amigdas.com

Cistita la câini: simptome, tratament, prevenire

Tratamentul cistitei la câiniCistita este inflamația pereților vezicii urinare și a uretrei. Nu se poate spune că o rasă de câine este mai expusă la ea, iar cealaltă este mai mică. Boala poate să apară la orice animal domestic. Nu este întotdeauna posibilă recunoașterea cistitei la un câine, care complică doar evoluția bolii și poate duce la o formă cronică.

Dacă proprietarul reușește să recunoască simptomele în timp și să ia animalul la veterinar, boala poate fi învinsă rapid. Care sunt premisele bolii și cum se tratează cistita la câini la domiciliu?

Cauzele cistitei

Această boală este cel mai adesea bacteriană în natură. Sursa bacteriilor poate fi atât organismul însuși, cât și mediul extern, de unde provin de pe membrana mucoasă a tractului urinar. provocând o cistită la un câine.

 • Dacă microbii intră în vezică din alte organe, chiar și îndepărtate, acest mod de infectare se numește descendență. Sursa infecției poate fi oriunde - acest lucru complică tratamentul, deoarece în paralel cu cistita este necesară tratarea focarului principal.
 • Pătrunderea bacteriilor prin uretra este numită o rută ascendentă, deoarece infecția a pătruns din corpul câinelui domestic din exterior. Unele bacterii sunt prezente în mod constant în canalul urinar, dar excreția obișnuită a urinei le elimină. Problemele apar atunci când animalul este forțat să îndure o perioadă lungă de timp și să-și amâne nevoile sau dacă imunitatea sa este slăbită.

Bărbații suferă de cistite mai rar, deoarece uretrale lor sunt mai înguste și mai lungi, ceea ce face dificilă obținerea infecției. La cățele, împreună cu o uretra largă și scurtă, cistita este, de asemenea, promovată de bolile inflamatorii ale organelor de reproducere.

Uneori apariția cistitei contribuie la boala rinichilor, la infecțiile parazitare, la alergii, la apariția unei tumori, la urolitiază. În acest caz, boala trece într-o etapă cronică și nu poate dispărea fără tratamentul bolii subiacente.

Semne de cistită

Simptomele cistitei la câiniFormă acută de cistită curge luminos. Câinele poate să bea, să nu dai o atingere pentru tine. Ea nu va putea suporta nevoia în timpul bolii și va lăsa mereu baltă peste tot. Urina cu cistita devine tulbure, mirosuri neplăcute. Probabil conține mucus sau cheaguri de sânge mici. Animalul își pierde apetitul, poate deveni apatic. Creșterea setelor și creșterea temperaturii crește.

Cu o formă cronică a bolii la un câine domestic, simptomele sunt șterse. Poate arata sanatos, dar uneori începe să urineze frecvent pe stradă și să lase acasă mici bălți de urină. Pe așternut în timpul acestor perioade, se vor observa pete gălbui sau pete. Sângele poate fi văzut pe organele genitale ale unui animal de companie. Dacă exacerbarea nu este tratată, atunci se va intensifica. Manifestările bolii vor deveni mai asemănătoare cu cistita acută. Iată simptomele sale caracteristice:

 • Urinare rapidă într-o postură tensionată.
 • Un câine nu poate tolera și își face treburile la domiciliu.
 • În timpul procesului de urinare sau după aceea animalul bea.
 • Stomacul este elastic și fierbinte, câinele nu lasă să se atingă.
 • Culoarea și mirosul de urină se schimbă, impuritățile de mucus și sânge apar în ea.
 • Apetitul dispare, cu sete în creștere. Animalul de companie se mișcă puțin și arată plictisitor.

tratament

Cum să tratăm cistita la un câine, astfel încât acesta să treacă repede și să nu se repete? Într-o bună clinică veterinară, nimeni nu va începe să trateze animalul fără un studiu. Pentru a identifica cauza cistitei la un câine și a determina agentul patogen, medicul trebuie să numească:

 • ultrasunete;
 • test de sânge;
 • analiza urinei;
 • un frotiu;
 • studiu bacteriologic.

Manifestarea cistitei la câiniExaminarea cu ultrasunete va ajuta la identificarea bolii care a cauzat simptomele. Poate că vor fi găsite pietre sau nisip în vezică. În aceste condiții este nevoie de un tratament complet diferit. Înainte de a primi rezultatele testelor, tratamentul simptomatic este de obicei prescris pentru ameliorarea durerii și reducerea inflamației. Medicul poate prescrie analgezice, antispastice, medicamente hemostatice, dacă este necesar.

Pe baza rezultatelor examinării, este deja prevăzut un regim de tratament. Medicamentele pot fi administrate sub formă de injecții și în comprimate. În cazul în care o focare cronice se găsește în organism, ei încep tratamentul, în paralel efectuând un remediu specific pentru cistită. În cazul depistării alergiilor, sunt prescrise antihistaminice, factorul provocator al bolii (furaje, produse de îngrijire etc.) este identificat și efectul său este exclus.

Dacă, potrivit rezultatelor examenului bacteriologic, se dovedește că microbii patogeni sunt de vină, determină sensibilitatea lor la diferite antibiotice pentru a alege medicamentul care funcționează cât mai eficient posibil. Dacă acest lucru nu este făcut, și terapia cu tratamentul aleatoriu, cistita la caini pot fi complet microorganismele inutile vor dezvolta rezistență la substanța activă, care va complica tratamentul în continuare.

Este de remarcat faptul că, având în vedere utilizarea antibioticelor - este întotdeauna o povară suplimentară asupra ficatului și rinichilor, deci cel mai bine este de a alege dreptul de droguri dintr-o dată, în loc de a experimenta cu diferite antibiotice. Dacă, în funcție de rezultatele testului, medicul prescrie cel mai potrivit remediu, va exista mai puține șanse ca o tranziție a cistită să devină o formă cronică.

profilaxie

Pentru o boală neplăcută nu tulbura animalul de companie și nu vă provoacă probleme și costurile tratamentului său, este mai bine să aveți grijă în avans privind măsurile preventive privind prevenirea cistitei.

 • Cum se determină boala ussobakiUn câine trebuie să meargă cel puțin de trei ori pe zi. Acest lucru va împiedica stagnarea urinei și reproducerea rapidă a bacteriilor din vezică. Cu câinii mici este de obicei mai ușor, pot pune o tavă în apartament.
 • Protejați câinele de curenți și expuneți prelungit la frig. Nu permiteți-i să se afle pe o podea rece fără așternut sau pe pământ, zăpadă în timpul plimbării în toamnă și iarna.
 • Nu permiteți unei cățea să stea pe un loc murdar pe stradă, în timpul căldurii, este deosebit de vulnerabilă la infecții. Cu același scop, alungați câinii vagabonzi de la ea, nu lăsați-o să-și lingă bucla.
 • Bărbații ar trebui să tricoteze sub supravegherea dvs., cu bruște sănătoase dovedite.
 • Acordați atenție igienei animalului. Nu lăsați lâna să rămână împreună lângă anus. Lamele de par împreună cu fecalele pot deveni un teren de reproducere pentru bacterii. Este mai bine să tăiați părul în prealabil în prealabil.
 • Urmăriți dinții câinelui. Adesea, este vorba de bacterii carioase, care se răspândesc prin organism, provocând cistită și alte boli inflamatorii.
 • Câinele trebuie să aibă întotdeauna acces la apă potabilă curată. Acest lucru va ajuta la reducerea concentrației de urină și bacterii din acesta.

În plus față de cele de mai sus, merită menționat un examen veterinar anual cu un specialist. Medicul va fi capabil de a detecta în timp util și de focar de infecție care ia medicamente lor, da sfaturi privind îngrijirea și întreținerea corespunzătoare a câinilor, elimina tartrul, de multe ori provocând boala în cavitatea bucală. Câinele va face o analiză de urină, pentru a înțelege dacă există motive de îngrijorare sau cistita la câine este absent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Cauzele apariției mucusului în urină la femeiCauzele apariției mucusului în urină la femei
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
Sânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faciSânge în urină de o pisică sau pisică, ce să faci
Furadonin pentru cistită: instrucțiuni de utilizareFuradonin pentru cistită: instrucțiuni de utilizare
Pancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenirePancreatita la câini: cauze, simptome, tratament și prevenire
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
» » Cistita la câini: simptome, tratament, prevenire
© 2021 amigdas.com