amigdas.com

Cele mai mici rase de caini din lume

Care este cea mai mică rasăDe câțiva secole, câinele este un prieten adevărat și un ajutor pentru om. De-a lungul unei lungi istorii, omul a fost expus la o varietate de rase foarte diverse. Cei mai mici câini au câștigat o popularitate deosebită și astăzi există aproape toate partidele sociale la modă care prezintă cel puțin un câine de dimensiuni mici. În ciuda dimensiunii, fiecare câine mic are propriul său caracter unic și individual.

Avantajele celor mai mici câini

În fiecare an, popularitatea și cererea pentru cei mai mici câini cresc. În ciuda dimensiunii sale, majoritatea dintre ele este de un caracter viguros, animalele de companie sunt întotdeauna gata să reziste și să se ridice pentru a proteja proprietarul în caz de pericol.

Câinii mici sunt prieteni adevărați pentru copii, comunicarea cu ei are un efect benefic asupra educării și dezvoltării copilului. Ei sunt capabili să ridice starea de spirit și să provoace emoții pozitive. Din cauza acestei trăsături în străinătate, puii mici sunt considerați medici cu patru picioare.

Proprietari fericiti pui mici vorbesc despre următoarele avantaje de a deține un animal de companie de o mărime mică:

 • Chihuahua este cea mai mică rasădimensiuni mici;
 • îndrăzneală de caracter;
 • volumul scăzut al alimentelor consumate;
 • nu este nevoie de mers pe jos obligatoriu, astfel încât pentru nevoile de animale de companie suficient de propriul loc cu o tavă sau scutec;
 • Toleranța la mângâiere, adesea inacceptabilă la păstrarea câinilor de rase mari;
 • la întreținerea câinilor mici nu există practic nici un miros specific pentru câinii de talie mare;
 • speranța de viață a câinilor mici este mai mare decât la câinii de rase mari;
 • Comportamentul unui câine mic poate fi controlat chiar de un copil și de persoane cu dizabilități.

Portabilitatea este considerată principalul avantaj rase mici de câini. Un astfel de animal de companie fără probleme poate:

 • transportul în orice mod de transport;
 • luați cu dvs. la magazin;
 • să ia vizite de întoarcere.

Cel mai mic câine din lume

Care câine este cel mai micTitlul celui mai mic câine din lume aparține rasei "chihuahua". Este cel mai mic membru al câine pe nume Millie pseudonim, care cantareste numai 170 de grame, iar creșterea de câine -. 6,53 cm, această dimensiune și greutatea înregistrată oficial în Cartea Recordurilor.

Deținut copil este un cuplu care locuiește în Puerto Rico. Familia tânără notează că îngrijirea unui astfel de animal este destul de dificilă. Cea mai mare problemă pentru proprietari este pierderea animalelor de companie în grădină.

Cele mai populare specii

Câini miniaturali de până la 10 kilograme

mops

Pug este recunoscut ca fiind una dintre cele mai vechi și vechi rase de câini crescuți de om. Greutatea unui animal vesel nu depășește 10 kg, iar cea mai mare creștere a unui animal de companie poate ajunge la 35 cm. Astfel de animale de companie sunt foarte pasionat de pentru a fi în centrul atenției tuturor, sunt mobil și vesel.

Acești reprezentanți au o minte și ingeniozitate, care permit animalului să se adapteze ușor la obiceiurile și obiceiurile proprietarului. Pug nu va interfera cu proprietarul, dacă vrea să-și petreacă timpul în pat. Animale de companie va aștepta cu răbdare până când proprietarul este liber și poate da timp.

Chineză Crested

Una dintre cele mai mobile și sociabile rase, ale căror reprezentanți se bucură să atragă atenția și ca jocurile în mișcare. Un astfel de animal de companie se va strădui să-l însoțească pe aproapele său peste tot.

Achiziționarea chinezelor crescute va fi o opțiune bună pentru întreținerea într-un mic apartament. Greutatea medie a unui castan chinez este de 4-6 kg. Avantajul acestei rase este nemulțumirea în îngrijire.

Petit Brabanson

Aspectul celei mai mici rase de câiniReprezentanții miniaturali sunt foarte îndrăgostiți de joc, sunt afectuosi și iubitori. În conformitate cu starea de spirit a feței, proprietarul poate determina întotdeauna starea de spirit a animalului. Înălțimea câinelui nu depășește 22 cm. Greutatea maximă poate ajunge la 6 kg.

Majoritatea reprezentanților acestei specii găsesc foarte bine contactul și nu se contrazic atunci când comunică cu alte animale de companie. Avantajul reprezentantilor acestei rase este usurinta in formare si pregatire.

Japonez japonez piersic

În ceea ce privește membrii familiei, animalul de companie este vesel și iubitor, dar foarte neîncrezător față de străini și poate chiar să manifeste agresiune. Spitzelii pitic japonezi sunt foarte atașați de proprietarii lor și nu tolerează un sentiment de singurătate.

Avantajul speciei este învățarea ușoară. Înălțimea animalului nu depășește 39 cm, iar greutatea nu depășește 10 kg. Printre reprezentanții Spitz Astăzi se desfășoară competiții de viteză, care demonstrează oportunități excelente de formare pentru reprezentanții acestei rase.

Regele Charles Spaniel

Una dintre cele mai frumoase și atrăgătoare rase din miniatură. Strămoșii ei în secolul al XVI-lea în Anglia au fost folosiți în mod activ în competițiile de vânătoare ale domnilor. Spaniolii se caracterizează prin veselie și iubire nelimitată pentru proprietar.

Înălțimea maximă a animalului nu depășește 27 cm. Un adult poate avea o greutate de până la 6,5 ​​kg. Un animal de companie sănătos are un strat lucios și nu necesită îngrijire specială.

Bichon Frise

Prin acest catelus miniatura, nimeni nu poate trece indiferent, deoarece aparitia reprezentantilor acestei rase provoaca un sentiment de afectiune. Datorită lânii sub formă de haină tipărită, catelul seamănă cu o jucărie moale.

Reprezentanții acestei rase le place să atragă atenția asupra propriei lor persoane. Greutatea este de 2.5-5.5 kg, înălțime de până la 29 cm. Obținerea unui animal de companie din această rasă este recomandată persoanelor care duc un stil de viață activ. Reprezentanții acestei rase sunt ușor accesibili la procesul de instruire, astfel că sunt foarte des folosiți în spectacolele de circ.

Shih Tzu

Cel mai mic câine din lumePrimii reprezentanți ai rasei au fost crescuți cu câteva secole în urmă în Tibet. Greutatea este de 4,5-8 kg, înălțimea poate ajunge la 27 cm. Caracteristica specială a câinelui este prezența ochilor uriași pe un bot mic.

Câinii din această rasă diferă dispunând de veselie și sunt tratați cu bunăvoință oaspeților. Animalele de companie nu le plac mișcările inutile, prin urmare sunt mai potrivite pentru ca fanii să stea acasă. Rasa aparține clasei de lux, astfel încât proprietarul va trebui să plătească o sumă considerabilă pentru cumpărarea unui astfel de câine. Rasa este considerată una dintre cele mai scumpe din lume, deoarece costul poate fi de 5 000-7 000 $.

Pekinese

Rasa a fost crescută pentru prima dată în China. Astăzi este una dintre cele mai renumite și populare rase de caini miniaturale. Greutatea catelului poate fi de la 3,3 pana la 6 kg, cu o inaltime de pana la 23 cm.

Pekingese diferă încrederea în sine și independența, deci este foarte dificil să te antrenezi. Câinii sunt răbdători și nu se confundă niciodată la picioarele proprietarului, sunt atenți la copii, preferând să le evite.

Câini miniaturali de până la 5 kilograme

Rabbit Dachshund

Rasa a fost inițial echipată pentru a participa la vânătoarea obișnuită. Datorită instinctelor de vânătoare, câinele urmărește cu nerăbdare păsările și rozătoarele mici, care se află în câmpul ei.

Greutatea este de 3,4-5 kg, înălțime de până la 17 cm. Reprezentanții acestei rase se bucură de petrecerea timpului cu copii de diferite vârste, sunt mobili și energici. Câinele este foarte atașat proprietarului, care rămâne trădat până la sfârșitul vieții. Persoanele din această rasă sunt oarecum skitute, de aceea necesită o abordare specială în educație.

Bologna italiană

Rasa, crescută în Italia, se distinge prin restrângere, fidelitate, răbdare. Câinii sunt perfect supuși instruirii și sunt pregătiți pentru învățarea constantă.

Greutatea câinelui nu depășește 4 kg, înălțimea poate ajunge la 30 cm. Câinele are păr bun, care necesită îngrijire periodică.

Beaver York

Care este cea mai mică rasă de câineUna dintre cele mai rezistente rase de caini, dar spre deosebire de cele mai multe caini miniaturale, comunicarea ei este discret. Una dintre cele mai mici rase de câini, caracterizată de temperament și echilibru calm. În același timp, câinele este foarte activ.

indivizii de creștere poate ajunge la 3,5 kg, înălțimea maximă la 27 de cm. Proprietarul rasei pentru animale de companie va raporta periodic proceduri de igienă ca și tăierea și prelucrarea lână, care nu este o mare problemă din cauza particularităților caracterului câine.

Japoneză Hin

Foarte prietenos rasa de câini, care este capabil să găsească un limbaj comun cu toți membrii familiei. Cu favoare se referă la alte tipuri de animale de companie.

specimene greutate poate ajunge până la 4 kg, iar creșterea nu mai mult de 25 cm. Reprezentanții acestui gen atrag atenția ajutajului drăguț, haină de blană groasă și un set de coadă de mare.

papiloame

Reprezentanții acestei rase sunt câini miniaturați decorativi. Numele rasei are rădăcini franceze și înseamnă literalmente "fluture". Pufos, de înaltă înălțime urechi de câine shaggy seamănă cu un fluture în formă.

Câinele cântărește 4,5 kg, iar înălțimea este de 28 cm. Astfel de animale mici pot rămâne indiferente. Unul dintre câinii cei mai artisti care iubesc să alerge după minge.

Terrierul Yorkshire

Unul dintre cei mai populari câini miniaturali, caracterizat printr-o bunăvoință pozitivă de a arăta sentimente afectuoase. O astfel de rasă este o opțiune ideală pentru păstrarea atât într-un apartament mic, cât și într-o casă de țară.

Greutatea câinelui este de 3,2 kg, înălțimea este de 23 cm. Reprezentantul acestei specii este foarte inteligent și ușor de antrenat.

Spitzul spaniol

Este considerată o rasă foarte neliniștită de câini, care nu va permite plictiseala proprietarului. Câinele are o față amuzantă, o haină groasă sub formă de blană, urechile de pe cap, de departe, seamănă cu urechile de vulpe.

Greutatea câinelui este de 3 kg, înălțimea poate ajunge la 22 cm. Rasa este potrivită numai pentru persoanele care sunt gata să ducă un stil de viață activ.

Terrierul Toy Toy din Rusia

Rasa de câini a devenit cunoscută în secolul al XIX-lea, când modeștii din trecut simțeau datoria de a deveni proprietar al unui astfel de câine miniatural. După o perioadă de un secol, leonicile moderne seculare nu ratați ocazia de a se prezenta cu un astfel de câine în brațe.

Greutatea câinelui poate ajunge la 3 kg, iar înălțimea la nivelul greabanului nu depășește 25 cm. Cunoscătorii câinilor iubesc această rasă pentru un caracter calm și devotat. Câinii foarte bine găsesc contactul cu copiii și sunt foarte confidențiali închiși înconjurați de câini mari.

Affenpinscher

Una dintre cele mai rare și mai scumpe specii. Affenpincher îi lovește pe cei din jurul lui cu veselia și aspectul său original. Creșterea reprezentativei acestei rase poate varia de la 20 la 28 cm. Greutatea poate fi de până la 4,5 kg.

chihuahua

Descrierea celei mai mici rase de câiniÎn lume, primul dintre câinii cei mai miniaturali este Chihuahua. Primii reprezentanți au fost retrași în Mexic. Astăzi, în întreaga lume, Chihuahua este recunoscută ca fiind cea mai populară rasă din miniatură. Animalele de companie pot fi scurte și lungi.

Creșterea animalelor de companie începe de la 15 cm, dar nu depășește 23 cm. Un animal de companie poate cântări de la 500 de grame la 5,5 kg. Puii iubesc foarte mult când proprietarii le poartă pe mâini, exprimându-și clar și clar sentimentele de nemulțumire atunci când sunt pedepsiți. În ciuda dimensiunii reduse, reprezentanții Chihuahua sunt destul de agresivi față de străini.

Ce să vă gândiți înainte de a cumpăra

Rasele de caini miniaturi adesea atrage aspectul lor drăguț și caracterul vesel. Rasele mici pot fi cu păr scurt și cu păr lung. Atunci când cumpărați, merită să aveți în vedere faptul că rasele cu par scurt sunt mult mai ușor de întreținut și pot fi potrivite pentru persoanele cu reacții alergice la lână.

Achiziționarea unui câine este destul de scumpă. Costul unui catelus depinde în mare măsură de apartenența la o anumită clasă:

 • prețul unui catel normal, de regulă, este de 25.000 de ruble;
 • atunci când cumpără un catelus pentru a participa la expoziții, creșterea prețurilor și nu este mai mică de 1 000 de euro;
 • prețul pentru reprezentanții raselor de lux poate fi de câteva mii de dolari.

Achiziție pentru animale de companie în miniatură, în cele mai multe cazuri, va necesita o serie de costuri suplimentare asociate cu necesitatea de a reduce și îngrijirea adecvată, necesitatea de a cumpăra haine groase de a purta în perioada rece.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Comparație între un retriever de aur și labrador, care este diferențaComparație între un retriever de aur și labrador, care este diferența
Câine italiană bolognese, caracteristiciCâine italiană bolognese, caracteristici
Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017Cele mai populare rase de câini pentru anul 2017
» » Cele mai mici rase de caini din lume
© 2021 amigdas.com