amigdas.com

Peste de pește de mare: descriere și caracteristici

Cum arată un pește de pisicăStudiul faunei marine este o activitate foarte fascinantă. Nu este ciudat, pentru că lumea apei este încă puțin cunoscută și conține nenumărate secrete și fapte surprinzătoare. Abisurile Oceanului Mondial seamănă cu sute de creaturi rare, misterioase și necunoscute anterior, care lovește imaginația cu caracteristicile lor externe și fiziologice. Ichthologii dedică zeci de ani de viață și o mulțime de eforturi pentru a desfășura cercetări și expediții științifice. Din fericire, mulți dintre ei își justifică costurile și permit să facă descoperiri incredibile.

Printre cele mai frumoase și unice creaturi marine, pisica de mare ocupă o poziție de lider. Peștii se referă la o clasă de pești cartilaginoși termofile din myliobatiformes ordine, hvostokolov familie (hvostokolov raze, raze intepaturi).

Unele caracteristici interesante ale speciei, comportamentului, ciclului de viață și alte subtilități vor fi discutate în acest articol.

Descrierea succintă a unui pește de pisică

Aspectul pisicilorReprezentanți ai speciei a început să se numească "pisici marine" din cauza aspectului caracteristic, care este accentuat de o tulpină asemănătoare unei coadă. Comportamentul peștelui este, de asemenea, specific: ca animalele de companie, îi place să vâneze noaptea în zone puțin adânci. Într-o stare de calm, pisica de mare se năpustește în nisip și lasă o tulpină proeminentă pe suprafață (asemănătoare cu cea a pisicilor domestice), care atrage foarte mult curioși rezidenți ai faunei locale.

Pisica de mare are rhomboid sau corpul rotunjit, coada lunga, similară firelor de execuție, cu o coloana vertebrala zimțată (uneori în natură cu două copii ale spini, dar se întâmplă foarte rar), precum și corpul gol, fără vârfuri sau spini.

Spre deosebire de multe alte specii de pește, coada marii nu are aripioare, ceea ce afectează proprietățile unice ale înotului. Partea superioară a discului este vopsită în culoarea gri sau maro-maro, iar fundul - complet alb. Lungimea medie a corpului ajunge la 1-2 metri. Dacă există condiții adecvate de hrănire și o bază bună pentru furaje, indivizii cresc până la doi metri și jumătate în lungime. O caracteristică interesantă: femeile sunt întotdeauna mai mari decât bărbații.

Habitat pentru pisici: principalele caracteristici ale comportamentului

Puteți întâlni o creație uimitoare în regiunile calde ale coastei atlantice, în apropierea coastelor țărilor europene și africane. Comportamentul tipic este prezentat școlarizare pe distanțe lungi. Uneori, într-o singură turmă există mai mult de câteva mii de indivizi care "se hover" liber în abisul oceanului și caută alimente accesibile.

În Rusia, animalul se găsește pe coasta Mării Negre și în unele părți ale Mării Azov.

Peștii se referă la reprezentanții iubitori de căldură ai faunei acvatice, care prezintă urme ale activităților lor numai vara. Odată cu debutul răcirii de toamnă, își părăsesc locurile iubite și merg în adâncuri. În cele mai multe cazuri, pisica de mare încearcă să înoate în fund, unde adesea se sapă în nisip și nu se mișcă. În această stare, pur și simplu se îmbină cu mediul și arată ca un obiect fix de origine nefiresc.

Dar, după o scurtă odihnă, peștele face "decolări" explozive, ridicându-se de la podeaua oceanului la viteze foarte mari. După aceasta, pisica de pește începe să "înălțare" sau "zbura", fluturând aripioare, ca aripile. Când caută mâncare, unul dintre cei mai frumoși locuitori ai mării loveste corpul cu nisip să-l amestece și să crească șansele de a prinde prada delicioasă. Dieta hrănitoare a unei pisici marine constă din:

 • crustacee;
 • crustacee;
 • un alt plancton.

Caracteristicile reproducerii

Cum să mănânci pește de pisicăSkate-tail grinzi se referă la animalele vii, dar în plus față de gălbenușul de ou, embrionii se dezvoltă în uter și primesc din corpul ei un lichid special cu proprietăți nutriționale incredibile, care amintește de lapte. Este produsă în creșteri speciale care se află pe pereții uterului. Ciorchini de aceste cresteri pătrund în găuri mici de embrioni, ca urmare a căror microelemente și vitamine deosebit de valoroase intră în tractul digestiv al puiilor.

În regiunile calde, sudice ale țării noastre sezonul de reproducere începe în iunie sau iulie. O femeie poate crește de la 4 la 12 pui pe sezon. Și, deși nu se nasc niște fâșii mici, cu tijă ascuțită, procesul de travaliu se desfășoară fără senzații dureroase. Și toate pentru că în uter embrionii ploskotelye tub învăluită care seamănă cu un trabuc, care previne influenta agresiva țepi asupra organelor interne ale femelei.

După naștere, copilul se adaptează rapid la condițiile externe, se desfășoară și plutește departe.

Fapte de nutriție: Aplicație

Valoarea nutritivă a pisicii marine este practic zero. cu toate acestea în multe țări ale lumii este capturat în cantități mari și este folosit pentru gătit delicatese în restaurante de cinci stele de elită și alte locuri din bucătăria exotică. În ficatul pestelui, peste 63% din grăsimea nutritivă este îmbogățită cu o vitamină D foarte valoroasă.

Dacă acest subspecii de raze atacă o persoană, leziunile pot fi foarte dureroase. Faptul este că spikele conțin anumite toxine care provoacă dureri teribile.

Printre speciile comune ar trebui să fie:

 1. Peste de pește de mareCoada roșie. Lungimea unui adult rar depășește un metru. Regiunile calde ale primariei sudice sunt considerate a fi aral.
 2. Coada gigantică. Locuieste in Golful lui Petru cel Mare si creste pana la 2,3 metri lungime.
 3. Matsubara Hvostokol este una dintre cele mai rare specii de stingrays găsite în același Golf al lui Petru cel Mare.

Utilizarea unei pisici de mare este reprezentată de fabricarea de arme de la vârfuri ascuțite de pește. De-a lungul anilor, aborigenii locali ai insulelor le-au folosit ca vârfuri de vârf, care au servit drept instrument de pescuit.

De la gândacii prinși stoarce, de asemenea, uleiul de pește. Dar un animal poate face un mare pericol pentru o persoană. Într-o stare agresivă Poate provoca răni de moarte, după care apare o moarte lungă și dureroasă din cauza sângerării.

În multe cazuri, pisica de mare atacă oamenii după ce atacă corpul său, îngropat în nisip. Toxicitatea toxică a cozii poate provoca:

 • dureri spasmodice;
 • paralizia musculară;
 • boli infecțioase;
 • intoxicatii cu sange;
 • un rezultat fatal este moartea victimei.

Informații interesante despre coadă

 • Structura corpului peștilor pisiciPisica de mare aparține celei mai răspândite specii de gândaci ai faunei marine din coasta europeană. Cele mai multe pești sunt întâlnite în apele Oceanului Atlantic, în apropierea insulelor din Marea Britanie și Spania și chiar în Marea Mediterană. Rezidentul subacvatic reacționează foarte sensibil la orice modificare a regimului de temperatură. Dacă temperatura apei scade sub 6 grade Celsius, ea poate muri. La rate scăzute în termen de + 5- + 7 grade Celsius, el reușește să supraviețuiască.
 • În America de Nord și de Sud, a fost posibil să prindeți o coadă americană rară.
 • Unele specii de pești se răsucesc liber în rezervoarele de apă dulce, de exemplu, în gurile râurilor americane.
 • Culoarea corpului este determinată de habitat, expunerea la lumina soarelui și culoarea apei. Dacă unele cochilii de coada sunt vopsite în maro, altele pot fi gri închis. În acest caz, partea inferioară a corpului poate fi complet albă sau cremă ușoară.
 • Aboriginii de pe continentul american au folosit ace de coadă pentru a crea o armă foarte eficientă, și anume - copii și pumnale. De asemenea, acele au fost fixate pe săgeți. Apropo, există un mit antic grecesc că Odiseu a fost ucis doar o astfel de săgeată. Din pielea densă își strânseau instrumentele muzicale, în special instrumentele de percuție.
 • Locuitorii locali din țările din Africa de Vest și Ceylon au produs odată animale mici de pe bici, care erau folosite pentru a forța influența asupra prizonierilor sau a sclavilor. La rândul lor, în Seychelles, bicele erau folosite pentru a intimida nevestele.
 • Când sa întâlnit cu animalul care a înotat în plasă, pescarii i-au tăiat imediat coada, apoi au fost eliberați înapoi în apă. Faptul este că coada coapsei reprezintă un pericol imens pentru alte ființe vii. Din acest motiv, uneori este posibil să prindeți un individ care nu are coadă. Pescarii din Africa de Sud insistă că din ficatul coastei se poate obține o grăsime foarte valoroasă, care va fi un instrument eficient pentru tratarea inflamației plămânilor și prevenirea altor boli periculoase.
 • Aproape de coasta Mexicului, pisicile de mare formează numeroase turme care se rostogolesc în bazinele marine.

Proprietăți toxice

Peștele are o pisică otrăvitoare?După cum sa menționat mai sus, rampa poate fi a mare pericol pentru oameni sau vecinii lor. Contactul cu un animal care a provocat un comportament agresiv rareori se termină în siguranță. Monsterul rapid și rapid îl atacă imediat pe abuzator, lăsând otravă în acul victimei.

Ac ac de urgență se află pe o coadă lungă. Dacă cineva a mâncat coada, își lovește coada cu toată puterea și conduce acul în stare de luptă. O astfel de armă periculoasă poate, în câteva secunde, să paralizeze înotătorul, să-i facă răni necontrolate sau să ducă la consecințe dezastruoase sub forma unei morți agonizante.

Acul coadă are o lungime diferită. În multe cazuri, ajunge la 25-35 de centimetri, deși la unele persoane lungimea este de 42 de centimetri.

Pe această armă periculoasă este o pungă de substanță otrăvitoare, care este foarte toxică. Când este injectat în rana cu o cârpă, otravă, umplerea scobiturile prezoane, afecteaza sistemul cardiovascular, cauzând o scădere bruscă a tensiunii arteriale și bătăi cardiace accelerate. De asemenea, o mușcătură a coșului poate însoțită de reacții vamale și transpirații puternice.

După cum spun statisticile, numai în Statele Unite, în fiecare an, din cauza mușcăturilor unei pisici de mare suferă mai mult de 1500 de oameni. Și acest lucru nu se datorează agresivității peștilor, ci doar habitatului. Recent, școli uriașe de steril au trecut în regiunile de coastă, unde formează așa-numitele "adăposturi de paradis". Săparea în fundul animalului se transformă într-o armă periculoasă, contactul cu care este extrem de nedorită.

Chiar și tulpini mici, de nu mai mult de 50 de centimetri lungime, cu o coadă de 20 de centimetri, care se găsesc pe coasta atlantică, sunt capabile să provoace răni intimidante asupra victimei. Reprezentanții mari ai speciei, care au o lungime de 3-4 metri, pe coadă, groasă în piciorul unui bărbat, este o coloană imensă de 30 centimetri. Cu ajutorul lui, pește poate provoca o lovitură teribilă, capabilă să pătrundă în fundul barcii.

concluzie

În ce ape trăiește peștele de pisiciCu toate acestea, mulți turiști merg în Caraibe, Insulele Cayman și alte regiuni exotice, în scopul de a juca cu pisicile de mare, face un cuplu de imagini luminoase și se simt emoțiile incredibile ale unui astfel de efect.

Unii acvaristi sunt implicati in sterile de reproductie in acvarii special echipate cu apa de mare. Pentru conținut de acasă acest uimitor locuitor al zonei mării nu este potrivit, deoarece pentru el este necesar să echipăm un vas foarte mare cu un volum de apă de la 1 mie litri. Cu toate acestea, skate-ul prezintă cerințe ridicate asupra condițiilor în care trăiește. Are nevoie de un regim de temperatură adecvat și de compoziția corectă a apei.

În acvariile mari și în oceanarium, patinele trăiesc liber în captivitate, unde sunt hrănite cu pești marini mici și plancton.

În ciuda unui număr de fețe negative, inclusiv comportamentul agresiv, cu o reacție protectoare și acele otrăvitoare, pisica de mare este una dintre cele mai uimitoare creaturi ale planetei noastre. Apariția sa frumoasă, mărimea impresionantă și comportamentul interesant nu vor lăsa niciun turist indiferent. Întâlnirea cu pârtia promite amintiri și emoții bune pentru o lungă perioadă de timp. Probabil, de aceea mulți oameni călătoresc mii de kilometri pentru a vedea acest locuitor colorat al mărilor și oceanelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?Cum arată un pește o picătură și informații interesante despre asta?
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare`Devil mare`: ciclism de viață pește pescar de mare
Zboară de pește trigla sau cocoș de mareZboară de pește trigla sau cocoș de mare
Peste de pește. Descrierea vadose și metodele de capturarePeste de pește. Descrierea vadose și metodele de capturare
Tipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristiciTipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristici
» » Peste de pește de mare: descriere și caracteristici
© 2021 amigdas.com