolii, dar fără prezența oricăror simptome. Medicamentele direcționate servesc drept o armă de încredere pentru distrugerea florei patogene. Pentru a desemna antibioticul potrivit într-o pisică, ei iau teste, iar medicul face o concluzie adecvată.

pisică injectați antibiotice intramuscular, deoarece pilula nu reușește întotdeauna să înghită, iar tratamentul nu poate fi considerat eficient. Strivirea tabletei și amestecarea acesteia cu alimente nu dă rezultate pentru tratament. Doctorul selectează dozajul independent, în funcție de evoluția bolii, de rasa câinelui și de greutatea animalului. Principalul curs de antibiotice este de paisprezece zile. În timpul primirii de antibiotice, pisica poate fi prescris pribiotics, care va ajuta într-un timp scurt pentru a stabili sistemul digestiv.

Sfat: asocierea unei pisici după administrarea de antibiotice, puteți la trei luni după terminarea cursului tratamentului.

Destul de des, medicii veterinari prescriu medicamente complexe care au un efect eficient asupra bolii. Dintre acestea, medicamentul este stop - cistita, care are ca scop eliminarea principalelor simptome. Este produs sub formă de tablete și suspensie. Medicul veterinar prescrie acest medicament de două ori pe zi. Cursul administrării medicamentului va depinde de dinamica la recuperarea pisicii. Destul de des se prescrie în scopuri preventive. În această versiune, este folosit o dată pe zi timp de o săptămână.

În ciuda eficienței ridicate, medicamentul are o serie de contraindicații. O pisică poate primi un medicament după consultarea unui medic. Nu este recomandat să luați puii gravidă și care alăptează. De asemenea, nu este necesar să se administreze un medicament acelor animale în care există insuficiență renală sau cardiacă. Cu deosebită grijă, medicamentul este administrat pisicilor care sunt predispuse la alergii sau prezintă intoleranță particulară la componentele individuale.

Îngrijirea, întreținerea și prevenirea cistitei la o pisică

Tratamentul cistitei la pisoiTratamentul medicamentos este necesar pentru o pisică bolnavă, nu mai puțin importante îngrijirea regulată. În timpul tratamentului, pisica are nevoie de odihnă. Proprietarul trebuie să ofere un loc cald pentru a odihni animalele de companie. Destul de des, proprietarii de pisici folosesc un tampon de încălzire, care încălzește așternutul la temperatura optimă. Băutura abundentă și hrana adecvată vor ajuta de asemenea la atenuarea stării bolnavului.

Pentru a vă asigura că pisica dvs. nu se îmbolnăvește niciodată cu cistita, merită să faceți niște proceduri preventive - măsuri de precauție.

În primul rând, pisicile și pisicile sunt contrazis de hipotermie. În timpul plimbării, nu permiteți pisicii să se ude și să înghețe. Dacă pisica dvs. trece prin casă, asigurați-vă că are haine calde.

În al doilea rând, dieta ar trebui să fie cât mai echilibrată posibil. Trebuie să evitați predominanța alimentelor pe bază de proteine. În produsele alimentare se recomandă adăugarea unor produse speciale care să contribuie la evitarea urolitiazei.

În al treilea rând, gazda trebuie să respecte programul de vaccinare. Reducerea semnificativă a riscului de apariție a oricărei boli va ajuta vaccinările care produc imunitate la anumite grupuri de bacterii și viruși.

În al patrulea rând, se recomandă monitorizarea constantă a comportamentului pisicii. În cazul în care pisica dumneavoastră duce un stil de viață activ, se poate răni, ceea ce va duce la apariția inflamației sau sângerării.

În al cincilea rând, animalul de companie trebuie să fie protejat, în special din situații stresante.

În al șaselea rând, accesul la apă trebuie să fie permanent. Apa trebuie să fie curată și filtrată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalteTavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalte
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Pregătirea "Cautervin": manual de instrucțiuni pentru pisiciPregătirea "Cautervin": manual de instrucțiuni pentru pisici
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Pisica de toaletă: alegere, tipuri, umpluturi, tavă închisăPisica de toaletă: alegere, tipuri, umpluturi, tavă închisă
Îndepărtarea ghearelor la pisici și pisiciÎndepărtarea ghearelor la pisici și pisici
Principalele antibiotice cu spectru larg pentru pisiciPrincipalele antibiotice cu spectru larg pentru pisici
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Micoplasmoza la pisici: simptome și tratamentMicoplasmoza la pisici: simptome și tratament
» » Cistita idiopatică la pisici: tratamentul cistitei la pisici
© 2021 amigdas.com