amigdas.com

Top 10 cele mai periculoase insecte din lume

zburaInsectele periculoase trăiesc absolut pe toate continentele planetei noastre. Prin urmare, pe teritoriul Rusiei, puteți găsi o mulțime de reprezentanți insidioși și ucigași ai animalelor artropode nevertebrate. Oamenii trebuie să știe care insecte pot provoca daune grave sănătății lor și chiar provoca moartea. De aceea, acum merită discutată cele mai periculoase insecte din lume, precum și consecințele după interacțiunea lor cu omul.

TOP-10 dintre cele mai periculoase insecte din lume

Probabil, nu toată lumea știe că o omidă, un bug, o albină sau un simplu țânțar poate duce la un rezultat fatal. Acum vom analiza cele mai periculoase 10 insecte pentru oameni. Există chiar și astfel de artropode nevertebrate, care sunt mult mai rele decât creaturile terestre. Prin urmare, oamenii nu ar trebui să-și piardă vigilența. După fiecare călătorie în țări exotice, mai ales în Africa și America de Sud, este necesar să fie examinată de un specialist. Cele mai frecvente daune cauzate insectelor de sănătate:

 • Prin mușcături;
 • Prin atingere;
 • Dacă există o otravă în gură.

Să analizăm în detaliu TOP-10 insecte mortale din lume:

 1. Fly the Gadflytăun. Acum sunt cunoscute câteva duzini de insecte. Gadflies le-au ouă pe țânțari, țânțari, care apoi stau pe oameni. Larvele ajung apoi pe pielea unei persoane și încep să se coacă în mod activ. Este demn de remarcat faptul că gadfliii își pot face drumul chiar și la creierul uman. Bugul gadfly-ului este foarte dureros. La locul mușcăturii există un punct roșu care se roteste și sângerează. Dacă nu luați nici o măsură în timp, rănile vor începe să se înrăutățească și infecția pielii va începe. Este necesar să se evite acele locuri în care această insectă poate trăi.
 2. Sprâncene. Unii oameni că omida păroasă este considerată cea mai periculoasă insectă din lume, dar în același timp cea mai dulce și mai frumoasă. Cu toate acestea, acest lucru este considerat victima principală a omizi. De fapt, poate provoca daune considerabile pentru sănătatea umană. Otrava lui provoaca arsuri severe in jurul zonei afectate a pielii, precum si dureri de cap, greata si implicarea noduli limfatici. Uneori mușcătura insectelor duce la oprirea respirației.
 3. Bee-tigru. Această albină este considerată cea mai mare coardă de pe planetă. În lungime se poate ajunge la 7 cm. Tigrul de albine locuiește pe teritoriul Japoniei, al Chinei, al Indiei și al Coreei. În plus, această insectă poate fi găsită și în Teritoriul nostru Primorye. Din cauza dimensiunilor mari, coarnele se numesc albine vrabie. Dacă otrava acestei insecte intră în corpul uman, atunci începe să mănânce carnea, provocând umflături grave, dureri, uneori insuportabile. În Japonia, se crede că această insectă este cea mai periculoasă din întreaga lume.
 4. BugulBug de triatom. Acest bug este purtătorul bolii Chagas - o boală periculoasă caracterizată printr-o creștere a ganglionilor limfatici, a colonului și a expansiunii esofagului. Cea mai groaznică chestie este că astfel de păduchi pot locui în apropierea locuințelor umane. Uneori aceste bug-uri se stabilesc în clădiri pentru bovine. Săruri de insecte animale sau umane în zona din jurul ochilor și buzelor. După o mușcătură, în acest loc se formează buburi și începe o mâncărime puternică. Apoi, corpul este acoperit de o erupție cutanată, greață, dispnee, palpitatii inimii. O lună mai târziu, bug-ul intră în corp și începe să blocheze navele acolo, înfundând ganglionii limfatici. După 1-2 luni, apare un rezultat fatal.
 5. Androktonus. Această insectă este un scorpion care trăiește pe teritoriul Africii și al țărilor din Orientul Mijlociu. Otrava unui scorpion poate ucide o persoană literalmente în 7 ore. Copiii cu o mușcă mor mai repede. Mulți locuitori din Orientul Mijlociu consideră această insectă cea mai periculoasă din lume. Trăsătura lor principală este că o persoană nu poate simți mușcătura unui scorpion și, după câteva ore, consecințele vor fi ireversibile.
 6. Anopheles de țânțariAnopheles. În oameni această insectă este numită un țânțar malaric. În ceea ce privește apariția acestui țânțar, este dificil să se distingă de cel obișnuit. El este considerat periculos pentru că este capabil să tolereze o astfel de boală ca malaria. Această boală ucide anual aproximativ 1 milion de oameni care trăiesc pe planetă. De aceea mulți sunt de acord că această insectă este cea mai periculoasă din lume. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că pentru o persoană muscatura de un țânțar va fi periculos numai dacă înainte de faptul că mușcă o persoană cu malarie.
 7. Spider brazilian. Acest păianjen este cel mai mare și mai periculos dintre reprezentanții arahnidelor. Patria păianjenului brazilian este considerată a fi America de Sud. Această insectă este inclusă în Cartea Recordurilor Guinness, fiind cea mai periculoasă din lume printre toți arahnidele. În lungime acest păianjen ajunge la 15 cm, dacă luăm în considerare oscilarea labei. Aceste insecte le place să urce în casele oamenilor, deci cazurile de mușcături nu sunt neobișnuite. Când otravă intră în corpul uman, atunci există probleme cu respirația, apare inflamația la locul mușcăturii, tensiunea arterială crește. Ca rezultat, o persoană moare de sufocare, dacă nu în timp să-l ajute.
 8. Lon. Această insectă este o omidă, care mai târziu devine un fluture, un fluture foarte insidios. Se ascunde mereu sub frunzele sau coaja unui stejar. Adesea, o persoană, rupând o plantă, nu observă o singurătate pe ea și ea în acest moment mușcă. În timpul mușcăturii, această omidă introduce o doză mortală de otrăvire în corpul victimei. Chiar și un contact cu corpul este suficient pentru ca o persoană să fie zdruncinată de sănătatea sa. În același timp, funcția renală este întreruptă, are loc sângerare internă și externă și apare o hemoragie a creierului. Dacă nu se ia nici o acțiune la timp, va fi fatală.
 9. Spider KarakurtKarakurt. Acești păianjeni se găsesc literal oriunde în lume, inclusiv în țara noastră. Karakurt este foarte comun în Crimeea. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să țină cont că mai întâi acest păianjen nu va ataca niciodată o persoană. Ei pot mușca numai dacă persoana îl deranjează. Însă musculatura însăși este nedureroasă, dar după un timp apare un mic punct roșu în zona afectată a corpului și apoi dispare repede. În jumătate de oră există o durere puternică în abdomen, talie și piept. Respirația devine mai complicată, picioarele încep să crească prost. Dacă nu răspundeți în timp, mușcătura se va termina într-un rezultat letal.
 10. Tsetse zboară. Această muscă nu are glande otrăvitoare, dar este încă unul dintre cele mai periculoase insecte din lume. Această insectă se hrănește cu sângele animalelor și a oamenilor și este purtătoarea unei astfel de boli periculoase ca tripanos. Ca urmare a acestei boli la om, sistemul imunitar mai întâi suferă și apoi sistemul nervos. O persoană dezvoltă tumori și o persoană începe să moară literalmente înaintea ochilor noștri. Habitatul principal al acestui parazit este Africa. De asemenea, este de remarcat faptul că astăzi în lume există un tratament pentru boala pe care o suferă zbura tsetse.

Cele mai otrăvitoare gândaci din lume

Dacă vorbim despre sensul direct al virulenței gândacilor, atunci acestea nu există în natură. Desigur, unii gândaci pot mușca o persoană, dar nu pot stropi otravă. Cu toate acestea, sunt cele din hemolimf care conțin substanțe otrăvitoare.

 • În hemolimfa gândacilor, inclusă în familia de blistere, există o substanță otrăvitoare numită cantharidină. Când picăturile acestei substanțe cad pe pielea unei persoane, se formează o arsură care seamănă cu un abces. Și dacă o astfel de substanță intră în gura persoanei, atunci aceasta poate provoca o otrăvire gravă. Cel mai adesea, în această familie se află o muscă spaniolă.
 • E greu de crezut, dar toate celebrele viermi din sângele lor conțin și elemente otrăvitoare. Acest lichid galben pe care insectele îl secretă este un hemolim. Dacă intră în mâinile unei persoane și apoi în gură, atunci va fi declanșată otrăvirea gravă.
 • Staphylinides-sinekryly - un fel de insecte, în care sângele conține alcaloid poderin. Chiar dacă contactați în mod accidental gândacul cu o zonă deschisă a corpului, atunci va exista o apariție a dermatitei. Pielea începe să mănânce, să se roșească și să se umfle.
 • Gîndacii din familia celor care mănâncă frunze conțin în otravă sângele lor, care este considerată a fi cea mai puternică dintre otrăvurile de origine animală. Această otravă se numește diammotoxin. Pentru a înțelege cât de puternică este această otravă, este suficient să știm că Bushmen îi grăsesc cu vârfurile săgeților lor.

Picături periculoase

Printre purici, există două tipuri principale care pot dăuna unei persoane:

 • Șoarecele de șobolanȘoarecele de șobolan Sunt considerați periculoși deoarece sunt purtători ai ciumei. Aceste insecte sunt paraziți ai șobolanilor și gerbililor. Șuviștii de șobolan sunt capabili să tolereze tija de ciumă și sunt, de asemenea, gazde intermediare de viermi paraziți: o tesum șobolan și șoarece. Aceste boli pot fi transmise prin generații de la unul la altul prin intermediul ouălor.
 • Puricii obișnuiți sunt, de asemenea, capabile să transmită diverse boli între oameni și animale. În istorie, există cazuri în care au suferit o ciumă bubonică.

concluzie

În concluzie, trebuie remarcat faptul că, indiferent cât de dulce părea o insectă, nu uitați că poate provoca daune considerabile pentru sănătatea umană. Adesea, contactele cu unele insecte periculoase duc la un rezultat fatal. De aceea este necesar să se abordeze într-un mod mai responsabil călătoriile către țările exotice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?Cine este o astfel de scolopendra uriasa si cum arata?
Cum să scapi de păianjeni în case privateCum să scapi de păianjeni în case private
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Bătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelorBătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelor
Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Specii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lumeSpecii otrăvitoare de broaște: cea mai otrăvitoare broască din lume
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
» » Top 10 cele mai periculoase insecte din lume
© 2021 amigdas.com