amigdas.com

Descrierea și condițiile tetradonului pitic și verde

Tetradon-ingrijireKarinotetradony travankorikusy (Carinotetraodon travancoricus), care este mai frecvent numit Tetradon pitic sau fugu pește pitic nu atât de mult timp în urmă a apărut în magazine pentru animale de companie, dar a câștigat rapid recunoașterea crescătorilor. Pentru că acești prădători mici amuzanți nu au nevoie de un acvariu mare, e suficient pentru o capacitate de douăzeci de litri. Peștii au un comportament diferit și distractiv - ei monitorizează îndeaproape ceea ce se întâmplă în jur și se transformă într-o minge în pericol. Unii crescători notează atașamentul tetradon față de stăpânii lor.

Aspectul tetradonului pitic

Caracteristicile aspectului și comportamentului piticului Fugu le fac foarte populare. Aceștia sunt cei mai mici reprezentanți ai tetradonilor, iar dimensiunile lor nu depășesc trei centimetri.

formă corpul similar cu structura de pere și se îngroațează la cap cu o botă ascuțită. Taurul este dens, cu o cocoșă pe spate și acoperită cu spini mici, care sunt aproape invizibili atunci când peștele se simte în siguranță. La cea mai mică amenințare, tetradonul umflă și folosește spini drept protecție. Dar crescătorii ar trebui să-și amintească faptul că transformările frecvente au un efect negativ asupra sănătății animalelor de companie, așa că nu-i speriați pentru distracție.

Pe capul mare sunt plasați ochi rotunzi uriași, ale căror mișcări nu depind una de cealaltă. Datorită acestei trăsături, tetradoanele pitic pot observa tot ceea ce se întâmplă în jur, rămânând absolut liniștiți.

Gura de pește seamănă cu ciocul unei păsări. Premaxilare și maxilar oseminte El sa topit, iar maxilarul este format din patru plăci din dinți.

O atenție deosebită merită colorarea animalelor de companie. Picturile galbene vopsite pot schimba nuanțele la verde, bronz și maro, în funcție de lumina sau starea de spirit a peștilor. Și numai patăle negre rămân neschimbate.

Revista TetradonSpatele este dreptunghiular aripioară, și de jos, paralel cu el - formă triunghiulară anală. Forma finului caudal seamănă cu aripile deschise ale unui fluture. Nu are culoare și este translucid, iar umbra este atașată la dungile galbene. Suprafețele tetradonov diferă de mobilitate și seamănă cu prinderea aripilor colibelor.

Determinarea sexului animalelor de casă nu este ușor. Bărbații adulți de tetradone sunt mai mari și au o culoare mai pronunțată. Ele se disting, de asemenea, printr-o duză pronunțată întunecată de-a lungul abdomenului.

Diversitatea speciilor

Pitiful Fugu poate avea culori diferite, dintre care unele au afectat numele speciilor de pește.

 1. Tetradon verde - una dintre cele mai comune specii. El este foarte mobil, și poate sări cu ușurință din acvariu. Tetradonii verzi preferă să locuiască în apă puțin salină, ceea ce nu se poate spune despre fuga pitic galben. Această specie are dinți în creștere rapidă, astfel încât prezența de melci solizi în acvariu este o condiție indispensabilă pentru păstrare. De asemenea, este necesar să furnizați acvariul cu un filtru puternic, deoarece aceste animale de companie nu diferă în ceea ce privește curățenia. Pestii adulti sunt pictati in nuante bogate de verde, iar abdomenul este intotdeauna alb. Pe spate împrăștiate pete întunecate. Locuieste astfel de reprezentanti timp de aproximativ noua ani.
 2. TetradonTetradon opt - provine din tropice. El preferă să trăiască în apă sărată. Spatele lor este pictat în nuanțe de culoare brună, cu pete galbene și dungi, a căror formă seamănă cu o cifră de opt. Care a dat numele speciei.
 3. Tetradon kutkutya trăiesc în apă sărată. Ele arată clar semne de gen. Bărbații au o culoare bogată a pielii verzi, iar femeia în sine este galbenă. Cântarele din pești sunt absente, iar corpul este acoperit cu mucus și cu spinări otrăvitoare.
 4. Tetradon MBU un reprezentant destul de mare al genului, care preferă să trăiască în apă dulce. În condiții adecvate, lungimea corpului ei poate ajunge la o jumătate de metru. Ei nu tolerează vecinătatea, pentru că nu se înțeleg cu alți pești.

Caracteristicile conținutului

Într-un mediu natural, tetradonii pitic trăiesc în râurile indiene calde din Insulele Malabare. Este un locuitor nativ al raului Pamba, care curge prin statul indian de sud din Kerala.

Pestii pitic Fugu sunt nemernici. Nu au nevoie de un acvariu mare, dar apa ar trebui să fie de înaltă calitate, deoarece animalele de companie sunt foarte sensibile la nitrați și amoniac. De asemenea, este strict interzis să se adauge sare în apă. Evidențiază parametrii calitatea apei:

 • temperatura - ar trebui să fie în intervalul 23 - 26 grade. Fluctuații admise de 3 - 4 grade în direcția creșterii sau scăderii temperaturii. Dar aceste diferențe afectează în mod negativ sănătatea și speranța de viață a animalelor de companie;
 • duritatea apei obișnuite ar trebui să fie la un nivel de 5 până la 22 de grade, iar carbonatul - de la 7 la 17 grade;
 • Indicele de oxigen (PH) - nivelul său ar trebui să fie de la 6,7 ​​la 7,8.

În plus față de apa de calitate, acvaristul ar trebui să aibă grijă de amenajarea acvariului, în care trebuie să fie obligatorie componente.

 1. acvariuFundul este acoperit cu nisip de râu cu pietricele mici.
 2. Necesar, prezența algelor, care trebuie aranjate astfel încât în ​​zonele unghiulare ale acvariului să se formeze păduri dense. Astfel de colțuri sunt necesare pentru ca tetradoanele să se ascundă de presupusul pericol.
 3. Peștii de iluminat nu sunt deloc forțați, dar cu mult mai strălucitori în acvariu, cu atât mai saturați culoarea locuitorilor lor.
 4. Acvariul trebuie să fie echipat cu un filtru puternic și să schimbe în mod regulat o treime din apă, deoarece acești prădători lăsă în urmă o mulțime de deșeuri și nu ridică alimentele din partea de jos. Situația poate fi salvată de melci, dar ele devin, de asemenea, o hrană pentru pești, deci vor trebui să hrănească zilnic gastropodele.
 5. Cu îmbogățirea apei cu oxigen, un compresor se poate ocupa.

Acvariul poate fi echipat cu diverse decorative element, Dar nu ocupa mult spațiu - va avea nevoie de pește pentru înot liber. Curățarea generală a acvariului se recomandă să fie efectuată o dată la șapte zile.

Cum să hrănești un tetradon

Într-un habitat natural, piticul Fugu nu consumă alimente vegetale. Preferă insecte mici, melci diferiți și locuitori acvatici nevertebrate de dimensiuni corespunzătoare.

La domiciliu, tetradonul nu trebuie hrănit cu alimente granulate, tablete și în formă de fulgi. Animalele de companie nu le vor mânca și vor muri de foame.

melcpentru hrănire Prietenii exotici trebuie să achiziționeze melci: Melanias, Coils și Fizi. Aceasta este componenta principală a hranei zilnice a animalelor de companie, iar cojile puternice servesc ca un ascuțitor pentru dinți. Pentru a asigura că melcii sunt întotdeauna disponibili, crescătorii cu experiență recomandă cultivarea lor într-un acvariu separat.

De asemenea, peștii pot fi hrăniți cu Artemia, Gamarus, Motyl și Daphnia. Aceștia pot primi înghețată, dar mai întâi trebuie să antrenezi tetradonele la astfel de alimente. Pentru a face acest lucru, la început ar trebui să amestecați alimentele congelate și vii.

dobândite rahat se recomandă dezinfectarea cu ozonizare sau tratament cu preparate speciale, inclusiv mangan, piperazină, furazolidonă și altele.

Cum sa alegi un vecin pentru un acvariu

Este important să înțelegeți că, în ciuda dimensiunilor mici, tetradonele pitice au un temperament agresiv. Ei percep mici pești ca hrană, iar în exemplare mai mari iau mâncare. pradatorii mari, se pot bucura de tetradonchikami, dar în cele din urmă, ambele vor muri, deoarece Fugu pitic se umfla in stomac abuzatorului si bloca tractul digestiv. Prin urmare, trebuie luate în considerare luarea de vecini pe acvariu.

Conține cu tetradoane pot fi creveți și pești mari cu temperament calm, mănâncă de legume produse alimentare:

 • Donaciinae;
 • Ototsinklyusami;
 • tările;
 • Rasbora;
 • Espe;
 • creveți de Cherry și Haman.

Listă de nepotrivit vecinii constau din următorii locuitori acvatici:

 • Guppii de peștecarne de vită;
 • creveți mici;
 • guppikov;
 • pitsily;
 • catfish dăunătoare.

Producătorii recomandă alocarea unui acvariu separat pentru tetradonele pitic, în care acestea vor arăta mai luminoase și alți locuitori nu vor suferi.

Conținutul de tetradon ar trebui să fie turme mici de 6 - 7 reprezentanți în raportul: două până la trei femele pe mascul. Într-o astfel de colectivitate, un mediu agresiv este mai puțin pronunțat, ceea ce va facilita pescuitul să-și stabilească teritoriile și să se descompună în perechi.

Caracteristicile reproducerii

Este destul de dificil să multiplicăm tetradonele pitice. De obicei, acest lucru se întâmplă fără participarea gazdei. Și pentru a nu pierde puii, este necesar să punem masculi și 1-2 femele într-un acvariu separat, în timp util, în care este necesar să se planteze alge marine și mușchi. În această perioadă, apa ar trebui să fie filtrată mai puțin intens și să se mărească porțiunile de alimente. Locul preferat pentru reproducere este mușchi.

Când e caviarul amânat, Părinții ar trebui trimise la un alt acvariu, astfel încât să nu distrugă viitorii descendenți.

După apariția prăjirii, este necesar să le rezolvăm în mod regulat, deoarece reprezentanții mai dezvoltați vor organiza vânătoarea de rude mai slabe.

Posibile dificultăți cu conținutul de tetradon

Potențialii tetradonzi ai naturii au o sănătate puternică, astfel încât să se îmbolnăvească datorită îngrijirii necorespunzătoare sau inadecvate.

Simptomele de picături sunt abdomenul umflat și cântarele ridicate. Culoarea petelor se estompează. Dezvoltarea afecțiunii din cauza unei alimentații necorespunzătoare sau necorespunzătoare. Pentru a aduce pește la viață, trebuie să creșteți porțiunile de hrană și să vă îmbunătățiți calitatea. Alimentele ar trebui să cuprindă doar alimente vii și melci. De asemenea, trebuie să monitorizați dieta și să nu permiteți suprapunerea.

Ca urmare a purificării slabe a apei, peștele poate se otrăvesc amoniu și nitrați. În primul caz, simptomele de otrăvire sunt: ​​scurtarea respirației, mișcările intermitente și înroșirea branhiilor.

Substanța zeolitProblema otrăvirii cu amoniac este rezolvată prin înlocuirea filtrului și schimbări mai frecvente ale apei. De asemenea, ar trebui mai des sifonizați fundul și adăugați zeolitul în apă - un medicament care neutralizează amoniacul.

la otrăvire peștii nitrați devin excitați, se mișcă jigniți și reacționează dureros la orice stimul. A doua etapă a animalului de companie este crampe și se scufundă până la fund. În acel moment aripile sunt împrăștiate, iar branhiile și gura sunt deschise.

Animalele ar trebui să fie plantate imediat în apă curată, iar în acvariu, o curățare generală imediată, cu înlocuirea completă a apei și adăugarea de medicamente pentru a neutraliza nitrații.

la calitativ îngrijire și condiții favorabile de întreținere, tetradonele pitice trăiesc timp de cinci ani.

Pițelul tetradon caracterizează teama și agresivitatea. Acești copii curajoși nu se tem să atace reprezentanții mai mari ai regatului apelor. Ei sunt, de asemenea, foarte inteligenți, știu cum să-și recunoască proprietarii și să ceară alimente. Piticii Fugu pot conduce neobosit vânătoarea de melci și oferă proprietarilor lor ore de divertisment.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Pagina principală arici pitic africanPagina principală arici pitic african
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Soiuri decorative unice de vanilie de TunbergSoiuri decorative unice de vanilie de Tunberg
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Totul despre Spitz-ul PomeranianTotul despre Spitz-ul Pomeranian
Pește-minge care se poate umfla: habitatulPește-minge care se poate umfla: habitatul
Condiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini baluCondiții de întreținere și reproducere a peștilor de acvariu de rechini balu
» » Descrierea și condițiile tetradonului pitic și verde
© 2021 amigdas.com