amigdas.com

Schnauzeri de toate felurile: caracteristici și descrierea rasei

Descrierea schnauzerilorPrin "schnauzeri" este necesar să înțelegem câte trei specii diferite ale acestei rase, care, de regulă, diferă în funcție de dimensiune. Shiggy sprancene, mustașe și barba sunt, probabil, cele mai distinctive caracteristici ale aspectului câinilor din această rasă.

Având în vedere dimensiunea distinsului:

 • Zwerksnnauzer (individ pitic, de aproximativ 32-37 cm înălțime);
 • Mittelschnauzer (câine de talie medie, adult nu mai mult de 50 cm);
 • Riesenschnauzer (acestea sunt câini de talie mare, creșterea lor poate ajunge până la 75 cm).

Povestiri despre rasa

Aceste rase Schnauzer au venit în țara noastră din Germania. Din germană se traduce numele ca "bot". Este necesar doar să te uiți la acest câine și imediat să devii clar, din ce motiv au fost numiți așa germanii. Schnauzerul de câine diferă de alte rase într-o formă dreptunghiulară a botului. Momentul aparitiei acestor caini este secolul al 18-lea, la acea vreme erau activi si puternici pinsceri, folositi de obicei pentru protectie si vanatoare.

Rasa este incredibil de loială și inteligentă. Pentru astăzi distingeți trei tipuri de Schnauzeri: pitic, mediu și gigant. Toate soiurile aveau scopul:

 • Tipurile pitic și de mijloc au fost adesea folosite în industria agricolă pentru controlul șoarecilor.
 • La mijlocul secolului al XVIII-lea, schnauzerul gigant a fost folosit pentru a proteja cultura și pentru a scăpa de rozătoare.

Trebuie remarcat faptul că preferința în Europa este acordată raselor mari, iar în statele vorbitoare de limbă engleză se aleg mai des câini mici.

Descrierea rasei

Cum arată schnauzerul?Rasa se distinge printr-o botă alungită, cu o tranziție pronunțată către cap în sine din partea frontală. Nasul are o formă dreptunghiulară. Pe botul îngroșat, prin lână, se alocă ochii întunecați și buzele negre. Urechile pot fi tăiate sau nu. În prima versiune, ele sunt urechi îngrijite și erecte, în ultima versiune - jumătate agățată. Direct corpul animalului este ca un pătrat. Picioare, deși mici, dar destul de puternice. Coada este oprită. Coarda este grosieră, groasă, foarte lungă și dreaptă.

Ca regulă, schnauzorii au o nuanță de piper cu sare sau culoare neagră, precum și o mască întunecată. Prezența petelor luminoase este o abatere de la standard. În 1980, standardele de rasă au fost definite:

 • Creșterea schnauzerului pitici nu este mai mare de 40 cm și masa este de aproximativ 5-9 kg;
 • Înălțimea Schnauzerului mediu este de 40-50 cm și masa este de aproximativ 15-20 kg;
 • Creșterea schnauzorului gigant este de 50-65 cm și masa este de 40-45 kg.

Caracteristicile rasei

Schnauzeri diferă în mărime, dar aspectul lor, precum și caracterul și temperamentul sunt similare. Câinii energici și veseli ai acestei rase se caracterizează printr-o tendință de dominare și rezistență. Animalele de dimensiuni mari și medii sunt considerate paznici buni.

Schnauzerii au rezistență ridicată la bolile catarre, se caracterizează printr-un fizic puternic. În acest caz, printre alți câini această rasă este un ficat lung. Această rasă duce de la terieri. Din această cauză se disting prin curiozitate și activitate.

Aspectul schnauzerilor este foarte asemănător, deoarece standardul pentru toți este unul. La câinii din această rasă, fălcile puternice și pe cap sunt ochi întunecați în formă de oval de formă alungită. Lana este groasă și grosieră, poate atinge o lungime de până la 2,7 cm. Avantajul rasei este lipsa unui miros caracteristic de "câine". Lana imbracata si moale in reprezentantii acestei rase este considerata un defect, in timp ce complica ingrijirea animalelor de companie.

Un caracter distinctiv al schnauzerilor este o iubire orb și fără limite pentru oameni apropiați, care adesea se învecinează cu fanatismul. Câini din această rasă sunt considerați a fi lideri puternic pronunțați. Autoritatea proprietarului animalului va trebui să câștige și să depună mult efort.

Diferențele dintre soiurile de schnauzeri

Care este diferența dintre rasăPrincipala diferență între toate tipurile de schnauzeri este, desigur, dimensiunea lor. Desigur, din cauza acestei plante zverkshnautserov cel mai adesea pentru funcția decorativă. Alte tipuri, printre altele, sunt, de asemenea, apărători buni, atât pentru locuințele lor, cât și pentru proprietarii lor. Schnauzer pitic - această rocă creată artificial, care este derivat din mittel.

În general, originea rasei provoacă un număr mare de dispute. Mulți cinologi spun că rasa are câteva secole. Unii că câinii din această rasă au provenit din Germania în secolul trecut. Există o opinie că câinii au fost inițial plantați pentru a păzi grajdurile. Schnauzerii sunt pescarii minunați ai molarelor și șobolanilor. Pentru asta au nevoie de o grosime lână pe bot și abdomen, astfel încât rozătoarele nu pot mușca prin piele.

hrănire

În timpul hranei pentru schnauzeri, trebuie să aderați la anumite reguli. Puii de creștere ai Schnauzerului sunt obligați să mănânce numai de pe suport, înălțimea acestuia trebuie ajustată ținând cont de creșterea animalului. Este necesar să vă asigurați că pe același suport există apă curată pentru băut. Suporturile neintenționate ar trebui să fie îndepărtate de pe suport. Pentru Schnauzer, alimentele trebuie să fie calde. Timpul de a mânca este cel mai bun pentru a merge la o oră sau la 30 de minute după întoarcerea acasă.

Nu dați mâncare dacă câinele "cerșește", nu-i dați afumat și dulce și, de asemenea, alimente prăjite și sărate. Aceste produse sunt negative afectează activitatea pancreasului. Nu uitați de faptul că alimentele trebuie să fie nutritive. Persoanele adulte din alte rase pot regla cantitatea de hrană pe care o consumă, despre Schnauzeri nu se poate spune. Acești câini le place să mănânce, deoarece proprietarul trebuie să determine în mod independent dimensiunea porțiunii. Atitudinea necondiționată față de acest punct important poate provoca obezitatea animalului.

Proprietarul trebuie să decidă ce să hrănească câinele însuși, dar este absolut imposibil să mergi cu animalul. Câinele trebuie să mănânce ceea ce este util pentru el, nu ceea ce îi place. Serios, se aplică, de asemenea, la ce să hrănești catelusii Schnauzer. Este necesar un sfert din dieta alcătuiesc produse vegetale și trei sferturi de origine animală.

Odată cu creșterea catelului, dieta lui se schimbă și norma zilnică de mâncare crește. Deci, un câine la vârsta de 3-4 luni mănâncă până la 200 de grame pe zi. alimente, iar în jumătate de an - 400 de grame. Și cea mai mare parte a alimentelor trebuie să fie reprezentată de pește sau carne. În meniul de zi trebuie să fie cu siguranță brânză de vaci, chefir, legume, cereale, verdeață și fructe.

În hrana Schnauzerului trebuie să urmați regulile:

 • Cum să hrănești schnauzeriAlternarea de produse lactate și de carne;
 • Micul dejun trebuie să fie lichid;
 • Ratiunea necesita o prezenta indispensabila de rusine din faina de secara;
 • O masă este legumicolă;
 • De la patru luni, în timpul schimbării dinților, din meniu se exclude alimente solide;
 • Adulții trebuie să mănânce de două ori pe zi. Vesela din carne ar trebui să fie în meniu de 5 ori pe săptămână, legume - în fiecare zi, gălbenuș de ou - de 1-2 ori, pește - de 2 ori.

Este de dorit ca subprodusele și carnea să fie crude. Absolut interzis orice carne grasă. Pentru a preveni pătrunderea viermilor în vară, puteți arde carnea cu apă clocotită. Legumele se consumă cel mai bine în formă brută, cu adăugarea de 5 gr. ulei vegetal. De asemenea, este de dorit să mănânci amestecați roșiile pre-decojite și verdele tăiați fin.

Întreținere și îngrijire

Sarcini fizice trebuie să fie permanente și obligatorii. Plimbările lungi, când câinele se poate încălzi, este una dintre condițiile indispensabile de detenție. Ce zici de padoc, cel mai bine este sa te plimbi impreuna cu proprietarul cainelui, destul de mult timp si insotiti de bunatatile fizice. Mai ales acest lucru este important pentru câinii care trăiesc în apartamente și au nevoie de o explozie de energie irepetabilă.

Dacă aveți grijă de părul corect, apoi Schnauzer nu se varsă:

 • Schnauzeri de toate felurileCel puțin de două ori pe an, schnauzorii au nevoie de tuns. Pe șolduri și pe cap, părul este tăiat cu o mașină de scris. Se permite părul moale și moale, de unde se formează sprâncenele, mustațele, barba.
 • Se cere pieptănarea regulată. Faceți acest lucru în direcția de creștere a lâna cu un pieptene de metal special. Îngrijirea câinelui trebuie să acorde atenție substratului, deoarece se poate forma coltuny.
 • Coafura prima data este cea mai buna realizata de catre profesionisti, pentru ca, cu miscarile inept si neglijabile, mai ales in zona botului, puteti face rau cainelui.
 • Lana lângă gură și ochi are nevoie de o tunsoare mai frecventă. Acest lucru se poate face independent cu foarfecele. De regulă, barba nu este tăiată, este spălată doar.

Nursingul necesită dinți și ochi. Pentru a curăța primul, se poate folosi o bicarbonat de sodiu sau un paste special pentru animale. Din colțurile ochilor, contaminanții emergenți sunt îndepărtați. Ghearele sunt tăiate pentru a se potrivi creșterii lor. Faceți acest lucru foarte atent, pentru a nu dăuna câinelui. Cel mai bine este să începeți tăierea ghearelor încă în cățeluș. Trebuie să se asigure că acestea nu cresc mai mari decât atunci când câinele a fost cumpărat. Cel mai bine este să începeți cu picioarele posterioare.

Ca rezultat, putem spune cu siguranță că schnauzorii din toate cele trei specii sunt câini vesel și activ. În ciuda aspectului sullen, în general, din cauza sprancenelor înfundate, reprezentanții acestei rase au o bună dispoziție și o dispoziție ușoară. Învățarea lor nu provoacă deloc dificultăți, la fel ca și îngrijirea medicală. Dimensiunea câinelui afectează alegerea funcționalității rasei. În acest fel, Risen Schnauzer este cumpărat, de regulă, pentru protecție, Mittel este pentru apărare, Zwerksnauserul este doar un animal de companie. Dar câinele poate fi ales și pur și simplu la dorință, fără a se uita înapoi la calitățile fizice.

Educație și formare

Cum arată SchnauzeriPentru instruire Schnauzerii sunt pur și simplu ideali. Câinii din această rasă se caracterizează printr-o trăsătură cum ar fi viclenia. În absența educației, schnauzerul Schnauzer și Mittel pot lăca mai mult decât de obicei. Prin urmare, este necesar să se aibă grijă de buna socializare a câinilor din copilărie. Schnauzerii sunt foarte pasionați de oameni și se vor atașa rapid la proprietarul lor. Ei nu arată prea multă suspiciune față de străini, se joacă bine cu copiii. Dar, în timpul pregătirii adecvate, câinii din această rasă sunt excelenți protectori. În același timp, câinele învață rapid toate lecțiile.

Dar este necesar să se ia în considerare, că toate abilitățile, inclusiv apărarea, trebuie să te antrenezi în situații de joc. Cel mai convenabil joc este jocul cu mingea. Această rasă are un instinct de prădător extrem de dezvoltat. Puppy-ul va place jocul cu un manșon de mușcătură sau cârpă. Cel mai important lucru din acest joc, câinele trebuie să iasă pe câștigător.

De regulă, este suficient ca un catel să-și ridice suficient vocea pentru a-l face să înțeleagă eroarea. Podstegivanie și memorarea mecanică nu va da rezultatul potrivit. Este o forță fizică inacceptabilă în timpul pregătirii schnauzerilor. Datorită caracteristicilor naturale, câinele se străduiește constant pentru conducere. Prin urmare, la început proprietarul va trebui să evite indulgențele și să merite autoritatea. De exemplu, atunci când un câine este dat o piesă de la o masă, atunci în viitor va cere deja alimentele sale. Prin urmare, este necesar să nu se permită situații în care proprietarul se va ocupa de animal.

Câinii din această rasă sunt cel mai bine stabiliți ca gardă de încredere. În situații extreme, Schnauzer va putea să acționeze ca un salvator. În plus, din ele cresc hrăniri de sânge excelente. Cu toate acestea, pentru a dezvolta un sentiment de miros, va fi necesar să încercați. Când te hotărăști să-l înveți pe câine să urmeze traseul, atunci găsește un teren potrivit care îți va păstra mirosul. Așezați bucăți de mâncare de-a lungul unei anumite traiectorii. Astfel, câinele va înțelege că este necesar să se deplaseze de-a lungul traseului de la o bucată la alta. Aceste cursuri sunt însoțite de comanda "Căutați!". Este de dorit să faceți exercițiile cât mai curând posibil.

Pentru a rezuma

Cum să hrănești un pui de schnauzerSchnauzerii, spre deosebire de alte rase, se caracterizează printr-un aspect memorabil, dar în același timp au și o serie de alte caracteristici distinctive, datorită cărora sunt populare printre crescătorii de câini. Deoarece în această rasă există un număr de tipuri de dimensiuni diferite, proprietarul va putea alege nu numai câinele pentru protecție, dar și pentru scopuri decorative. În general, aceste tulburări de animale în îngrijire nu se creează, deoarece sunt foarte rar bolnavi și se disting prin sănătate puternică. Dar este necesar să mențină în mod constant o activitate ridicată a câinelui, numai în acest caz ei pot rămâne la fel de vesel și vesel ca și în catelus.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Rasa belgian Griffon: descriere și caracteristiciRasa belgian Griffon: descriere și caracteristici
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
French Shepherd: o descriere a raseiFrench Shepherd: o descriere a rasei
Miniature Schnauzer: Caracteristicile rasei, descrierea caracteristicilorMiniature Schnauzer: Caracteristicile rasei, descrierea caracteristicilor
Cel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru omCel mai mare câine din lume, îngerul păzitor pentru om
Evaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravăEvaluarea câinilor recunoscută ca fiind cea mai gravă
» » Schnauzeri de toate felurile: caracteristici și descrierea rasei
© 2021 amigdas.com