amigdas.com

Îngrijirea puiilor: condiții adecvate de păstrare și nutriție a puilor

Cum să crești găinilePuii care se nasc in conditii naturale, la inceput, sunt sub grija constanta a mamei-gaina. Dacă bebelușii dințate cu galben se varsă în incubator, atunci este deja responsabilitatea dvs. să aveți grijă și să le urmați.

Prin urmare, pentru a evita diverse probleme legate de starea de sănătate a elevilor mai mici, trebuie să urmați regulile de hrănire a acestora, pentru a menține temperatura necesară și să asigure condiții corespunzătoare lor „elevilor scartaie pentru o creștere bună.

În acest articol vom da recomandări ale experților privind puii de creștere acasă în primii ani de viață.

Exploatați puii cu ajutorul unui incubator

Această metodă de reproducere a găinilor este destul de solicitantă, deoarece are o serie de avantaje semnificative, printre care se pot distinge următoarele:

 • Îngrijirea corectă a găinilorAplicare avantajoasă: în timpul unui sezon în incubator puteți face cel puțin zece păsări.
 • Utilizare simplă: Dispozitivul nu necesită investiții suplimentare și abilități speciale pentru a face cu ea, și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ouă pe care o femela ar Peck.
 • La un moment dat puteți pune mai mult de cincizeci de ouă.
 • Retragerea pe an a puiilor: senzorii suplimentari încorporați și dispozitivele extinde funcționalitatea incubatorului, asigurând astfel retragerea găinilor în timpul verii și iernii.

Conținutul găinilor la domiciliu

Camera

După un incubator, păstrarea puilor la domiciliu nu este foarte dificilă. Pentru a face acest lucru, amintiți-vă câteva cerințe de bază pentru îngrijirea casei, în cazul în care există găini:

Curatenia este una dintre cele mai importante conditii pentru o camera de pui. Pentru a face acest lucru, în fiecare zi pentru a curăța locul de reședință de pui, în scopul de a evita apariția de diferite infecții.

Dacă există gunoi, ar trebui să fie schimbată în mod regulat, astfel încât să fie aproape întotdeauna uscată și curată.

Nu este recomandabil să păstrați un număr mare de pui într-un singur loc al conținutului lor. Este important să oferiți un spațiu liber tinerilor, astfel încât puii să poată circula liber și să meargă liber, în timp ce exercită toate funcțiile motoarelor. Prin urmare, suprafața spațiilor pentru păstrarea animalelor cu capul galben depinde în mod direct de numărul lor.

Încălzirea constantă în interior nu este recomandată. Aviatia aviatica are nevoie de paddocking obisnuit, dar este recomandabil sa se faca acest lucru atunci cand are deja o luna. Furajele verzi suplimentare în aer liber vor promova o muncă bună a organelor digestive ale puilor.

lumină

Grijă de găiniLumină suficientă este, de asemenea, o condiție importantă pentru păstrarea păsărilor de curte. În funcție de vârsta tinerilor, se determină și regimul luminii.

În primele zile de viață a puiului, durata unei zile de lumină ar trebui păstrată cel puțin 18 ore. Și după ce a ajuns la puii de patru luni, această valoare poate fi redusă la 10 ore.

Acest mod de iluminare este aplicabil pentru orice rasă de animale tinere domestice, indiferent dacă este ouă sau carne.

În timpul perioadei de iarnă lumina zilei este menținută utilizând dispozitive de iluminare artificială, care sunt selectate ținând cont de capacitatea lor și de numărul populațiilor de păsări din cameră.

Temperatura pentru puii de găină

Regimul de temperatură depinde, de asemenea, de categoria de vârstă a păsării.

Consumul zilnic de până la cinci zile necesită un regim de temperatură de până la 32 de grade peste zero.

De la a șasea zi de viață până la vârsta de nouă ani, temperatura ar trebui să fie redusă treptat la 28 de grade peste zero.

De la a zecea zi la a douăzecea, ar trebui să fie deja 25 de grade.

În perioadele ulterioare, temperatura trebuie menținută la 20-24 grade peste zero.

Nivelul optim de temperatură poate fi asigurat prin intermediul unor lămpi artificiale adecvate. În timpul iernii, ar trebui instalate încălzitoare suplimentare.

Sistemul de încălzire

Pentru a încălzi cutia sau cuștile cu găini, puteți folosi o varietate de mijloace. Pentru a menține un regim confortabil de temperatură în locul în care sunt localizate puii nou-născuți sau tineri, se folosesc următoarele tipuri de încălzire:

 • Cum să încălzi găinileApa sau sticla cu apa calda, care este protejata de umiditate.
 • Sticle de plastic pline cu apă caldă și învelite în țesătură de bumbac sau lână, și pot fi acoperite cu mai multe straturi de vată de bumbac.
 • Becuri incandescente.
 • Unul sau doi reflectori, care sunt fixați într-un loc inaccesibil pentru pui.

O atenție deosebită trebuie acordată fixării corecte a lămpilor. Faptul este că atunci când se încălzește cutia cu găini, nu trebuie să uităm de siguranța lor și să ne amintim capacitatea surselor individuale de căldură să se încălzească excesiv sau, dimpotrivă, să se răcească. Și, de asemenea, este necesar să știți, că încălzirea aerului are loc de obicei neuniform și că temperatura din colțul opus față de încălzitor va fi în mod corespunzător mai mică decât cea apropiată de acesta cu aproximativ 3-6 grade.

Puii de ou sunt adesea mai mobili decât colegii lor de broiler. Prin urmare, o casă mare pentru pui poate fi împărțită în mai multe părți pentru a economisi spațiu în primele zile. Acest lucru va ajuta la economisirea energiei și la salvarea forțelor prețioase ale copiilor. Căsuțele sau celulele încălzite trebuie să aibă o vechime de până la o lună, iar apoi pentru găinile în temperatura lor la domiciliu este setată la aproximativ 18 grade. Dacă există un așternut adânc încălzirea trebuie efectuată la un nivel de 15 grade.

Lămpi roșii pentru încălzirea puilor

Cum să încălzi găinileSursele de radiație infraroșie, care sunt utilizate pentru încălzirea găinilor, trebuie protejate împotriva pătrunderii umidității, a șocurilor, a șocurilor posibile și a puilor curioși. De asemenea, nu uitați de riscul aprinderii accidentale, care poate duce la consecințe grave, astfel încât lampa cu infraroșu, acoperită cu un capac de protecție, trebuie atinsă la o înălțime sigură. În prezent, există multe opțiuni pentru astfel de echipamente, printre care se numără următoarele:

Lampă roșie oglindă cu un bec roșu sau transparent. În primul caz, toată energia consumată este transformată în căldură, iar în al doilea, în plus, și în fluxul de lumină. Aceste lămpi sunt destul de puternice și permit încălzirea neîntreruptă și fiabilă a puilor mici.

O lampă care are o cupolă rubinică a unui bec. Acest dispozitiv se încălzește instantaneu și este foarte economic, datorită capacității sale de reflecție.

De la înălțimea de fixare a lămpii, parametrii fluxului de căldură depind de asemenea, care trebuie ajustați în funcție de vârsta puiilor.

Puii nou-născuți și până la o săptămână îl încălzesc de la o înălțime de 50 cm.

În cea de-a doua și a treia săptămână, puii se încălzesc de la o înălțime de 72 cm de la așternut.

Pentru persoanele în vârstă, lampa este setată la o înălțime de metru. Ca urmare a procesului de înlăturare a lămpii, temperatura conținutului găinilor scade, iar suprafața de încălzire și iluminare crește semnificativ. Utilizarea lămpilor roșii promovează stimularea creșterii rapide a puiilor și dezvoltarea imunității bune.

Cum să aibă grijă de găini: alimente

Feed pentru puii nou-născuți: plecarea din prima zi

Cum sa furati puiiImediat după ecloziune, începeți hrănirea puilor. Dar mai întâi ar trebui să așteptați până când se vor usca și vor deveni mai puternici.

După aceea, un porumb este turnat în partea inferioară a cutiei sau într-un panou plat, deoarece are o structură fină și va fi cel mai potrivit aliment pentru puii nou-născuți.

Gălbenușul tocit nu este recomandat pentru puii nou-născuți, deoarece va fi suficient de gras pentru tinerii cu chip galben. Printre altele, experții veterinari consideră că astfel de alimente nu vor fi o încărcătură normală pentru structura musculară a stomacului de pui nou-născut. Iar rezultatul poate fi încălcarea structurii și formarea pereților stomacului nedezvoltat al nou-născutului. Furajele crude sunt, de asemenea, contraindicate pentru puii mici, deoarece pot provoca tulburări ale sistemului digestiv.

Alimente pui de zi cu zi

Spre deosebire de nou-născuți, puii de zi cu zi pot diversifica dieta și, în plus față de porumb, dau următoarele feeduri:

 • Cereale de grâu.
 • Millet.
 • Gris.
 • Fulgi de ovaz.
 • Orez de orez.

Alimentația puiilor diurne se va face la fiecare două ore și se va alimenta în porții mici. Cerealele, în acest caz, este de dorit să nu se amestece, în caz contrar puii le vor scoate selectiv, alegând cele mai plăcute și în viitor vor mânca doar acest tip de produs. Prin urmare, amestecuri de furaje cel mai bine este să dați în formă uscată și separat.

Pentru dezvoltarea și dezvoltarea completă, pe lângă cereale, alte componente trebuie incluse în dieta pasărilor. Bovinele tinere vor fi brânzeturi foarte utile, deoarece acest produs satura corpul găinilor cu substanțe de calciu și azot. Puteți începe să dați brânză de vaci în a doua sau a treia zi după apariția puiilor în lumină în orele de dimineață, după ce ați amestecat cu cereale.

Ar trebui să știți că produsele lactate sunt foarte utile pentru nou-născuții nou-născuți. Prin urmare, în loc de a bea apă, puteți turna lichid kefir sau zer.

În a treia zi de pui puteți începe să hrăniți cu verdele. Ca hrană verde potrivire bună:

 • Nettles.
 • Trifoi.
 • Puternicul.
 • Patlagina.
 • Păpădie.

În a cincea zi din dieta găinilor se recomandă introducerea cepei verzi, care are proprietățile utile necesare, asigurând o bună protecție a puiilor de tot felul de boli intestinale.

Hranirea animalelor săptămânale

Puii de vîrstă de săptămâni începeți să dați un amestec de următoarele cereale:

 • Grâu.
 • Ovăz.
 • Orz.
 • Porumb.

Cerealele sunt amestecate în proporții egale. Ca supliment, la amestec se adaugă produse lactate și ierburi zdrobite.

În această perioadă, puii tineri sunt hrăniți mai rar, dar într-un volum mai mare. În timpul zilei, hrănirea trebuie efectuată de până la cinci ori.

Hranirea puiilor lunare

Cum să ai grijă de găiniCând puii se întorc în lună ei pot fi deja eliberați în curte pentru mersul pe jos. Prin urmare, în această perioadă, principala dietă a găinilor este cea alimentară verde. Utilizarea de iarbă sau alte verde îmbogățește organismul avician în creștere cu vitamine și alte elemente utile care sunt necesare pentru metabolismul adecvat și creșterea sănătoasă a puiilor.

În plus, găinile ouătoare trebuie să introducă un grâu de măcinare grosieră în dietă și de la o lună și jumătate pentru a le hrăni cu boabe întregi. Și, de asemenea, puteți da deșeuri alimentare și făină de carne și oase.

Boli ale găinilor

Puii, ca toate celelalte pui de alte păsări, sunt expuși la diverse boli. Cele mai frecvente dintre acestea sunt următoarele:

 • Salmoneloza.
 • Coccidioza.
 • Tulburări digestive.
 • Beriberi.
 • Tifos.
 • Intoxicație.

Pentru tratamentul corect al bolilor, trebuie să știți ce simptome sunt caracterizate și, dacă este necesar, să faceți apel urgent la serviciul veterinar.

Prevenirea bolilor de pui

Măsurile preventive sunt o protecție destul de bună pentru diferite boli ale puilor. Iată câteva sfaturi utile și recomandări ale specialiștilor în această privință:

 1. Cum sa furati puiiCurățați și dezinfectați în timp util casa de păsări cu soluții de sare, înălbitor sau sodiu caustic.
 2. Respectarea densității necesare a animalelor în casa de păsări. Suprapopularea puilor într-o cameră poate afecta negativ sănătatea lor.
 3. Alimentele de calitate ar trebui să fie echilibrate și să conțină toate substanțele nutritive necesare pentru dezvoltarea normală a puilor.
 4. Ventilarea camerei trebuie să fie la nivelul adecvat, pentru a evita apariția diferiților agenți patogeni.
 5. Regimul de temperatură care asigură o întreținere confortabilă a puilor trebuie controlat și menținut la un nivel adecvat.
 6. Se efectuează sistematic lipirea păsărilor cu preparate speciale împotriva diferitelor boli infecțioase.
 7. Efectuați vaccinarea în timp util și regulat a păsărilor.

Puii de reproducție reprezintă un proces destul de consumator de timp, care vă va cere să fiți responsabili în această chestiune. Pentru puii a crescut sănătoase și a dezvoltat rapid este necesar să se respecte toate regulile de întreținere, fără nici o greșeală. Printre altele, una dintre condițiile principale pentru dezvoltarea completă a animalelor cu capul galben este îngrijirea caldă și îngrijirea constantă pentru acestea, rezultând astfel o revenire adecvată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouăCe trebuie să faceți pentru a planta o găină pe ouă
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Pui broiler: hrană, îngrijire și condițiiPui broiler: hrană, îngrijire și condiții
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Conținutul rasei Pavlov de puiConținutul rasei Pavlov de pui
Regimul temperaturii pentru puii de carne: pui și conținutRegimul temperaturii pentru puii de carne: pui și conținut
Eliminarea, retragerea puilor într-un incubator la domiciliuEliminarea, retragerea puilor într-un incubator la domiciliu
Exploatarea ouălor de pui. Cât timp să stai pui înainte de apariția puiilorExploatarea ouălor de pui. Cât timp să stai pui înainte de apariția puiilor
Descrierea rasei de pui amrox: îngrijire și reproducereDescrierea rasei de pui amrox: îngrijire și reproducere
Pui de pui broiler. Îngrijirea și hrănirea acasăPui de pui broiler. Îngrijirea și hrănirea acasă
» » Îngrijirea puiilor: condiții adecvate de păstrare și nutriție a puilor
© 2021 amigdas.com