amigdas.com

Reguli privind câinii de mers pe jos în locuri publice

Câine de mers pe jos - Reguli de bazăUn câine este prietenul nostru, însoțitor și însoțitor. Prin urmare, am stabilit cu fermitate animale domestice cu patru picioare, neștiind toate nuanțele și regulile de păstrare a câinilor și mersul pe aceste animale. Câinii pot reprezenta o amenințare pentru ceilalți, indiferent de cât de dulci și de amabili pot fi pentru stăpânul lor. La urma urmei, sunt proprietari de dinți ascuțiți, care pot fi morți pentru străini.

Dacă proprietarul nu acordă o importanță deosebită formării și educării prietenului său caudat, consecințele acestei neglijențe pot fi deplorabile. Prin urmare, în Federația Rusă există un set de reguli pentru mersul pe jos a animalelor de companie. Această măsură forțată ajută la asigurarea protecției împotriva comportamentului agresiv al câinilor, în cazul în care proprietarul nu este în stare să-și calmeze animalul în mod civil.

Nu există o lege unică privind mersul câinelui. Pentru fiecare regiune separată a Federației Ruse există legi și reglementări. Familiarizarea cu ele este obligatorie pentru toți proprietarii câinilor, deoarece ignoranța nu scapă de la responsabilitate, citiți-le și amintiți-le. De exemplu, pentru capitala rusă, regulile de păstrare a sterilului casnic sunt determinate de capitolul al cincilea al Codului orașului Moscova privind încălcările administrative ale ordinului. Regulile de bază pe care le vom lua în considerare în acest articol.

 1. Unde pot să-mi iau animalul?
 2. Reguli de bază privind mersul pe câine și cerințele legaleÎn ce locuri este câinele plimbant strict interzis? Reguli de câine de mers pe jos.
 3. În ce cazuri este necesară o leșie.
 4. Care ar trebui să fie lesa pentru câine.
 5. Bot pentru un animal: cand sa poarte, cerinte standard.
 6. Răspunderea proprietarului câinelui: o pedeapsă pentru mersul câinelui în locul nepotrivit, câinii de mers pe jos fără bot.
 7. Pentru ceea ce este dat responsabilitatea penală față de proprietarul câinelui.
 8. Unde ar trebui să mă duc dacă te mușcă altcineva?

Unde pot să-mi iau animalul

Animalul dvs. de companie este foarte îndrăgit de mersul pe jos în natură, îl luați în mod regulat cu dvs. pretutindeni. Cu toate acestea, ar trebui să știți că câinii nu pot să apară întotdeauna împreună cu stăpânul lor. Unde poți să-ți petreci animalul? Răspundeți la întrebarea dvs. puteți obține, după ce a citit normele legislative pentru orașul său. Acestea indică în mod clar unde puteți merge câinele fără bot și lesa. Pentru a face acest lucru, există site-uri desemnate oficial - site-uri specializate concepute pentru a vă plimba animalele. Regula este valabilă pe întreg teritoriul Federației Ruse.

Din păcate, starea reală a afacerilor diferă semnificativ de normele prevăzute de lege. Aceste site-uri adesea nu găsesc "zi cu foc" chiar și în zone metropolitane mari. Ce putem spune despre orașele mici provinciale? Ce să faceți în acest caz, proprietarii de animale? Pentru a-ți umbla animalul și nu a lua o penalizare administrativă pentru încălcarea legii, trebuie să respecte art. 7 (Legea privind mersul câinilor). Dispoziții de bază:

 • Pentru a merge cu animalele de companie pe o lesa si intr-o bot. Mai întâi de toate, trebuie să asigurăm siguranța celorlalți.
 • Poluarea străzilor și a parcurilor de către câini - ce trebuie făcutÎndepărtați excrementele animale și nu poluează mediul.
 • Trebuie să reglați comportamentul câinelui dvs. și să-i monitorizați acțiunile.
 • Nu vizitați locurile în care nu puteți merge câini.
 • Vaccinați în timp util animalul împotriva rabicului și a altor boli.
 • Nu aplicați atac la animalul tău de companie. Tratamentul brut al animalelor este inacceptabil și pedepsit penal.

Jocul liber de mers pe jos este permis numai într-o zonă privată deținută de proprietarul câinelui. Asta este, puteți liber mers pe câine acasă în curte și nimeni nu are dreptul să arate nimic. Cu toate acestea, și aici există nuanțe. La poartă ar trebui să existe un semn despre a trăi cu voi un câine rău, care poate provoca vătămări semnificative sănătății și vieții omului.

În ce locuri este câinele plimbat strict interzis

Ar trebui să cunoașteți lista locurilor unde, prin lege, nu aveți dreptul să apară împreună cu animalul dvs. de companie. Regulile pentru mersul pe jos au fost înregistrate în 2001 la începutul lunii mai.

Dogging-ul este interzis:

 • La site-uri specializate pentru copii.
 • Pe teritoriul școlilor de natură educațională (școli, universități, grădinițe și altele).
 • Pe teritoriul spitalelor și spitalelor.
 • În locurile unde există un număr mare de persoane (cu excepția parcurilor urbane).
 • Instituții sportive și culturale.

După cum puteți vedea, nu există atât de multe astfel de locuri și se poate adera la regulile stabilite prin lege.

În ce cazuri este necesară o leșie?

Legea reglementează regulile de deplasare a unui câineÎn orice caz, este necesară o leșie, dacă vă plimbați câinele în public. Nerespectarea acestei reguli pedepsite de organele de drept impunerea unei amenzi. Aceasta este considerată o încălcare administrativă din partea dvs. Cuantumul amenzii este stabilit de normele legislației Federației Ruse.

Nu trebuie să fii proprietarul unei rase mari de câini, aceste reguli se aplică proprietarilor de rase mici.

Care ar trebui să fie lesa pentru câine

Un standard oficial general acceptat pentru leashes, desigur, nu există, dar gulerul și lesa câinelui trebuie să îndeplinească cerințele:

 • Lâna câinelui trebuie să se potrivească cu rasa animalului.
 • Experții recomandă o lungime de plumb de un metru și jumătate. Deci, puteți să controlați comportamentul câinelui și să îi oferiți condiții pentru o plimbare în siguranță. În special, este necesar să se respecte această regulă proprietarilor de terieri pit bull și alți câini de luptă ai câinilor.
 • Lesa și gulerul trebuie să fie puternice și realizate din materiale de calitate. Opțiunea ideală va fi accesoriile din piele pentru mersul pe jos. Le puteți cumpăra la orice magazin local de animale de companie.
 • Nu poți merge un câine de rase mari la persoane sub 14 ani și la oameni care sunt intoxicați. Întrucât primii pur și simplu nu-și pot păstra animalele de companie pe o lecție în cazul unui comportament agresiv și aceștia din urmă nu pot percepe în mod adecvat situația și nu controlează acțiunile animalului lor.

Bot pentru un animal: cand sa se imbrace

Iubitorii câinilor strigă asta mușchi - este inuman și nefiresc pentru câine. Dar cum rămâne cu situația în practică? Să ne dăm seama de ce trebuie să puneți un bot pe câine:

 • Pentru a asigura siguranța celorlalți.
 • Pentru a proteja alți câini și animale, în general, de un posibil atac.
 • Asigurați-vă siguranța animalului însuși. Există cântăreți (vânători pe câini) care aranjează tot felul de capcane mortale pentru animalele de companie. Botul nu va permite câinelui dvs. să mănânce otravă moartă, care se ascunde într-un tratament atractiv.

Când să pună o bot

Dacă câinele cântărește mai mult de 5 kg, atunci este obligatorie purtarea botului în locuri publice. Există lista celor mai periculoase rase câini. Ei pot merge doar într-o botă. Apariția câinelui dvs. fără ea, amenință cu o pedeapsă penală gravă și promite mari probleme proprietarului.

Cerințe de bază pentru produs

 • Asigurați-vă siguranța animalului. Botul trebuie să fie de bună calitate și să permită un debit bun de aer. Bunul este considerat un produs în care câinele își poate deschide complet gura.
 • Alegeți un bot cu mărimea potrivită, astfel încât să puteți asigura siguranța altora.

Dacă sunteți proprietarul unei mici pietre decorative (de exemplu, York), puteți vizita cu dvs. preferate din toate locurile care sunt strict interzise pentru mersul pe jos, ținându-l în brațe și să țin pe podea. Nu lăsați câinele să se plimbe în mod liber, dar păstrați-l pe mâini tot timpul.

Ce fel de câini luptă câini?

Câinii de luptă sunt numiți câini care se specializează în luptele pentru câini și au fost retrași în scopul participării la lupte. Acești câini sunt

 • Cum sa te plimbi cu un caine - in parcuri, locuri publice, pe site-uri specialeTerrier american pit bull (popular numit pit bull).
 • Engleză Mastiff. Are dimensiuni uriașe și greutate masivă.
 • Câine din Bordeaux. Are un corp puternic și mușchi puternici.
 • Bull terrier. Întotdeauna pregătit să lupte împotriva inamicului.
 • Bulgari englezi și francezi. Ei rezistă la ultimul, diferă rezistența incredibilă și păstrează în mod clar lupte.
 • Sharpay. Are o piele groasă, aproape invulnerabilă.

Dacă sunteți proprietarul unui câine al uneia dintre aceste rase, atunci trebuie să mergeți prietenul dvs. cu patru picioare numai într-o botă și cu o leșie. Dacă animalul dvs. este văzut fără bot în locuri publice - va trebui să plătiți o amendă considerabilă.

Acest lucru este menționat în legea privind conținutul de câini.

Responsabilitatea proprietarului câinelui

Penalități și dimensiunile acestora

Codul administrativ al Federației Ruse definește o listă completă de sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de mers pe jos pentru câini. De exemplu, amendă pentru excremente câine neclar variază între 1 și 2 mii ruble rusești. Există o mulțime de urme de activitate canin, nu-i așa?

Și, de asemenea, proprietarul unui câine poate pedepsi o amendă pentru sunete prea tare, pe care câinele le publică. Adică dacă locuiești într-un apartament și vecinii tăi se plâng de lătratul constant al câinelui tău, este probabil ca un astfel de comportament al animalului de companie să ducă la o amendă.

Dacă se încalcă regulile de transport a unui animal în transportul public (prezența botului și a leșiei), amenda se plătește în suma prescrisă - de la 500 la 1,000 ruble.

Dacă tu nu a controlat comportamentul animalul lui și a atacat un om - să fie atât de bun ca să plătească o amendă de 5 mii ruble rusești.

Dacă vă comportați agresiv și provocați același comportament al câinelui dvs. - mărimea amenzii variază de la 5 la 10 mii de ruble.

Dacă din ghearele animalului dvs. de companie ați ucis un alt animal - trebuie să plătiți 5 mii de ruble.

Aceste sume de amenzi sunt stabilite pentru persoane fizice. Dacă sunteți legal sau funcționar, amenda va crește de zece ori.

Pentru ceea ce proprietarul câinelui este pedepsit cu răspundere penală

În Federația Rusă există o penalizare pentru câinii de mers pe jos în locuri neautorizate și cu handicapDacă vă stabiliți în mod specific câinele pe un bărbat și câinele dvs. a provocat o vătămare corporală gravă victimei (sau, Doamne ferește, totul sa terminat într-un rezultat letal) - în acest caz esti raspunzator penal și pedeapsă severă pentru faptele lor. O măsură a pedepsei va determina procesul. Veți fi responsabil pentru articolele 111, 112 sau 115, în funcție de gravitatea prejudiciului cauzat.

De asemenea, puteți să vă atribuiți articolul 118 din Codul penal al Federației Ruse. 118:

Cauzează vătămări grave prin neglijență:

 • Pedepsit cu o amendă monetară în ruble echivalentul a până la 80 de mii.
 • Muncă obligatorie de până la 480 de ore.
 • Munca corectivă, a cărei durată maximă este de doi ani.
 • Lipsirea libertății. Termenul maxim de închisoare este de șase luni.
 • Și, de asemenea, în cazul unui rezultat letal, este posibilă închisoarea de până la trei ani.

Dacă mușcați un câine străin: unde să căutați ajutor?

În primul rând, trebuie să raportați acest incident la organele de drept. Ei vor la locul incidentului Protocol. Fără acest document, va fi imposibil să demonstrăm nimic. Prin urmare, luați-o cu toată seriozitatea.

Următoarea acțiune va fi pregătirea și depunerea unei acțiuni în cadrul unei instituții judiciare. Trebuie să oferiți pentru proces toate dovezile disponibile ale infracțiunii și să facă o înregistrare a cazului.

Puteți solicita de la proprietarul de compensare morală câine în cantitatea de prejudiciu făcut pentru sănătatea ta. Adresați-vă neuropatologului și psihiatrului, el va confirma că a fost pusă rău gravă sănătății emoționale a pacientului.

Organele de drept trebuie să răspundă oricăror plângeri din partea publicului despre agresiunea animalelor. Și, de asemenea responsabilitățile lor includ aducerea la forță a răspunderii administrative și penale (în baza conținutului articolelor 111, 112, 115 și 118 din Codul penal) și numirea unui medic veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege porecle pentru câini de rase miciCum de a alege porecle pentru câini de rase mici
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Cum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruiriiCum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruirii
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Chipping dogs: ce este, cât este?Chipping dogs: ce este, cât este?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
» » Reguli privind câinii de mers pe jos în locuri publice
© 2021 amigdas.com