amigdas.com

Setterul Scottish Gordon - descrierea și caracteristicile rasei

Setterul scoțianSetterul scoțian este un câine care este singura prietena din întreaga Scoție. Este o rasă frumoasă de vânătoare și, pe lângă aceasta, un partener excelent pentru o persoană. Setterul scoțian este, de asemenea, numit gordon. Acest nume a primit în cinstea lui Alexander Gordon, al patrulea duce al lui Gordon - a fost un mare fan al rasei câinilor scoțieni și a creat cea mai mare grădină din castelul său.

Istoria rasei

Originea setterilor scoțieni, se crede, vine de la spanioli. În Renaștere, spaniolii erau foarte obișnuiți în Europa de Vest. Au existat un număr foarte mare de tipuri diferite de rase, specializate în anumite tipuri de vânătoare. A existat o împărțire în spanioli de apă, care vânează în zone umede și spaniole de câmp, care vânează numai pe teren uscat.

Istoria raseiȘi, de asemenea, a existat un spaniel de pescuit, care era destinat unei metode unice de vânătoare. Spre deosebire de majoritatea spaniolilor care vânau, crescând păsările în aer, spanielul de aranjare se strecura în fața imperiului și se ridică în rack. Cererea pentru acest tip de rasă a devenit din ce în ce mai mare, iar crescătorii au început să aleagă câinii cei mai înalți. Cel mai probabil, mai târziu, acest tip de rasă a fost traversată de alte rase de vânătoare, datorită dimensiunilor câinilor care au început să crească. Ce fel de câini au fost sigur că nu este cunoscut, totuși, în conformitate cu o versiune a fost un pointer spaniol. Din moment ce câinii rezultate au devenit foarte diferiți de strămoșii lor, ei au fost numiți pur și simplu setteri.

De-a lungul timpului, regizorii s-au răspândit pe toate insulele britanice. Apoi nu au fost încă o rasă separată, dar au fost considerate un tip. Nuanțele și mărimile acestor câini au fost foarte diverse. În timp, crescătorii au început să standardizeze rasa. Unul dintre acești crescători și cel mai influent dintre ei a fost ducele Alexander Gordon. Avea două grădinițe, dintre care unul a ridicat dirhoundi scoțieni, iar al doilea Setteri scoțieni. El a preferat câinii de culoare neagră și de culoare cafenea și, prin urmare, sa concentrat asupra reproducerii acestei specii.

Ducele de Gordon nu numai standardizate culoarea, dar a fost în măsură să deducă din aceasta culoare alba. Rasa a fost adusă și popularizată, așa că a fost numită după el. Inițial, rasa a fost chemată Castelul Gordon Setter, dar mai târziu cuvântul Castelul a încetat să fie menționat, iar câinii au început să cheme Gordon Setter. Din 1820, rasa Setters Scoțiană a rămas practic neschimbată.

Câine Setter GordonSetterul scoțian este un câine perfect pentru condițiile din Scoția. Acești câini pot lucra în spații mari și deschise care predomină în Scoția. Ei pot lucra și în apă, deși pe uscat sunt mai eficienți. Această rasă nu a devenit niciodată prea populară în lume, dar vânătorii entuziaști preferă invariabil regizorii scoțieni Gordon.

Descrierea și caracteristicile rasei

În exterior, setul Gordon este similar cu setterul englez și irlandez, dar are o culoare negru și cafeniu și are o dimensiune mai mare. Acest câine este mare, ajungând la 66-69 centimetri la greabăn și cântărind până la 36 de kilograme. Femelele sunt mai mici decât bărbații și ajung la o înălțime de 62 centimetri la greabăn și cântăresc până la 27 de kilograme. Dintre toate tipurile de settere, aceasta este cea mai mare rasa, musculara si cu oase puternice.

Gordons au următoarele caracteristici distinctive:

 1. Scurt și gros la baza cozii, înclinat până la vârf.
 2. Capul este destul de mic, cu un bot grațios lung.
 3. Un gât lung și subțire.
 4. Ochii minunați.
 5. Urechile lungi sunt în formă triunghiulară.
 6. Lana are o lungime medie, netedă, aceeași pe tot corpul, cu excepția botului și a labei, unde este mai scurtă.
 7. Pe urechi, spatele labelor și coada, lana este mai lungă și formează pene.
 8. Culoarea este tipică numai pentru setterii scoțieni - negru și bronz. Culoarea neagră este întunecată, nu există nici o nuanță de rugina în ea. Diferența dintre culori este clară, nu există tranziții netede.

Caini de temperament Scottish Setter GordonCaracterul unui câine scoțian este același cu cel al altor polițiști, dar și mai încăpățânat. Gordon Setter foarte atașat de proprietar și este pregătit să lucreze cu el în perechi. În acest sens, setterii scoțieni pot supraviețui foarte mult, pentru o perioadă lungă de timp rămasă singură. Societatea oamenilor iubitori de compoziție scoțiană, dar ei sunt atenți la străini. Acești câini sunt întotdeauna împiedicați de străini până când se obișnuiesc cu ei.

Setterii scoțieni se simt bine cu copiii dacă îi tratează cu grijă. Dar nu vor tolera tragerea de urechi sau coada de la copil. De asemenea, se înțeleg bine cu alte rase de câini, dar în familie preferă să fie singurul animal de companie și să atragă atenția proprietarului. În general, atitudinea față de ceilalți câini de la scoțian este aceeași ca și pentru străini - politicoasă, dar detașată și restrânsă. Motivul conflictului cu alți câini poate fi acela că, de regulă, setătorul Gordon este dominant și va încerca să preia conducerea în pachet.

Alte animale nu au agresiune printre gordoni, în ciuda instinctelor lor de vânătoare. Ei au fost retrași inițial pentru a găsi și a aduce prada către maestru, dar nu și pentru omor. prin urmare ei împart în liniște casa cu alte animale, de exemplu, pisici.

Câine de vânătoare Scottish Setter GordonGordon Setter este un câine inteligent și bine instruit. Dar în formarea cu ei este mai dificilă decât în ​​cazul altor rase sportive. Această situație se datorează faptului că scoțienii nu vor executa comenzi orbește. La antrenament este necesar să folosiți multe delicatese, laude, pentru a evita strigătele și reacțiile negative. Acești câini ascultă numai pe cei cărora le respectă.

Nu puteți să permiteți unui câine să facă ceea ce maestrul nu ar dori de la ea în viitor, deoarece retehnologizarea unui Gordon este aproape imposibilă. Dar dacă găsiți o abordare a setterului, atunci se va dovedi a fi un partener excelent pentru o persoană.

Setterul scoțian foarte energic, are nevoie de multa miscare si ocazia de a merge. În general, o casă privată cu o curte bună, mai degrabă decât un apartament, este mai potrivită pentru întreținerea acestora. Setatorii ajung târziu până la vârsta de trei ani, rămânând încă pui și se comportă în funcție de această epocă psihologică, deși au deja mari dimensiuni.

Avantaje și particularități ale rasei

 1. Un câine adult are nevoie de cel puțin 60-90 de minute de încărcare zilnică - jocuri, plimbări, jogging.
 2. Setterii ajung bine împreună cu copiii și sunt excelenți protectori pentru ei.
 3. Setterul poate deveni distructiv, dacă nu găsește o ieșire pentru energia și inteligența sa, nu poți lăsa această rasă să se plictisească.
 4. Gordonii nu sunt potriviți pentru a trăi într-o păsări sau într-un lanț, au nevoie de libertate și atenție.
 5. Acestea sunt câini independenți și încăpățânați, care împiedică oarecum ascultarea.
 6. Ei latră rar, recurgând la lătrat doar pentru a-și exprima sentimentele.
 7. Rasa are pronunțată molotare și îngrijire pentru că este nevoie de timp.
 8. Este important de a socializa cainele cât mai curând posibil, astfel încât să nu arată agresiune față de alți câini.
 9. Cel mai bine este să păstrați un setter scoțian într-o casă privată cu o mulțime de parcele, în mod ideal un vânător.
 10. Screaming și aplicarea rudeness la setters - o cale de rău de educație, aveți nevoie pentru a ridica un câine, fără a folosi forța și abuzul.

Îngrijirea și sănătatea

Setterul scoțian: CaracteristiciAceastă rasă o mulțime de îngrijire este necesară, dar nu în cantități prohibitive. Este necesar să pieptezi în fiecare zi părul în timpul molitanului, altfel se va încurca în bobine. Chiar și atunci când câinele nu se varsă, ar trebui să fie pieptănat cel puțin de două ori pe săptămână. Pentru a înota un câine este necesar, dimpotrivă, nu mai des decât o dată la două luni sau în caz de necesitate specială. Se recomandă să nu folosiți șampoane la îmbăierea extraordinară.

Dacă plimbarea este într-o zi ploioasă, este mai bine să folosiți un impermeabil caine pentru a-și proteja haina de contaminare. În condiții de iarnă reci, merită protejat urechile câinilor, astfel încât să nu apară otita. Ghearele câinilor sunt șterse de la sine, dacă au suficiente plimbări active.

Setterul scoțian are nevoie de mâncare de calitate. Este necesar să se monitorizeze adecvarea caloriilor și echilibrul alimentației câinilor. Această rasă nu este predispusă la obezitate și alergii, astfel încât câinele poate fi menținut în condiții de siguranță pe hranirea naturală. Toamna și primăvara, pentru a păstra capacul de lână, merită să oferiți mai multă cantitate de vitamine și fructe de mare grădinarului.

Acești câini sunt considerați a fi o rasă destul de sănătoasă și nu sunt supuși la prea multe boli. Speranța de viață este de 10-12 ani.

Cu grijă și atenție din partea proprietarului, Setter-ul scoțian Gordon va deveni un prieten minunat și credincios și însoțitor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?American Black Pit Bull Terrier - un câine ucigaș sau un partener?
Scottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasăScottish Fold - Scottish Fold: Descriere rasă
English Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectuluiEnglish Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectului
Red Set irlandez: descrierea și caracterizarea raseiRed Set irlandez: descrierea și caracterizarea rasei
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Sicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținereSicilian greyhound delta chirneko: caracteristicile de îngrijire și de întreținere
Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile saleDescrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
Caracteristicile rasei Germane yaggter terrierCaracteristicile rasei Germane yaggter terrier
» » Setterul Scottish Gordon - descrierea și caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com