amigdas.com

Creșterea făinii într-o casă

Creșterea făinii într-o casăAlegerea momelei nu este o chestiune ușoară pentru un pescar, cantitatea de captură depinde de ea. Fiecare tip de pește mușcă bine pentru o anumită momeală. Viermele este o larvă a Hrushchakului. Locul nașterii acestei insecte este Marea Mediterană. Lungimea gândacului nu depășește 1,5 cm. Larvele ajung la o lungime de 3 cm, preferă cerealele și produsele din făină, de aceea apare numele.

Pregătirea echipamentului

Vierme de viermePregătiți cutii de un anumit volum și un substrat - așa se vor face să se producă viermi de făină acasă. Mai bine alegeți recipiente din sticlă sau plastic cu pereți netede. Asigurați-vă că alegeți modelele cu capacul închis - astfel încât larvele nu vor putea fi accesate cu crawlere. Este mai bine să alegeți cutii de mică adâncime, volumul să nu fie mai mic de 45 de litri.

Pentru reglarea regimului de umiditate este necesară ventilarea. Este ușor de făcut prin perforarea zidurilor cu un șurub sau cui. Pe un acvariu din sticlă, puteți trage o plasă de sârmă fină. Este necesar să aveți trei cutii, acest lucru fiind necesar pentru plantarea în timp util a gândacilor și a larvelor. Nu folosiți recipiente din lemn - larvele se scurge rapid prin ele.

Pregătirea substratului nu este deosebit de dificilă. Viermii de struguri se hrănesc cu cereale și cereale. Acesta este ceea ce constituie un substrat. Poate fi cumpărat la un magazin de animale de companie sau gătit de unul singur.

A doua opțiune va necesita:

  • orice recoltă de cereale;
  • cereale;
  • tărâțe.

Toate acestea ar trebui să fie măcinate la făină într-un măcinător de cafea. Puteți adăuga la amestec greieri, făină de oase și alte ingrediente. Temperatura optimă în terariu este de 25 de grade Celsius. Prin urmare, este mai bine să păstrați containerul departe de curenți și departe de lumina soarelui. Un loc potrivit poate fi:

  • subsol;
  • Garaje încălzite;
  • Magazin de cameră.

Puteți cumpăra un încălzitor special pentru terariu. Acesta vine sub forma unui cordon sau a unui covor, iar atunci când este conectat la o priză, acesta începe să se încălzească. Temperatura insuficientă nu va permite multiplicarea viermilor.

Procesul de reproducere

Pentru ce sunt viermi de făinăNumărul primei colonii de larve depinde de nevoile proprietarului. Dacă ar trebui să fie alimente pentru șopârle și păsări, atunci vor fi necesare 5000 de viermi. În câteva luni, populația se va dubla. Pentru pescuit, va fi suficient să începeți cu o colonie de 150 de persoane.

Se toarnă un substrat de până la 8 cm adânc în iaz. Așezați primul grup de larve, tăiați mărul sau cartofii subțire, așezați-le pe substrat. Containerul este închis cu un capac. Viermii vor mânca substratul și se vor înmulți. Va trebui să aveți răbdare, deoarece întregul ciclu de viață durează aproximativ zece săptămâni. Larva va deveni un pupa, apoi un gândac și va începe să se reproducă. Ouăle se aflau în substrat. Larvele se varsă după o lună.

În fiecare zi trebuie să verificăm cușca și să mutăm gîndacii din ouă, altfel vor mânca larvele. În noua cutie se vor împerechea din nou și vor pune ouă. Deplasarea lor nu este dificilă: în al doilea container substratul este îngropat la o adâncime de 8 cm, mănușile sunt puse pe mâini. Gandacii nu musca si aproape nu zboara, ca sa le poti lua fara teama. Felii de mere sau de cartofi sunt din nou puse într-un castron și acoperite cu un capac.

Creșterea vierului de făină la domiciliu necesită puțin efort. Este necesar în fiecare zi să verificați cuștile și să înlocuiți bucățile de mâncare cu cele proaspete. Este necesar să eliminăm în timp util persoanele moarte. Pentru ca gâștele să se înmulțească, este important să se mențină o anumită temperatură în cușcă.

Sfaturi utile

Cum să crești viermiLarvele adulte pot fi hrănite animalelor de companie. Pentru a crea o alimentare pentru ei, viermi pot fi pliate în tava de alimentare și a pus în frigider. La temperaturi scăzute, ele rămân proaspete mai mult timp.

Reglați în mod regulat și restaurați substratul, deoarece în cele din urmă devine epuizat. Prin urmare, în timp, trebuie să transplantați viermi de făină într-un nou recipient, iar vechiul este eliberat de resturile substratului și prelucrat de dezinfectanții săi.

Creșterea unui vierme de făinăPentru creșterea rapidă a larvelor, asigurați-le o zi lungă de lumină. Utilizați lămpile de iluminat. Este important ca zona coliviei să fie mare. La fel de important este și selecția alimentelor: daphnia este folosită ca supliment de proteine. Legumele sfărâmate vor ajuta larvele să se dezvolte în mod corespunzător. Pentru ca alimentele să nu putrezească și nu să fie mucegăite, trebuie să o puneți într-un borcan de fier. În el, faceți găuri și puneți jumătate în substrat. Alimentele trebuie schimbate zilnic.

Utilizarea este diferită pentru vierii de făină, Creșterea larvelor nu necesită mult efort. Ele pot fi folosite ca momeală pentru pești. Transportarea lor este ușoară: împreună cu o cantitate mică de substrat, trebuie să le plasați într-un recipient mic sau cutie de carton cu capac. Deci larvele nu vor pieri. Strângeți-le mai bine pe cârlig în mijlocul cochiliei. Deci nu se rupe. Această momeală este mușcătura unui pește mare.

Viermele de făină vine ca un aditiv la rația unor animale. Este hrănit cu șopârle și cu păsări. Este o insectă utilă care nu necesită îngrijire și condiții speciale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să alegeți filtrul potrivit în acvariuCum să alegeți filtrul potrivit în acvariu
Pescuitul în timpul verii: cum și unde să căutați peștePescuitul în timpul verii: cum și unde să căutați pește
Unde și în ce locuri este peștele Chekhon?Unde și în ce locuri este peștele Chekhon?
Cum se prepară merele ude în cutii de acasăCum se prepară merele ude în cutii de acasă
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Cum să scapi de bug-uri care trăiesc în croupsCum să scapi de bug-uri care trăiesc în croups
Cum să scapi de bug-uri în crupăCum să scapi de bug-uri în crupă
Cum sa scapi de molii intr-un apartamentCum sa scapi de molii intr-un apartament
Cum să salvezi viermii vii acasă: sfaturi de la profesioniștiCum să salvezi viermii vii acasă: sfaturi de la profesioniști
Momeală pentru propriul tău pește pentru o super muscaturaMomeală pentru propriul tău pește pentru o super muscatura
» » Creșterea făinii într-o casă
© 2021 amigdas.com