amigdas.com

Câți pot trăi o albină de lucru

Cât de mult poate trăi o albinăCa majoritatea insectelor, albinele au o viață scurtă. Și asta este tot pentru că ei petrec o cantitate imensă de energie, timp și energie pe pregătirea rezervelor alimentare, pe ouă și pe păsări de reproducție. Desigur, există alți factori care schimbă durata naturală a existenței. Prin urmare, pentru a ști cât de mult trăiește o albină, este necesar să dezasamblați acești factori.

Ce determină speranța de viață a albinelor

Durata de viata a albinelor, practic, depinde de ce familie este slabă sau puternică. Într-o familie puternică, muncitorii trăiesc o dată și jumătate mai mult. Dar, indiferent de ce fel de familie, toate persoanele care lucrează trebuie să-și petreacă o mare cantitate de efort în timp ce colectarea de polen, iar acest lucru, desigur, într-o anumită măsură, afectează durata de viață a acestora. Dar, în afară de faptul că, speranța de viață este afectată și de factori externi, boli, paraziți, condițiile de mediu, deficiente nutritionale ei înșiși apicultori, miere de albine, care este luată, determinând astfel întreaga familie de a lucra cu o răzbunare.

Compoziția stupului

Într-o familie de albine, în medie circa 70 mii de persoane trăiesc și acestea sunt împărțite în trei categorii:

  1. persoane fizice de lucru.
  2. Uterul.
  3. Trântorii.

Reprezentanții celor trei categorii își au responsabilitățile în stup și, bineînțeles, speranța individuală de viață.

Cât durează o albină de lucru

În cursul observațiilor, sa observat că durata de viață a plantelor de miere în familii puternice, în timpul perioadei de colectare a polenului, poate fi de la 30 la 35 de zile. În familiile slabe, termenul este puțin mai scurt, în medie aproximativ 25 de zile. Condițiile meteorologice depind, de asemenea, de speranța de viață a fost observat că în vara, în condiții bune de vreme caldă, reprezentanții clasei muncitoare se simt mult mai confortabil și, prin urmare, durata vieții lor crește la 45 de zile. Persoanele care dispăreau în timpul iernii au o speranță de viață de 25 până la 30 de zile. Iar acei indivizi care nu se implica in cresterea puiilor pot supravietui chiar si de doua luni.

Și, de asemenea, speranța de viață a albinelor depinde de sezonul în care au fost retrase. De exemplu, plantele de miere care au fost crescute la sfârșitul verii (în august), trăiesc de obicei întregul sezon, iar unele pot supraviețui lunilor de iarnă. Puiul din octombrie rezistă bine perioadei de iarnă, dar la începutul primăverii aproape toți mor, pentru că are imunitate slabă. Deduced în aprilie, au cea mai scurtă viață (22-24 zile), atât de multă energie este cheltuită pentru creșterea copiilor noi. Cea mai lungă perioadă de viață este în păsările din august, când trec la iernare.

Durata de viață a uterului

uteruter, spre deosebire de plantele de miere, pot trăi până la 5-6 ani, deci problema cât de mulți ani trăiesc albinele este foarte reală și corectă. O astfel de lungă durată de viață în uter se datorează faptului că ea nu trebuie să-și petreacă multă energie și energie pe zboruri și colectând polen. Sarcina reginei este de a depune ouă din larve. Desigur, capacitatea de lucru a tânărului uter este mult mai mare decât cea veche, așa că apicultorii experimentați recomandă înlocuirea uterului o dată pe an sau la fiecare două. Dar toate, desigur, individual, și se întâmplă ca uterul și al treilea an de existență să se descurce perfect cu sarcina sa.

Ute în stup a pus o dietă consolidată pentru a-și îndeplini funcțiile principale rapid și calitativ. Toți albinele din stup se îngrijesc de uter și îl protejează, dar dacă devine rău să depuneți ouă din larve, acesta poate fi înlocuit.

Durabilitatea dronilor

albinădrone Sunt albinele unui bărbat. Ei nu lucrează într-un stup, nu colectează nectar și nici nu-și pot obține mâncarea proprie, așa că se hrănesc cu alimentele aduse de albinele lucrătorilor. Singurul lucru pe care dronii îl pot face este fertilizarea uterului. Drumurile sunt necesare de către stup în primăvară, prin urmare, în acest moment al anului se nasc, iar după 13 zile își pot începe datoria. Acei drone care împlinesc destinul lor vor pieri imediat. Și, de asemenea, mulți dintre ei mor în timpul luptelor pentru uter.

alții masculi, care nu au reușit să fertilizeze uterul și să nu moară în timpul bătăliei, să rămână în stup în detrimentul albinelor lucrătorilor. Dar dacă uterul nu mai este necesar pentru fertilizare sau sezonul de colectare a mierei se termină, albinele sunt scoase din stup de către drone. În unele cazuri, albinele nu expediază dronuri din familie, de exemplu, dacă uterul este infertil sau când nu este în stup.

Se pare că speranța de viață a dronilor poate fi de la câteva săptămâni la un an și depinde direct de albinele muncitorilor.

Cât timp trăiesc albinele-ficat lung

Nu toate albinele au o scurtă durată de viață a albinelor de albine lungi care pot trăi nu numai luni, ci și ani de zile, toate depind de anumite condiții.

  1. Dronii lungi pot trăi într-un stup (până la un an), cu condiția ca în familia albinelor uterul să lipsească o perioadă de timp.
  2. Lucrătorii pot trăi, de asemenea, o perioadă suficientă de timp pentru mai mult de 200 de zile, de asemenea, cu absența prelungită a uterului din stup, din anumite motive.
  3. Durata de viață a albinelor este crescută atunci când acestea sunt în stare de roi.
  4. Persoanele supraponderate pot trăi 7-8 luni.
  5. Durata de viață pe termen lung în uter în sălbăticie (5 ani). În condițiile patinoarului, o astfel de perioadă lungă poate, de asemenea, trăi, dar apicultorii experimentați fac de obicei un înlocuitor pentru uter, care se transformă într-un an sau doi.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afecteazăCât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afectează
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Câți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilorCâți fluturi trăiesc: durata de viață a tuturor ciclurilor
Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)Caracteristicile vieții unei albine negre (albastre)
Cum fac albinele de miere miere?Cum fac albinele de miere miere?
Dragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albineleDragostea - cum și pentru ceea ce face de fapt albinele
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Apicultura la domiciliuApicultura la domiciliu
Cele mai frecvente boli ale albinelor și tratamentul acestoraCele mai frecvente boli ale albinelor și tratamentul acestora
» » Câți pot trăi o albină de lucru
© 2021 amigdas.com