amigdas.com

Repeller împotriva câinilor: tipuri și descriere

Repeller FunctionsUna dintre pericolele care așteaptă oamenii de pe stradă sunt câinii vagabonzi. Ce se poate face în această situație? A muri și a nu mișca este un risc imens pentru a fi mușcat. Bastonul va face ca câinele să fie mai supărat. Rezervorul de gaz trebuie pulverizat ținând cont de direcția vântului, în caz contrar este posibil să vă răniți.

Cu care se confruntă unul cu unul cu un animal fără stăpân, se poate aplica doar la un mijloc de mântuire, care este ultrasunetele împotriva câinilor. Celelalte metode pot fi inutile sau doar vă pot exacerba situația.

Principalele soiuri de sperietori

Siguranța vieții este un factor foarte important care trebuie respectat în orice caz, după ce a fost prevăzut anterior. Te poți proteja de a ataca câinele în mai multe moduri.

Repeller de câine ultrasonic

Dispozitivul se bazează pe valuri de înaltă frecvență care provoacă senzație dureroasă și disconfort. Câinele simte vibrații la o distanță de până la 20 de metri, ceea ce vă permite să preveniți un atac în timpul primelor indicii ale unui pericol care se apropie.

Cartuse de gaz

Cartușele de gaz afectează membrana mucoasă a nasului și a ochilor. Cu toate acestea, pentru a ajunge la un punct vulnerabil, trebuie să țineți cont de vânt și distanța față de animal. Când fluxul de aer este îndreptat către partea dvs., cel mai bine este să nu vă pătrundeți. Există o șansă mare de a suferi dublu: de la aerosoli și de la mușcături. Și un alt punct important: Aceste fonduri sunt folosite numai în timpul atacului, în cazul în care câinele a fugit și începe să se pregătească pentru un atac. Este inutil să irigați spațiul din jur cu un spray de gaz atunci când nu există câine în apropiere.

Taser

Funcționează foarte bine, dar pentru a neutraliza câinele și a nu provoca nici un rău pentru el însuși, este necesar să se ia în considerare câțiva factori importanți:

 • Repellerul dispozitivuluiclaritatea acțiunilor (animalul nu doar stă și așteaptă să îl neutralizați, de aceea este necesar să fii pregătit pentru apărare în mișcare);
 • contactul cu câinele (este necesar să se apropie animalul și să se facă abil și rapid);
 • vremea uscată (descărcarea electrică în contact cu apa poate fi fatală).

Principiul de funcționare al repellerului de câine cu ultrasunete

Ceea ce poate auzi o persoană este sunetele care se află în intervalul de 20 kilohertzi, adică pentru oa doua vibrație de 20.000. Tot ceea ce este mai mult decât acești indicatori, intră în definiția "ultra". Aceste sunete nu sunt auzite de o persoană, dar au un efect fizic care poate chiar distruge structura celulelor. Deoarece câinii de repetare cu ultrasunete de fapt poate fi numită o armă.

Ecografia este destul de eficientă atunci când acționează asupra prădătorilor. Natura acestor animale a dat ocazia de a auzi sunete de înaltă frecvență (limba liliecilor și rozătoarelor mici) - o abilitate vitală care ajută la găsirea pradă. Câinii nu fac excepție. Dacă vă uitați atent la urechea animalului, veți observa un buzunar special, responsabil de percepția ultrasunetelor. Principiul muncii rozătoarelor și repellerilor este de asemenea bazat pe această caracteristică, dar frecvența sunetului depășește în mod semnificativ norma fiziologică și începe să ducă la senzații de durere.

Pentru o persoană, pragul durerii este de aproximativ 140 dB (efectul apropierii apropiate de o aeronavă turbopropulsoasă). Câinele nu poate transfera sunete mai mari de 110 dB.

Câinele reacționează dureros la împușcarea armei. Acest lucru se datorează unor indicatori de înaltă frecvență, care depășesc intoleranța fiziologică. Cu toate acestea, nu puteți merge cu o armă deloc, și fără nici un folos pentru a folosi astfel de mijloace agresive, atunci când există în siguranță pentru viața de câine ultrasunete sperie.

Pentru a lucra eficient dispozitivul - speriat de câine și, în același timp, nu a afectat sănătatea ei - profesioniștii recomandă alegerea dispozitivelor de la 110 dB. Frecvențele sub această limită nu vor funcționa așa cum era de așteptat, animalul pentru atac nu va simți nici un obstacol. Cu toate acestea, chiar și cele mai puternice dispozitive au deficiențe proprii: procesele periculoase sunt începute pe viață, celulele sunt distruse.

Potrivit gazdei, sperietoarele cu ultrasunete - acesta este cel mai eficient și mai convenabil instrument, sigur pentru viață și ușor de folosit. Dacă este selectată corect.

Cum de a alege dreptul de reparație de câine ultrasunete?

Alegerea unui repeller de câine cu ultrasunete, designul trebuie să fie în fundal. Cele mai elementare calități sunt eficiența, confortul și fiabilitatea. Pentru ca dispozitivul să îndeplinească toate cerințele de mai sus, alegerea ar trebui să țină cont de cele cinci puncte principale.

Frecvența sunetului

Cea mai optimă frecvență a sunetului este de 100-140 dB. Indicatorii mai mici nu au funcții de protecție. Animalul va răspunde cu calm la 70-80 dB. Nu căutați un dispozitiv cu valori mai mari de 140 dB: sunetele de înaltă frecvență pot fi periculoase pentru viața umană. Principala sarcină a descurajantului nu este de a face rău, ci de a se opri.

distanță

Ce sunt speriaturile?Dacă recipientul de gaz trebuie pulverizat direct în fața câinelui, atunci în cazul unui repeller, situația este inversată. Unul dintre avantajele și particularitățile - impactul îndepărtat al obiectului agresor. Profesioniștii sunt sfătuiți să utilizeze dispozitivul la o distanță de 10-25 de metri - astfel încât animalul se va simți amenințat și se va opri la timp.

Pentru a respecta acest parametru important, dispozitivul trebuie să aibă o frecvență de emisie corespunzătoare (cu atât este mai mare fluxul de sunet, cu atât este mai departe distanța de acțiune), puterea și structura radiatorului. Directivitatea grinzilor va depinde direct de configurația și structura dispozitivului sau, mai precis, de prezența unui difuzor și a unei părți speciale. Această componentă face ca fluxul sonor să fie intens, concentrat și focalizat.

Efect de iluminare suplimentar

Câinii încep să reacționeze nu numai pentru sunet, ci pentru iluminare. Obținerea unui repeller cu o lanternă, puteți obține funcții suplimentare pe care le veți beneficia numai. Fluxul de lumină va deveni un semnal suplimentar de oprire, avertizează și distrage atenția câinelui. Cel mai bine este să cumpărați modele cu efect stroboscopic. Această schemă de lucru se bazează pe fluxuri intermitente de lumină strălucitoare, cu efect asemănător cu fulgerul sau efectul sudării electrice. Pe o distanță apropiată, luminile tactice îl uimează pe animal.

încărca

Cea mai fiabilă opțiune - sperietoare cu ultrasunete, care funcționează cu o baterie. Pentru reîncărcare va fi necesar doar o priză. Bateriile se așează adesea și este întotdeauna necesar să nu uităm de unitățile de rezervă. S-ar putea să existe o situație în care încărcarea la zero și nu există nici un magazin în apropiere, caz în care doar devine din mână.

mobilitate

Câinii speriat Atunci când cumperi un repeller pentru a purta cu tine, trebuie să acorde o atenție la dimensiunea și forma. Dispozitivul trebuie plasat într-o pungă. Trebuie să alocați în mod specific un loc pentru el, astfel încât, în situația cerută, să puteți găsi rapid dispozitivul și să îl activați. Opțiunile de buzunar și modelele de speriatori pentru centură ar trebui să fie chiar mai mici și în același timp la fel de eficiente.

Cea mai bună opțiune pentru casele de locuit, cabinele și casele particulare sunt staționare repetitoare de câine cu ultrasunete, care sunt plasate fie în jurul perimetrului curții (când zona este mare), fie în spatele porților într-un anumit loc. Acest dispozitiv are suficiente puteri pentru a proteja teritoriul gospodăriei de păsări și animale sălbatice. Profesioniștii sunt sfătuiți să achiziționeze dispozitive cu indicatoare de căldură și senzori de mișcare. Funcțiile suplimentare în întuneric vor fi un avantaj semnificativ.

Pe baza acestor indicatori, puteți alege un repeller fiabil și funcțional, care poate proteja împotriva atașării atât a unui animal, cât și a unui întreg pachet de câini.

Respectați distanța indicată în instrucțiuni. Distanța foarte apropiată de radiator (1,5-2,5 metri), dimpotrivă, poate provoca agresiune la câine și provoca atacul ei.

Cele mai populare modele de repeller

Până în prezent, piața internă este reprezentată de un număr mare de modele care pot atrage multi-opțiuni, formă ergonomică, ambalaje luminoase. Cu toate acestea, înainte de a achiziționa un repeller, este necesar să se consulte cu specialiștii. Calitatea dispozitivului va depinde de siguranța, durabilitatea și fiabilitatea acestuia. Necunoscând tendințele pieței din industrie și complexitatea ingineriei electrice, este dificil să se facă o alegere corectă. Ca în orice altă sferă, există modele favorite în modelele de apărare ale sortimentului. Pentru a nu face greșeli, este necesar să urmați anumite recomandări.

Cele mai populare modele sunt după cum urmează:

 • Dispozitivul repellerLiderul în clasament este dispozitivul producției chinezești, numit Grom-250. Acest dispozitiv îndeplinește toate cerințele operaționale și tehnice. Ușor de utilizat. Este suficient să scoateți dispozitivul din buzunar sau din geantă, să-l trimiteți în partea dreaptă și să îl porniți. Dispozitivul nu necesită eforturi deosebite în activare, se află confortabil în mână, destul de compact. Unicitatea acestui repeller constă în prezența simultană a două radiatoare, care furnizează intensiv radiații de înaltă frecvență direct direcționate.
 • Al doilea loc în clasament este American Dazer. Datorită dimensiunilor sale mici, locul său poate fi găsit chiar și în cea mai elegantă geantă pentru femei, precum și pe centură și în buzunar - echipată cu un sistem special de blocare. Carcasa este realizată din material de înaltă rezistență și de înaltă calitate cu proprietăți anti-impact. Acest dispozitiv este alimentat cu baterii obișnuite. Fluxul de raze este destul de puternic, poate acționa la o distanță de 20 de metri.
 • Pe locul al treilea se află dispozitivul fabricării interne Cobra. Repellerul este echipat suplimentar cu un efect de barieră, și anume o lanternă tactică. Ecografia, împreună cu lumina puternică, își poate îndeplini eficient funcțiile de protecție, acționează iritant asupra vederii și auzului animalului.

Cum de a face un repeller cu ultrasunete câine cu mâinile tale?

Cel mai eficient și în același timp eficient dispozitiv se poate face numai cu prezența cunoștințelor de profil electric. Dacă sunteți încrezător în abilitățile voastre, dar nu știu de unde să încep, urmați recomandările specialiștilor:

 • Cum pot face un repeller cu ultrasunete?În primul rând trebuie să cumpărați rezistențe, un microcip, diode și tranzistori, care trebuie protejate împotriva polarității inverse și a asamblării corecte a mecanismului.
 • Pentru a avea loc o repartizare uniformă a sarcinii, va fi necesar un emițător piezoceramic.
 • LED-urile sunt instalate în partea extremă a dispozitivului. Pentru a porni, trebuie să utilizați LED-urile D3.
 • Frecvența trebuie ajustată la parametrii de 30 kHz, pentru care este necesar un rezistor P35.
 • Pentru o masă lungă și completă, trebuie să oferiți spațiu pentru opt baterii de 9 volți.
 • Nu abuzați cu scoruri de frecvență. Este necesar să se respecte parametrii modelelor care sunt pe piață. Puterea nu trebuie să fie mai mare de 140 dB.
 • Una dintre etapele finale este verificarea impulsurilor cu ultrasunete. Pentru ceea ce veți avea nevoie de un osciloscop.
 • Când faceți un model staționar, este necesar să furnizați o carcasă impermeabilă și cleme de fixare.

Oricare dintre opțiunile pentru tine sunt luate - achiziționarea unui dispozitiv finit sau auto-fabricare - trebuie să respectați măsurile de siguranță, să nu experimentați animalele de companie și să nu vă lăsați departe de copii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?Ce și cum să hrănim în mod corespunzător câinele acasă?
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Geantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecțieGeantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecție
Câine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriereCâine de câine din Africa de Sud Boerboel, descriere
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
» » Repeller împotriva câinilor: tipuri și descriere
© 2021 amigdas.com