amigdas.com

Cultivarea curcanilor la domiciliu pentru începători

Celule pentru păstrarea curcanilorCreșterea păsărilor de curte - o ocupație profitabilă și în același timp suficient de simplă pentru a putea stăpâni orice nou-venit. Cu toate acestea, nu toate păsările de curte pot oferi nivelul necesar de venit. Prin urmare, noii veniți caută acele păsări care ar putea hrăni întreaga familie.

O astfel de pasăre este - o curcană. Greutatea unei păsări poate atinge 30 kg. Dar acest lucru nu este singurul avantaj al curcanilor. În plus față de carnea dietetică, ele dau un număr mare de ouă. Nu este surprinzător că tot mai mulți oameni cresc curcani.

Pentru a nu face greșeli atunci când creează o turmă de curcan, începătorii trebuie să învețe și să învețe foarte mult. Acest articol este conceput pentru a le ajuta. Din aceasta puteți afla momentele importante ale curcanilor în creștere pentru acasă pentru începători.

Cât de benefică este reproducerea curcanilor la domiciliu?

Creșterea curcanilor domestice este puțin mai dificilă decât alte păsări domestice. Problema este că aceste păsări sunt destul de exigente și mai rău decât alte păsări domestice se adaptează la noile condiții.

Avantajele creșterii turmelor

în mod natural, avantajele cresterii acestei pasari depășesc toate neajunsurile. În primul rând, aceste păsări oferă o carne excelentă, care poate fi atribuită în siguranță categoriei dietetice. Are următoarele proprietăți utile:

 • în acest colesterol foarte puțin carne. În carnea altor păsări este mai mult;
 • carnea de curcani conține un număr mare de aminoacizi și vitamine necesare unei persoane;
 • este ușor de absorbit de om. Prin urmare, este recomandat pentru diferite boli ale sistemului digestiv. În plus, această carne nu provoacă reacții alergice.

Cum să hrăniți curcaniFicatul curcanilor face posibilă îmbogățirea corpului uman cu acid folic și vitamine rare din grupul K.

Turcia de carne poate fi recomandat în condiții de siguranță femeilor gravide și copiilor mici.

Există o opinie conform căreia utilizarea acestei carne poate restaura foarte repede puterea fizică după o muncă fizică grea. Are un efect bun asupra sistemului nervos și poate chiar să scadă insomnia.

În plus față de carne, curcanul dă o mulțime de ouă. Dimensiunea lor este mult superioară ouălor de pui. În plus, au cel mai bun gust. Conform caracteristicilor dietetice, ouăle curcanilor sunt depășite numai de ouăle de prepeliță. Din păcate, curcanul nu se grăbește atât de des ca puii. Prin urmare, puțini oameni în afaceri se concentrează asupra câștigurilor pe ouăle curcan. Ele sunt câștiguri suplimentare plăcute.

Pentru ca curcanii să dea o carne de calitate, trebuie să fie îngrijiți în mod corespunzător. Atunci când obțineți alimente de curcan de calitate, ajungeți foarte repede la indicatorii de greutate suficienți pentru sacrificare.

Dezavantaje ale curcanilor în creștere

Adulții curcani nu necesită o atenție specială, dar animalele tinere pot muri pur și simplu fără ea. Curcanii de la o vârstă fragedă sunt foarte vulnerabili și ușor susceptibili de influențe externe.

Cu mâncare necorespunzătoare, temperatură necorespunzătoare, condiții necorespunzătoare de întreținere, majoritatea animalelor tinere mor. Din acest motiv crescătorul de păsări trebuie să facă mari eforturi pentru a le salva.

 • Avantajele conținutului curcanilorDe îndată ce porcinele sunt deschise, este necesar ca puii să fie transferați într-o încăpere în care temperatura aerului depășește 33 ° C. În acest caz, este de dorit să sortați puii în funcție de culoarea penajului. Se crede că tinerii cu pene ușoare necesită mai multă căldură.
 • În timp ce puii nu ating vârsta de cinci săptămâni, trebuie să fie protejați de contactul cu umiditatea.
 • Este necesar să se asigure siguranța ciocurilor animalelor tinere. Pentru a face acest lucru, trebuie să așezăm cartonul sub mâncare astfel încât păsările să nu ajungă la metal sau piatră cu ciocurile.

Când păstrează diferite tipuri de păsări pe gospodărie, curcanii vor trebui să-și ia propriile premise și stilouri. Faptul este că, în cazul întreținerii comune cu aceleași găini, curcanii tineri se pot îmbolnăvi.

În cele din urmă, curcanii sunt predispuși la obezitate. Este suficient să mergeți prea departe cu dieta, deoarece carnea acestor păsări va fi acoperită cu grăsime, care nu este necesară de nimeni, ci de păsările însele. Pentru a preveni această problemă, aceste păsări trebuie să poată merge.

Cerințe pentru casa de păsări de curte, care va conține curcani

Succesul de a păstra curcanii la domiciliu pentru începători este condițiile potrivite pentru păstrarea acestor păsări. Pentru a face acest lucru, trebuie să echipați casa corectă.

Pentru o casă bună pentru conținutul de curcani sunt îndeplinite următoarele cerințe:

 • Cultivarea curcanilortemperatura camerei nu trebuie să scadă sub 10 ° C. Curcanii nu-i plac frigul. Din el se îmbolnăvesc;
 • vara în casă nu ar trebui să fie prea fierbinte. Prin urmare, trebuie să fie dotat cu o bună ventilație. Dacă acest lucru nu se face, probabilitatea de răspândire a bolilor va crește dramatic;
 • Umiditatea aerului din casa de păsări nu trebuie să depășească 70% și să fie sub 65%. Nici aerul prea umed, nici prea uscat nu merge bine la aceste păsări;
 • artificiale ar trebui să fie adaptate la ritmul de viață al acestor păsări. Adică, lamele ar trebui să ardă la curcan timp de 14 ore. Se vor aprinde la ora 6 dimineața și se vor stinge doar odată cu apariția crepusculii.

În casă aveți nevoie pentru a crea un loc separat pentru femei. Pentru ei, în zona selectată a halelor sunt amenajate cuiburi, în care păsările vor pune ouă. Este important să vă asigurați că cuiburile vor fi accesibile nu numai pentru păsări, ci și pentru persoana care va lua ouăle și din când în când va curăța gunoiul.

Expertii recomanda sa construiasca cuiburi in care curcanii se vor simti in siguranta. De regulă, acestea sunt colțuri, unde lumina nu este la fel de strălucitoare ca în restul casei.

Prizele trebuie să se afle la o înălțime de 30 cm de la podea. Puteți să le plasați pe mai multe niveluri. Turcia își împărtășește cu bunăvoință cuiburile cu mărfurile lor. De regulă, mai multe femei nu mai au niciun cuib.

Pentru curcanii rămași, este necesar să se construiască corturi și băi de cenușă. Acestea din urmă sunt necesare pentru expulzarea paraziților din pene.

Înălțimea roților trebuie să fie de 1 metru. Este recomandabil să le plasați mai departe de intrarea în casă.

Padoc de curcani

Cum să crească curcaniDupă cum sa menționat mai sus, aceste păsări au nevoie de spațiu pentru activitate fizică. În general, pentru acest tip de activitate pentru vara sunt construite variante de voluntariat. În același timp, trebuie să țineți cont de faptul că curcanii, dacă este necesar, pot zbura. Pentru a preveni scăparea păsărilor, trebuie să tăiați ușor aripile lor.

Aviara ar trebui să fie construită într-un loc liniștit, astfel încât sunetele străine să nu sperie păsările și să nu le provoace să scape.

Pentru fermierii de păsări de curte începători se recomandă respectarea următoarelor reguli de mers pe jos:

 • atunci când mergeți în incintă este de dorit să creați o umbră artificială cu ajutorul unui baldachin. Sub razele soarelui incins, păsările sunt mai puțin active. Și la umbra ei lucrează activ la mâncarea proprie;
 • Animalele tinere pot fi pornite pentru o plimbare acasă începând cu a doua săptămână de viață. Iar mersul pe jos nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute. Cu vârsta în creștere, lungimea plimbărilor cu animale tinere poate și ar trebui să crească. O condiție importantă pentru mersul curcan în condiții de siguranță este vremea bună. În plus, pentru o plimbare plină de pui pot fi eliberate numai după ce au pene reale pe corpul lor;
 • dacă păsările merg liber în curte, atunci trebuie să se pună în mod obligatoriu bănci și alimentatoare;
 • Birding-ul este necesar nu numai vara, dar si iarna. Principala condiție pentru mersul în siguranță în timpul iernii - temperatura nu trebuie să scadă sub 20 ° C. Altfel, păsările și-au înghețat labele. De asemenea, în timpul iernii va fi superfluu să se pună în cușcă în aer liber de fân și mături din urzică uscată. Păsările îi vor mânca cu bucurie în timpul mersului.

Înmulțirea animalelor tinere la domiciliu

Hrăniți curcanul pentru a accelera setul de greutate corporală începe la vârsta de 4 luni. De regulă, de această dată se încadrează în august-septembrie. Pentru o lună întreagă, curcanii se află în pășunat liber și primesc trei mese pe zi. Apoi, acestea sunt transferate la o pășunare limitată, iar frecvența hrănirii crește de la 4 ori pe zi. Și în dieta la cereale se adaugă astfel de produse:

 • Reguli de îngrijire pentru curcanideșeuri din carne;
 • boabe germinate;
 • leguminoase;
 • sfecla;
 • cartofi fierți;
 • verdeață;
 • coji de ouă;
 • amestec de făină.

Ultimul ar trebui să fie cel mai mult.

Atunci când se prepară o mustă umedă, se observă următoarele proporții: 80 g lapte la 100 g făină.

Pentru a crește pofta de mâncare, păsările sunt adăugate la alimentele pentru drojdie și cereale aburite.

Dacă păsările nu cresc în greutate cu astfel de hrănire, atunci se opresc de mers pe jos. Păstrați-l în interior cu lumină slabă. În dieta adăugați hrana pentru animale și maturarea proteinelor. Frecvența de alimentație se mărește de 2 ori pe zi.

Principala condiție pentru creșterea rapidă a greutății este obținerea a cel puțin 800 de grame de furaje mixte pe zi. Adăugați 200 de grame de paste și obțineți 1 kg de furaj pe zi pentru o curcană.

Forțarea forțată

Pentru a recurge, atunci când este necesar în cel mai scurt timp pentru a ajunge din urmă cu tinerii la condițiile pieței. În timpul îngrășării forțate, peletele speciale sunt fabricate din porumb, grâu, tărâțe, făină și ovăz. Se adaugă o drojdie mică. Dimensiunea bobinelor nu trebuie să depășească 2 cm grosime și 6 cm lungime.

După aceea, curcanul este prins, își deschide cu forța ciocul și pune katișul pre-gătit în esofag. Este necesar să nu uitați acest lucru înainte de a o umezi în apa sărată.

După punerea kadysha în esofag, trebuie să fie împins mai departe. Pentru a face acest lucru, pasagerul trebuie să-l împingă în buric cu ajutorul unei presiuni ușoare pe gât. Este important să urmăriți faptul că buricul este complet umplut cu alimente.

Cu astfel de hrană îngrășarea curcanilor este redusă cu câteva săptămâni.

Reproducerea curcanilor la domiciliu

Aceste păsări sunt crescute în două moduri principale:

 1. utilizarea incubatoarelor;
 2. reproduceri naturale cu ajutorul unei găini.

Merită menționat faptul că ambele metode oferă rezultate bune și fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.

Incubatorul vă permite să afișați simultan un număr mare de pui. Cu abordarea corectă, eclozarea atinge 100%. Dar fermierul de păsări va trebui să să aibă grijă de pui înșiși, pentru că nu vor avea găini. Și pentru a crește în mod corect curcanii vor trebui să transpire mult.

Crochetele împletesc perfect puii. Dar, la un moment dat, o femeie nu poate să stea mai mult de 16 ouă. În plus, destul de des se întâmplă că ouăle nu apar pui. Desigur, cu o astfel de reproducere de curcani pentru animale tinere nu au de a face mult, dar creșterea drastic numărul de animale nu va funcționa.

Având în vedere toate cele de mai sus, putem concluziona, că pentru reproducerea curcanilor acasă este mai bine să utilizați un incubator dacă doriți să obțineți un număr mare de animale tinere. Dar dacă un agricultor are aceste păsări pentru el însuși, adesea este suficient ca 3 găini să ofere familiei o carne de curcan delicioasă.

Sfaturi utile de la profesioniști

Pentru ca curcanii să crească rapid și să câștige bine, urmați următoarele sfaturi simple de la profesioniști:

 • Cum să hrăniți curcanipăsările trebuie să trăiască în puritate. Este necesar să curățați în mod regulat casa, în timp ce păsările sunt pe teren. De asemenea, ar trebui să monitorizați locul de mers pe jos, ar trebui să fie menținut curat;
 • Este necesar să se respecte cu strictețe recomandările specialiștilor pentru a menține un microclimat adecvat în casa de păsări. Atunci când cresc, păsările nu se îmbolnăvesc;
 • urmări starea păsărilor. Dacă apare un curcan mare, acesta trebuie imediat evacuat din efectivul principal;
 • păsările ar trebui să fie hrănite întotdeauna în același timp. Aceasta va accelera semnificativ aportul de greutate corporală.

Punerea în aplicare a acestor reguli simple va permite unui crescător de păsări să înceapă să producă curcani la domiciliu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Baza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilorBaza curcani - caracteristici și descriere generală a curcanilor
Totul despre boli le curcan semne și tratamentTotul despre boli le curcan semne și tratament
Primele semne ale bolii de curcan și tratamentul acestoraPrimele semne ale bolii de curcan și tratamentul acestora
Caracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliuCaracteristici de îngrijire și hrană curcan la domiciliu
Baykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizareBaykox pentru păsări de curte. Instrucțiuni de utilizare
Recomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începătoriRecomandări pentru curcani de curte la domiciliu pentru începători
Creșterea curcanilor: ce să se hrănească acasăCreșterea curcanilor: ce să se hrănească acasă
Ce să hrăniți curcanii și curcanii acasăCe să hrăniți curcanii și curcanii acasă
Incubarea ouălor de curcan la domiciliuIncubarea ouălor de curcan la domiciliu
Caracteristici de curcan mare 6 de reproducere la domiciliuCaracteristici de curcan mare 6 de reproducere la domiciliu
» » Cultivarea curcanilor la domiciliu pentru începători
© 2021 amigdas.com