amigdas.com

Câți ani pot trăi arici în natură și acasă

Care este speranța de viață a ariciilor?Acest mamifer amuzant poate fi adesea găsit în natură. În Rusia, ariciul trăiește în pădurea și zona de stepă din teritoriul de la vest la est. Oamenii îi văd adesea pe linia orașului - în parc, în parcele de țară și în grădini de legume. Acest cartier este probabil legat de absența prădătorilor din oraș, care sunt periculoși pentru arici, vulpi și căpșuni și animale de companie (câini și pisici) nu le dăunează.

Fapte despre arici

Aricioanele sălbatice sunt predominant nocturne. Acestea sunt omnivore, baza dieta lor fiind fructe și fructe de pădure, ouă cu pene, insecte, omizi, râme și chiar soareci de câmp. După vânătoare, se întorc în cuib și adorm în timpul zilei. În toamna târzie, ariciul închide intrarea în grădină cu frunze și mușchi și intră în hibernare, care durează până în aprilie.

Deci, cât de mulți arici trăiesc?

În sălbăticie, speranța de viață a ariciilor variază de obicei de la 3 la 5 ani

Aricioanele nu sunt timide, în afară de frumos, când se întâlnesc cu o persoană pe care nu o lasă să alerge, așa că devin un potențial animal de companie bun venit. O persoană, fără ezitare, ia animalul în casă, fără să-și facă griji în privința corectitudinii acțiunilor sale.

Arici - nu este cel mai convenabil pentru păstrarea unui animal de companie. Are un miros specific, nu este studiat de un om ca o pisică sau o pisică. Există probleme cu hrănirea, să nu mai vorbim de trăsăturile vieții de noapte și de inconvenientele asociate unei persoane.

Cu toate acestea, în prezent, ariciii sunt crescuți și special, făcând acest lucru profesional.

Practica de a păstra aceste mamifere în condițiile de locuire a arătat că, în captivitate, ariciul poate trăi mai mulți ani.

Acasă, aricii trăiesc între 10 și 15 ani!

Cauzele longevității aricelor domestice

Deși se crede că durata de viață a animalelor sălbatice este mai lungă decât ceilalți captivi, această regulă nu pare să se aplice ariciilor. Motivele acestei longevități sunt următoarele:

 • Cum trăiesc ariciiAbsența dușmanilor naturali și a problemelor aferente.
 • În casă există întotdeauna mâncare și nu există niciun factor în moartea animalului din foamete.
 • În caz de boală a animalului de companie, întotdeauna "la îndemână" este asistența veterinară.
 • Acornii acasă nu trebuie să-și afirme dreptul la teritoriu sau la posesia unei femei, ca urmare a faptului că frații lor sălbatici se rănesc sau mor.
 • Pe tocuri de arici intră deseori sub roțile mașinilor, mor în incendii forestiere și ca urmare a faptului că au fost contaminate cu culturi agricole de substanțe chimice otrăvitoare.

Cum de a îmbunătăți calitatea și de a spori durata de viață a unui arici intern

La fel ca toate animalele domestice, aricii trebuie să ofere un stil de viață sănătos, adaptat caracteristicilor lor naturale și alimentației adecvate. Dacă animalul a apărut accidental în casă, ar fi inutil să întrebați experții privind aricii de reproducere cum să se îngrijească în mod corespunzător pentru ei.

Sursă de alimentare

Regulile de bază ale nutriției includ următoarele:

 1. Unde locuiesc ariciiiAriciii sunt prădători, iar o parte importantă a dietei lor este proteina animală. Ariciului i se oferă carne, organe comestibile, pește.
 2. Legumele și fructele reprezintă o componentă importantă a hranei pentru arici. Morcovi, mere, varza, dovlecei si, de asemenea, sucurile din aceste produse sunt o sursa excelenta de fibre si vitamine. Bomboanele sunt un desert bun și aricii le mănâncă cu plăcere.
 3. În sălbăticie, aricii sunt foarte îndrăgostiți de consumul de insecte: gândaci, muște, lăcuste, lăcuste. Dacă nu există dorința de a alerga cu o plasă pe gazon, ar trebui să mergeți la un magazin bun de animale de companie și să întrebați ce au de oferit pentru animalul de companie. Aceeași întrebare este rezolvată cu șoareci și broaște, care formează baza alimentației ariciilor în condițiile habitatului forestier.
 4. Cereale: hrișcă și orez. Este mai bine să le amestecați cu carne (carne tocată).
 5. Ouă: prepeliță sau carne de pui, crude și fierte.
 6. Furaje industriale. Arborii pot fi hraniti si hraniti uscat pentru animale, cu toate acestea, ar trebui sa fie un aliment nu mai mic decat clasa superpremium si este necesar sa se citeasca cu atentie compozitia: baza trebuie sa fie proteina animala (nu mai putin de 30%). Grăsimea din compoziție nu trebuie să depășească 14%. Componente cum ar fi cartofii sau porumbul, zahărul, amidonul sunt inadmisibile.

Important! Ariciilor nu i se dă lapte, dar trebuie să existe întotdeauna apă proaspătă într-un bol!

Stilul de viață și modelele de somn

Ariciul este rezident nocturn. Nu aduceți în jos regimul zilei și faceți-o nenaturală pentru natura lor. Acest lucru vă poate afecta sănătatea.

Ariciul ar trebui să aibă propria casă - un cuib în care va fi confortabil și sigur. Este mai bine să cumpărați o cușcă specială și să o echipați cu tot ce aveți nevoie: o toaletă, băutoare și alimentatoare, jucării și o roată care să funcționeze pentru a oferi animalului o bună activitate fizică.

Acest aspect, ca și somnul de iarnă, este foarte important pentru sănătatea unei urci de case. În sălbăticie, un arici trebuie să acumuleze o anumită cantitate de nutrienți de iarnă pentru a supraviețui în condiții de siguranță în timpul hibernării. Proprietarul trebuie să-și amintească de acest fapt și să ofere animalului o hrană bună.

Jerzy nu sunt în stare să doarmă într-o cameră caldă, așa că pentru hibernarea de iarnă trebuie să ai grijă de un loc în care temperatura aerului să nu fie mai mare de +5 grade.

Protejați-vă animalele de companie de accidente: cădere de la o înălțime, contact cu fire și produse chimice.

A lua sau nu să ia: aceasta este întrebarea

Cum să păstrați un arici acasăAriciul - un animal sălbatic și merită să ne gândim dacă aveți nevoie de un animal de casă în casă. Aspectul păcatului în această chestiune joacă un rol rău, deoarece este mai util pentru un arici dacă este dus în pădure decât pentru o premisă necunoscută și neavând grijă.

Se întâmplă că o persoană încearcă să îmblânzească un animal sălbatic pentru o vreme, dar nu face față sarcinii și aricii este pe stradă. Nu este în sălbăticie pentru o lungă perioadă de timp, Animalul este înțărcat de abilitățile de vânătoare și pierde instinctul de auto-conservare. Moartea în această situație este foarte probabilă.

Puteți lua un arici decorativ african ca animal de companie: această rasă este creată special pentru păstrarea acasă. Ele sunt mai ușor de îmblânzit: acestea sunt ființe amabile și afectuoase. Oamenii s-au angajat mult timp în creșterea lor și sunt dispuși să ajute la consiliere. Asemenea arici trăiesc 7-8 ani.

Toate regulile de îngrijire și întreținere sunt aceleași ca pentru un arici obișnuit și pentru un arici decorativ. Observându-le, puteți face viața animalului de companie multă vreme și sănătoasă și bucurați-vă de comunicarea cu el de mulți ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?Ce fac aricii în natură și ce mănâncă acasă?
Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?Ce mănâncă veverițele decât puteți hrăni veverițele în parc?
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Deoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasăDeoarece mouse-ul este mai bine să mănânce, există un fel de mouse sălbatic și acasă
Cum arată câmpul hamsteri, habitatul lorCum arată câmpul hamsteri, habitatul lor
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Pagina principală arici pitic africanPagina principală arici pitic african
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
» » Câți ani pot trăi arici în natură și acasă
© 2021 amigdas.com