amigdas.com

Fluture de ochi de noapte de păun sau de pere de pere de păun

Cum arată un păun?Un fluture fermecător de culoare incredibil de frumos se numește "pavilion de noapte peacut". În popor este posibil să se întâlnească și cu celelalte nume ale sale, cum ar fi un pearfly cu ochi de păun sau Saturnia. O astfel de insectă este înscrisă într-un grup de Lepidoptera.

descriere

Un nume neobișnuit, cum ar fi un copac cu ochii de păun, a dobândit-o datorită culorii sale incredibil de neobișnuite. Fiecare dintre cele patru aripi este înzestrată cu un frumos loc mare sub forma unui ochi. Aceste pete se găsesc pe penajul unei astfel de păsări mai mari ca păun.

Grădinițele își cresc gogoșii numai pe arbori și arbuști cu fructe. Cel mai adesea ele se găsesc pe pere. Poate că numele ochiului de păun i-a fost dat tocmai pentru că, atunci când omida se transformă într-un cocon, seamănă cu o pară.

Un ochi mare de păun, unul dintre cele mai imense fluturi care locuiesc în partea europeană a globului. Fiecare aripă în valoare de aproximativ 6-7 cm, lungimea totală a insectei este de aproximativ 15-16 cm. Aceasta este o lungime destul de lungă pentru o astfel de insectă ca un fluture. Este foarte rar în natura să găsească saturnia de o magnitudine mai mare, dar există și astfel de cazuri. În întuneric, mișcând aripile unui ochi mare de păun poate fi ușor confundată cu o mică bâtă. Corpul fluture însăși este mare, ca aripile, și are, de asemenea, o marjă de blană notabilă. Femeile masculine diferă în lungime de mustață.

La antenele de sex masculin:

 • Descrierea ochiului de păunMare lungime.
 • Cirrus.
 • Au multe ramuri.
 • Wide.
 • Acestea sunt în continuă balansare.

La antenele feminine:

 • Mici.
 • Mai mult ca scoici.

Nutriția corectă în peacockhopper este întreruptă, deoarece proboscisul prin care se hrănește insectele are o structură subdezvoltată. Butterfly se hrănește cu resurse interne, care ar putea fi amânate pentru perioada în care se afla în stadiul de dezvoltare al omizi.

Culoarea Saturnia, de regulă, gri, cu impregnări maronii. Linii puternice și petele pe aripile insectelor sunt clar de văzut. Culoarea păunului este, de asemenea, neobișnuită, deoarece are o crenguță de culoare crem deschisă la capătul aripilor.

Habitat dintr-o pere de mazăre mare cu ochiuri de pere

Aceste fluturi cresc și se dezvoltă numai în țările calde. Climatul rece al țării noastre nu este potrivit pentru locuința lor. Peacock eye este mare - acesta este un fluture sudic. Cele mai frecvente insecte pot fi găsite în regiuni precum:

 1. În cazul în care fluture cu ochi de păunPartea centrală a Europei.
 2. Marea Mediterană.
 3. Sudul României.
 4. Nord-vestul Africii.
 5. Orientul Mijlociu.
 6. Caucaz și Transcaucazia.
 7. Siria.
 8. Liban.

Această specie de fluturi se găsește în habitatul natural cum ar fi:

 • Fructe și grădini de boabe.
 • Green Parks.
 • Forest.
 • Pârtii de munți cu vegetație sub formă de arbuști.

Desigur, ochiul de păun poate fi găsit și în mai multe regiuni nordice, dar acest lucru va fi posibil numai prin transferarea omizi din climatul sudic spre a noastră. Cel mai adesea aceste fluturi vin la noi în fructele exportate.

Reproducerea unei insecte

Peștii de păun rar reproduc. De regulă, pentru un an acești fluturi se pot multiplica o singură dată. La începutul sezonului de împerechere, fluturii de sex masculin încep să se simtă femele datorită simțului mirosului și mirosului lor. Proboscisul lor captează incredibil mirosul unei femei, le simt la 10 kilometri distanță.

Puteți să reproduceți astfel de fluturi, dacă condițiile climatice vă permit să le cultivați. Este demn de remarcat faptul că bărbații mor după împerechere cu femele. Plasați fluture în cameră nu este aproape, în cazul în care se va simți confortabil. Porniți bărbatul la el și, după împerechere după o anumită perioadă de timp, bărbatul va muri, iar femela va pune ouă.

După depunerea ouălor se recomandă un ochi mare de păun pentru a le muta într-un recipient separat și a le pune într-o cameră întunecată. Aproximativ 9-10 zile mai târziu, larvele de omizi vor începe să apară din ouă. Pentru ca ei să crească și să se dezvolte, au nevoie de dieta potrivită. Din moment ce un ochi de păun de noapte mare îi place să locuiască pe pomi fructiferi, atunci este nevoie de frunze pentru mâncare din acești copaci.

Grădinițele mănâncă foarte bine foliage și se dezvoltă. De îndată ce devin puțin mai mult și veți observa că apetitul lor a devenit mult mai mult decât înainte, puteți să le plantați în condiții de siguranță pe copacii din grădină. Așezați-le pe frunze de cireșe sau pe pere, acestea sunt foarte pasionat de astfel de frunziș.

Atunci când timpul se apropie de adolescenta de omizi, containerele mari de plastic din plastic sunt cel mai bine transparente, deci este mai convenabil să urmăriți dezvoltarea coconului. Așezați o ramificație în recipientele de pe arborele de fructe pe care este așezat omida.

După ce coconul a dobândit o formă destul de fermă, acesta poate fi scos din ramură și plasat într-o cutie obișnuită. Grădinițele au doar 14 zile pentru a se transforma în fluturi. De îndată ce vedeți că fluturii încep să apară din coconi, plasați ramurile de copac lângă ele. Este necesar ca ei să poată să se așeze pe ei după naștere și să-și usuce aripile recent îndreptate. Aceasta este o metodă atât de simplă încât puteți să reproduceți aceste frumoase frumoase de noapte în captivitate. În mod similar, ele se reproduc în habitatul lor natural, dar fără participarea omului, multe ouă care sunt concediate mor.

Ce este periculos pentru această specie de fluturi

Cum fluture mâncaDatorită dimensiunilor mari și a vieții de noapte, această specie de fluture nu este amenințată de atâtea dăunători. Dar, în timp ce fluturele se află în stadiul de dezvoltare în stadiul de omizi, păsările sunt primul dușman al acestei insecte.

Dar un pericol mai mare decât păsările, desigur, pentru astfel de fluturi este un om. Iată principalele tipuri de activități umane care pot dăuna fluturilor și omizi lor:

 1. Pulverizare cu insecticide și substanțe chimice.
 2. Becurile de iluminat stradal lăudă fluturi și zboară spre lumina lor și își ard aripile.
 3. Decazarea grădinilor și pomilor fructiferi.

Este de remarcat faptul că în alte țări această specie de fluturi de noapte este inclusă în Cartea Roșie pentru protecție. Anterior, acest fluture a fost considerat un dăunător, tocmai pentru că a mâncat frunze din tufișuri de fructe și pomi. Dar în vremea noastră, pe măsură ce numărul de fluturi a scăzut în mod semnificativ, rănirea specială nu poate provoca plantări de fructe. Caracteristica principală a acestei insecte este frumusețea ei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Câte fluturi au picioare. Numărul de picioareCâte fluturi au picioare. Numărul de picioare
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Câți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilorCâți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilor
Bird Turako: descriere și tipuri de bananeideBird Turako: descriere și tipuri de bananeide
Rețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnăRețetă simplă și delicioasă pentru gem de pe pere pentru iarnă
Arc de arbori: istoric de origine, descrierea arborelui și a fătuluiArc de arbori: istoric de origine, descrierea arborelui și a fătului
Reteta simpla pentru gem de pe pere pentru iarnăReteta simpla pentru gem de pe pere pentru iarnă
Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"Aplicarea hârtiei colorate - "fluture"
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
» » Fluture de ochi de noapte de păun sau de pere de pere de păun
© 2021 amigdas.com