amigdas.com

Alegerea unui tocător de grădină pentru iarbă, copac și ramuri

Chopper de gradinaPână în prezent, majoritatea proprietarilor de dachi încearcă să crească fructele și legumele cele mai sigure și sănătoase, motiv pentru care refuză îngrășămintele chimice. În acest caz, grădina și grădina sunt fertilizate cu gunoi de pe teren. Desigur, există o mulțime de probleme cu ea: trebuie să reciclați gunoi în mod corespunzător, puneți-l într-o grămadă de compost. Dar acesta va fi cel mai ecologic și de înaltă calitate fertilizare suplimentară.

Puteți folosi ramuri uscate, flori, fructe putrezite, tăierea viței - toate acestea vor fi o excelentă materie primă pentru humus. Pentru a facilita prepararea amestecului, ar trebui să cumpărați un tocător de grădină. În acest articol, veți afla despre ce este un miracol al tehnologiei și cum să o alegeți corect.

De ce aveți nevoie de un tocător de grădină

De ce aveți nevoie de un elicopter de grădinăDupă cum am menționat deja, mulți oameni cumpără un elicopter pentru producerea îngrășămintelor naturale. Cu toate acestea, în plus, dispozitivul are multe proprietăți utile.

La orice locație, inclusiv o grădină sau o grădină, se acumulează în mod regulat o cantitate destul de mare de deșeuri vegetale. De la începutul primăverii, când se efectuează curățarea, precum și tăierea copacilor, situl este umplut treptat cu grămezi de gunoi. În vara, la toate celelalte lucruri, se adaugă munți de buruieni, fructe putrede. În toamnă, este necesar să scape în mod regulat frunzele și frunzele. Este destul de dificil să eliminați astfel de grămezi, deoarece acestea ocupă destul spațiu și sunt greu de transportat. Mai mult decât atât - foarte rău aspectul site-ului în sine.

Bineînțeles, problema poate fi rezolvată de prezența unei groapă de compost, dar este foarte incomod să pună gunoi în ea. De asemenea, mulți rezidenți de vară ard gunoi, în ciuda faptului că în multe regiuni este strict interzisă. Toate aceste probleme vă vor ajuta să rezolvați cumpărarea unui tocător de grădină. Ce este al lui avantaje:

 1. Mai întâi de toate, deșeurile sfărâmate sunt mult mai ușor de eliminat, nu vor aglomera gropile de compost.
 2. Crusta scoarță și ramurile sunt un excelent material de muls.
 3. Slivers poate fi sub formă de combustibil.

Aranjarea echipamentelor

Aranjarea echipamentelorDispozitivul cea mai mare parte a grădinii se taie în ceva asemănător cu un mașină de măcinat cu carne, care poate șterge absolut tot ceea ce pune. În elicopter obține conuri, ramuri, fructe, coaja, și out vine materii prime mărunțită. Deșeurile sunt împământate datorită cuțitelor puternice care au început electric sau pe benzină. De asemenea, tocătoarele de grădină vă permit să modificați nivelul de zdrobire de la bucățele mici la rumeguș.

Corpul de tocat de gradina este de obicei realizat din metal sau polimer. Producătorii foarte des echipează dispozitivul cu o roată pentru confortul de a se deplasa în jurul locului. Operația este furnizată în principal de către motorul electric, unitatea prin transmisia de putere este conectată cu mecanismul de măcinare. În majoritatea modelelor, buncărul este pe partea de sus și are o formă de pâlnie. Deșeurile intră în pungă fie direct pe pământ.

Sistem de cuțite

Pentru a selecta instrumentul corect, este necesar să vă familiarizați cu sistem de cuțite. Acestea pot fi de două tipuri:

 • disc;
 • Frezare.

Sistem de cuțiteSistem de discuri Este un disc cu mai multe cuțite din oțel. Arborele stabilește viteza de rotație de bază. Trebuie avut în vedere că viteza de măcinare a deșeurilor depinde direct de compoziția lor. Acest sistem funcționează cel mai bine cu resturile moi (frunze, iarbă). Dacă mănânci unelte groase într-un astfel de dispozitiv, lamele vor deveni foarte rapid și vor deveni inutilizabile. Avantajele unui sistem disc includ costuri accesibile și fiabilitate.

Sistemul de frezare diferă de discul de mare capacitate. Este o unelte dintr-o singură piesă, în care deșeurile sunt extrase complet automat. Tot ce este necesar de la tine este să încarci gunoiul în pâlnie, de acolo va cădea treptat în mecanismul de măcinat. În acest caz, nu este necesar să vă apropiați de dispozitiv și să monitorizați cu atenție procesul. În timpul operațiunii elicopterului, puteți efectua în siguranță alte activități.

Cuțitele acestui sistem pot zdrobi ramuri de până la 5-7 cm grosime. Multe modele oferă diferite niveluri de zdrobire, invers. Dezavantajele sunt că sistemul nu se descurcă cu deșeuri moi. De regulă, ei se blochează.

Deci, înainte de a face alegerea finală și de a cumpăra un tocător pentru pomul de la dacha, decideți ce fel de deșeuri aveți de gând să mănânci cel mai adesea. Disc cuțite mai bine face față cu iarbă și frunze, frezare - cu ramuri uscate.

Tipuri de motoare

Un număr mare de mașini de grădină include modele electrice și de benzină, tocători de grădină nu fac excepție. Fiecare dintre opțiuni are avantaje și dezavantaje. Apoi, le vom examina mai detaliat, astfel încât să puteți determina ce model vă va potrivi mai mult.

Tocătoare electrice sunt ușor de utilizat și rezistent la uzură. Ele sunt perfecte pentru rezidenții de vară, cu puțină experiență în utilizarea acestor echipamente. Principalele avantaje ale dispozitivelor cu motor electric includ:

 • Chopper electricgreutate ușoară, mobilitate. Astfel de tocatoare sunt foarte ușor transportate prin zona suburbană;
 • la locul de muncă fac un minim de zgomot;
 • ușurința întreținerii;
 • protecția mediului înconjurător, deoarece polizoarele electrice nu aruncă produse de combustie în aer.

Prin dezavantaje se poate atribui faptul că aparatele cu un motor electric sunt complet legate de ieșire și necesită un cablu de extensie pentru a se mișca. De asemenea, departe de fiecare secțiune de dacha există o sursă stabilă de energie electrică. În plus, cu căderi bruște de tensiune, elicopterul poate eșua. Astfel de modele sunt considerate de experți ca fiind mai puțin puternice decât cele pe benzină.

Chopper de benzină Ramurile atrag, in primul rand, autonomia lor: pot fi folosite in orice conditii. De obicei, un motor pe benzină în doi timpi este instalat pe un astfel de dispozitiv. Principalele sale avantaje includ:

 • Chopper de benzinăversatilitate: puterea mașinii de împrăștiat face posibilă utilizarea acesteia atât pentru resturile moi, cât și pentru ramurile uscate;
 • lipsa firelor;
 • Abilitatea de a procesa chiar și cele mai mari deșeuri, până la trunchiuri.

Cu toate acestea, un astfel de dispozitiv necesită deja competențe profesionale de la proprietari. Luați în considerare faptul că trebuie să pregătiți un amestec de combustibil pentru alimentarea cu combustibil, în plus, va trebui să monitorizați periodic starea filtrelor, lumanari și să efectuați lucrări preventive. Dezavantajele dispozitivului includ poluarea aerului, greutatea mare, costul ridicat, precum și costurile regulate pentru achiziționarea de benzină și ulei de motor.

Distribuitor de energie electrică

Atunci când alegeți un tocător, trebuie să fiți atenți la puterea sa. Condiționat, toate dispozitivele sunt împărțite în trei tipuri:

 • amatori;
 • clasa mijlocie;
 • profesională.

Chopper profesionistTip amator Include unități cu o putere minimă (până la 1,5 kW). Sistemul lor cuțit, ca regulă - disc. Înainte de a cumpăra un tocător de lemn pentru dacha, asigurați-vă că specificați la ce material sunt fabricate cuțitele. Este mai bine dacă este din oțel. Astfel de dispozitive sunt recomandate pentru suprafețe mici, sunt excelente la măcinarea vârfurilor, buruienilor, iarbă.

Unități de putere medie poate funcționa atât pe unitatea pe benzină, cât și pe cea electrică. Sistem de cuțite - frezare. Puterea lor maximă este de până la 2,5 kW. Aceste mașini de tuns sunt ideale pentru case private, parcele cu o grădină mare, grădină de bucătărie.

Dispozitive profesionale destul de mari, cântărește foarte mult, puterea lor maximă este de 4 kW. Astfel de macinatoare poate lucra mult timp si se macina ramurile pana la o grosime de 9 cm. Modelele individuale implica presarea unui material taiat. De asemenea, unitățile sunt caracterizate printr-un mecanism puternic de tăiere, pâlnii convenabile. Potrivit în principal pentru grădini cu o suprafață mare, ferme.

În ceea ce privește producătorul - depinde de dvs. Dacă modelul selectat are cele mai multe proprietăți de care aveți nevoie, marca nu contează.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Porumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizațiPorumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizați
Lucrator de taiere de deseuri de bucatarie pentru scoiciLucrator de taiere de deseuri de bucatarie pentru scoici
Ce este compostul și cum să-l faceți singuriCe este compostul și cum să-l faceți singuri
Chopper de ramuri și lemn cu mâinile propriiChopper de ramuri și lemn cu mâinile proprii
Crearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile propriiCrearea de taiere electrică a ramurilor cu mâinile proprii
Îngrășăminte de azot și cum să le faceți singuriÎngrășăminte de azot și cum să le faceți singuri
Cum să crească o pui de găină pentru nutriția plantelorCum să crească o pui de găină pentru nutriția plantelor
Hrană pentru îngrășăminte: tipuri de utilizare a îngrășămintelorHrană pentru îngrășăminte: tipuri de utilizare a îngrășămintelor
Detalii privind prepararea îngrășământului cu iarbă verdeDetalii privind prepararea îngrășământului cu iarbă verde
Aplicarea gunoiului de pasăre sub formă de îngrășământAplicarea gunoiului de pasăre sub formă de îngrășământ
» » Alegerea unui tocător de grădină pentru iarbă, copac și ramuri
© 2021 amigdas.com